یارانه معیشتی| زمان واریز یارانه|خبر خوش برای جاماندگان یارانه | یارانه معیشتی امشب واریز می شود
خبر خوش برای جاماندگان یارانه | یارانه معیشتی امشب واریز می شود
اگرچه قرار بود یارانه معیشتی آذرماه شب گذشته به حساب سرپرستان خانوار واریز شود، اما حالا برخی از مردم میگویند یارانه معیشتی آذرماه آنها به حساب آنها واریز نشده است.
یارانه معیشتی به حساب سرپرست خانواده واریز می شود. یارانه معیشتی قرار است افزایشی شود. یارانه معیشتی هر ماه برای افراد واریز خواهد شد. یارانه معیشتی چندسالی است که افزایش نداشته است. یارانه معیشتی آذر واریز خواهد شد.
یارانه معیشتی آذر واریز می شود
بیست و پنجمین مرحله یارانه معیشتی ۱۰ آذرماه به حساب سرپرستان خانوار واریز شد. اما برخی از مردم میگویند یارانه معیشتی آنها واریز نشده است.
البته هنوز عدم واریز یارانه معیشتی رسما اعلام نشده و مشخص نیست که آیا یارانه افرادی که واریز نشده، مربوط به یک مشکل بانکی خاص است و یا مشکل دیگری وجود دارد.
«من هر ماه یارانه معیشتی دریافت می کردم ولی یارانه معیشتی آذر ۱۴۰۰ هنوز واریز نشده علت چیست؟»
«ما بانک سپه هستیم و تا الان ساعت ۱۰ صبح پنجشنبه یارانه معیشتی ما واریز نشده.علت چیه؟»
ما فکر کردیم این ماه رقم یارانه بیشتر میشه. اما الان دیدیم همون مبلغ قبلی رو هم واریز نکردن.»
«بعداز انتخابات بیشتر اونجایی که باید دستور داد و عمل شه صفر ،فقط حرف حرف عمل نداره معیشتی که اضافه نشد یارانه هم اضافه نمیشه از خرداد فقط اخبار اضافه شدن یارانه ومعیشتی تو آذرماه زیاد میشه اینم از آذر ماه. هم یارانه زیاد نشد. هم مال ما رو نریختن.»
انتقاد از عدم واریز یارانه آذرماه در حالی است که ابراهیم رئیسی در ایام انتخابات وعده داده بود که احتمالا یارانه نقدی از آذرماه افزایش پیدا میکند. یارانهای که قرار بود در قالب کارت اعتباری و به صورت وام به مردم پرداخت شود.
یارانه نقدی قرار است به جاماندگان هم پرداخت شود. شرایط ثبت نام جاماندگان یارانه نقدی به زودی اعلام می شود. وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی اطلاعیه ای در خصوص پرداخت یارانه نقدی به جاماندگان منتشر کرد، که با توجه به شیوع موج جدید ویروس کرونا و نگرانی های جدی در این خصوص، شرایط ثبت نام جاماندگان یارانه نقدی پس از هماهنگی های لازم با ستاد ملی کرونا اعلام می شود.
یارانه معیشتی آذرماه
"بیست وپنجمین" مرحله یارانه معیشتی به حساب سرپرستان خانوار در ساعت ۲۴ روز چهارشنبه ۱۰ آذرماه به حساب سرپرستان خانوار واریز شد.
"دوازدهمین قسط" از پرداخت دومین مرحله وام یک میلیون تومانی کرونایی در این ماه، از حساب سرپرستان خانوادههایی که این وام را دریافت کردهاند، کسر شد.
مانند دورههای پیشین، واریزیها یارانه معیشتی به حساب خانوادههای یک نفره ۵۵ هزار تومان، خانوادههای دو نفره ۱۰۳ هزار تومان، خانوادههای سه نفره ۱۳۸ هزار تومان، خانوادههای چهار نفره ۱۷۲ هزار تومان و خانوادههای پنج نفره و بیشتر ۲۰۵ هزار تومان است.
بر اساس قانون بودجه 1400و آییننامه مصوب دولت کسانی که در سال 1393از ثبت نام یارانه ها جا مانده یا افرادی که خانواده آنها یارانهبگیر نبوده اما با ازدواج از خانواده جدا شدهاند چنانچه متقاضی دریافت یارانه هستند، می توانند طبق شرایطی که اعلام خواهد شد برای ثبت نام اقدام کنند.
بنابر این اطلاعیه؛ پس از هماهنگی های لازم با ستاد ملی کرونا نحوه مراجعه حضوری به مراکز مربوطه برای ثبت نام در شهرهایی که خطر گسترش کرونا وجود نداشته باشد اعلام می شود.
در این اطلاعیه تاکید شده است؛تا اعلام شرایط از سوی این وزارتخانه، افراد متقاضی ثبت نام یارانه، از مراجعه حضوری به این وزارتخانه و سازمان هدفمندی یارانه ها خودداری کنند.
یارانه نقدی این افراد قطع میشود!
هر چند ثبتنام از متقاضیان جامانده یارانه، ادغام واریزیهای قبلی و افزایش میزان عددی این حمایت نقدی، بر سر زبانها بود، اما این روزها با اظهارات رئیسجمهور، وزیر اقتصاد و رئیس کمیسیون برنامهوبودجه درباره دلار ۴۲۰۰ تومانی، خداحافظی با آن جدیتر شده و جایگزینی این حمایت پرحاشیه با ریال نیز سروصدای دیگری به پا کرده است.
در این میان، انتظار جاماندگان یارانه نقدی برای ثبتنام مجددشان برابر قانون بودجه ۱۴۰۰ بوده که سالهاست از قلم افتادهاند، جای بررسی دارد. گروهی که نه تنها از دریافت یارانه در دورههای پیشین جاماندهاند، بلکه از ملاک قرار دادن فهرستهای نه چندان قابل دفاع یارانه نقدی و معیشتی برای تبدیل احتمالی ارز ۴,۲۰۰ تومانی به ریال در حساب سرپرستان خانوار، نگران و معترض هستند.
افشاگری جدید احمدی نژاد
در همین رابطه، حسینعلی حاجیدلیگانی درباره دلایل بیتوجهی به حذف یارانه ثروتمندان و افزودهشدن نیازمندان واقعی یارانه نقدی گفت: «دلیل بیعملی در حذف یارانه ثروتمندان و ثبتنام از جاماندگان نیازمند، عدم دردمندی متولیان و بهانهجویی برخی مسئولان است.
قابل تأمل اینکه زنان سرپرست خانوار تحت پوشش دستگاههای حمایتی مراجعه میکنند که هم یارانه نقدی و هم دریافتی دستگاه حمایتیشان قطع شده است! برای پیگیری موضوع هم میان سازمان هدفمندی یارانهها و وزارت رفاه اجتماعی پاسکاری و ناهماهنگی صورت میگیرد و پاسخ روشنی دریافت نمیشود.»
وی افزود: «از اطلاعات اقتصادی موجود درباره سطح رفاه خانوادهها به درستی استفاده نمیشود و این عامل باعث تعلل در حذف ثروتمندان و افزودن نیازمندان یارانه نقدی شده است.
همین موضوع سبب شده، بسیاری از کسانی که نیاز به یارانه نقدی ندارند، همچنان یارانه میگیرند و بخشی از نیازمندان از یارانه نقدی محرومند و سازمان هدفمندی یارانهها و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی نسبت به این مسئله پاسخگو نیستند. قطعاً در این باره مجلس وظیفه نظارتی خود را دنبال خواهد کرد و پیشنهاد جابهجایی سازمان هدفمندسازی یارانهها از زیرمجموعه سازمان برنامهوبودجه به وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی را دنبال خواهیم کرد.»
عضو کمیسیون برنامهوبودجه مجلس یازدهم درباره حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی و تبدیل این سیاست حمایتی نیز اظهار داشت: «لازمه اجرای این سیاست، مصوبه مجلس شورای اسلامی است.
در خلال تصمیمگیری درباره این موضوع در مجلس، با توجه به اطلاعات اقتصادی در دسترس از خانوارها که استفاده چندانی از آن برای شناسایی نیازمندان یارانه تاکنون نشده، فهرست مشمولان یارانه ناشی از حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی تشکیل میشود و مبنای پرداخت یارانه حمایتی دولت خواهد شد.»
همچنین، عضو دیگر کمیسیون برنامه و بودجه مجلس یازدهم در گفتوگو با رادیو اقتصاد درباره عدم تحقق بازنگری در مشمولان یارانه گفت: «حذف یارانه ثروتمندان بار سیاسی دارد و عموماً دولتها نمیخواهند زیر بار آن بروند و چالشهای این مسئله را بپذیرند. برای ثروتمندانی که یارانه نقدی دریافت میکنند، این میزان یارانه قابلتوجه نیست در عین حال، دهکهای بالای درآمدی تمایلی به از دست دادن این میزان یارانه هم ندارند. باید دولت با تعیین ملاک و شاخصهایی، تعارف و بیارادگی را کنار بگذارد و موضوع حذف یارانه ثروتمندان را با جدیت اجرایی کند.»
جعفر قادری به دسترسی دولت به دادههای اقتصادی درباره میزان رفاه خانوارها اشاره کرد و افزود: «اگر اراده و جسارتی در دولت وجود داشته باشد، افراد جامانده مجدداً امکان ثبتنام یارانه پیدا میکنند و ثروتمندان حذف خواهند شد. چون منابع جدیدی برای ثبتنام جاماندگان یارانه در قانون بودجه سال جاری منظور نشده، دولت باید ثروتمندان را حذف کند تا بتواند بودجه افراد جدید را تأمین کند. شاید راحتترین راه برای دولت در راستای اجرای تبصره ۱۴ قانون بودجه ۱۴۰۰ این باشد که نسبت به آن تعلل صورت بگیرد تا متولیان امر از تبعات حذف یارانه ثروتمندان و ثبتنام جدید در امان بمانند.»
براساس اظهارات نمایندگان مجلس، ساماندهی جامعه مشمولان یارانه شدنی است و اتکاء به اطلاعات اقتصادی موجود از توان مالی خانوارها در این زمینه لازم و ضروری است. امری که با پایان دادن به ماجرای حذف ثروتمندان و افزودن جاماندگان نیازمند، میتواند اثربخشی حمایت مالی دولت از خانوارهای آسیبپذیر را افزایش دهد.
حذف یارانه این افراد
وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی، نسبت به شناسایی سه دهک بالای درآمدی یارانهبگیران از طریق پایگاه اطلاعات رفاه ایرانیان اقدام کرده است. دیوان محاسبات گزارش داد بیش از ۲۳ میلیون نفر از سه دهک بالای درآمدی شناسایی شدهاند اما به سازمان هدفمندسازی یارانهها برای قطع یارانه اعلام نشده است.
در این گزارش اعلام شد: طبق جز یک قانون بودجه سال ۹۹، وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی موظف است با استفاده از همه بانکهای اطلاعاتی در اختیار و براساس معیارها و ضوابطی که توسط این وزارتخانه تعیین میشود نسبت به شناسایی و حذف سه دهک بالای درآمدی از فهرست یارانه بگیران، با ارائه دلیل و مدرک به افراد، اقدام کند. نتایج تفریغ بودجه نشان میدهد وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی در اجرای حکم این بند و ماد ه ۴ آیین نامه اجرایی آن، نسبت به شناسایی سه دهک بالای درآمدی یارانه بگیران از طریق پایگاه اطلاعات رفاه ایرانیان اقدام کرده است.
در حال حاضر ۷۶ میلیون ۸۵۵ هزار نفر یارانه بگیر ثبت شده که از این میزان ۲۳ میلیون و ۳۳ هزار نفر یارانه بگیر سه دهک بالای درآمدی شناسایی شده اند که البته به سازمان هدفمندی سازی یارانهها اعلام نشد.وزارتخانه مزبور در خصوص اعلام خانوارهای شناسایی شده به سازمان هدفمندسازی یارانهها جهت حذف از لیست یارانه بگیران اقدامی انجام نداده که مبین عدم رعایت مفاد حکم این جزء است.
بر این اساس بیش از ۱۲ هزار و ۵۷۶ میلیارد تومان یارانه به سه دهک بالای درآمدی اختصاص یافت.
دیدگاه تان را بنویسید