اخبار اقتصادی|قیمت دلار|ریزش نرخ ارز
ریزش سنگین قیمت دلار|دلار در کانال 44 هزار تومانی|جزئیات
قیمت دلار امروز شنبه 20 اسفند 1401|شکست مقاومت ارزها با توافق ایران و عربستان
قیمت دلار عجیب شده. قیمت دلار نوسانی شد. قیمت دلار به روشی جدید و در بازاری جدید اعلام می شود. قیمت دلار در هفته گذشته افزایشی شد. در هفتههای اخیر انتظارات تورمی در حال بازی با قیمت دلار بوده است.
ریزش قیمت دلار در تمام بازارها
قیمت دلار که از هفته گذشته با سفر رئیس آژانس بینالمللی انرژی اتمی در مسیری کاهشی قرار گرفته بود حالا با خبر توافق بین ایران و عربستان در سراشیبی تندی قرار گرفته است. قیمت درهم نیز که اثر بااهمیتی بر قیمت دلار دارد، امروز کاهشی شده و هنوز مشخص نیست کف قیمت آن کجاست. تجارتنیوز مسیر بازار ارز را در گفتوگو با کارشناسان بازارهای مالی بررسی کرده است.
به گزارش تجارتنیوز، روز گذشته خبری مبنی بر توافق ایران و عربستان در رسانههای داخلی منتشر شد که قیمت دلار را در معاملات بازار آزاد و معاملات غیررسمی در مسیری کاهشی قرار داد. شتاب افت قیمت دلار آنقدر بالا بود که اسکناس آمریکایی به سرعت از آستانه کانال 50 هزار تومانی به 48 هزار تومان رسید و توانست در این سطح پایداری کند.
باید اشاره داشت که دلار مسیر نزولی خود را از هفته قبل، همزمان با سفر رافائل گروسی، رئیس آژانس بینالمللی انرژی اتمی آغاز و در واکنش به سیگنالهای مثبت این سفر، از کانال 60 هزار تومانی تا 49 هزار تومان افت قیمت را تجربه کرده بود.
حالا باید دید توافق ایران و عربستان در حالی که جزئیات زیادی هم درباره مفاد آن اعلام نشده، میتواند تاثیری پایدار بر قیمت دلار بگذارد؟
روز گذشته مجیدرضا حریری، رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین در توئیتی نوشت که یکی از موارد مورد توافق میان ایران و عربستان سرازیرشدن درهم به بازار ارز ایران است. او همچنین عنوان کرده بود که دارندگان دلار زودتر ارزهایی که پیش از این و در قیمتهای بالاتر خریداری کرده بودند بفروشند.
قیمت درهم امارات از مدتها پیش تاثیر و پیوند زیادی با دلار بازار آزاد ایران داشته است؛ بر همین اساس افزایش عرضه و در نتیجه کاهش قیمت درهم میتواند سیگنالی کاهشی برای اسکناس آمریکایی باشد.
از سوی دیگر دبیر کل اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق هم از آزادسازی 500 میلیون دلار پول ایران در عراق خبر داده است. به شرط آنکه این آزادسازی در قالب اسکناس به کشور راه یابد میتواند تاثیر مثبتی بر روند قیمتی دلار در بازار داخلی داشته باشد.
قیمت دلار و انواع ارز مهم
امروز قیمت دلار اسکناس در بازار ارز و طلا، 41 هزار و 236 تومان و قیمت دلار حواله 37 هزار و 487 تومان اعلام شده است. قیمت دلار در بازار آزاد در لحظه تنظیم این گزارش به 45 هزار و 750 تومان رسیده است!
قیمت دلار در بازارهای همسایه هم امروز کاهشی است. قیمت دلار هرات نیز امروز 45 هزار و 750 تومان است. قیمت دلار در بازار سلیمانیه نیز 45 هزار و 700 تومان است.
قیمت دلار صرافی ملی نیز امروز در سمت خرید 44 هزار و 451 تومان و در سمت فروش 44 هزار و 900 تومان اعلام شده است.
قیمت یوروی اسکناس نیز در بازار ارز و طلا امروز 43 هزار و 946 تومان و قیمت یوروی حواله 39 هزار و 951 تومان اعلام شده است. قیمت یورو در بازار آزاد هم امروز به 48 هزار و 700 تومان رسیده است.
قیمت درهم اسکناس نیز در بازار ارز و طلا 11 هزار و 228 تومان و درهم حواله 10 هزار و 207 تومان اعلام شده است. قیمت درهم در بازار آزاد در لحظه تنظیم این گزارش 12 هزار و 450 تومان است.
تثبیت قیمت دلار در کانال 40 هزار تومانی؟
عبدالله مشکانی، کارشناس بازارهای مالی در خصوص ارتباط قیمت درهم و دلار به تجارتنیوز گفت: درهم با دلار رابطه مستقیم دارد و در صورتی که این ارز کاهش قیمت داشته باشد قیمت دلار هم پایین میآید. وی افزود: اما زمانی که قرار است چنین خبری منتشر شود یقینا عده زیادی از آن اطلاع دارند و به همین دلیل معاملات خود را انجام میدهند.
مشکانی ادامه داد: در این شرایط گفته میشود بازار خبر را پیشخور کرده است. من فکر میکنم اکنون نیز برای بخش زیادی این اتفاق افتاده است و نهایت تاثیری که میتواند بگذارد در حد یک شوک روانی است.
این کارشناس بازارهای مالی عنوان کرد: من احتمال میدهم قیمت دلار زیر قیمت 42 تا 45 هزار تومان را نبیند.
ارزش ذاتی دلار 45 هزار تومان است
برزو حقشناس، دیگر کارشناس بازارهای مالی نیز در این خصوص بیان کرد: دلار در حال حرکت به سمت ارزش ذاتی خود است. این طبیعت روندهاست که زمانی که روند صعودی میشود اخبار منفی بیشتر دیده میشوند و زمانی که روند نزولی در بازار حاکم است، توجه به اخبار مثبت بالا میرود.
وی افزود: برای مثال دبیر کل کانون صرافان از بازگشت دوباره دلار به کانال 30 هزار تومان صحبت کرده است که باید گفت اینگونه نیست و دلار حول محور ارزش ذاتی خود قدم برمیدارد که هر ماه به آن اضافه میشود. من دیگر دلار زیر 40 هزار تومان را نمیبینم.
این کارشناس بازارهای مالی همچنین در مورد توافق ایران و عربستان ادامه داد: اینکه بین ایران و عربستان توافقی شکل گرفته است برای دلار خبر خوبی محسوب میشود، اما هنوز در حد همان خبر است و تاثیری که بر روی این ارز داشته هم در همین حد است.
حقشناس بیان کرد: اما اینکه گشایشی در کانالهای ارتباطی کشور اتفاق میافتد و مشکلاتی که برای درهم در امارات پیش آمده بود حل میشود یا نه هنوز مشخص نیست. چیزی که الان وجود دارد هزینه سنگین اخبار است؛ به طور مثال صحبتهایی در خصوص فروش دلار و انتقال اسکناسها به بازار از سوی رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین و همچنین خبرهایی از این دست مطرح شده که بیشتر نگرانکننده است.
این کارشناس بازارهای مالی درباره وضعیت کنونی سیاستگذار گفت: دست سیاستگذار خالی است و با خبردرمانی سعی میکند قیمت را پایین بیاورد. اگر پشت این خبردرمانیها اتفاقی نیفتد دلار دوباره به روند صعودی خود و حتی سقف قبلی بازمیگردد.
او ادامه داد: اما اگر روند مثبتی در پیش باشد و مشکلات حواله درهم بر طرف شود آن زمان قیمت در حوالی 43 تا 44 و حتی مدتی در ارزش ذاتی خود یعنی 45 هزار تومان باقی بماند.
ریزش قیمت دلار در راه است؟
یک کارشناس بازار سرمایه با اشاره به توافق ایران و عربستان برای ازسرگیری روابط دوجانبه، گفت: پیشبینیها نشان میدهد که نرخ دلار تحت تاثیر چنین اتفاقی تا حد زیادی کاهش پیدا میکند، البته این گشایش رخ داده در بلندمدت به نفع بازار سهام است.
روز جمعه ۱۹ اسفندماه ۱۴۰۱، بیانیه سهجانبهای در پکن با امضای «شمخانی» نماینده مقام معظم رهبری و دبیر شورای عالی امنیت ملی، «مساعد بن محمد العیبان» وزیر مشاور و عضو شورای وزیران و مشاور امنیت ملی عربستان سعودی و «وانگ ئی» عضو دفتر سیاسی کمیته مرکزی حزب کمونیست و رئیس دفتر کمیسیون مرکزی امور خارجی حزب و عضو شورای دولتی جمهوری خلق چین صادر شد.
براساس این بیانیه جمهوری اسلامی ایران و عربستان سعودی برای ازسرگیری روابط دوجانبه و بازگشایی مجدد سفارتخانههای دو کشور بعد از ۷ سال قطع رابطه توافق کردند.
بنا بر این گزارش، شنیدهها از فعالان اقتصادی حاکی نیز از آن است که گشایش در روابط بین بانکی با کشورهای حاشیه خلیج فارس و تسهیل عرضه منابع وسیع درهم از طریق امارات بخشی از نتایج ازسرگیری روابط دیپلماتیک ایران و عربستان خواهد بود.
کانالهای تلگرامی و بازار غیر رسمی ارز پس از اعلام توافق ایران و عربستان برای ازسرگیری روابط دوجانبه به آن واکنش نشان دادند، به طوری که نرخ دلار عصر روز گذشته از کانال ۵۰ هزار تومانی به کانال ۴۷ هزار تومان سقوط کرد.
«احسان عسگری»، کارشناس بازار سرمایه در مورد تاثیر توافق ایران و عربستان برای ازسرگیری روابط دوجانبه بر بازار ارز و بورس، اظهار داشت: زمانی که ریسک سیاسی در کشور کاهش یابد با ۲ تاثیر مهم این اتفاق در کاهش تحریمها و افت نرخ دلار مواجه خواهیم شد.
وی افزود: پیشبینیهای انجام شده نشان از آن دارد که نرخ دلار تحت تاثیر چنین اتفاقی و نیز کاهش ریسک سیاسی کشور تا حد زیادی کاهش پیدا میکند.
این کارشناس اقتصادی ادامه داد: با توجه به چنین اتفاقی به نظر میرسد هر گشایش که در کشور رخ دهد در بلندمدت به نفع بازار سهام خواهد بود، اما کاهش قیمت دلار به صورت مقطعی و با شدت زیاد ممکن است برای مدتی شرکتهای صادرات محور را تحت تاثیر قرار دهد.
عسگری تاکید کرد: البته باید توجه داشت که نرخ ارز بازار غیر رسمی در صورتهای مالی برخی شرکتهای بورسی تاثیری ندارد و این نرخ لحاظ نمیشود که با ریزش آن، سود آوری شرکتها با کاهش مواجه شود و نرخ بازار نیما و یا مرکز مبادله ارز و طلای ایران در صورتهای مالی شرکتها تاثیر دارد.
وی گفت: اگر فرض را بر این بگیریم که نرخ تولید و فروش تغییر نکند؛ بنابراین درآمد ارزی شرکتها به دلیل کاهش قیمت دلار کاهش پیدا میکند، اما این موضوع باید مدنظر باشد که گشایش سیاسی میتواند طرح توسعه شرکتها را افزایش دهد و دسترسی به منابع سرمایهگذاران خارجی را بیشتر کند، اما به طور حتم همه این مسایل کنار یکدیگر برای بازار سرمایه بسیار مثبت خواهد بود./ ایرنا
سیگنال توافق ایران و عربستان بر قیمت دلار
کارشناسان و فعالان بازار اعتقاد دارند با توجه به دومینوی اخبار مثبت، روند کاهشی دلار در هفته جاری تداوم یابد و اعلام خبر توافق ایران و عربستان نیز بر این سرعت افزوده است.
مریم فکری: اعلام خبر توافق ایران و عربستان پی از ۷ سال، قیمت دلار را در معاملات فردایی به شدت پایین آورد، به طوری که صحبت از ریزش قیمت دلار به پایین کانال ۴۸ هزار تومان شد.
این در شرایطی است که در کنار انتشار خبر مثبت توافق ایران و عربستان، عدم صدور قطعنامه جدید علیه ایران در آخرین نشست شورای حکام، در کاهش نرخ ارز اثر مثبتی داشت.
بررسیها نشان میدهد که دیروز و در روز تعطیل، دلار در بازار غیررسمی تا ساعت ۱۶ به نرخ ۴۸ هزار و ۵۰۰ تومان در کانالها و صفحات مجازی نرخگذاری شد اما پس از چند ساعت تا ۴۷ هزار و ۷۰۰ تومان نیز کاهش قیمت یافت.
به این ترتیب، اسکناس آمریکایی که طی هفتههای اخیر به واسطه برخی ریسکهای سیستماتیک و تقویت انتظارات تورمی هر روز رکورد قیمتی جدیدی ثبت میکرد، حالا در معاملات فردایی در کمترین سطح از پایان بهمنماه در حال معامله است.
به باور تحلیلگران سیاسی روابط ایران و عربستان به دلیل اهمیت این دو کشور در منطقه و تاثیری که بر روی سایر بازیگران منطقه ای دارند، از اهمیت زیادی برخوردار است.
در همین رابطه، حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه در یادداشتی در فضای مجازی نوشت: بازگشت روابط طبیعی میان جمهوری اسلامی ایران و عربستان سعودی ظرفیتهای بزرگی را در اختیار دو کشور، منطقه و جهان اسلام قرار می دهد.
به اعتقاد او، سیاست همسایگی بهعنوان محور کلیدی سیاست خارجی دولت سیزدهم، با قوت در مسیر درست پیش میرود و دستگاه دیپلماسی فعالانه در پس تمهید گامهای بیشتر منطقهای است.
البته این نکته حایز اهمیت است که بازار ارز، مسیر ریزشی از هفته گذشته و در نتیجه سفر رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی به ایران آغاز کرده بود، به طوری قیمت دلار از سطح ۶۰ هزار تومانی به سطح ۴۹ هزار تومان سقوط کرد.
پیشبینی ریزش بیشتر قیمتها در بازار
در حال حاضر برخی از فعالان بازار پیشبینی میکنند با توجه به دومینوی اخبار مثبت، روند کاهشی دلار در هفته جاری تداوم یابد.
در همین رابطه، عبدالناصر همتی، رییس سابق بانک مرکزی در یادداشتی در فضای مجازی نوشت: توافق با آژانس و عربستان دو اقدام مثبت بودند. تفاهمات بین المللی و تنش زدایی به تدریج آثار خود را بر کاهش انتظارات تورمی نشان میدهد. حتی در یک روز تعطیل!
به اعتقاد او، ادامه تعامل از خانه تا جهان رمز گشایش امور و پیش نیاز پیشرفت و توسعه کشور است.
رییس اتاق بازرگانی مشترک ایران و چین نیز عنوان کزد در روزهای آینده قیمت ارز در بازار غیررسمی بیشتر کاهش خواهد یافت.
مجیدرضا حریری در صفحه شخصی خود در توییتر نوشت: رفقا، هرچه دلار ذخیره کردید بریزید (در) بازار، یکی از (نتایج) توافق پکن، سرازیر شدن درهم از طرف امارات متحده عربی(خواهد بود) که از یک شنبه کلید میخورد.
شنیدهها از فعالان اقتصادی حاکی از آن است که گشایش در روابط بین بانکی با کشورهای حاشیه خلیجفارس و تسهیل عرضه منابع وسیع درهم از طریق امارات بخشی از نتایج ازسرگیری روابط دیپلماتیک ایران و عربستان خواهد بود.
جزییات آزادسازی ۵۰۰ میلیون دلار از پول بلوکه ایران نزد عراق
در این میان، خبرها حاکی از آن است که آمریکا اجازه پرداخت ۵۰۰ میلیون دلار از پولهای ایران در بانکهای عراقی را داده است.
کارشناسان اعتقاد دارند از راههایی که میتوان با سرعت بیشتری پولهای خود را در عراق آزاد کنیم، سرمایهگذاری در خود این کشور است که منجر به بهرهوری نیز میشود یا اینکه با تجار عراقی برای واردات کالا باید هماهنگی شود.
بر اساس اطلاعات به دست آمده، ایران بیش از ۴۰۰ میلیارد دلار منابع مسدود شده ارزی در عراق دارد که تا هفته گذشته بیش از ۸۰۰ میلیون دلار آن در مراحل مختلف طی دو ماه گذشته آزاد شده است.
دیدگاه تان را بنویسید