سیر نزولی قیمت دلار/ باخت دلاربازان در کانال جدید + جزئیات
بازار ارز در طول هفته تعطیلات، روندی کاهشی را ثبت کرد. به نظر میآید سطوح نزدیک به ۳۰ هزار تومان کاملا از دست رفته و احتمال اینکه بازار به نزول ادامه دهد، بیشتر از قبل شده ست.
بازار ارز در یک مسیر بدون هیجان، به مرور از کانال ۲۸ تا ۲۴ هزار تومان را طی کرد. پیش از این هم بسیاری انتظار داشتند که پس از انتخاب بایدن به عنوان رئیسجمهوری بعدی امریکا، بازار ارز از تب و تاب بیفتد. فعلا در عمل هم همین اتفاق افتاد و دیروز دلار در کانال ۲۴ هزار تومان دوام آورد. حرکت آهسته دلار باعث شده تا بازارساز هم کنترل بیشتری بر بازار داشته باشد.
به نظر میآید جنگ اصلی در کانال ۲۴ هزار تومان در پیش است. هنوز دلار نتوانسته از سطح مهم ۲۴،۸۰۰ تومان به سمت پایین تثبیت دهد. احتمال دارد هر چه به سمت کف ۲۴ هزار تومان نزدیکتر شود، از آن سمت موج جدیدی از خریداران نیز وارد بازار شوند. باید توجه کرد که حافظه معاملهگران میگوید که ۲۴ هزار تومان حمایت مهمی برای بازار ارز محسوب میشود. به همین دلیل، در این سطح به دلیل اتمسفر روانی بازار، خریدها افزایش مییابد. اگر خریدها افزایش یابد و سطح فروش نیز در حجم فعلی باقی بماند، برگشت دلار از کانال ۲۴ هزار تومان محتمل است. اما آیا در مقابل میتوان نیروی دیگری را متصور بود؟
یادآوری صف هایی که در میانه تابستان برای خرید دلار شکل گرفته بود، میتواند پاسخ این سوال را دهد. بسیاری از خریداران آن زمان را مردم عادی تشکیل میدادند که تصور میکردند باید از سرمایه ریالی خود محافظت کنند. آنها در کانال ۲۲ هزار تومان اقدام به خرید دلار کرده بودند. با توجه به اینکه، انتخاب بایدن انتظارات منفی را نزولی کرده است، باید منتظر مراجعه خریداران دلار در کانال ۲۲ هزار به بازار ارز طی روزهای آتی بود. اگر این موج فروش شکل گیرد، میتواند موج خرید اول را خنثی کند و بازار به روندی که تاکنون داشته، ادامه دهد.
برخی از معاملهگران فنی همواره از مرز ۲۵ هزار تومانی بهعنوان سد بتنی دلار یاد کردهاند و اعتقاد دارند، این ارز به راحتی به زیر آن نخواهد رفت.
بازارها در پنجمین روز هفته نتوانستند از کفهای قیمتی بلند شوند و به سوی نقاط حمایتی جدیدی حرکت کردند. دلار از همان ابتدای روز قصد کرد که مرز ۲۵ هزار تومانی را مورد آزمون قرار دهد. تا ساعت ۳ بعدازظهر مرز یادشده شکسته نشد؛ ولی دلار با ۱۵۰ تومان کاهش نسبت به روز سهشنبه به عدد ۲۵ هزار تومان رسید. برخی از معاملهگران فنی همواره از مرز ۲۵ هزار تومانی بهعنوان سد بتنی دلار یاد کردهاند و اعتقاد دارند، این ارز به راحتی به زیر آن نخواهد رفت. با این حال، نباید از خاطر برد که در ابتدای هفته، کمتر معاملهگری تصور میکرد که قیمت دلار از مرز ۲۶ هزارتومان پایین بیاید یا پس از برخورد به نقطه ۲۵ هزار و ۵۰۰ تومانی، افزایشی نشود.
