پایگاه خبری خانه فوتبال:

بازنشستگان بخوانند:بازنشستگی تامین اجتماعی، عبارت است از توقف فعالیت حرفه ای کارگر به دلیل افزایش سن، دریافت حکم بازنشستگان و استفاده از خدمات صندوق های بازنشستگی که از این طریق هم نیروی سالمند حمایت می شود و فضای کار برای نیروی جوان و تازه کار باز می شود . افزایش حقوق بازنشستگان 1402 اعلام شد. عیدی بازنشستگان تابع مقررات مربوط به عیدی و پاداش کارمندان دولت بوده و متفاوت از مقررات حاکم بر عیدی کارگران تحت پوشش تامین اجتماعی می باشد. در این مطلب قرار است خبرهای جدید و مهم درخصوص بازنشستگان تامین اجتماعی ارائه شود.

حقوق بازنشستگان با ۱۰ سال سابقه چقدر شد؟

مدیرکل بهداشت و بیمه‌های اجتماعی و درمان کمیته امداد از بازنشستگی ۱۸۰۲ نفر از مددجویان کمیته امداد به دنبال پرداخت حق بیمه به سازمان تامین اجتماعی طی ۳ ماه اول سال جاری خبر داد.

مجتبی احمدلو با اشاره به عملکرد کمیته امداد درخصوص بیمه اجتماعی مددجویان تحت پوشش اظهار کرد: یکی از خدمات ارائه شده به مددجویان در جهت توانمندسازی و ایجاد درآمد باثبات به ویژه در دوران سالمندی، بیمه‌های اجتماعی است که سهم بیمه‌ای آن توسط کمیته امداد پرداخت می‌شود.

وی با اشاره به اینکه در سال ۱۳۹۰، بیمه‌پردازی اجتماعی برای زنان سرپرست خانوار با ضریب ۱۸ درصد آغاز شد، گفت: طی این موضوع، قرار شد دولت از محل یارانه‌ها ۱۰ درصد بیمه‌پردازی و دستگاه‌ها ۸ درصد بیمه‌پردازی را به مدت ۱۰ سال پرداخت کنند اما پس از آن، به دلیل اینکه دولت اعتباری برای این موضوع در نظر نگرفته بود کمیته امداد مددجویان را برای پوشش بیمه‌ای ضریب ۱۴ درصد و اولویت ۴۵ تا ۵۰ سال با استفاده از اعتبارات خود بیمه کرد.

پرداخت حق بیمه زنان سرپرست خانوار ۴۵ تا ۵۰ ساله تحت پوشش کمیته امداد

مدیرکل بهداشت و بیمه‌های اجتماعی و درمان کمیته امداد با اشاره به ۲۶ هزار و ۳۸۲ زن سرپرست خانواری که با اولویت سنی ۴۵ تا ۵۰ سال با ضریب بیمه ۱۴ درصد تامین اجتماعی در سال ۱۴۰۱ تحت پوشش قرار گرفتند، افزود: در حال حاضر برای ۶۳ هزار و ۹۸۷ نفر از مددجویان کمیته امداد بیمه‌پردازی تامین اجتماعی صورت می‌گیرد که از این تعداد، ۶۲ هزار و ۵۸۳ نفر زن سرپرست‌خانوار و ۱۴۰۴ نفر مرد سرپرست‌خانوار هستند.

به گفته احمدلو، برای ۴۵۸ نفر بیمه‌پردازی با ضریب ۱۲ درصد (مشمول خدمات مستمری)، برای ۲۶ هزار و ۷۳۳ نفر با ضریب ۱۴ درصد بیمه‌پردازی و برای ۳۶ هزار و ۷۹۶ نفر با ضریب ۱۸ درصد بیمه‌پردازی (مشمول مزایای مستمری، فوت و از کارافتادگی) صورت می‌گیرد.

احمدلو همچنین اعلام کرد: طی سه ماهه اول امسال، ۱۸۰۲ نفر از مددجویان کمیته امداد بازنشسته تامین اجتماعی شدند که از این تعداد ۵۰ نفر مرد و ۱۷۵۲ نفر زن هستند.

وی یادآور شد: همچنین در سال ۱۴۰۱، ۷۰۴۵ نفر از مددجویان کمیته امداد بازنشسته تامین اجتماعی شدند که ۶۸۹۴ نفر زن و ۱۵۱ نفر مرد بوده‌اند.

مدیرکل بهداشت و بیمه‌های اجتماعی و درمان کمیته امداد درخصوص برنامه امداد برای بیمه اجتماعی مددجویان تحت پوشش توضیح داد: بیمه کردن تمام مددجویان تحت پوشش نیازمند اعتبار بالایی است. تاکنون اولویت امداد، بیمه کردن زنان ۴۵ تا ۵۰ سال با اولویت خانواده‌های پرجمعیت‌تر یا میزان محرومیت بیشتر است.

احمدلو گفت: مبلغ بازنشستگی امسال تامین اجتماعی برای افرادی که ۱۰ سال بیمه‌پردازی دارند ماهانه بالغ بر ۲ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان است.

سن بازنشستگی جدید چقدر شد؟

سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه برنامه هفتم توسعه به تشریح مصوبات این کمیسیون درباره محاسبه سنوات و حقوق بازنشستگی پرداخت.

محسن زنگنه در توضیح  کمیسیون تلفیق لایحه برنامه هفتم توسعه گفت. در این جلسه ماده ۲۹ لایحه درباره وضعیت صندوق‌های بازنشستگی و اعمال اصلاحاتی در زمینه صندوق‌ها و همچنین سنجه های حوزه بازنشستگی بود؛ نگاه مجلس جلوگیری از هرگونه اقدامی مبتنی بر اعمال فشاری بر اقشار جامعه است لذا اگر قرار بر انجام اقدام سختی باشد باید در حوزه شرکت‌های دولتی و مجموعه‌های وابسته به دولت صورت گیرد. با همین نگاه کمیسیون با مواد مربوط به تغییر و یا کاهش حقوق مکتسبه بازنشستگان مخالفت کرد.

وی توضیح داد: پیشنهاد دولت برای نحوه محاسبه حقوق بازنشستگی بر اساس میانگین ۵ سال آخر خدمت بود که کمیسیون این ماده را حذف کرد بر این اساس ملاک محاسبه حقوق بازنشستگی قانون فعلی یعنی میانگین دو سال آخر خدمت است.

سخنگوی کمیسیون تلفیق درباره تصمیم کمیسیون درخصوص بند مربوط به تغییر سن بازنشستگی گفت: این بند برای بررسی بیشتر به کمیته مربوطه ارجاع شد.

وی همچنین بیان کرد: دولت در بندی سهم خود از پرداخت حق بیمه را کاهش و سهم بیمه شده را افزایش داده بود که کمیسیون این بند را حذف کرد.

زنگنه در توضیح مصوبه دیگر کمیسیون گفت: کمیسیون درباره وضعیت مشاغل سخت و زیان آور مصوب کرد که ۵۰ درصد از عنوان شغل‌های گروه «ب» با ماهیت سخت و زیان آور که بیش از حد متوسط است، برای هر سال یک و نیم سال تا حداکثر ده سال ارفاق در نظر گرفته شود لذا همان قانون فعلی در رابطه با این افراد پابرجا خواهد ماند اما در مورد ۵۰ درصد از عنوان شغل‌های که کمتر از حد متوسط هستند، کمیسیون مصوب کرد که برای هر سال یک و سه دهم سال و حداکثر هفت سال در نظر گرفته شود.

وی افزود: همچنین کمیسیون مصوب کرد برای کلیه عناوین شغلی گروه‌های الف با صفت محیط سخت و زیان آور برای هر سال یک و دو دهم و حداکثر ۵ سال لحاظ شود.

زنگنه گفت: دوران تحصیل و ایام کارآموزی که به صورت تعهد خدمت و یا آموزش بدو خدمت قبل از استخدام و ماموریت آموزشی حین خدمت که منجر به اخذ مدرک تحصیلی رسمی توسط کارمندان دستگاه اجرایی می شود، مشمول سنوات بازنشستگی نمی شود.

وی ادامه داد: همچنین برای موارد قبل از این قانون ، در صورتی سنوات بازنشستگی لحاظ می‌شود که کسور بازنشستگی آن به طور کامل توسط بیمه شده و یا دستگاهی که باید آن را پرداخت کند، پرداخت شود. ایثارگران مشمول قوانین خاص خودشان هستند.

سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه برنامه هفتم تاکید کرد. موادی که در کمیسیون در بخش مربوط به بازنشستگان تصویب شده بسیاری از نگرانی‌ها بازنشستگان را برطرف می‌کند؛ ما به دنبال بهره مندی از جمعیت شاغل و آماده به کار کشور و رعایت حقوق مکتسبه کارمندان، کارگران و بازنشستگان آینده کشور هستیم.

وی با بیان اینکه اکثر صندوق‌های بازنشستگی وضعیت خوبی ندارند گفت: اگر قصد تصمیم جدی برای صندوق‌ها داریم باید این تصمیم در حوزه اصلاح ساختاری و اصلاح شیوه‌های تعیین مدیران این صندوق‌ها باشد.

در ایران ۱۸ صندوق بازنشستگی وجود دارد که در مجموع حدود ۲۳.۶ میلیون مشترک مستمری‌بگیر اصلی را تحت پوشش قرار داده‌اند؛ بر اساس آخرین آمار منتشر شده (سال ۱۳۹۹) حدود ۱۷.۹ میلیون نفر مشترک اصلی سازمان تأمین اجتماعی، حدود ۲.۵ میلیون نفر اصلی صندوق بازنشستگی کشور، حدود ۱.۵ میلیون نفر مشترک اصلی صندوق روستائیان و عشایر و ۱.۱ میلیون نفر مشترک اصلی صندوق تأمین اجتماعی نیروهای مسلح هستند. از تعداد مشترکان سایر صندوق‌های بازنشستگی دستگاهی اطلاعات دقیقی در دسترس نیست اما براساس آخرین آمارها در سال‌های اخیر، تعداد مشترکان آنها در مجموع حدود ۷۰۰ هزار نفر تخمین زده می‌شود.

این درحالیست که نظام تامین اجتماعی و به طور خاص صندوق‌های بازنشستگی در ایران با مشکلات متکثر و البته پیچیده‌ای دست و پنجه نرم می‌کنند که هر سه وجه تشکیل‌دهنده آن یعنی بیمه‌شده، کارفرما و دولت را درگیر و طی سالیان اخیر به دلیل وابستگی این صندوق ها به بودجه دولت ابعاد گسترده‌ای پیدا کرده است به‌گونه‌ای که ابلاغ سیاست‌های کلی تامین اجتماعی ابلاغی مقام معظم رهبری در فروردین ماه سال گذشته و نیز تاکید موکد ایشان در سیاست‌های برنامه هفتم توسعه بر استقرار نظام جامع تامین اجتماعی نشان از اهمیت ساماندهی این حوزه دارد.

براساس ارزیابی مطابق با بررسی‌های صورت گرفته توسط کمیسیون اجتماعی مجلس چالش‌های موجود در این حوزه در دو بخش «مدیریت و راهبری صندوق‌ها» و «چگونگی تأمین کسری منابع مالی این صندوق‌ها در سطح مدیریت کلان کشور» مطرح است.

در سال‌های اخیر، مشکلات و چالش‌های صندوق‌های بازنشستگی در کشور به یکی از چالش‌های جدی نظام حکمرانی تبدیل شده است، به طوری که بسیاری از کارشناسان و مـسئولان مربوطه نسبت به پیامدهای این بحران هشدار داده‌اند. تداوم وضعیت فعلی ممکن است برخی صندوق‌ها را با مشکل جدی مواجه کند. از این رو به نظر می‌رسد تدوین و اجرای اصلاحات بنیادین در نظام بازنشستگی کشور، امری اجتناب‌ناپذیر است. برای این منظور طرح‌ها و ایده‌های مختلفی از سوی کارشناسان و خبرگان این حوزه مطرح شده است.

اجرای طرح‌ها و ایده‌ها بدون در نظر گرفتن افکار عمومی و پیامدهای پیش‌بینی نشده، ممکن است چالش‌های جدی سیاسی، اجتماعی و امنیتی به دنبال داشته باشد.

در این گزارش که توسط دفتر افکارسنجی ملت با همکاری دفتر مطالعات بخش عمومی و دفتر مطالعات اجتماعی مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی انجام شده است، نگرش مردم به صندوق‌های بازنشستگی و ابعاد مختلف اصلاحات آن مورد بررسی قرار گرفته است؛ داده‌های این گزارش از ۱۷ تا ۲۷ دی ماه سال ۱۴۰۱ گردآوری شده و جامعه آماری پیمایش، همه افراد ۱۸ سال و بیشتر در کل کشور بوده‌اند؛ پیمایشی که تعداد ۱۲۰۰ پرسشنامه به صورت تلفنی و با روش نمونه‌گیری تصادفی ساده متناسب با جمعیت گردآوری شده است.

با دوستان خود به اشتراک بگذارید: