پایگاه خبری خانه فوتبال:

 بیت کوین که مهم‌ترین ارز دیجیتالی است چیست و چگونه استخراج می‌شود و چرا اقبال به آن در ایران گسترش یافته است؟ بیت کوین یک نوآوری اینترنتی است که پیشینه‌اش به سال ۲۰۰۹ بازمی‌گردد و در این ۱۰ سال فراز و نشیب هایی بسیار را پشت سر گذاشته است.
پیش تر در گزارشی در «مردم سالاری آنلاین» به بازار داغ استخراج ارزهای دیجیتال پرداختیم و تب ارزکاوی در جهان را که راه تازه کسب درآمد آنلاین است بررسی کردیم. در این گزارش، «مردم سالاری آنلاین» به بُعد دیگر این ماجرا می‌پردازد. بیت کوین را بانک مرکزی هیچ دولتی چاپ و پشتیبانی نمی‌کند. بیت کوین پول نقد اینترنتی و ارزی دیجیتالی است که پیدایش آن برآمده از گره گشایی معادله های پیچیده ریاضی با همکاری گروهی گسترده از کاربران است که بر انجام این معادله‌ها و تراکنشهای بیت کوینی نظارت دارند.
در این بازار دیجیتال ارزکاوان در رأس‌اند، چراکه آنان این ارزها را تولید و به بازار عرضه می‌کنند، تراکنشها را ساماندهی کرده، بر جابه جایی ها و معاملات نیز نظارت می‌کنند، و چنین، وظیفه‌ای همچون بانک مرکزی در جهان دیجیتال را بر دوش دارند. شیوه کار نیز این گونه است که ارزکاوان با بهره از دستگاه های ارزکاوی به استخراج ارزهای دیجیتال می‌پردازند. دستگاه های ارزکاوی دربردارنده شماری فراوان پردازنده های نیرومند هستند که با گره‌گشایی معادلات به ارز دیجیتال می رسند. سپس این ارزها در اختیار ارزکاوان قرار می‌گیرد تا هر زمان که اراده کنند آنها را بفروشند. گفتنی است که در این میان، هیچکس صاحب بیت کوین نیست، همان گونه که هیچکس مالک فناوری شبکه‌های اجتماعی در اینترنت نیست؛ چراکه این کاربران هستند که بیت کوین را استخراج می‌کنند و بر روند استخراج و تراکنشهای آن نظارت دارند. توسعه‌دهندگان بیت کوین هم تنها می‌توانند نرم‌افزار آن را به روزرسانی و بهتر کنند، ولی نمی‌توانند در سازوکار آن دگرگونی ایجاد کنند. البته در این میان، برای کاربران معمولی بیت کوین همچون یک برنامه اینترنتی کیف پول است که روی رایانه یا گوشی‌شان نصب شده و با آن می‌توانند به آسانی به جابه‌جایی بیت کوین بپردازند و آن را خرج کنند.

در ایران بهای انرژی بسیار پایین است و از آنجا که نرخ دستمزدها نیز بسیار پایین است تنها زمانی بهای انرژی را می‌توان به بهای واقعی خود نزدیک کرد که با نرخ دستمزدها در تعادل باشد، و از آنجا که چنین امری، در حال حاضر، شدنی نیست بهای انرژی همچنان پایین مانده است. این نرخ پایین انرژی در کشور، به جای آنکه چرخ کارخانه‌ها را بچرخاند و صنعت ایران را رونق دهد، در شرایط تحریم و رکود تولید، گروهی را به طمع انداخته است که از این نمد کلاهی برای خود بدوزند. این گروه با برق یارانه‌ای صنعتی یا کشاورزی یا حتی رایگان مساجد در پی ارزکاوی رفته‌اند و از این راه سودی کلان هم به جیب زده‌اند. این امر تا آنجا پیش رفته است که گروهی از ایران به عنوان مرکز تازه ارزکاوی در جهان یاد کرده‌اند و همه اینها در شرایطی نیز رخ می‌دهد که برای ارزکاوی و استخراج بیت کوین قانونی وجود ندارد، و زین رو نمی‌توان آن را خلاف قانون به شمار آورد؛ هر چند، بر پایه مصوبه شورای عالی مبارزه با پولشویی، خرید و فروش بیت کوین در ایران ممنوع است، ولی همان گونه که گفته شد، درباره ارزکاوی هنوز قانونی مدون نشده است. باید اشاره کرد که برای تولید هر بیت کوین برقی معادل برق ۲۴ سال یک خانه در تهران مصرف می‌شود.

​همچنین، گفتنی است که یارانه هر کیلووات برق ۵۰۰ تومان است که در این صورت تولید هر بیت کوین ۳۵ میلیون تومان با یارانه دولتی هزینه می‌برد. در میان همه ارزهای دیجیتال، بیت کوین بالاترین قیمت را دارد و بهای هر بیت کوین، هم‌اکنون، ۱۱ هزار و ۸۴۹ دلار است و حجم معاملات روزانه آن نیز نزدیک به ۳۰ میلیارد دلار می‌باشد. با کم کردن هزینه های استخراج، هر بیت کوین ۸۳۰۰ دلار در ایران درآمد نصیب استخراج‌کننده می‌کند که معادل ۱۰۷ میلیون تومان می‌شود و این درآمد آسانی است که بسیارانی را به طمع می‌اندازد تا با بهره از برق یارانه‌ای در کشور و به قیمت نابودی زیست‌بوم و نیز خاموشی شهرها و از رونق افتادن صنایع و کشاورزی روی به چنین کاری آورند.


 

با دوستان خود به اشتراک بگذارید: