یارانه جدید | زمان واریز یارانه | یارانه نقدی | کارت اعتباری معیشتی
شگفتانه بزرگ رئیسی برای یارانه تیرماه | زمان دقیق برداشت یارانه خرداد اعلام شد؟
در میانه ماه خرداد هنوز موعد قطعی واریز یارانه جدید مشخص نیست، اما دولت بر فهرست یارانهبگیران اضافه کرده است.
خبر مهم برای واریز یارانه جدید. یارانه از زمان ریاست جمهوری احمدی نژاد پرداخت می شود. یارانه قرار بود به دهک های یک تا نه جامعه پرداخت می شود. یارانه هر ماه به حساب سرپرستان خانواده واریز می شود. حذف یارانه ازدلایل اصلی اعتراضات دهک دهم است.
چهار میلیون نفری که در فهرست دریافتکنندگان یارانه جدید قرار گرفتهاند از معترضانی هستند که اعترضاشان در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ثبت شد. این افراد همچنان حق برداشت از حساب یارانه خود را ندارند.
به گزارش تجارتنیوز، در میانه ماه خرداد هنوز موعد قطعی واریز یارانه جدید مشخص نیست، اما دولت بر فهرست یارانهبگیران اضافه کرده است.
این افراد کسانی هستند بعد از اجرای اصلاحات ارز ترجیحی، از دریافت یارانه جدید محروم شدند اما از طریق سامانه ثبت اعتراض وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی شکایت خود را ثبت کردند.
داریوش ابوحمزهء، معاون رفاهی وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی در این باره گفت: تعداد چهار میلیون نفر برای دریافت یارانه به سازمان هدفمندی یارانهها معرفی شدند.
طیبه حسینی، سخنگوی سازمان هدفمندی یارانهها نیز در این باره به تجارتنیوز گفت: گروه جدید فقط مبلغ را دریافت میکنند اما حق برداشت از آن را ندارند.
وی افزود: این وضعیت کماکان تا پایان بررسی صلاحیت معترضان مورد نظر ادامه مییابد.
موعد برداشت یارانه خرداد، چند روز آینده؟
در جریان ثبت درخواست معترضان و جاماندگان یارانه جدید، دولت سازمان هدفمندی یارانهها و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی را مسئول نامنویسی از متقاضیان کرد اما در نهایت مسئولیت بررسی و احراز صلاحیت با وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی است.
در همین رابطه حسینی، سخنگوی سازمان هدفمندی یارانهها گفت: تمام معترضانی که شکایت خود را از طریق این سازمان ثبت کردند به وزارت تعاون معرفی شدهاند و هنوز وضعیت این گروه برای دریافت یارانه مشخص نیست.
وی در عین حال در مورد موعد امکان برداشت واریزی خرداد گفت: هنوز به سازمان هدفمندی یارانهها ابلاغی نشده است اما به احتمال زیاد تا چند روز آینده دراین خصوص اطلاع رسانی میشود.
به دنبال اجرای برنامه اصلاحات ارز ترجیحی، دولت از محل ادغام یارانههای نقدی و معیشتی، واریزی جدیدی تعریف کرد. این یارانه ماهیتی غیر نقدی دارد و با هدف تامین اقلام ضروری به دهکهای اول تا دهم پرداخت میشود.
به دلیل مهیا نبودن زیر ساخت توزیع الکترونیکی، این یارانه برای دو ماه اول به صورت نقدی به حساب سرپرستان خانوار واریز شد اما دولت امکان برداشت همه آن را به صاحبان حساب نداد.
دادن حق برداشت یارانه خرداد از این حیث دارای اهمیت است که میتواند مبنای واریزی ماههای بعدی باشد.
دبیر کمیسیون اجتماعی مجلس با بیان اینکه ملاکهای وزارت تعاون برای دهکبندی خانوارها واقعی نبود گفت: به دستور رییس جمهور سازمان هدفمندسازی یارانهها باید مجدداً دهکبندیها را بررسی کند.
خلیل بهروزیفر درباره گزارش وزیر تعاون، کار و رفاه درباره نحوه توزیع یارانهها در جلسه یک خرداد کمیسیون اجتماعی مجلس اظهار داشت: در این جلسه نحوه دهکبندی اقشار جامعه برای پرداخت یارانهها و کمک معیشتی بررسی شد.
عضو هیئت رئیسه کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در حوزه دهکبندی خانوارها اشتباهاتی رخ داده که وزیر تعاون نیز به آن اقرار کرد خاطرنشان کرد: البته باید توجه داشت که در ابتدای تصمیمات و اقدامات مهم معمولاً این ایرادات مشاهده میشود.
وی افزود: در این راستا کارشناسان امور مردمی کردن یارانهها در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، وزارت امور اقتصادی و دارایی، وزارت جهاد کشاورزی و وزارت صمت در حال انجام بررسیهای لازم هستند تا آمار و اطلاعات دقیقی برای دهکبندی خانوارها کسب کنند.
بهروزیفر با بیان اینکه ملاکهای وزارت تعاون برای دهکبندی خانوارها واقعی نبود گفت: به عنوان مثال خانوارهایی به اشتباه از دهکهای پایین خارج شده و در دهک دهم قرار گرفتند و یارانه آنان قطع شد و در مقابل خانوارهایی که باید در دهک دهم قرار میگرفتند مشمول دریافت یارانه کمک معیشتی شدند.
دبیر کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی از دستور رییس جمهور برای بررسی دهکبندیها خبر داد و ابراز داشت: در این راستا رییس جمهور دستور داد تا براساس شکواییه افراد از نحوه دهکبندیها سازمان هدفمندسازی یارانهها و تیمی که در حوزه مردمیسازی یارانه فعالیت میکند مجدداً معیارها را واقعی کنند.
عضو مجمع نمایندگان استان گیلان در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه بررسی دهکبندیها و واقعی کردن معیارها اقدامی زمانبر بوده و به زودی اتفاق نمیافتد تصریح کرد: با این وجود به دستور آیتالله رییسی رییس جمهور باید به همه مشمولان، کمک معیشتی پرداخت شود تا حق کسی تضییع نشود.
وی در تشریح آخرین وضعیت طرح اصلاح قانون نظام صنفی در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: طرح اصلاح قانون نظام صنفی نیز یکی از اولویتهای مدنظر کمیسیون اجتماعی مجلس است اما پس از تعطیلات مجلس طرح ساماندهی استخدام کارکنان دولت وارد صحن شده و بررسی میشود.
عضو هیئت رئیسه کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی درباره زمان بررسی این طرح در کمیسیون با توجه به دغدغه بالای اصناف برای اصلاح قانون نظام صنفی گفت: طرح اصلاح قانون نظام صنفی دارای اشکالاتی است که باید با کارشناسی دقیق ایرادات آن برطرف و سپس بررسی شود.
بهروزیفر در مورد علت تعلل دولت برای تائید مصوبه افزایش مستمری بازنشستگان تأمین اجتماعی با اشاره به اینکه اعتبارات خوبی امسال برای تأمین اجتماعی پیشبینی شد افزود: مشکل دولت تأمین منابع این مصوبه است اما باید آییننامههای اجرایی این مصوبه را تنظیم کرده و سریعاً ابلاغ کند.
نماینده مردم فومن و شفت در مجلس درباره پیگیریهای انجام شده برای جلوگیری از انحلال سینما طلوع فومن که به دلیل مشکلات موجود خواستار تغییر کاربری است گفت: پیرو پیگیری و مکاتبات انجام شده دستوراتی از سوی آقای میرزاخانی مدیرعامل موسسه سینما شهر کشور در این زمینه صادر شد.
عضو مجمع نمایندگان استان گیلان در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: با هماهنگی ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان بنا شد آقای خزائی رییس سازمان سینمایی و معاونانش در هفتههای آینده به استان گیلان سفر کرده و برای بررسی مشکلات از سینما طلوع فومن نیز بازدید به عمل آوردند.
رئیس جمهور گفت: دولت قومیت های مختلف در کشور را تهدید نمی داند بلکه این یک فرصت برای کشور است و باید از این فرصت استفاده کرد.
آیت الله دکتر سید ابراهیم رئیسی در ادامه برنامه های بیست و سومین سفر استانی دولت مردمی به استان آذربایجان شرقی در نشست با جمعی از نخبگان این استان ضمن ابراز خرسندی از این دیدار، در مورد اقدامات دولت برای مهار ویروس کرونا در کشور گفت: روزی که دولت را تحویل گرفتیم ۷۰۰ خانواده در روز بدلیل بیماری کرونا داغدار می شدند اما امروز وزارت بهداشت و درمان اعلام کرد این رقم خوشبختانه صفر شده است.
رئیس جمهور درباره توجه به اجرای عدالت و عدالت محوری در جامعه خاطرنشان کرد: دولت محور برنامه های خود را بر عدالت قرار داده همانطور که بودجه ۱۴۰۱ بر اساس عدالت و با استفاده از سند آمایش سرزمینی تنظیم شده است.
رئیس جمهور با اشاره به انتقاد یکی از نخبگان از دقت ناکافی در دهک بندی پرداخت یارانه ها اظهار داشت: من هم موافق هستم که در دهک بندی ها دقت کامل نشده لذا تاکید کرده ام مسئولان وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در دهک بندی ها تا حد مقدور دقت کنند و حتما کسانی که معترض هستند یارانه به حسابشان ریخته شود.
رئیس جمهور با تاکید بر استفاده از ظرفیت جامعه بانوان در سطوح مختلف مدیریتی کشور گفت: سخن از نقش آفرینی بانوان در جامعه مربوط به اشتغال نیست بلکه نیاز به این ظرفیت و استعدادها است.
رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اهمیت بوم گردی و توسعه صنعت گردشگری در استان، اظهار داشت: در بوم گردی باید فرهنگ بومی، روستایی و عزت ملی حفظ شود و نباید فرهنگ شهدا به حاشیه برود.
آیت الله رئیسی استفاده از ظرفیت نیروی انسانی بومی را در توسعه استان مهم برشمرد و گفت: مشورت با نخبگان و دلسوزان خوب است اما مسئولان و استانداران باید تصمیم گیرنده نهایی باشند.
پیش از سخنان رئیس جمهور شماری از نخبگان استان دیدگاه های خود را با آیت الله رئیسی در میان گذاشتند.
توجه به رفع مشکلات نخبگان، افزایش اختیارات مسئولین محلی، حمایت از صنایع مادر استان و پیگیری تحول در علوم انسانی از مهمترین محورهای ارایه شده توسط نخبگان بود.
رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: امروز بازتوزیع یارانه به مراتب بیشتر از سالهای گذشته است که برای ارز ۴۲۰۰ تومانی پرداخت میشد.
میرکاظمی گفت: میزان یارانهای که اکنون باز توزیع میشود، بسیار بیشتری از چیزی است که باید به ارز ترجیحی داده میشد؛ یعنی اگر میزان کل یارانهها از نظر ریالی، به ۴۵۰ هزار میلیارد تومان برسد و ما به التفاوت نرخ ارز را ۲۰ هزار تومان در نظر بگیریم، میزان کل یارانهها بیش از ۲۲ میلیارد دلار میشود که قبلاً این میزان هزینه نمیکردیم.
او گفت: مطلب اصلی که بحث اصلاح پرداخت نقدی یارانهها، تامین کسری بودجه نیست؛ بلکه این است که دولت از کف بازار بیرون میرود و دیگر واردکننده و توزیع کننده نخواهد بود که باید این اقدامات به بخش خصوصی سپرده شود.
به گفته رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور، یارانه قبلا در ابتدای زنجیره توزیع پرداخت میشد و به دست مردم نمیرسید؛ یعنی به جایی خارج از مرزها و شبکه توزیع میرفت، ولی اکنون به خود مردم میرسد و هدر نمیرود.
پرداخت یارانههای نقدی از اردیبهشت امسال با تغییر رویه مواجه شده هر ماه با شیوه جدید به حساب سرپرستان خانوار واریز میشود؛ این یارانه برای سه دهک پایین به ازای هر نفر ۴۰۰ هزار و شش دهک بعدی ۳۰۰ هزار تومان است.
دو سامانه در دسترس مردم قرار گرفته که امور یارانهای خود را در آن انجام دهند که کاربرد متفاوتی از یکدیگر دارد؛ سامانه ثبت اعتراض و درخواست بازبینی و دیگری سامانه ثبتنام از جاماندگان یارانه. این در حالی است که برخی متقاضیانی که از قبل یارانه آنها قطع شده و یا یارانهای دریافت نمیکردند به سامانه ثبت اعتراض وارد شدهاند، در حالی که برای آنها چنین کارایی نداشته و فقط باید به سامانه ثبتنام مراجعه کنند.
در حال حاضر دو سامانه در اختیار متقاضیان یارانه است که باید بدانند هر یک از آنها کاربرد جداگانهای دارد؛ سامانه ثبت اعتراض که محدود به گروه خاصی است و سامانه ثبت نام که محدودیتی برای ورود ندارد.
طبق گزارش ایسنا، فضای یارانهای از ۱۹ اردیبهشت ماه سال جاری، متفاوت و البته پرماجرا پیش رفته است و بعد از واریز یارانه جدید ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار تومانی، افراد بسیاری درگیر این جریان بودهاند؛ خانوارهایی که تا پیش از این، یارانه دریافت میکردند ولی از اردیبهشتماه، یارانه آنها قطع شد و دیگر، افرادی که از سالها قبل یارانه آنها قطع شده و یا اصلا در لیست یارانهبگیران قرار نداشتند. مدتی بعد نیز در ۲۷ اردیبهشت ماه، ثبتنام از جاماندگان یارانه آغاز شد.
در این میان دو سامانه در دسترس مردم قرار گرفته که امور یارانهای خود را در آن انجام دهند که کاربرد متفاوتی از یکدیگر دارد؛ سامانه ثبت اعتراض و درخواست بازبینی و دیگری سامانه ثبتنام از جاماندگان یارانه. این در حالی است که برخی متقاضیانی که از قبل یارانه آنها قطع شده و یا یارانهای دریافت نمیکردند به سامانه ثبت اعتراض وارد شدهاند، در حالی که برای آنها چنین کارایی نداشته و فقط باید به سامانه ثبتنام مراجعه کنند.
این در حالی است که تا پیش از این، حدود ۷۸ میلیون نفر در جمع یارانهبگیران ۴۵ هزار و ۵۰۰ تومانی قرار داشتند که بیش از ۶۰ میلیون نفر از آنها یارانه معیشتی (ناشی از اصلاح قیمت بنزین) هم دریافت میکردند اما یارانه جدید، شامل حدود ۷۲ میلیون نفر شد و مابقی را وزارت رفاه در قالب دهک دهم حذف کرد؛ این یارانه برای ۹ دهک پرداخت شد؛ بهطوریکه برای سه دهک اول هر نفر ۳۰۰ هزار و شش دهک بعدی ۴۰۰ هزار تومان واریز شد، در این میان بخشی از حذف شدگان و البته کسانی که دریافت کرده بودند، نسبت به دهکبندی صورت گرفته، اعتراض داشتند.
کدام جاماندگان یارانه حق اعتراض دارند؟
بر این اساس سامانه hemayat.mcls.gov.ir از سوی وزارت رفاه، در دسترس قرار گرفت که ورود به آن برای عموم نیست بلکه تنها افرادی میتوانند نسبت به ثبت اعتراض و درخواست بازبینی در آن اقدام کنند که تا فروردین امسال یارانه ۴۵ هزار و ۵۰۰ تومانی و یا یارانه معیشتی ۵۵ تا ۲۰۵ هزار تومانی را دریافت میکردند و یا هر دو را داشتهاند، به عبارتی یارانهبگیر بودهاند و یارانه مرحله ۱۳۴ (فروردین) را هم دریافت کرده بودند ولی دیگر مرحله ۱۳۵ و ۱۳۶ یعنی برای اردیبهشت و خرداد که یکجا واریز شد را دریافت نکرده و حذف شدند.
همچنین افرادی میتوانند به این سامانه وارد و درخواست بازبینی داشته باشند که حتی یارانه جدید را دریافت کردهاند ولی نسبت به دهکبندی انجام شده، معترض هستند. کلیه افراد یارانهبگیر و آنهایی که دریافتی ندارند، میتوانند با ورود به همین سامانه hemayat.mcls.gov.ir و یا از طریق شماره گویای ۰۹۲۰۰۰۰۶۳۶۹ از وضعیت دهک خود مطلع شوند.
این در حالی است که با دستور رئیس جمهوری برای پیگیری اعتراض صورت گرفته، سازمان هدفمندی یارانهها تاکنون به حساب افرادی که اعتراض کرده و درخواست بازبینی داشتهاند، واریز یارانه جدید را انجام داده ولی فعلا مسدود است تا بعد از بررسی وتائید وضعیت آنها برای دریافت یارانه، در دسترشان قرار گیرد.
ثبت نام برای همه کسانی که یارانه نمیگیرند
اما سامانه دیگر، my.gov.ir است که برای ثبتنام از جاماندگان یارانه در دسترس قرار گرفته و مسئولیت آن بر عهده سازمان هدفمندی یارانهها است. برای ورود به این سامانه محدودیتی برای هیچ گروه متقاضی یارانه نیست یعنی چه افرادی که در قالب دهک دهم حذف شدهاند و چه کسانی که در سالهای گذشته یا اصلا در لیست یارانه بگیران نبودهاند و یا اینکه قبلا حذف و یا انصراف داده بودند.
ثبتنام از جاماندگان یارانه، به استناد تبصره ۱۴ قانون بودجه امسال انجام میشود و لیست متقاضیان بعد از بررسی اولیه توسط سازمان هدفمندی یارانهها، در اختیار وزارت رفاه جهت پایش نهایی و دهک بندی قرار خواهد گرفت که در صورت تائید در لیست یارانهبگیران اضافه خواهند شد.
برای ثبت درخواست در هر دو سامانه hemayat.mcls.gov.ir و همچنین my.gov.ir ، فعلا محدودیت زمانی وجود ندارد.
پیگیریها از سازمان هدفمندی یارانهها نشان میدهد یارانه خرداد احتمالا اواخر ماه جاری واریز میشود. علت این مساله هم رسیدگی به اعتراض افرادی است که یارانه نگرفتهاند.
کمک معیشتی جدید دولت برای ۹ دهک درآمدی جامعه واریز شد. و تعدادی از افراد که جزو دهک دهم شناخته شدند، از لیست جدید خط خوردند.
با اینکه زمان زیادی از پرداخت یارانه جدید دولت نمیگذرد اما در آستانه شروع سومین ماه سال، اغلب مردم پرسش یکسانی دارند: آیا یارانه خرداد قابل برداشت است؟
با اجرای برنامه اصلاح ارز ترجیحی دولت، در روزهای گذشته مردم به دو گروه تقسیم شدند، یکی آنهایی که یارانه جدید را گرفتهاند و دیگری آنها که به نگرفتن یارانه معترضند. اما شرایط در مورد یارانه خرداد چگونه است؟
اکنون به این صورت است که یارانه دسته نخست شامگاه نوزدهم اردیبهشت به حساب بانکی سرپرستان خانوار واریز شد. دولت دو شب بعد اجازه برداشت از این حساب را داد. این گروه از مردم از شامگاه ۲۱ اردیبهشت مجاز به خرج کردن آن هستند.
به دلیل عدم همزمانی تاریخ واریز و برداشت، این تردید وجود دارد که یارانه خرداد چه زمانی واریز و قابل استفاده میشود؟
در این رابطه دولت در ابتدا اعطای مجوز برداشت مبلغ را ملاک تعیین زمان پرداخت یارانه جدید اعلام کرده بود.
به بیان دیگر احتمال بالایی وجود دارد که برای ماه خرداد و ماههای پس از آن یارانه جدید در تاریخ شامگاه بیست و یکم به حساب سرپرستان واریز شود.
وضعیت کسانی که تازه یارانه جدید گرفتند
در خصوص گروهی از مشمولان دسته دوم که معترضان به نگرفتن یارانه جدید هستند، صحبت از پرداخت علیالحسابی یارانهها در میان است.
مبنای این واریز دستور ریاستجمهوری در خصوص ملاک قرار دادن خوداظهاری معترضان است. به گفته وزیر رفاه قرار است سازمان هدفمندی یارانهها به حساب آن گروه از معترضانی که سهم فروردین را دریافت کردهاند، مبلغی را علیالحسابی واریز کند اما صاحبان حساب حق برداشت از آن را نخواهند داشت.
انتظار میرود در صورت قبول واقع شدن درخواست اعتراض، امکان برداشت از حساب به این گروه از شهروندان داده شود.
با این تفسیر، اگر شهروندی در فهرست دریافتکنندگان قرار بگیرد، از ماه آینده همزمان با سایریرن، یارانه خرداد را خواهد گرفت.
شرایط جدید چگونه است؟
یارانه جدید بخشی از برنامه اصلاح ارز ترجیحی دولت است. نتیجه اجرای این برنامه، ادغام تمام پرداختهای نقدی سازمان هدفمندی یارانهها ست.
در ساختار جدید، هرکس که در دهک دهم درآمدی نباشد ماهانه از دولت یارانه میگیرد. دهک اول تا سوم هر ماه ۴۰۰ هزار تومان و دهک چهارم تا نهم ۳۰۰ هزار تومان یارانه دریافت میکنند.
در این ساختار، دولت برای جامانگان یارانه جدید، حق ثبت اعتراض و پیگیری آن را محفوظ نگهداشته است. سازمان هدفمندی یارانهها و وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی دو مرجع رسیدگی کننده به درخواست معترضان است.
از طرف وزارت رفاه، سامانه اینترنتی https://hemayat.mcls.gov.ir/ برای ثبت درخواست کسانی که به کم بودن یارانه خود اعتراض دارند، تعیین شده است.
به نظر میرسد پرداختهای مشروطی که وزیر تعاون راجع به آن صحبت کرده است. نتیجه فعالیت این سامانه باشد.
سخنگوی سازمان هدفمندسازی یارانهها با بیان اینکه قطعا زمان ثبتنام یارانهها تمدید خواهد شد، گفت: فردی که یارانه بگیر بوده و ازدواج کرده، باید به پلیس به علاوه۱۰ مراجعه کند و پس از آن سرپرست خانوار باید حسابی را به عنوان حساب رفاهی به بانک اعلام کند.
سیده طیبه حسینی سخنگوی سازمان هدفمندسازی یارانهها در گفتوگویی، در خصوص افراد مجردی که قصد تفکیک خانوار خود را دارند، گفت: مجردینی که از ابتدای طرح فدهمندسازی یارانه تا امروز یارانه دریافت نکردهاند یا اینکه در سالهای قبل یارانه آنها حذف شده است میتوانند با مراجعه به سامانه my.gov.ir نسبت به ثبت نام اقدام کنند.
وی افزود: مجردینی که خانوار آنها یارانه دریافت میکرده و یا اینکه تا اردیبهشت ماه امسال یارانه دریافت میکردند اما حذف شدند، نمیتوانند ثبت نام کنند. این اقدام صرفا برای افرادی است که یارانه دریافت نمیکردند و یا اینکه در سالهای گذشته یارانه آنها قطع شده است. درحالحاضر زمینه لازم برای ثبت نام این افراد فراهم نشده است و اولویت ثبت نام سازمان هدفمندی یارانهها بر روی ثبت نام جاماندهها است.
حسینی در پاسخ به سوالی در مورد ثبتنام افرادی که خانوار آنها دچار تغییر شده است، گفت: کسی که یارانه بگیر بوده و به طور مثال ازدواج کرده است، باید به پلیس به علاوه ۱۰ مراجعه و مدارک لازم را ارائه کند تا از خانواده پدری جدا شود. پس از این مرحله سرپرست خانوار حسابی را در بانک افتتاح میکند.
وی با بیان اینکه این افراد باید به بانک اعلام کنند که این شماره حساب را به عنوان شماره حساب رفاهی آنها در سامانه ثبت کند، گفت: از آنجایی که این افراد یارانه بگیر بودند دیگر بررسی شرایط در مورد آنها انجام نخواهد شد. اما کسانی که از سوی خانواده پدری یارانه دریافت نمیکردند، دیگر نیازی به مراجعه به پلیس به علاوه ۱۰ ندارند و سرپرست خانواده ضمن ثبت نام، همسر خود را به عنوان فرد تحت تکفل ثبت میکند.
دیدگاه تان را بنویسید