بنزین |بنزین به انگلیسی| بنزین زدن به انگلیسی | بنزین سیار تهران | بنزین گران شد
افزایش 6 برابری قیمت بنزین در عراق در آستانه اربعین | یارانه بنزین در اربعین دوبله شد ؟ + جزئیات مهم
ارزانترین قیمت بنزین در منطقه پس از ایران متعلق به کشور عربستان سعودی است که با نرخ هر لیتر حدود ۱۷ سنت (8300 تومان) در این جایگاه قرار گرفته است و پس از آن کویت با هر لیتر بنزین حدود ۱۲ هزار تومان قرار دارد.
افزایش قیمت بنزین یا کاهش سهمیه مردم را میترساند.قیمت بنزین با تغییر همراه است.قیمت بنزین در اقتصاد بسیار تاثیر گذار است. قیمت بنزین در نرخ کرایه موثر است.جزئیات جدید قیمت بنزین را در ادامه بخوانید.
قیمت بنزین در عراق در آستانه اربعین دو برابر شد؟
در آستانه اربعین و سفر بسیاری از زوار به این کشور به قصد زیارت قیمت هر لیتر بنزین معمولی در استان های عراق به استثنای اقلیم کردستان 450 دینار است.
در آستانه فرا رسیدن اربعین نرخ سوخت در عراق بهخصوص قیمت بنزین از اهیمت ویژهای برخوردار است؛ چراکه برخی از ایرانیان با حضور در راهپیمایی این روز ممکن است از وسیله شخصی تا مرز استفاده کنند و مجبور به مصرف بنزین عراقی شوند. بررسیها نشان میدهد که هماکنون قیمت بنزین معمولی در عراق حدود شش برابر قیمت بنزین آزاد در ایران است.
موضوعی که میتواند منجر به سوءاستفاده برخیها از راهپیمایی روز اربعین شود و برای کسب سودی جزئی بنزین را از ایران خارج و به صورت قاچاق در آن سوی مرز به فروش برسانند. البته تا کنون در این باره گزارشی دریافت نشده، اما انتظار میرود که شلوغی مرزها منجر به سوءاستفاده برخی گروهها نشود.
البته این اختلاف قیمت محدود به عراق نیست و سایر همسایگان نیز شرایط مشابهی را دارند. پاکستان در مرزهای مختلف، بالاترین قیمت بنزین در همسایگی ایران را دارد که معادل 59 هزار تومان در هر لیتر است. پس از آن ارمنستان با هر لیتر ۵۳ هزار تومان، ترکیه با هر لیتر ۴۹ هزار تومان، افغانستان با هر لیتر ۳۷ هزار تومان و امارات با ۳۳ هزار تومان هستند.
ارزانترین قیمت بنزین در منطقه پس از ایران متعلق به کشور عربستان سعودی است که با نرخ هر لیتر حدود ۱۷ سنت (8300 تومان) در این جایگاه قرار گرفته است و پس از آن کویت با هر لیتر بنزین حدود ۱۲ هزار تومان قرار دارد.
حتی قیمت حدود ۱۸ هزار تومان هر لیتر بنزین در عراق که همسایه غربی ایران محسوب میشود نیز انگیزه خوبی برای قاچاق بنزین دارد و ایران در حالی دومین بنزین ارزان جهان را به فروش میرساند که بررسیها نشان میدهد قیمت بنزین در ایران حداقل فاصلهای ۴۸۰۰ تومانی با ارزانترین کشور همسایه دارد.
در همین باره حسین طالب، مدیرکل شرکت پخش فرآوردههای نفتی عراق اظهار داشت: عراق روزانه 31 میلیون لیتر بنزین مصرف و 540 هزار لیتر بنزین در روز به استانهای اقلیم کردستان ارسال میکند.
تجارت نیوز
یارانه بنزین به خانوادههای بدون خودرو داده میشود؟
سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه برنامه هفتم توسعه گفت تاکنون کمیسیون تلفیق مصوبهای درباره افزایش قیمت بنزین و نحوه توزیع آن و همچنین تغییر نحوه مدل توزیع سهمیهبندی بنزین نداشته و اساسا بعید است جمعبندی نهایی کمیسیون به این سمت رود که یارانه بنزین به جای پلاک خودرو به خانوار داده شود.
محسن زنگنه در نشست خبری با اشاره به مصوبات کمیسیون تلفیق گفت: در ماده ۳۱ لایحه برنامه مربوط به یارانه انرژی دولت تنها به این موضوع اشاره کرده که یارانه انرژی به طور مساوی بین آحاد مردم تقسیم شود، اما اینکه قرار است چه اتفاقی بیفتد، در لایحه چیزی نیامده است، به همین دلیل ماده ۳۱ مرعا مانده است. بر این اساس انتشار هر خبری مبنی بر مصوبه کمیسیون تلفیق درباره قیمت بنزین و حاملهای انرژی و نحوه توزیع آن را تکذیب میکنم، چون هنوز تلفیق وارد بررسی این ماده نشده است. کمیسیون تخصصی تلفیق هم این موضوع را مراعا گذاشته که به خاطر مسائل حول این قضیه است.
سخنگوی کمیسیون تلفیق در واکنش به انتشار خبری مبنی بر اینکه سهمیه بنزین به جای پلاک خودرو به کد ملی شهروندان تعلق میگیرد، گفت: دولت در ماده ۳۱ تنها بیان کرده که یارانه انرژی به طور مساوی بین ایرانیان تقسیم شود اما توضیح نداده که منظور از تقسیم مساوی چیست و قرار است چگونه انجام شود. به همین دلیل ما این موضوع را در تلفیق مراعا گذاشتیم. علاوه بر این تاکنون اعضای هیات رئیسه تلفیق به همراه کارشناسان مرکز پژوهشها و رئیس مجلس دو جلسه با رئیسجمهوری و معاون اول رئیسجمهوری و برخی وزرا داشتیم که در این دو جلسه موضوع ارز، سیاستهای ارزی و انرژی مطرح شد. با توجه به تعدد نظرات قرار بر این شد که طی روزهای آینده جلسهای درباره انرژی و صرفه جویی انرژی و حاملهای انرژی برگزار و تصمیم گیری شود.
بعید است که جمعبندی نهایی تلفیق دادن سهمیه بنزین به شهروندان به جای پلاک خودرو باشد
زنگنه تاکید کرد: تا کنون بحث افزایش قیمت بنزین مطرح نشده و تصمیم گیری هم صورت نگرفته است. درباره دادن یارانه بنزین به مردم به جای خودرو هم چند سال است که نظراتی مطرح میشود که به جایی هم نرسیده، کمیسیون تلفیق هم تاکنون تصمیم گیری در این باره نداشته و بعید است که جمعبندی نهایی تلفیق هم به این سمت رود که بخواهیم یارانه بنزین را به افراد و خانوارها بدهیم. البته باز هم میگویم تا کنون تصمیمی گرفته نشده است.
عضو هیات رئیسه کمیسیون تلفیق برنامه هفتم توسعه گفت: اگر رشد مصرف بنزین به همین شیوه کنونی ادامه داشته باشد غیر قابل کنترل شده و قطعا برای تامین نیاز حمل و نقل باید واردات داشته باشیم. رمضانعلی سنگدوینی درباره روند رو به رشد مصرف بنزین در کشور اظهار داشت: در حال حاضر مصرف تمام حاملهای انرژی از جمله برق، گاز و بخصوص بنزین بالاست و باید در این خصوص چارهاندیشی شود.
