پایگاه خبری خانه فوتبال:

بر اساس مصوبه هیئت دولت و به استناد رای دیوان عدالت اداری، دریافتی بازنشستگان از سقف لحاظ شده هفت برابر حداقل حقوق معاف شد.

هیات وزیران در جلسه ۲۸ ابان ماه خود به پیشنهاد معاون حقوقی ریاست جمهوری حذف سقف حقوق بازنشستگان (که ۷ برابر حداقل حقوق بازنشستگی بود) را ابلاغ کرد.

به این ترتیب اصلاحیه آیین‌نامه اجرایی بند‌های (الف) و (ب) تبصره (۱۲) ماده واحده قانون بودجه سال ۱۳۹۹ کل کشور، موضوع افزایش حقوق بازنشستگان در سال ۹۹ ابلاغ شد.

در این مصوبه خطاب به وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی- وزارت دفاع و پشتیبانی نیرو‌های مسلح-سازمان برنامه و بودجه کشور- سازمان اداری و استخدامی کشور آمده است، هیئت وزیران در جلسه ۲۸/۸/۱۳۹۹ به پیشنهاد شماره ۹۳۹۷۷/۴۳۳۵۶ مورخ ۲۰/۸/۱۳۹۹ معاونت حقوقی رییس جمهور و به استناد اصل یکصد و سی و هشتم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران تصویب کرد:

IDWgaPvw7665

آیین نامه اجرایی بند‌های (الف) و (ب) تبصره (۱۲) ماده واحده قانون بودجه سال ۱۳۹۹ کل کشور موضوع تصویب‌نامه شماره ۳۷۰۷/ت۵۷۵۹۴هـ مورخ ۲۰/۱/۱۳۹۹ به شرح زیر اصلاح می‌شود:

۱- در ماده (۲)، عبارت "و حداکثر حقوق آنان هفت برابر حداقل حقوق بازنشستگی" حذف می‌شود.

۲- تبصره ماده (۲) حذف می‌شود.

نکته جالب توجه اینکه این مصوبه بنا به رای اخیر دیوان عدالت اداری صادر شده است. از سوی دیگر این سوال و ابهام وجود دارد که آیا با برداشته شدن سقف 7 برابر حداقل حقوق، مسیر برای دریافت پاداشهای قابل توجه پایان خدمت در برخی سازمانها باز خواهد شد؟

در رای دیوان عدالت اداری درخصوص عدم شمول سقف حداکثر ۷ برابر حداقل حقوق و مزایا به حقوق بازنشستگان آمده بود، هر چند به موجب ماده ۷۶ قانون مدیریت خدمات کشوری حداقل و حداکثر حقوق و مزایای مستمر شاغلین و حقوق بازنشستگان و وظیفه بگیران مشمول این قانون و سایر حقوق بگیران دستگاه‌های اجرایی و صندوق‌های بازنشستگی وابسته به دستگاه‌های اجرایی هر سال با پیشنهاد سازمان به تصویب هیأت وزیران می‌رسد، لیکن در تبصره ماده مذکور تعیین سقف حداکثر ۷ برابر حداقل حقوق ثابت و فوق العاده‌های مستمر منحصراً به سقف حقوق ثابت و فوق العاده‌های مستمر می‌باشند و با عنایت به اینکه به موجب مواد ۷۶ و ۱۰۶ قانون مدیریت خدمات، قانونگذار برای بازنشستگان از حقوق بازنشستگی استفاده کرده و عبارت حقوق ثابت و مزایای مستمر فقط در مورد شاغلین مصداق دارد؛ بنابراین حکم مقرر در تبصره ماده ۷۶ ناظر بر تعیین حداکثر ۷ برابر حداقل حقوق ثابت و مزایای مستمر منصرف از حقوق بازنشستگان می‌باشد.

ثانیاً: با عنایت به اینکه طبق مقررات ماده ۱۰۶ قانون مدیریت خدمات کشوری مبنای محاسبه کسور بازنشستگی برای محاسبه حقوق بازنشستگی کارمندان مشمول این قانون حقوق ثابت به اضافه فوق العاده‌های مستمر و فـوق العاده بند ۱۰ ماده ۶۸ این قانون می‌باشد و به دلالت اطلاق حکم مقرر در این مـاده حقوق ثابت و فوق العاده‌های مستمر و فوق العاده ویژه که مبنای کسور بازنشستگی قرار گرفته اند در تعیین حقوق بازنشستگی محاسبه می‌شوند و اختیاری برای هیأت وزیران راجع به تعیین سقف حداکثر ۷ برابر، بعد از تعیین حقوق بازنشستگی بر مبنای ماده ۱۰۶ مقرر نشده است.

ثالثاً: طبق ماده ۸۲ قانون برنامه پنجساله ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران، برقراری مستمری بازنشستگان برای کلیه بیمه شدگان صندوق‌های بازنشستگی (اعم از کشوری، لشگری، تأمین اجتماعی و سایر صندوق‌های بازنشستگی دستگاه ها، نهاد‌ها و بانک‌ها) بر مبنای میانگین دو سال آخر دریافتی که دارای کسور بازنشستگی می‌باشد و این حکم آخرین اراده مقنن در زمینه برقراری مستمری بازنشستگان است و در راستای استدلال پیش گفته سقف ۷ برابر حقوق و مزایای مستمر را برای تعیین مستمری بازنشستگان تعیین نکرده است.

بنابراین در تعیین حقوق بازنشستگان، حکم تبصره ماده ۷۶ قانون مدیریت خدمات کشوری قابل اعمال نیست و رأی شماره ۳۷۷۴-۲؍۱۲؍۱۳۹۶ شعبه ۲۶ تجدیدنظر دیوان عدالت اداری که بر نقض رأی شماره ۲۴۶۹-۱؍۱۰؍۱۳۹۴ شعبه سوم بدوی و وارد دانستن شکایت و عدم اعمال تبصره ماده ۷۶ قانون مدیریت خدمات کشوری در تعیین حقوق بازنشستگان صادر شده است صحیح و موافق مقررات تشخیص شد. این رأی به استناد بند ۲ ماده ۱۲ و ماده ۸۹ قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری مصوب سال ۱۳۹۲ برای شعب دیوان عدالت اداری و سایر مراجع اداری مربوط در موارد مشابه لازم الاتباع است.

با دوستان خود به اشتراک بگذارید: