خبر خوش درباره وام بازنشستگان | رقم وام بازنشستگان افزایش یافت؟
اداره کل امور مالی صندوق بازنشستگی کشوری در خصوص اصلاح اقساط بازپرداخت وام ضروری ۱۲میلیون تومانی در فیش حقوقی مرداد ماه ۱۴۰۱ بازنشستگان و موظفین این صندوق، اطلاعیهای صادر کرد.
سازمان تامین اجتماعی از افزایش 70 درصدی وام بازنشستگان و مستمر بگیران خبر داد. شرایط دریافت وام بازنشستگان در سال 1401 چگونه است. وام بازنشستگان تامین اجتماعی از 7 میلیون به 12 میلیون تومان رسیده است. واریز وام بازنشستگان و مسمتر بگیران چند ماهی است که آغاز شده است. وام بازنشستگان 6 مرحله ای است.
در این اطلاعیه آمده است: بنا به مصوبات شورای پول و اعتبار، وصول کارمزد سالانه وام های قرض الحسنه متفاوت از تسهیلات عادی بوده و باید در ماه اول و اولین ماه سال های آتی شامل ماه سیزدهم و بیست و پنجم از گیرنده تسهیلات، دریافت شود.
برهمین اساس، صندوق بازنشستگی کشوری به منظور رفاه بازنشستگان، کارمزد سالانه را در مبلغ اقساط ماهانه تقسیط کرده و طی ۳۶ ماه از حقوق و مزایای دریافتکنندگان وام کسر و به بانک عامل واریز کرده که در نتیجه، این امر باعث افزایش کسر از حقوق به مبلغ ۵ هزار و ۸۰۰ تومان نسبت به اقساط قبلی شده است.
بدیهی است که در حال حاضر محاسبه اقساط ماهانه مرداد ماه ۱۴۰۱ برای کلیه تسهیلات ۱۲ میلیون تومانی، بر اساس ضوابط قانونی فوق الذکر اصلاح شده و اقساط بازپرداخت با احتساب تقسیط کارمزد سالانه از حقوق بازنشستگان تا تسویه کامل ماهانه کسر خواهد شد.
همچنین مبلغ کارمزد همان ۴ درصد با دوره بازپرداخت ۳۶ ماهه است.
وام ضروری بازنشستگان کارگری در سال ۱۴۰۱ فقط ۱۲ میلیون تومان است و قرار است در شهریورماه به تعدادی از مشمولان پرداخت شود.
یک بازنشستهی کارگری از ناکافی بودن وام ضروری و سایر خدمات رفاهی بازنشستگان انتقاد کرد.
محمدعلی براتی (بازنشستهی کارگری ساکن قروهی کردستان) در این رابطه با انتقاد از ناچیز بودن وام و خدمات رفاهی مستمری بگیران صندوق تامین اجتماعی میگوید: دوازده میلیون تومان پول خرید یک یخچال یا یک مبلمان نیست! باید برای دریافت آن هفتهها انتظار بکشیم و در نوبت بایستیم تا این مبلغ ناچیز به حسابمان واریز شود.
وی افزود: صندوق بازنشستگی کشوری به مستمریبگیران خود خیلی بیشتر وام میدهد؛ ضمن اینکه وام خرید وسایل یا ازدواج فرزندان هم دارند و این در حالیست که متوسط مستمری آنها از ما بازنشستگان کارگری حداقل دو میلیون تومان بیشتر است؛ یک فوق دیپلم بازنشسته در آن صندوق بیش از سه میلیون تومان بیشتر از یکی مانند من حقوق میگیرد که با همین مدرک، سالها کارگر بودهام؛ سوال اینجاست حال که مستمری ما بسیار کمتر است، چرا خدمات رفاهیمان نیز ناچیز است؟
او ادامه میدهد: دولت قرار است با طرح سازمان امور استخدامی، حقوق بازنشستگان دولت را افزایش دهد؛ ضمن اینکه قرار است متناسبسازی برایشان در سال جاری اجرا شود؛ ما هنوز بیست و پنج درصد از متناسبسازی سال قبل را طلبکاریم و هیچ توضیحی در مورد زمان دقیق اجرای آن ارائه نمیدهند؛ با این حساب فاصلهی مستمریها در نیمهی دوم امسال باز هم بیشتر می شود.
براتی یک خواستهی مشخص طرح میکند: چرا از درآمد صندوق تامین اجتماعی و سود شرکتهای زیرمجموعه، به بازنشستگان مزایای رفاهی مکفی ارائه نمیدهند؛ چرا باید فقط دوازده میلیون تومان وام ضروری داشته باشیم؛ انتظار داریم مزایای رفاهی بازنشستگان همپای تورم و افزایش هزینههای زندگی افزایش یابد؛ این خواستهی زیادی نیست؛ ما بازنشستگان کارگری سالها برای سازندگی کشور زحمت کشیدهایم و حق ما بسیار بیشتر از اینهاست.
مراحل وام بازنشستگان به صورت زیر است:
۱. مراجعه بازنشسته متقاضی به کافینت و ثبتنام در سامانه های حج و زیارت و دریافت رسید ثبت تام
۲. مراجعه به کانون بازنشستگی و دریافت معرفی نامه به بانک
۳. مراجعه به بانک
براساس اعتباراتی که جداگانه هرکدام از این دو صندوق برای مستمری بگیران خود کنار گذاشتهاند، پیش بینی میشود که در ماههای باقیمانده از سال جاری به ترتیب حدود ۳۰۰ هزار کارمند بازنشسته و نیز حدود ۴۰۰ هزار کارگر بازنشسته این تسهیلات را دریافت کنند.
اما در این میان شروطی وجود دارد که امکان دسترسی به این تسهیلات را برای متقاضیان متفاوت میکند.
به طور مثال در سازمان تامین اجتماعی، مستمری بگیران بالای ۷۰ سال سن یا کسانی که حساب واریزی حقوق بازنشستگی آنها در بانکی غیر از بانک رفاه است، نمیتوانند مانند سایر کارگران بازنشسته برای دریافت این تسهیلات اقدام کنند.
در این خصوص، اما راهکارهایی هست که میتواند مشکل این دو گروه از بازنشستگان تامین اجتماعی را برای دریافت وام ضروری حل کند.
در خصوص بازنشستگانِ متقاضی که از هر حیث شرایط لازم برای ثبت درخواست وام ضروری دارند، اما سن آنها بالای ۷۰ سال است، مقررات ناظر بر پرداخت وام ضروری بازنشستگی راه حلی را پیش بینی کرده است.
مطابق این راه حل، کافی است متقاضی بالای ۷۰ سال سن، ضامنی قابل وثوقی را به بانک معرفی کند تا بتواند وام ضروری خود را دریافت کند.
البته درحالتی که سن بازنشسته متقاضی کمتر از ۷۰ سال باشد نیازی به معرفی ضامن و بانک رفاه به اعتبار مستمری که قرار است ماهانه واریز شود، وام را پرداخت میکند.
دلیل ایجاد این محدودیت، بالا بودن احتمال فوت شخص وام گیرنده در سنین بالای ۷۰ سال است. از آنجا که بعد از فوت، احتمال قطع مستمری به دلیل نبودن بازماندگان سببی یا نسبی وجود دارد، بانک سعی میکند تا از طریق ضامن معتبر ریسکهای احتمالی را کاهش دهد.
بازنشستگانی که در بانک رفاه حساب ندارند، چه باید بکنند؟
اما در مورد آن گروه از بازنشستگان تامین اجتماعی که حقوق ماهانه آنها به حساب بانکی غیر از بانک رفاه واریز میشود نیز مقررات موجود راه حلی پیش بینی کرده است.
این افراد کافی است تا با مراجعه به یکی از شعب یا کارگزاریهای سازمان تامین اجتماعی به صورت رسمی درخواست واریز حقوق بازنشستگی را به حسابی فعالی در یکی از شعب بانک رفاه ارائه کنند.
یک ماه بعد از جابجایی حساب، این افراد واجد شرایط نام نویسی برای دریافت وام بازنشستگی از سازمان تامین اجتماعی خواهند بود.
معاون فرهنگی، اجتماعی و امور استانهای سازمان تأمیناجتماعی گفت: سازمان تأمیناجتماعی در سال جاری با افزایش ۷۰ درصدی مبلغ وام ضروری بازنشستگان و مستمریبگیران نسبت به سال گذشته، رقم ریالی این تسهیلات را از ۷ میلیون به ۱۲ میلیون تومان رسانده و تاکنون در مرحله نخست این طرح در سال جاری ۵۰ هزار و ۷۳۰ فقره تسهیلات به واجدان شرایط، پرداخت شده است.
دکتر احمد اسفندیاری با بیان اینکه بیش از ۶۰ درصد مجموع بازنشستگان و مستمریبگیران کشور، تحت پوشش خدمات و حمایتهای سازمان تأمیناجتماعی هستند، افزود: صیانت و تکریم از بازنشستگان و مستمریبگیران همراه با ارائه خدمات متنوع و مطلوب، از برنامههای مهم و اولویتدار این سازمان است و از ابتدای اجرای طرح پرداخت تسهیلات ضروری - از ابتدای سال ۹۹ - تاکنون بیش از ۶۵۰ هزار فقره تسهیلات به بازنشستگان پرداخت شده است.