وی افزود: اکنون متوسط مصرف بنزین در کشور به بیش از ۱۱۰ میلیون لیتر در روز رسیده است و حتی در روزهایی از ایام نوروز به ۱۴۲ میلیون لیتر هم رسید که لازم باید برای کنترل این ارقام تدابیری اندیشیده شود. عضو هیات رئیسه کمیسیون تلفیق برنامه هفتم توسعه تاکید کرد: حتما باید در برنامه هفتم توسعه به دولت تکلیف شود که نسبت به بهینهسازی مصرف سوخت اقدام کرده و راهکارهای لازم را برای نیل به این مهم اتخاذ کند. وی گفت: اکنون سالانه ۱۰۰ میلیارد دلار در کشور انرژی مصرف میشود که در این بین مصرف متوسط بنزین که به ۱۱۰ میلیون لیتر رسیده رقم بسیار بالایی بوده و لازم است که به هر طریق ممکن این میزان مصرف متعادل شود.
سنگدوینی خاطرنشان کرد: یکی از مهمترین موضوعات در راستای بهینهسازی مصرف سوخت این است که به دولت تکلیف کنیم خودروهای گازسوز، هیبریدی و کم مصرف را تولید و وارد چرخه حمل و نقل کند چراکه هرقدر که مصرف سوخت را کاهش دهیم یکگام به اجرایی شدن صادرات و ارزآوری برای کشور نزدیکتر خواهیم شد. وی با تاکید بر اینکه کاهش مصرف بنزین صادرات این فرآورده باارزش را بیمه خواهد کرد، یادآور شد: یکی از اقدامات مهم برای کاهش مصرف بنزین بکارگیری گاز مایع (الپیجی) در خودروها است، ضمن اینکه این سوخت به لحاظ کیفیت نیز برای خودرو مناسبتر بوده و عمر موتور خودرو را بالا میبرد.
عضو کمیسیون انرژی مجلس گفت: در جلسهای که با حضور اعضای کمیته انرژی برگزار شد بنا بر این شد که در برنامه ۵ ساله کمک کنیم که دولت به سمت اجرای برنامه صرفهجویی در مصرف سوخت برود. وی بیان داشت: اگر رشد مصرف بنزین به همین شیوه کنونی ادامه داشته باشد غیر قابل کنترل شده و قطعا برای تامین نیاز حمل و نقل باید واردات داشته باشیم. سنگدوینی گفت: در حال حاضر نیمی از مردم کشور خودرویی ندارند و نیمی دیگر دارای خودرو بوده و از یارانه بنزین برخوردارند، حتی در این بین برخی بیش از یک خودرو دارند و در نتیجه با نرخ ۱۵۰۰ و ۳۰۰۰ تومانی بنزین از سوبسید بیشتری نیز بهره میبرند بنابراین لازم است که دولت و مجلس روی این مسئله کار کنند تا عدالت اجرا شود. وی تاکید کرد: در شرایط کنونی مهمترین اولویت دولت و مجلس ابتدا معیشت مردم و سپس بهینهسازی مصرف حاملهای انرژی است تا تبدیل به واردکننده حاملهای انرژی بخصوص بنزین و گاز تبدیل نشویم. عضوهیات رییسه کمیسیون تلفیق گفت: طبق تصمیمی که در مجلس اتخاذ شده وزارت نفت ونیرو در برنامه هفتم توسعه مکلف شدهاند که انشعابات آب، برق، گاز و فاضلاب خانوارهای تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی تا مصرف برابر الگوی تعیین شده رایگان محاسبه شود. وی درباره اجرایی شدن استفاده از کارت بانکی به جای کارت سوخت فعلی نیز گفت: هنوز در برنامه هفتم توسعه و کمیته انرژی و دولت در این زمینه به جمعبندی نرسیدهایم.
سنگدوینی درباره افزایش قیمت بنزین نیز تاکید کرد: دولت و مجلس هیچ برنامهای برای افزایش قیمت بنزین ندارند و اگر برنامهای بود دولت در بودجه میآورد، کسانی که این مباحث را مطرح میکنند در صدد بهم زدن آرامش مردم و جامعه هستند
دیدگاه تان را بنویسید