پایگاه خبری خانه فوتبال:

واردات خودرو مشروط شد.واردات خودرو قوانین جدیدی دارد.واردات خودرو مشمول برخی از خودروها می شود.واردات خودرو با متقاضیان زیادی همراه است. جزئیات جدید واردات خودرو را بخوانید.

واردات خودرو برای کشور تبدیل به یک گره کور شده و هرچه می‌گذرد، تصمیمات یک‌شبه مسئولان، سدّ دیگری بر سر راه واردکنندگان قرار می‌دهد. هرچند در روزهای گذشته، اخبار زیادی مبنی‌ بر تسریع روند واردات به گوش می‌رسد، اما حالا سازمان توسعه تجارت ورود محصولات خارجی به ایران را مشروط کرده است.

به گزارش تجارت‌نیوز، سازمان توسعه و تجارت یک شرط جدید برای واردات خودرو اعلام کرده که طبق آن، لازمه واردات خودرو به کشور، انتقال فناوری به داخل و ارائه مستندات برای این سازمان است. اما این شرط چه تأثیری روی روند واردات خواهد داشت؟

شرط‌گذاری برای توسعه یا جلوگیری از واردات خودرو

یکی از اصلی‌ترین شروط جهت واردات خودرو، شرط حداکثر مبلغ 20 هزار یورو بود که حلقه انتخاب را برای واردکننده، تنگ‌تر کرد.

در قدم بعدی، اعلام شد که هر واردکننده جهت واردات دو دستگاه خودروی کارکرده باید یک مجوز اسقاط صادر کند. این شرط باعث می‌شود که قیمت خودروهای اسقاطی، بسیار بالا رفته و از سوی دیگر روند واردات، بسیار کند پیش رود.

اما حالا، شرط دیگری از سوی سازمان توسعه تجارت برای واردکنندگان ابلاغ شده که طبق آن، شرط جدید واردات خودرو، انتقال فناوری به داخل کشور و ارائه مستندات برای این سازمان است.

در وهله اول باید توجه داشت که در شرایط فعلی که صنعت خودروسازی کشور تحریم است، تقریبا هیچ خودروساز خارجی تمایل چندانی بزای همکاری با شرکت‌های ایرانی ندارند. از این رو اگر آن‌ها هم حاضر به همکاری با ایران باشند وزارت صمت باید این موضوع را تسهیل کند و پیش از صرف نظر خارجی‌ها آن را سرعت بخشد. با این حال در شرایط تحریم وزارت صمت برای خارجی‌ها شرط هم می‌گذارد!

از سوی دیگر، گرچه کوشا خودرو از ابتدای سال گذشته خود را نماینده رسمی کیا در ایران معرفی می‌کند، شرکت کیا سال گذشته طی بیانیه‌ای صراحتاً اعلام کرد که کوشا خودرو، هیچ مجوز رسمی از سوی کیا جهت نمایندگی داخل کشور را ندارد و اصلاً هیچ خودرویی به صورت مستقیم از سوی کیا خریداری نکرده است.

بنابراین، در وضعیتی که خودروساز خارجی از ترس تحریم‌های آمریکا، نمی‌تواند اعلام همکاری کند، چرا باید فناوری‌های گران‌قیمتی را که مدت‌ها برای دستیابی به آن تلاش کرده در اختیار شرکت واردکننده ایرانی بگذارد؟

گذشته از این، شرکت‌های کوچک واردکننده خودرو، زیرساخت و توانایی کافی جهت انتقال فناوری و استفاده از آن در داخل کشور را ندارند.

در چنین وضعیتی، احتمالاً تنها دو خودروساز بزرگ کشور، یعنی سایپا و ایران خودرو قادر به واردات خودرو خواهند بود. چراکه زیرساخت لازم، سرمایه و توانایی استفاده از این فناوری جهت تولید محصولات را دارند. خودروسازانی که به احتمال قوی بر سر واردات برندهای غیرچینی لجاجت بیشتری به خرج خواهند داد.

بنابراین، وارداتی که قرار بود جهت شکستن انحصار خودروسازان بزرگ کشور، کاهش قیمت خودرو و تنوع سبد محصولات در بازار انجام پذیرد، بازیچه دو شرکت بزرگی خواهد شد که هیچ اهمیتی به کاهش قیمت خودرو، کاهش انحصار در بازار و تنوع محصولات نمی‌دهند. بدین ترتیب در نهایت انحصار بازار بزرگ‌تر هم می‌شود و مسیر واردات فقط برای انحصارطلبان هموار می‌شود.

واردات خودرو

واردات خودرو جدید سایپا 

در زمانی که واردات خودرو به کشور ممنوع بود خودروسازان داخلی و به‌خصوص مونتاژکاران منتظر واردات نماندند و اقدام به تولید محصولات از برندهای چینی کردند.
اکثر محصولاتی که در کشور از برندهای چینی به تولید رسید عموماً در سگمنت کراس‌اوورها قرار دارد. یکی از کراس‌اوورهای محبوب بازار که تا پیش از تحریم‌ها در ایران و توسط سایپا به تولید می‌رسید چانگان cs۳۵ بود. این خودرو در بازار ایران طرفداران زیادی دارد اما به دلایل مختلف تولید آن به پایان رسید.