وی با اشاره به اینکه تسهیلات ضروری ویژه بازنشستگان و مستمریبگیران در سال جاری در شش مرحله پرداخت تسهیلات خواهد شد، افزود: سازمان تامیناجتماعی در سال ۱۴۰۱با افزایش ۷۰ درصدی مبلغ وام نسبت به سال گذشته، رقم ریالی این تسهیلات را از ۷ میلیون به ۱۲ میلیون تومان رسانده و تاکنون در مرحله نخست این طرح در سال جاری ۵۰ هزار و ۷۳۰ فقره تسهیلات به بازنشستگان و مستمریبگیران واجد شرایط، پرداخت شده است.
اسفندیاری با بیان اینکه ثبتنام متقاضیان تسهیلات ۱۲ میلیون تومانی توسط کانونهای بازنشستگی و به صورت کاملاً غیرحضوری انجام میشود؛ خاطرنشان کرد: در سال جاری در مجموع ۴۱۶ هزار نفر از بازنشستگان و مستمریبگیران از این تسهیلات بهرهمند خواهند شد.
وی با اشاره به اینکه مسائل معیشتی و مشکلات اقتصادی و رفع نیازهای این افراد از دغدغههای مهم سازمان تأمیناجتماعی است، یادآور شد: طبق برنامهریزیهای صورت گرفته، تا پایان سال و در مراحل بعدی پرداخت تسهیلات، تعداد ۳۶۵ هزار نفر دیگر از بازنشستگان و مستمریبگیران این تسهیلات را دریافت میکنند.
اسفندیاری به تفاهمنامه این سازمان با بانک رفاه کارگران و کارمزد چهار درصد تسهیلات اعطایی به مستمریبگیران با بازپرداخت ۲۴ ماهه اشاره کرد و یادآور شد: سیاستهای حمایتی با هدف بهبود وضعیت جامعه بازنشستگان تأمیناجتماعی همچنان ادامه خواهد داشت.
وی با بیان اینکه در سنوات گذشته ۳۰ درصد هزینه بیمه تکمیلی بازنشستگان توسط سازمان تأمیناجتماعی پرداخت میشد، تأکید کرد: در حال حاضر ۵۰ درصد از حق بیمه تکمیلی بازنشستگان توسط این سازمان تقبل شده و پرداخت میشود و خدمات تحت پوشش بیمه تکمیلی نیز نسبت به سال گذشته از رشد قابل توجهی برخوردار شده است.
اسفندیاری با اشاره به آغاز مجدد طرح کرامت رضوی در سال جاری گفت: از اوایل تیر ماه اعزام بازنشستگان و مستمریبگیران تأمیناجتماعی به زیارت امام رضا (علیهالسلام) در قالب طرح « کرامت رضوی » آغاز شده و طبق برنامهریزیهای انجام شده و در راستای مسائل رفاهی و تقویت سلامت و نشاط روحی بیش از ۱۰۰ هزار نفر از این افراد به همراه همسرانشان به این سفر اعزام خواهند شد.
معاون فرهنگی، اجتماعی و امور استانهای سازمان تأمیناجتماعی به ارائه ۱۸ نوع خدمات بیمهای و درمانی به جامعه هدف تحت پوشش این سازمان اشاره کرد و گفت: ارائه خدمات درمان بستری رایگان به بیمهشدگان بالای ۶۵ سال در تمامی مراکز درمانی دولتی طرف قرارداد از دیگر اقدامات این سازمان است.
به گزارش روابطعمومی سازمان تأمیناجتماعی، وی با بیان اینکه بخش درمان سازمان تأمیناجتماعی با ۳۹۳ مرکز درمانی و بیش از ۱۰ هزار تخت فعال در حال ارائه خدمات به مخاطبان و بازنشستگان است، اذعان کرد: بیش از ۳۰ درصد مراجعان مراکز درمانی سرپایی این سازمان بالای ۶۵ سال سن دارند.
اسفندیاری همچنین به اجرای طرح تحول درمان و راهاندازی کلینیکهای دیابت و فشار خون با استفاده از ظرفیتهای موجود مراکز درمانی ملکی اشاره و خاطرنشان کرد: سازمان تأمیناجتماعی با آموزش ۵۰۰ پرستار، ۹۲ کارشناس تغذیه و ۴۰۰ پزشک عمومی در حال اجرای این طرح در جهت خدمترسانی و تکریم مراجعان و بازنشستگان است.
دیدگاه تان را بنویسید