داستان آبیها و تلویزیون؛ وقتی حضور استقلالیها در سیما ممنوع شد
به بهانه پخش سکانسی در سریال خانه امن سراغ اختلافات تاریخی استقلالیها با تلویزیون یا برنامههای ویژه تلویزیونی رفتیم و درگیریهای طرفین طی ۱۵ سال اخیر را مرور کرد.
پخش سکانسی در سریال خانه امن که طی آن یک تروریست را با پرچم آبی در ورزشگاه آزادی نشان داده و او توسط سازندگان این مجموعه در زمره هواداران استقلال قرار گرفت، بازتاب بسیار وسیعی داشت و باشگاه استقلال نیز بیانیه فوقالعاده تندی علیه این سریال و سیاستهایی که صداوسیما پیرامون آبیها اتخاذ کرده، منتشر کرد. در قسمتی از این بیانیه مدیران ارشد باشگاه استقلال صراحتاً مدعی شدند حرکات علیه این باشگاه اخیراً در تلویزیون «پرتکرار» شده است! اتفاقاً به همین بهانه سراغ اختلافات تاریخی استقلالیها با تلویزیون یا برنامههای ویژه تلویزیونی رفتیم و درگیریهای طرفین طی ۱۵ سال اخیر را مرور کرد. با این توضیح که عوامل سریال خانه امن یک تروریست را هم با پرچم پرسپولیس به تصویر کشیدند!
عادل و پینگپنگ
هنگامی که برنامه ۹۰ پخش میشد، رابطه عادل فردوسیپور و امیر قلعهنویی (در زمان سرمربیگری استقلال فرازونشیبهای بسیاری داشت ولی زمستان سال ۸۳ طرفین در این برنامه به صورت جدی با یکدیگر جروبحث کردند. اختلافات به سال بعد هم کشیده شد و قلعهنویی به شدت از برخی سیاستهای این برنامه انتقاد میکرد. او حتی در یکی از مصاحبههای خود که اتفاقاً از همان برنامه ۹۰ نیز پخش شد، موضع عجیبی علیه فردوسیپور گرفت و گفت: هنگامی که من فوتبال بازی میکردم و به تیم ملی دعوت میشدم، عادل در دبیرستان پینگپنگ بازی میکرد! البته بعداً رابطه طرفین بهتر از قبل شد.
موضعگیری علیه گزارشگر
علی فتحاللهزاده انصافاً در میان مدیران باشگاه استقلال جزو افرادی بود که همواره رابطه محترمانهای با رسانهها داشته و یکی از مهمترین دلایل آن، رسانهای بودن خود او محسوب میشود ولی با این وجود یکبار شاهد تقابل بسیار جدی فتحاللهزاده در مقام مدیرعامل باشگاه استقلال با تلویزیون بودیم. اتفاقی که در پاییز سال ۸۹ رخ داد و مدیرعامل استقلال پس از پایان جدال این تیم مقابل شهرداری تبریز در لیگ برتر به شدت از شکل گزارش مزدک میرزایی که گزارشگر آن مسابقه بود، انتقاد کرد و مدعی شد مزدک کاملاً علیه استقلال صحبت کرده است.
داستان لوگو
یکی از مهمترین جنجالهایی که میان استقلالیها با تلویزیون رخ داد، به اوایل سال گذشته بازمیگردد. زمانی که مجری یکی از برنامههای صبحگاهی تلویزیون شوخی نامناسبی با لوگوی باشگاه استقلال انجام داده و با توجه به گسترش فضای مجازی، حرفهای او بازتاب وسیعی پیدا کرد. هواداران استقلال به شدت موضع گرفتند و بازیکنان قدیمی این تیم هم مصاحبههای فوقالعاده تندی علیه آن مجری انجام دادند. برای مثال صمد مرفاوی مربی کنونی استقلال همان زمان در گفتوگو با خبرورزشی پیرامون این اتفاق گفت: مجریان خوب و باسابقه بیرون گود نشستهاند ولی افرادی که فقط بلدند توهینکنند، برنامه دارند و در مورد استقلال حرفهای نامربوط میزنند. این ماجرا تا جایی بالا گرفت که سرانجام مجری موردنظر مجبور به عذرخواهی شد.
کاپیتان علیه میکروفونها
در میان بازیکنان استقلال نیز گاهی اوقات شاهد رویارویی و اختلاف بعضی از آنها با تلویزیون بودهایم که داستان وریا غفوری یکی از مشهورترین آنها تلقی میشود. هنوز از یادمان نرفته کاپیتان آبیها مقابل خبرنگاران ایستاد و قبل از اینکه مصاحبه خود را آغاز کند، از دوربینهای تلویزیونی خواست تصویر او را نگیرند و مصاحبهاش را پخش نکنند چون نمیخواهد با تلویزیون مصاحبه کند!
داستان ساواک
اوایل امسال برنامهای از شبکه ورزش پخش و طی آن متنی قرائت شد که بخش اعظمی از افتخارات استقلال قبل از انقلاب (البته براساس ادعای مطرح شده در آن برنامه) به نفوذ مدیران وقت باشگاه تاج نسبت داده و اینطور عنوان شد که مدیران آن زمان باشگاه تاج با استفاده از نفوذ خود اجازه موفقیت و پیشرفت فراوانی را به پرسپولیس نمیدادند! این ادعا سروصدای بسیار زیادی راه انداخت و کار به جایی رسید که باشگاه استقلال با انتشار بیانیهای اعلام کرد تا زمانی که تلویزیون بابت چنین تهمتی از آنها عذرخواهی نکند، اجازه حضور هیچکدام از بازیکنان و مربیان خود را در برنامههای سازمان نخواهد داد. از طرف دیگر دقیقاً در همان روزها حسن روشن نیز موضع بسیار تندی علیه سازندگان این برنامه گرفت و طی یک مصاحبه فوقالعاده جنجالی در خبرورزشی مدعی شد تعدادی از بازیکنان پرسپولیس قبل از انقلاب کارمند ساواک بودهاند! ادعایی که چند روز پس از آن علی جباری نیز در گفتوگو با ما آن را تأیید کرد و حتی گفت اگر لازم باشد اسامی بازیکنان پرسپولیس که بهزعم او قبل از انقلاب با ساواک همکاری میکردند را اعلام خواهد کرد!
داستان دنبالهدار
اتفاقی که سر سریال خانه امن میان استقلال و تلویزیون رخ داد، اولین تقابل آنها با یکدیگر محسوب نمیشود و قاعدتاً آخرین آن نیز نخواهد بود. البته پرسپولیس و چند تیم دیگر کشورمان هم سابقه رویارویی در مقاطع مختلف با صدا و سیما را داشتهاند و به طور کلی مسئله در تمام دنیا رخ میدهد. برای مثال، یادمان نرود الکس فرگوسن سرمربی فراموشنشدنی منچستریونایتد سالیان متمادی به خاطر اختلاف با بخش ورزشی شبکه BBC، حاضر به گفتوگو با این شبکه نمیشد و اتفاقاً در مقطعی کارلوس کیروش که وظیفه دستیاری فرگوسن را برعهده داشت، به جای او با BBC در انگلستان مصاحبه میکرد.
منبع: خبرورزشی
دیدگاه تان را بنویسید