سد دلار شکسته میشود؟
در کنار این گفته میشود که پس از ساعت ۳ بعدازظهر در برخی معاملات پشت خطی، دلار در حوالی ۲۴ هزار و ۹۰۰ تومان مورد خرید و فروش قرار گرفته است. امری که میتواند روند بازار در روز جاری را تحتتاثیر قرار دهد. دیروز در بازار متشکل ارزی هم معاملات در کانال ۲۴ هزار تومانی انجام شد و در حوالی ۲۴ هزار و ۳۰۶ تومان قرارداشت. ممکن است بازار آزاد در روزهای آزاد به سوی نرخهای بازار متشکل حرکت کند.
کاهش حجم خرید و فروش دلار
بازار ارز در هفته جاری کم معامله بوده است و رکود بر خرید و فروشها سایه انداخته بود. در همین بازه زمانی، صرافیهای بانکی فعالیت عادی خود را در بازار انجام میدادند و در نتیجه اجازه نوسانگیری به سفتهبازان را ندادند. صرافیهای بانکی روز چهارشنبه ساعت۲ بعدازظهر با قیمت ۲۴ هزار و ۹۷۰ تومان اقدام به عرضه ارز میکردند. این قیمت ۸۰ تومان کمتر از روز قبل بود و همینطور تمایل بازارساز برای نزول دلار به کانال پایینتر را نشان میداد. یکی از مهمترین عواملی که موجب میشد بازیگران بازار ارز داخلی تمایل بیشتری برای فروش داشته باشند، نزول بهای حواله درهم به زیر مرز ۷ هزار تومانی بود. به باور تحلیلگران فنی، خط ۷ هزار تومانی در بازار درهم از اهمیت زیادی برخوردار بود و در صورتی که بازار زیر آن پایدار بماند، علامتی از احتمال نزول بیشتر سایر ارزها خواهد بود.
دیروز در بازار سکه هم خبری از معاملهگران افزایشی نبود و بیشتر معاملهگران در موقعیت فروش قرار داشتند. سکه در چنین روزی ۴۰۰ هزار تومان از ارزش خود را از دست داد و حدود ساعت ۳ بعدازظهر روی مرز ۱۱ میلیون تومان قرار گرفت. فلز گرانبهای داخلی از یکسو تحت فشار کاهش بهای دلار قرار داشت و در سوی دیگر، ادامه ریزش بهای اونس طلا حداقل تا ساعت ۲ بعدازظهر به اندازهای بود که کمتر سکهبازی تصور خرید را به ذهن خود بیاورد.
البته بازار سکه به حمایت مهم مرز ۱۰ میلیون تومانی رسیده است که بیشتر معاملهگران انتظار دارند به آسانی شکسته نشود؛ با این حال، در صورت رفتن دلار به کانال ۲۴ هزار تومانی و ماندن اونس طلا در کف هزار و ۸۰۰ دلاری، دور از انتظار نیست که سکه به کمترین قیمت خود از انتهای تابستان برود. سکه برای اینکه یکی از ارقام خود را از دست ندهد و به زیر ۱۰ میلیون تومان نرود، نیاز است که توسط دلار و حتی اونس طلا مورد حمایت واقع شود. در شرایط کنونی دلار خطر ورود به کانال ۲۳ هزار تومانی را بر شانههای خود حمل میکند و اونس طلا هم برای لحظاتی به زیر هزار و ۸۰۰ دلار رفته است. ثبت چنین قیمتهایی برای نزول سکه به زیر ۱۰ میلیون تومان کفایت میکند. با این حال، بسیاری از معاملهگران باور دارند که سکه میتواند حمایت ۱۰ میلیونی را حفظ کند. از نگاه آنها، معاملهگران بزرگ به راحتی شکست مرز یادشده را نخواهند پذیرفت. در کنار این، ازنگاه آنها گشایش خاصی اتفاق نیفتاده است که در انتظار قیمتهای پایین تر باشیم. در مقابل، کاهشیها اعتقاد دارند بازار درحال استقبال از افت احتمالی قیمتها در آینده است. از نگاه آنها با آغاز به کار دولت بایدن تنشها بین ایران و امریکا کاهش خواهد یافت و آزاد شدن برخی از داراییهای بلوکهشده میتواند سمت عرضه ارز را تقویت کند. آنچه مسلم است آینده بازار در ماههای آتی از یکسو به اخبار سیاسی بستگی خواهد داشت و از سوی دیگر، معاملهگران به متغیرهای کلان اقتصادی توجه خواهند کرد.
دیدگاه تان را بنویسید