قیمت مسکن از دسترس طبقات متوسط خارج شد؟ | دوره انتظار خرید مسکن به ۴۰ سال رسید
دولتی که یکی از بزرگترین شعارها را در بخش مسکن داده است با انفجار قیمتی این کالای سرمایهای نیز روبرو بوده و فشار بر مستاجران دستخوش افزایش بسیار جدی شده است.
قیمت مسکن در رکود کامل است.با این قیمت مسکن خرید خانه اولی ها بسیار گران و محال شده است.قیمت مسکن در هر منطقه تفاوت دارد.جزئیات رکود در قیمت مسکن امروز را بخوانیم.
قیمت هر متر مربع واحد مسکونی در شهریور ماه سال ۱۴۰۰، یعنی در اولین ماه فعالیت دولت سیزدهم در تهران در حدود ۳۱ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان بوده است. این قیمت در شهریور ماه سال ۱۴۰۲ بنا به روایت بانک مرکزی به ۷۵ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان و بنا به روایت مرکز آمار ایران به ۸۰ میلیون تومان به طور متوسط رسیده است.
بر اساس این گزارش رشد ۱۳۷ درصدی قیمت مسکن بر اساس آمارهای اعلامی بانک مرکزی، این کالای سرمایهای را از دسترس طبقات متوسط و ضعیف دور کرده است.
قدرت خرید مسکن به حدی پایین است که دوره انتظار برای خرید مسکن به بیش از ۴۰ سال افزایش یافته است.
قیمت مسکن و آخرین انتخاب برای سرمایهگذاری
منصور غیبی، کارشناس حوزه مسکن در مورد سرمایهگذاری در بازار مسکن گفت: « بازار مسکن در مقایسه با دیگر بازارها بهعنوان آخرین گزینه برای خرید و سرمایهگذاری از سوی مردم انتخاب میشود. در این بین به بازارهای موازی که سرمایه کمتری برای ورود به آنها لازم است، بیشتر پرداخته میشود.»
او ادامه داد: «بنابراین بخش مسکن در انتهای توجه برای سرمایهگذاری قرار گرفته است و به همین دلیل مبلغ سرمایهگذاری بالاتری را میطلبد. همچنین زمانی که بازار مسکن شروع به جلب مخاطب برای سرمایهگذاری میکند، قیمت آن نیز بالا میرود.»
خروج بازار و قیمت مسکن از رکود
این کارشناس مسکن همچنین در مورد خروج بازار از رکود توضیح داد: « اگر بازار مسکن قصد احیای خود را داشته باشد، شرط آن فعال بودن سایر بازارهای موازی است. پس از اینکه این بازارها رشد کردند، مسکن نیز از رکود خارج میشود.»
غیبی همچنین بیان کرد: «نکتهای که اکنون میتوان به آن اشاره کرد این است که مسکن به نوعی رکود و نظام قهری از سوی سرمایهگذاران و مصرفکنندگان رسیده است. مطالعات میدانی نشان میدهد حتی اگر فروشنده بخواهد قیمت را بهصورت دلخواه کاهش دهد، باز هم مخاطبی وجود ندارد تا با آن قیمت تحریک شود.»
او درباره نقش دولت برای خروج بازار مسکن از رکود توضیح داد: «بنابراین دولت باید در نظام کلی اقتصاد کشور و رفتار مقابله با آن تمهیداتی بیندیشد. بازار باید از رکود خارج شود و در مجموع تمام بازارها بتواند برای مردم سودآور باشد و همچنین مورد توجه مصرفکنندگان قرار بگیرد تا بتوان از این رکود عبور کرد و تعادلی نسبی در بازار تعریف کرد.»
ضربهای که رکود در این چند ماه به بدنه بازار مسکن در ایران وارد کرده تا مدتها جبرانناپذیر است، اما دولت باید هر چه سریعتر تمهیداتی بیندیشد تا به وسیله آن بتواند بازار را از رکود خارج کرده و دوباره روحی بر تن بیجان بازار مسکن بدمد.
دیدگاه تان را بنویسید