افشاگری رئیس پیشین فدراسیون فوتبال
رئیس پیشین فدراسیون فوتبال میگوید وقتی در سال ۱۳۸۶ به این سِمت انتخاب شد، برای حضور کمیته المپیک در مجمع فدراسیون با فیفا نامهنگاری کرده اما پاسخ فیفا منفی بوده است.
بحث عدم حضور کمیته ملی المپیک در اساسنامه جدید فدراسیون فوتبال، انتقادات شدید سیدرضا صالحی امیری رئیس این کمیته را در پی داشت. صالحی امیری تاکید کرده است که کمیته المپیک به چند دلیل باید به عنوان عضو و یا ناظر مجمع فدراسیون فوتبال شناخته شود. این در حالی است که علی کفاشیان رئیس پیشین فدراسیون فوتبال میگوید مشابه همین درخواست را در سال ۱۳۸۶ از فیفا داشته است.
کفاشیان در آن مقطع، به صورت همزمان دبیر کمیته ملی المپیک و رئیس فدراسیون فوتبال بود اما فیفا در پاسخ به نامه وی برای حضور کمیته المپیک در اساسنامه فوتبال، مخالفت کرده است.
کفاشیان در گفتگو با خبرنگار ما، همچنین به بحث بعضی از تغییرات شائبه دار پیش از برگزاری مجمع فدراسیون فوتبال پرداخت و تاکید کرد فدراسیون نباید دو ماه پیش از انتخابات در بخشهای مختلف که در مجمع صاحب رای هستند تغییری ایجاد کند.
مشروح گفتگو کفاشیان در ادامه میآید:
* به انتخابات فدراسیون فوتبال نزدیک میشویم. ارزیابی شما از انتخابات پیش رو با اتفاقاتی که اخیراً با مزایده ساختمان فدراسیون فوتبال رخ داد، چیست؟
- برگزاری انتخابات اتفاق خوبی است. به هر حال فدراسیون یک سال بلاتکلیف بود و این بلاتکلیفی ضرر زیادی به فوتبال کشور زد. امیدوارم هرکسی به عنوان رئیس و عضو هیات رئیسه انتخاب میشود، بتواند به فوتبال کمک کند. کار، بسیار سخت است. هم مشکلات مالی زیاد است و هم جمع و جور کردن تیمهای مختلف. فقط بخش لیگ فوتبال است که دارد کارش را انجام میدهد. البته با این وضعیت نباید با حاشیه سازی، فوتبال را نابود کنیم. باید اجازه داد هیات رئیسه و رئیس جدید کارشان را جلو ببرند.
* با مزایده ساختمان فدراسیون فوتبال و این حجم از مشکلات مالی، چطور فدراسیون میتواند به شرایط گذشته برگردد؟
- مشکل ساختمان حل میشود. اگر پول بیاید و به شرکت شستا پرداخت شود، آنها دیگر شکایتی نخواهند داشت!
* یعنی به حل این مشکل خوشبین هستید؟
- پول ویلموتس در حساب فیفا هست. میتوان با مذاکره و با واسطه آن پول را گرفت. با همان پول میشود ساختمان فدراسیون را آزاد کرد. فقط میماند حکم ۶ میلیون یورویی که در دادگاه CAS است. امیدوارم فدراسیون بتواند ویلموتس را در این دادگاه محکوم کند.
* در هفتههای اخیر اسامی مختلفی برای نامزدی در انتخابات فدراسیون فوتبال مطرح شده است؛ از علی دایی و علی کریمی گرفته تا حیدر بهاروند و گزینههای دیگر. فکر میکنید رئیس بعدی باید فوتبالی باشد و یا همان بحث مدیریتی کفایت میکند؟
- کسی که جلو میآید باید مدیر باشد. اگر فوتبال هم بازی کرده باشد که چه بهتر. رئیس بعدی فدراسیون باید صاحب تجربه باشد و بتواند با مسئولان بالادستی، مجلس و دولت تعامل سازنده داشته باشد. برعکس آن هم صادق است. دولت و مجلس هم باید از فوتبال حمایت کنند. وقتی تیم ملی به جام جهانی میرود و میلیونها ایرانی را شاد میکند، دولت هم باید در آن سهم داشته باشد. همه باید روی فوتبال حساس باشند. حساسیتها روی فوتبال در حال حاضر منفی است و باید نگاه مثبت هم داشت. همیشه نباید دنبال ایراد بود.
* باتوجه به ارتباطتان با اعضای مجمع و سابقه دو دوره ریاست در فدراسیون فوتبال، پیش بینی میکنید چه کسی در نهایت رئیس بعدی فدراسیون فوتبال باشد؟
- نمیتوانم اسم بگویم ولی مجمع برنامهها و اهداف گزینههای ریاست را میبیند و طبق آن رای میدهد. خود مجمع بهترین مرجع برای انتخاب رئیس است.
* اما انتخاب رئیس ممکن است در گرو امتیازاتی باشد که به اعضای مجمع داده میشود. اخیراً بحث اعطای داوریهای لیگ فوتبال برای گرفتن رای مثبت هیاتها خبرساز بوده است.
- نمیدانم ولی اصولاً هیاتهای استانی اینطور نیستند. شاید کمکهای نقدی دریافت کرده باشند ولی در کل چندان تحت تاثیر نیستند. مجمع فوتبال، نزدیک به ۹۰ عضو دارد که شاید همه از یک بحث منتفع نشوند. البته در بعضی موارد این موضوع صدق میکند کسانی که در راس هستند، با اعضای مجمع تعامل و لابی میکنند. این موضوع طبیعی است. در مجموع فکر میکنم انتخابات فدراسیون جذاب بشود.
* در همین ارتباط گفته میشود برکناری سرمربی تیم ملی فوتسال بانوان حرکت انتخاباتی فدراسیون است.
- فکر نمیکنم اینطور باشد. به هر حال هرکسی سرمربی تیم بانوان شود و یا به عنوان نماینده بازیکنان باشد، رای مخفی دارد. فقط میتوانم بگویم انشاءالله که اینطور نیست چون اگر واقعیت داشته باشد کار درستی نیست. از فدراسیون با من برای یکی دو هیات استانی نظر خواستند. من هم گفتم دو ماه مانده به انتخابات، روسای هیاتها را عوض نکنید چون شائبه پیش میآید. شاید دو، سه رای تاثیری نداشته باشد ولی این شائبه پیش میآید که اقدام فدراسیون انتخاباتی بوده است.
* شما هم سابقه حضور در کمیته ملی المپیک را دارید و هم فدراسیون فوتبال. سیدرضا صالحی امیری رئیس کمیته المپیک از فدراسیون انتقاد کرده که چرا این کمیته در اساسنامه جدید فدراسیون جایی ندارد. آیا کمیته المپیک از قبل در مجمع فدراسیون فوتبال نماینده داشته است؟
- سال ۱۳۸۶ و زمانی که رئیس فدراسیون فوتبال شدم، همزمان برای چند ماه دبیر کل کمیته ملی المپیک هم بودم. آن موقع خیلی تلاش کردم کمیته المپیک را وارد مجمع فوتبال کنم ولی پاسخی که فیفا داد این بود که در اساسنامه هیچ فدراسیون فوتبالی در دنیا کمیته المپیک وجود ندارد. سیاست فیفا این بود که کمیته المپیک در اساسنامه نباشد. در بعضی جاها افرادی عضو افتخاری هستند که به درد نمیخورد. اینطور نیست که قبلاً کمیته المپیک در مجمع بوده و الان نباشد.
البته قبل از سال ۱۳۸۶ در اساسنامه مشترکی که تمام فدراسیونها داشتند، کمیته المپیک در مجمع فوتبال هم بود. اما بعد از جدا شدن اساسنامه فوتبال، کمیته المپیک خارج شد. سال ۱۳۸۶ فیفا نه زیر بار حضور کمیته المپیک و نه زیر بار حضور وزیر ورزش در اساسنامه نمیرفت. البته در بحث وزیر ورزش پافشاری شد و فیفا در نهایت قبول کرد. میخواهم بگویم سال ۱۳۸۶ من همین نامه صالحی امیری را به فیفا نوشتم و اعلام کردم چون تیم امید زیر نظر کمیته المپیک است و به دلایل دیگر، این کمیته باید در اساسنامه باشد.
* اما انتقاد صالحی امیری از فدراسیون ادامه داشته است.
- این موضوع دست مجمع فدراسیون فوتبال نیست. فدراسیون حتی اگر بخواهد، نمیتواند کمیته المپیک را وارد اساسنامه کند. من خودم چند نامه به فیفا نوشتم. این به نفع فدراسیون است که کمیته المپیک عضو مجمعش باشد ولی فیفا قبول نکرد همانطور که دولتی بودن فدراسیون را قبول نکرد.
* رئیس کمیته المپیک ابهامات مالی فدراسیون فوتبال را هم مورد انتقاد قرار داده است. ارزیابی شما از این بحث چیست؟
- فدراسیون فوتبال مجمع دارد و مجمع هم حسابرس دارد و همه چیز بررسی میشود. اینکه میگویند مباحث مالی شفاف نیست را نمیدانم اما تمام حسابها مشخص است. فدراسیون فوتبال حداقل در زمان ما مثل یک اتاق شیشهای و همه چیز مشخص بود. چیزی برای مخفی کردن وجود نداشت.
دیدگاه تان را بنویسید