پایگاه خبری خانه فوتبال:

به گزارش خانه فوتبال، سعید آذری مدیرعامل باشگاه فوتبال فولاد خوزستان، در پی انتقاداتی که به اساسنامه فدراسیون فوتبال داشت، نامه‌ای را به ابراهیم شکوری سرپرست دبیرکلی فدراسیون فوتبال ارسال کرد.

سعید آذری مدیرعامل باشگاه فوتبال فولاد خوزستان در گفت و گو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان گفت: طبق مفاد اساسنامه برای اصلاح آن باید ۹ نفر دیگر درخواست اصلاح اساسنامه فدراسیون فوتبال را داشته باشند.

آذری ادامه داد: اول باید این ۹ نفر را پیدا کنیم. اگر این ۹ نفر، افراد باشهامت و خواستار انجام اصلاحات در فوتبال باشند، درخواست اصلاح اساسنامه را تایید می‌کنند و به این شکل دبیرکل موظف است در اولین جلسه مجمع فدراسیون فوتبال، این مسئله را در دستور کار قرار بدهد.

افشاگری سعید آذری از دست‌های پشت پرده

آذری تصریح کرد: اساسی‌ترین ایراد این اساسنامه، این است که در آن نقش سیاست و دولت یکی به نظر می‌رسد. این مسئله به نظر من راهکاری برای فرار یک سازمان از استقلال است. دولتی که سالانه حدود ۳۰ میلیارد تومان به فوتبال کشور تزریق می‌کند، عملا در نقش یک عابر بانک است. دولت هم باید بودجه صرف کند و هم هیچ دخل و تصرفی در تصمیمات نداشته باشد.

آذری افزود: این در صورتی است که اساسنامه فیفا، افراد سیاسی را از دخالت در فوتبال منع می‌کند، اما ما در ایران طوری القا می‌کنیم که دولت از دخالت در فوتبال منع می‌شود. تا جایی که من در طول دوران مدیریتم از سال ۸۳ به خاطر دارم، دولت هیچگاه نقش دخالتی نداشته و بیشتر نقش حمایتی داشته است. باید تلاش کرد تا تفاهم و همکاری بین فدراسیون فوتبال و وزارت ورزش که نماینده دولت است ایجاد شود. این که دولت پول تزریق کند و نقطه نظراتش را هم بیان نکند، منطقی نیست.

آذری تصریح کرد: تا وقتی اساسنامه به این شکل است و به این شکل رفتار شود، وضعیت به همین صورت ادامه دارد. چرا هر اتفاقی می‌افتد، وزیر ورزش باید در مجلس پاسخگو باشد و یا به خاطر عملکرد دیگران استیضاح شود.

مدیرعامل سابق ذوب آهن با اشاره به اساسنامه فیفا، گفت: در قوانین و اساسنامه فیفا، ماده ۶۰ قانون مدنی سوئیس به طور مستند بر اساسنامه فیفا حاکمیت دارد. در کشور ما کدام قانون حاکمیت دارد؟ فدراسیون فوتبال کشورمان بر اساس کدام ماده و قانون تجارت کار می‌کند؟ این اساسنامه فاقد وجاهت قانونی است، چرا که براساس هیچ ماده قانونی ثبت نشده است. از لحاظ تجاری هم وجاهت ندارد، زیرا در مرکز ثبت شرکت‌ها ثبت نشده است و عملکرد فدراسیون هم با قوانین تجاری همخوانی ندارد.

آذری در واکنش به این موضوع که اساسنامه و قوانین برای کاندیداتوری ریاست فدراسیون، امکان رانت را ایجاد می‌کند، گفت: مدیری مانند من از سال ۸۳ در فوتبال حضور داشته و عملکردش هم مشخص است. اگر ۵ نفر از افرادی که در مجمع حضور دارند و تازه از راه رسیده اند، من را تایید نکنند، یعنی مدیری با سابقه، از نظر این مجمع وجاهت حضور در انتخابات را ندارد. این اساسنامه به نوعی دیوار کشیده است و حاشیه امنی برای بعضی افراد ایجاد کرده است که می‌خواهند سال‌ها در فوتبال حضور داشته باشند. من از ابتدا مواضع خودم را اعلام کردم و گفته ام فوتبال متعلق به اهالی فوتبال است.

آذری گفت: شخصی که خودش معتقد است غیرفوتبالی و وزنه بردار است و به قول یکی از دوستان نمی‌تواند رئیس فدراسیون باشد، آن قدر شهامت داشته که حداقل اساسنامه را بخواند و ایرادات آن را استخراج کند. کدام یک از اعضای مجمع از سال ۸۶ این کار را انجام داده اند؟

آذری افزود: دادکان بار‌ها اعلام کرد که اساسنامه ایراد دارد، اما هیچکس ایرادات آن را استخراج نکرد.

آذری درباره استناد بعضی بازنشستگان به قوانین فیفا گفت: فیفا هیچگاه و در هیچ ماده‌ای از اساسنامه خود نقش دولت را حذف نکرده است. فیفا می‌گوید سیاست حق دخالت در عملکرد سازمان‌های مرتبط با فیفا را ندارد. در کشور ما سیاست و دولت یکسان سازی شده است. اساسنامه باید بر اساس قوانین مدنی کشور ثبت شود. به بحث بازنشسته‌ها وارد نمی‌شوم، روی ماده‌ای از اساسنامه تاکید کرده ام که شرط سنی را مشخص کرده و گفته حداقل ۳۵ و حداکثر ۶۵ سال. از آنجایی که اساسنامه بر اساس مفاد قانونی نوشته نشده است، بعضی انتظار دارند که بازرسی کل کشور و دیوان عالی هم نتوانند به آن بپردازند. به استناد همین موضوع، معتقدند سازمان‌های نظارتی حق ورود به این اساسنامه را ندارند. اگر فدراسیون در ساختار کشور ایران کار می‌کند، باید تابع قوانین حاکم بر کشور باشد.

آذری گفت: سال ۲۰۱۹ دو نفر از کارمندان فیفا از قسمت حقوقی مربوط به بررسی اساسنامه‌ها، به نام آقای الکساندر و خانم لارا و یک نفر از‌ای اف سی، جلسات متعددی را با هیئت رئیسه فدراسیون فوتبال ایران برگزار کردند. اساسنامه جدیدی نوشته شد و مقرر گردید با هماهنگی هیئت دولت و وزارت ورزش نهایی شود. تاج هم اواخر دوران ریاستش خیلی تلاش کرد تا اساسنامه جدید را نهایی کند، اما متاسفانه با توجه به اینکه آن اساسنامه تعاریف مشخص و کلید واژه‌های معینی برای تعریف خیلی از واژه‌ها از جمله بحث حاکمیت، دولت و ماهیت فدراسیون فوتبال داشت کنار گذاشته شد. مسئله قابل توجه این است که چرا از آگوست ۲۰۱۹ تا الان این مسئله توضیح داده نشد و مسکوت مانده است. این اتفاق افتاده است، اما هیچ کدام از اعضای مجمع به این مسائل نمی‌پردازند، چرا که به دنبال زد و بند‌های خودشان هستند.

آذری در انتها گفت: ماهیت من مشخص است، نه فوتبالی و نه مدعی فوتبالی هستم، اما رزومه و عملکردم مشخص است. هر زمان هم که لازم باشد از فوتبال خداحافظی می‌کنم. اجازه بدهند اساسنامه اصلاح شود، آن وقت هر شخصی خواست رئیس یا عضو هیئت رئیسه بشود و هر تصمیمی خواستند بگیرند.

 

با دوستان خود به اشتراک بگذارید: