پایگاه خبری خانه فوتبال:

حقوق کارگران با تغییر زیادی همراه شده. حقوق کارگران مشمول مالیات شد. حقوق کارگران کفاف هزینه جاری زندگی را نمی دهد. حقوق کارگران با نرخ تورم فاصله چشمگیری دارد. حقوق کارگران در سال 1402 اعلام شد.

وزیر تعان، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به تشکیل کارگروه‌های تعیین حقوق کارگران سال آینده گفت: همین امروز هم جلسات با نمایندگان کارفرمایان، دولت و ... در حال برگزاری است و امیدواریم پیش نویس مصوبات را سریع فراهم کنند و تلاشمان این است که آن چه حق  و عدل است را در فورجه زمانی مشخص شده اعلام کنیم و تصمیمات لازم در این باره اتخاذ شود.

سیدصولت مرتضوی در حاشیه برگزاری مراسم افتتاح بیمارستان هدایت تهران و آغاز عملیات اجرایی و افتتاح ۷۸ پروژه درمانی و بیمه‌ای سازمان تامین اجتماعی در ۲۳ استان کشور که صبح امروز انجام شد با بیان اینکه بالغ بر ۱۰۰۰ فرصت شغلی از محل پروژه‌های مذکور ایجاد می‌شود گفت: اعتبار قابل توجهی از محل منابع تامین اجتماعی به بهره‌برداری از این پروژه‌ها اختصاص یافته است.

وی افزود: این طرح‌ها موجب شدند قدری از آلام مردم کاسته شود و بنابه تعبیر مقام معظم رهبری بیمار تنها متحمل رنج بیماری شود و رنج دیگری نداشته باشد.  

وزیر تعان، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه تامین اجتماعی یک سازمان خدماتی است که درمان بیمه شدگانش در مراکز ملکی کاملا رایگان است گفت: علاوه برآن در سایر بخش‌ها نیز سهم ۹۰ درصدی هزینه‌های درمان را تقبل می‌کند و بیماران در بیمارستان‌های دولتی ۱۰ درصد فرانشیز می‌پردازند. بازنشستگان از امکان بیمه تکمیلی نیز استفاده می‌کنند که سازمان تامین اجتماعی در سال جاری تقریبا ۵۰۰۰ میلیارد تومان را به این امر اختصاص داد و بخش قابل توجهی از حق بیمه را تقبل کرده است.

مرتضوی ادامه داد: دعا می‌کنیم هیچ انسانی نیاز به درمان نداشته باشد، اما خداوند را هم شاکر هستیم که به ما توفیق داد در حوزه درمان تامین اجتماعی گام های بلندی برداشته شود.

وی در  پاسخ به پرسشی پیرامون بهبود وضعیت معیشتی کارگران در سال آینده گفت: به استناد قانون کار، نظام حاکم بر تعیین حقوق و دستمزد، نظام چندجانبه گرایی است. برخی تصور می‌کنند وزیر تعاون حداقل حقوق را تعیین می کند در حالی که اینگونه نیست. قانونگذار دو شاخص مشخص کرده که در قالب کارگروه‌های مشترکی به بحث و بررسی گذاشته می‌شود. در یک سرفصل گفته شده معدل حقوق کارگران متناسب با نرخ تورم و در سرفصل دیگری گفته شده که حداقل حقوق ضریبی از سبد معیشت باشد که همواره در سال‌های مختلف پیش بینی‌شده است.

وی افزود: همکاران ما در معاونت کار، کارگروه‌ها را تشکیل داده‌اند و همین امروز هم با نمایندگان کارفرمایان، دولت و ... در جلسه هستند و امیدواریم پیش نویس مصوبات را سریع فراهم کنند و تلاشمان این است که آن چه حق  و عدل است را در فورجه زمانی مشخص شده اعلام کنیم و تصمیمات لازم در این باره اتخاذ شود. از سوی دیگر قدری هم منتظر مجلس شده بودیم که ببینیم چه تصمیمی برای افزایش حقوق  کارمندان می‌گیرد که خوشبختانه روز گذشته تصمیمات مجلس هم نهایی شد و می تواند یکی از ادله‌ای باشد ما را به نتیجه برساند.

میرهاشم موسوی، مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی نیز در حاشیه این برنامه گفت: یکی از رویکردهای مهم ما در این دولت با توجه به تاکیدات رئیس جمهور و وزیر رفاه توسعه خدمات درمانی است. امروز با تلاش‌های صورت گرفته شاهد افتتاح ۷۸ پروژه در کل کشور بودیم. خدمت درمان در تامین اجتماعی رایگان است. امسال بالغ بر ۹۵۰۰ میلیارد تومان با رشد ۱۱۴ درصدی در زمینه توسعه پروژه‌ها صرف کردیم و سال آینده نیز این مسیر ادامه دارد.

وی ادامه داد: برآورد ما این است که طی امسال و سال آینده بالغ بر ۲۰۰۰ تخت بیمارستانی را به مجموعه تخت‌های بیمارستانی کشور اضافه کنیم./ایسنا

حقوق کارگران در سال 1402 چقدر اضافه شد؟

در حالی که پیش بینی می شد با ارائه گزارش کمیته دستمزد در جلسه امروز شورای عالی کار، هزینه سبد معیشت کارگران مشخص شود، ولی این جلسه بدون اعلام هرگونه عدد و رقم در این رابطه به پایان رسید.

هادی ابوی، نماینده کارگران در شورای عالی کار در گفت وگو با ایسنا درباره جزئیات نشست امروز شورای عالی کار اظهار کرد: جلسه شورای عالی کار درخصوص دستمزد ۱۴۰۲ نتیجه ای نداشت و رقم مشخصی درباره هزینه سبد معیشت خانوار اعلام نشد.

وی گفت: تنها استماع گزارش کارفرمایان راجع به مزد منطقه ای و گزارش کلی کمیته مزد در دستور کار قرار گرفت و مقرر شد نشست بعدی شورای عالی کار هفته آینده برگزار شود.

ابوی تاکید کرد: در حال حاضر شرایط منطقه ای کردن دستمزدها فراهم نیست و آثار و تبعات بسیاری از جمله مهاجرت را با اجرای آن شاهد خواهیم بود.

به گفته وی نمایندگان گروه کارگری در نشست امروز بر مشخص شدن سبد معیشت تاکید و اعلام کردند که باب مذاکرات دستمزد بعد از اعلام رقم سبد معیشت باز خواهد شد.

نماینده کارگران در شورای عالی کار گفت: دستور کار دیگر جلسه، اصلاح ماده‌ آیین دادرسی کار  بود که به تصویب نرسید و مقرر شد بررسی بیشتر صورت گیرد.

به گزارش ایسنا، همه ساله در بهمن ماه کمیته دستمزد شورای عالی کار هزینه سبد معیشت کارگران را پس از بحث و بررسی کارشناسی تعیین و اعلام می کرد اما امسال با وجود برگزاری جلسات متعدد تاکنون نتیجه ای به دنبال نداشته است./ایسنا

25 درصد به حقوق کارگران در 1402 اضافه شد؟

دولت امسال نیز مانند سال قبل در لایحه‌ی بودجه حقوق کارگران بخش دولتی را مشخص کرده است؛ مسئله‌ای که به گفته‌ی فعالان کارگری بدعتی غیرقانونی و در جهتِ نادیده گرفتنِ مصوباتِ شورایعالی کار است.

یک فعال کارگری گفت: اینکه سال گذشته و امسال دولت رویه‌ای جدید پیش گرفته و به صورتِ یک جانبه در بودجه به دنبالِ تعیین حقوق کارگران بخش دولتی و عمومی است، خلاف قانون است. قانون کار به صراحت در خصوص دستمزد و نحوه‌ی تعیین آن صحبت کرده است و نمی‌توان خلاف قانون تصمیم گرفت.

دولت امسال نیز مانند سال قبل در لایحه‌ی بودجه حقوق کارگران بخش دولتی را مشخص کرده است؛ مسئله‌ای که به گفته‌ی فعالان کارگری بدعتی غیرقانونی و در جهتِ نادیده گرفتنِ مصوباتِ شورایعالی کار است. طبق قانون، حقوق کارگران بخش دولتی هرساله باید توسط شورایعالی کار معین شود؛ سال گذشته اما دولت حقوق کارگران بخش خود را همچون کارمندان، تنها ده درصد تعیین کرد؛ مسئله‌ای که بعد از شکایت و اعتراضات بسیار لغو شد و در نهایت موضوع به روال سابق برگشت. امسال اما دولت نشان داد عزمی جدی در اجرای مجدد این کار دارد.

رحیم میرعبدالله (فعال کارگری و عضو شورای اسلامی کار استان تهران) در این خصوص گفت: طبق قوانین موضوعه‌ی کشور و تعهدات بین‌المللی، دستمزد کارگران باید به صورت سه‌جانبه با چانه زنی تعیین شود. طبق قانون کار، شورایعالی کار همان نهاد سه‌جانبه‌ای است که وظیفه دارد هرساله دستمزد کارگران را به چانه زنی و با حضور نمایندگان کارگری، کارفرمایی و دولت تعیین کند.

وی ادامه داد: اینکه سال گذشته و امسال دولت رویه‌ای جدید پیش گرفته و به صورتِ یک جانبه در بودجه به دنبالِ تعیین حقوق کارگران بخش دولتی و عمومی است، خلاف قانون است. قانون کار به صراحت در خصوص دستمزد و نحوه‌ی تعیین آن صحبت کرده است و نمی‌توان خلاف قانون تصمیم گرفت.

این فعال کارگری گفت: آنچه دولت انجام داده درواقع نادیده گرفتنِ سه‌جانبه‌گرایی است چراکه نمایندگان کارگری در جلسه‌ی تعیین مزد این کارگران حضور نداشته‌اند.

میرعبدالله در انتقاد از صحبتهای اخیر زاکانی (شهردار تهران) در خصوص افزایش ۲۵درصدیِ حقوق کارگران شهرداری گفت: صحبت در خصوص حقوق کارگران این بخش وظیفه‌ی شهردار نیست. ایشان باید به موضوعات مربوط به شهر و توسعه‌ی خدمات اجتماعی بپردازند و نمی‌توانند در تعیین دستمزد کارگران دخالت کنند.

وی ادامه داد: اگر قرار باشد هر نهاد و وزارتخانه‌ای برای دستمزدِ کارگران تصمیم بگیرد و قانون را زیر پا بگذارد، هرج و مرج می‌شود و این خلاف عدالت و انصاف است.

میرعبدالله به افزایش روزافزونِ نرخ تورم اشاره کرد و گفت: افزایش ۲۵درصدیِ حقوق تأمین کننده‌ی معاش و نیازهای اساسیِ کارگران و کارمندان نیست. دولت باید واقع‌بینانه‌تر در این خصوص تصمیم بگیرد. چرا مسئولان در خصوص موضوعاتی چون افزایش قیمت حامل‌های انرژی و سن بازنشستگی، کشورهای دیگر را مثال می‌زنند اما وقتی به دستمزد کارگران می‌رسد همه‌ی اینها را کنار می‌گذارند؟ در اینجا هم جهانی نگاه کنند.

این فعال کارگری تأکید کرد: سال گذشته دستمزد حتی نصف سبد معیشت را هم پوشش نداد و بعد از مدتی ارزش خود را از دست داد. طبق محاسبات، امسال سبد معیشت چیزی حدود ۱۸ میلیارد تومان است؛ در این شرایط، چطور ۲۵درصد افزایش حقوق درنظر گرفته‌اند؟ وقتی خط فقر رسمی ۱۸میلیون تومان تعیین شده کارگران چگونه می‌توانند زندگی کنند؟ قرار نیست هزینه‌ی برخی سوءمدیریت‌ها را کارگران و اقشار ضعیف جامعه بپردازند.

میرعبدالله تأکید کرد: دولت باید به سمتِ قانون، عدالت و انصاف و ایفای تعهدات خود برود، نباید کمبود منابع خود را با تصمیماتی خلاف قانون جبران کند.

این فعال کارگری گفت: سال گذشته کمیسیون اجتماعی مجلس مقابل تصمیم دولت ایستاد و تاکید کرد که دستمزدِ کارگران بخش دولتی باید مطابق با مصوبه‌ی شورایعالی کار افزایش یابد. امسال نیز از مجلس انتظار داریم مقابل این اقدام غیر قانونی بایستد.

میرعبدالله گفت: در سال جاری سه نفر از کارفرمایان در هیئت عمومی دیوان عدالت اداری طرح دعوی کرند که شورایعالی کار حق تعیین دستمزد سایر سطوح را ندارد؛ دیوان البته آن را رد کرد و طبق ماده ۴۱ قانون کار و قانون طبقه‌بندی مشاغل، تعیین دستمزد حداقل بگیران و سایر سطوح را برعهده شورایعالی کار دانست.

وی تأکید کرد: با این اوصاف توقع ما از نمایندگان مجلس این است که به این موضوع ورود کنند و کار را به شرکای اجتماعی بسپارند و از تنش در جامعه جلوگیری کنند. ما به نمایندگان خود اعتماد داریم و کار را به آن‌ها می‌سپاریم؛ در غیر اینصورت دستمزدی که به صورت یک جانبه و دو جانبه تعیین شود، مورد پذیرش ما نخواهد بود. سه جانبه‌گرایی هم در قوانین داخلی و هم قوانین بین‌المللی مورد تاکید قرار گرفته و باید به این قانون عمل کرد./ایلنا

با دوستان خود به اشتراک بگذارید: