کرونا در انگلیس / ویروس جدید کرونا در انگلیس همه را ترسانده !
مت هنکاک، وزیر بهداشت انگلیس روز دوشنبه۲۴ آذر در برابر نمایندگان پارلمان این کشور گفت هنوز هیچ دلیلی مبنی بر این که بیماری ناشی از فعالیت این ویروس شدیدتر باشد یا واکسن روی آن تأثیر نگذارد، در دست نیست.
ویروس جهش یافته کرونا در حال تبدیل شدن به کابوس تازه در دنیا است. پس از آن که گونه تازه ای از ویروس کرونا در انگلیس و هلند شناسایی شده است بسیاری از کشورها پرواز های خود را به این کشورها تعلیق کردند ویروس جهش یافته کرونا در حال تبدیل شدن به کابوس تازه در دنیا است. پس از آن که گونه تازه ای از ویروس کرونا در انگلیس و هلند شناسایی شده است بسیاری از کشورها پرواز های خود را به این کشورها تعلیق کردند.نوع جدیدی از ویروس کرونا که تاکنون در مناطق مختلف بریتانیا به جز ایرلند شمالی شناسایی شده به گفته مقامهای دولت این کشور ۷۰ درصد مُسریتر از نوع اولیه و رایج این ویروس است که بیماری کووید-۱۹ را جهانگیر کرد.
هنکاک با اشاره به این که در هفته گذشته در لندن، کنت و منطقه اسکس و هرفوردشایر موارد ابتلا به کرونا افزایش سریع و تصاعدی داشته گفت: «ما هزار مبتلا به این گونه جدید کرونا را شناسایی کردهایم که بیشترشان در جنوب بودهاند، اما دست کم ۶۰ مرکز بهداشت منطقهای دیگر نیز ابتلا به این گونه جدید را ثبت کردهاند.»
-
قیمت انواع موبایل / قیمت روز گوشی موبایل در بازار 1 دی 99 + جزئیات
-
اعلام زمان دقیق آزمون استخدامی99 کشور مشخص شد + جزئیات مهم
-
چند راهکار معجزه گر خانگی برای نفخ شکم / دل درد های بعد از شب یلدا + دانستنی ها
-
آیا تمام ایران واکسینه می شوند ؟ + جزئیات مهم
-
قیمت روز خودرو سایپا و ایران خودرو امروز دوشنبه 1 دی 99 + جزئیات
وزیر بهداشت انگلیس با یادآوری این که هنوز ابعاد دقیق این موضوع روشن نشده است، گفت که دولت متبوعش مراتب را به سازمان جهانی بهداشت گزارش داده و مرکز تخصصی پورتون داون بررسیهای دقیقتر در این زمینه را آغاز کرده است.
خبر مشاهده نوع جدید ویروس کرونا در انگلیس در حالی اعلام میشود که تزریق واکسن کووید۱۹ در این کشور آغاز شده است.
پیش از این نیز مواردی از مشاهده گونههای جهش یافته کرونا در انگلیس و برخی کشورهای دیگر از جمله اسپانیا، هلند و دانمارک نیز گزارش شده بود. اما ظاهرا تفاوت گونه ثبت شده جدید در بریتانیا با بقیه گونه های جهشیافته، سرعت بالای انتقال و سرایت آن است.
روز گذشته بوریس جانسون نخست وزیر انگلیس درباره شیوع این ویروس جدید هشدار داد.
همچنین مت هانکوک وزیر بهداشت انگلیس روز یکشنبه گفت: کرونا ویروس جدید که دولت انگلیس را وادار کرد به قرنطینه سطح ۴ در لندن و جنوب شرقی انگلیس کرده و محدودیت ها را برای کل انگلیس تشدید کرده، "از کنترل خارج است".
محدود شدن سفر به انگلیس
پس از انتشار این گزارش و جدی شدن موضوع حالا کشورهای مختلف پروازهای خود را به انگلیس به حالت تعلیق در آوردهاند. در اروپا تاکنون هلند، لوکزامبورگ، بلژیک و ایتالیا پروازها به انگلیس را به حال تعلیق و حرکت قطارها نیز از بلژیک به انگلیس ممنوع شده است.
«نیکلا استورجن» وزیر اول اسکاتلند نیز شنبه شب به وقت تهران در نشست مطبوعاتی از محدودیت تردد بین اسکاتلند و انگلیس خبر داد.
ایران هم اعلام کرده که پروازهای خود به انگلیس را به مدت دو هفته متوقف میکند.
در همین رابطه یک منبع مسئول در وزارت کشور عربستان از تعلیق تمام پروازهای مسافری بین المللی در این کشور به جز موارد استثنایی در پی ظهور نوع جهش یافته ویروس کرونا در شماری از کشورها از جمله انگلیس خبر داد.
امروز آلمان به عنوان رئیس دورهای اتحادیه اروپا خواستار برگزاری نشستی ویژه در روز دوشنبه برای بررسی نحوه مقابله با شیوع گونه جدید کرونای پیدا شده در انگلیس شده است. فرانسه و اسپانیا از دیگر کشورهای عضو اتحادیه روپا درخواست مشابهی ارائه داده اند. سازمان جهانی بهداشت نیز از تماس با انگلیس در این زمینه خبر داده است.
درباره گونه تازه کرونا چه می دانیم؟
اطلاعات زیادی درباره ویروس جهش یافته کرونا در دست نیست، اما یک سوال مهم وجود دارد آیا نوع جهشیافته ویروس کرونا افزون بر مسریتر بودن، موجب بروز نوع شدیدتر بیماری کووید-۱۹ در مبتلایان میشود؟ و گذشته از این، آیا جهش رخ داده به معنای ناکارآمدی واکسنهای کشف شده علیه کووید-۱۹ است؟
به گزارش یورونیوز، سوزان هاپکینز از جمله متخصصان فعال در مرکز بهداشت عمومی انگلیس در مصاحبه با شبکه اسکاینیوز گفت که ویروس جدید با نام VUI-202012/01 دارای یک ترکیب ژنتیکی کاملا واضح و روشن است که تا کنون افزون بر انگلیس در کشورهای دانمارک و استرالیا نیز شناسایی شده است. به گفته او این ویروس بسیار شبیه انواع جهش یافته ویروس کروناست که وجود آن در آفریقای جنوبی و هلند نیز گزارش شده است.
هاپکینز توضیح داده که این نوع از ویروس کرونا برای نخستین بار در سپتامبر گذشته در بدن بیماری مشاهده شد ولی توالی کامل ژنوم آن در نوامبر شناسایی شد. به گفته او این نوع ویروس کرونا در ابتدا ویژگی خاصی از خود بروز نداد و به همین دلیل محققان آن را در زمره جهشهای متعددی که یک ویروس به طور عادی انجام میدهد و بعدها هم از میان میرود، در نظر گرفتند.
متخصص مرکز بهداشت عمومی انگلیس افزود:«اما اواخر نوامبر گذشته این مساله برای محققان به وجود آمد که چرا با وجود افزایش محدودیتهای عمومی، سرایت ویروس کرونا در برخی مناطق کاهش پیدا نمیکند؛ همین امر موجب انجام تحقیقات دقیق بالینی، رفتاری و اپیدمیولوژیک و تعیین توالی ژنوم ویروس کرنا شد و مشخص شد که خوشهای از نوع جدید ویروس کرونا در آن مناطق در حال گسترش است.»
به گفته هاپکینز نتایج این تحقیقات که ۱۸ دسامبر در اختیار دولت بریتانیا قرار گرفته، نشان میدهد که نوع جدید ویروس کرونا بسیار مسریتر شده است.
او اضافه کرد که مدلسازی امپریال کالج لندن امکان مقایسه میزان مسریتر بودن این نوع را با انواع قبلی فراهم کرد که به نظر میرسد، ۷۰ درصد عدم مناسبی برای بیان میزان افزایش سرعت سرایت آن باشد؛ هر چند که این سرعت در جنوب شرقی بریتانیا ۴۳ درصد و در لندن و شرق انگلیس به ترتیب ۶۲ و ۵۹ درصد بوده است.
هاپکینز خاظر نشان کرده که با توجه به عدم افزایش معنی دار میزان مرگ و میز ناشی از بیماری کووید-۱۹ طی هفتههای اخیر، به نظر نمیرسد که ویروس جدید خطرناکتر و یا مرگبارتر شده باشد. همچنین هنوز شواهد قطعی در مورد دشوارتر شدن درمان و یا مقاومت ویروس در برابر واکسن کرونا به دست نیامده است.
او با وجود تاکید بر این که معمولا واکسنها موجب تحریک سطحی از سیستم ایمنی بدن میشوند که با نوع جهش یافته ویروسها نیز مقابله میکند، یاد آور شد که نتایج قطعی در مورد آثار واقعی ویروس مسریتر کرونا ظرف دو هفته آینده و به دست آمدن نتایج تحقیقات تازه امپریال کالج لندن و چند موسسه همکار این دانشگاه مشخص خواهد شد.
در همین حال، یوان بِرنی، معاون مدیر آزمایشگاه شناسایی زیست مولکولی اروپا به نشریه گاردین گفت که اگر نوع جدید ویروس کرونا تأثیر زیادی بر شدت بیماری داشت، تاکنون شواهدی در خصوص آن به دست میآمد. برنی اضافه کرد که با وجود رشد چشمگیر سرایت ویروس، میزان بیماران بستری شده در بیمارستانها افزایش چشمگیری پیدا نکرده است.
او هم خاطر نشان کرده که واکسنها علیه انواع مختلف یک ویروس آزمایش میشوند و فعلا دلیلی برای ناکارآمد شدن واکسن کووید-۱۹ وجود ندارد.
همچنین پروفسور کریس ویتی، مشاور ارشد دولت انگلیس در امور بهداشت و درمان نیز به شبکه اسکای نیوز گفته که در حال حاضر هیچ مدرکی مبنی بر افزایش مرگ و میر ناشی از سرایت ویروس جدید کرونا یا بیتاثیری واکسنها و درمانهای تایید شده بر آن وجود ندارد.
فدریکو جورجی، محقق دانشگاه بولونیا که تحقیقات خود را طی یکسال گذشته بر انواع جهش یافته ویروس کرونا متمرکز کرده به نشریه ساینس دیلی گفته که درمانهایی فعلی بیماری کووید-۱۹، از جمله واکسن، احتمالا در برابر تمام گونههای ویروس موثر است.
این نخستین باری نیست که ویروس کرونا از زمان آغاز همهگیری آن دچار جهش میشود. تاکنون حداقل هفت نوع جهش یافته این ویروس در سراسر جهان شناسایی شدهاند اما آن چه که نوع جدید آن را حائز اهمیت کرده، سرعت بالای سرایت آن است.
دیدگاه تان را بنویسید