حال که آزادسازی واردات خودرو صورت گرفته و همه منتظر ورود مدل‌های جدید هستند زمزمه‌هایی درباره بازگشت محصولات جدید چانگان به ایران به گوش می‌رسد. آن‌طور که به نظر می‌رسد سایپا قصد دارد در مرحله اول واردات خودرو سراغ محصولی جدید از چانگان یعنی یونی تی (uni-t) و همچنین cs۳۵ پلاس برود. در مرحله دوم نیز خودروی یونی کی (uni-k) قرار دارد. البته سایپا قصد دارد غیر از چانگان سراغ خودروهای غیر چینی نیز برای بازار برود. اما با توجه به تجربه خوب ایرانی‌ها از برند چانگان به نظر می‌رسد در صورت ورود به ایران و قیمت‌گذاری منطقی نظر بسیاری از خریداران را جلب کند. روزگار خودرو قصد دارد در ادامه به معرفی دو محصول سایپا برای واردات یعنی یونی تی و یونی کی بپردازد.

سایپاطراحی

یونی تی به‌عنوان اولین محصول احتمالی سایپا برای واردات به ایران از طراحی جذاب و متفاوتی نسبت به اکثر خودروهای موجود در ایران بهره می‌برد. این خودرو از چراغ‌های دی لایت کشیده در بالا و چراغ‌های اصلی در پایین سپر بهره می‌برد. طراحی جلوپنجره نیز به‌صورت مشبک و همخوان با نوع چراغ‌های جلو است. فرم سقف خودرو نیز به‌نوعی است که وقتی از کنار به آن نگاه می‌کنید حس اسپرت و جذابی به شما می‌دهد. ازجمله دیگر موارد قابل‌توجه در این خودرو طراحی دستگیره‌های در به‌صورت مخفی شونده است. رینگ‌ها نیز به‌صورت دورنگ طراحی‌شده و جلوه هیجان‌انگیزی به خودرو می‌دهد. در نمای عقب نیز چانگان یونی تی از چراغ‌های کشیده و باریک به همراه خروجی اگزوز دوبل بهره می‌برد.

یونی کی نیز به‌عنوان یکی دیگر از محصولات احتمالی سایپا برای واردات طراحی مشابهی با یونی تی دارد. این خودرو در حقیقت نسخه تولید نهایی خودروی کانسپتی است که چانگان در نمایشگاه خودروی پکن بانام ویژن وی رونمایی کرده بود. این خودرو در بسیاری از بخش‌ها به یونی تی شباهت دارد و تنها شاهد تفاوت‌هایی در نوع طراحی سپرها، چراغ عقب، گلگیر و رکاب هستیم. ضمن این‌که در این خودرو از رینگ‌های بزرگ ۲۱ اینچی استفاده‌شده است.

سایپا

ابعاد

کراس اوور یونی تی ابعاد جمع و جورتری نسبت به یونی کی دارد. به‌طورکلی یونی کی را می‌توان یک سطح از یونی تی بالاتر دانست. یونی تی ۱.۵ متر طول و ۱.۸ متر عرض دارد. فاصله محوری این خودرو ۲.۷ متر است و وزنی بین ۱۴۶۵ الی ۱۵۷۰ کیلوگرم دارد. اما طول و عرض یونی کی به ترتیب ۴.۸ و ۱.۹۵ متر است بنابراین با خودروی بزرگ‌تری مواجه هستیم. همچنین یونی کی فاصله محوری ۲.۹۸ متر دارد و طبیعی است که فضای پای سرنشینان در این خودرو بهتر از یونی تی خواهد بود.

مشخصات فنی

چانگان برای خودروی یونی تی دو پیشرانه در نظر گرفته است. خریداران امکان انتخاب بین پیشرانه ۱.۵ لیتری توربو با حداکثر توان ۱۸۵ اسب بخار و حداکثر گشتاور ۳۰۰ نیوتن. متر و پیشرانه ۲ لیتری با حداکثر توان ۲۳۰ اسب بخار و حداکثر گشتاور ۳۹۰ نیوتن. متر را دارند. با توجه به این‌که اکثر خودروهای موجود در بازار ایران از پیشرانه ۱.۵ لیتری توربو هستند به نظر می‌رسد در صورت انتخاب نوع ۲ لیتری برگ برنده با این خودرو باشد. در بخش گیربکس نیز این خودرو با گیربکس‌های ۷ سرعت دو کلاچه خیس و ۸ سرعت اتوماتیک عرضه می‌شود. مصرف سوخت ترکیب پیشرانه‌های ۱.۵ و ۲ لیتری به ترتیب ۶.۵ و ۶.۷ لیتر در هر صد کیلومتر اعلام شده است.

یونی کی نیز در بخش فنی از پیشرانه ۲ لیتری توربو با حداکثر توان ۲۳۳ اسب بخار و حداکثر گشتاور ۳۹۰ نیوتن. متر بهره می‌برد. گیربکس در نظر گرفته‌شده نیز برای این خودرو از نوع ۸ سرعت اتوماتیک ساخت آیسین است. نکته قابل‌توجه درباره این خودرو آن است که امکان سفارش آن علاوه بر دیفرانسیل جلو به‌صورت چهارچرخ محرک AWD نیز وجود دارد.

سایپا

امکانات رفاهی

معمولاً خودروهای چینی در بخش امکانات رفاهی خوب ظاهر می‌شوند. یونی تی و یونی کی نیز از این قاعده مستثنی نیستند. یونی در نسخه فول آپشن از امکاناتی نظیر کروزکنترل هوشمند، دوربین ۳۶۰ درجه، سنسور هشدار نقاط کور، سیستم تهویه اتوماتیک، ترمز پارک برقی، مانیتور لمسی ۱۲.۳ اینچی، سنسور نور و باران، صندلی برقی راننده و سرنشین، سنسور فشار باد لاستیک و ۶ کیسه هوا بهره می‌برد. بااین‌وجود البته مشخص نیست که این خودرو با چه امکاناتی به ایران راه خواهد یافت. یونی کی نیز از امکانات مشابهی با یونی تی بهره می‌برد.

سایپا

با دوستان خود به اشتراک بگذارید: