سهمیه بنزین | سهمیه بنزین ماهانه | سهمیه بنزین خودروها
امشب آخرین سهمیه بنزین ۶۰ لیتری به کارت سوخت واریز می شود
آخرین سهمیه بنزین ۶۰ لیتری امسال برای اسفند بدون هیچگونه تغییری، امشب به حساب کارت سوخت شخصی واریز میشود
جزئیات آخرین سهمیه بنزین ۶۰ لیتری سال جاری از امشب به کارت های سوخت:
به گزارش پایگاه خبری بورس پرس، طبق روال حدود 3 سال اخیر و در آخرین روزهای هر ماه، سهمیه بنزین ۶۰ لیتر ماهانه به کارتهای هوشمند سوخت شخصی و ۲۵ لیتر به کارت سوخت موتورسیکلتها با قیمت ۱۵۰۰ تومان ساعت ۲۴ امشب واریز میشود. سهمیه سوخت خودروهای عمومی و خدماتی هم طبق جدول اعلامی واریز میشود.
براساس این گزارش ، حداکثر ذخیره سهمیه بنزین کارتهای هوشمند سوخت مالکان خودروهای شخصی و موتورسیکلتها ۹ ماه است. بنابراین سهمیه واریزی ماهانه خودروهای شخصی و موتورسیکلتها در صورت عدم استفاده، حداکثر تا ۹ ماه در کارتهای هوشمند سوخت قابل ذخیره خواهد بود.
خطای محاسباتی در طرح سهمیه بنزین برای همه قطعی است
این عضو کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی تصریح کرد: در حال حاضر از کل جمعیت کشور ۸۸ میلیون نفر باضافه مهاجران که به حدود ۹۵ تا ۹۸ میلیون نفر میرسیم، ۲۵ میلیون دستگاه خودرو داریم که حدود ۵ میلیون دستگاه خودروی عمومی و کمتر از ۲۰ میلیون دستگاه نیز خودروی شخصی است. از تعداد خودروهای شخصی در زمان پیک دوسوم یعنی حدود ۱۵ میلیون خودرو مورد استفاده مردم قرار میگیرد بنابراین برای این میزان مصرف نمیتوان سبد ۹۰ میلیون نفری ایجاد کرد چراکه به طریق اولی میزان مصرف بنزین به شدت افزایش مییابد. یعنی میزان سهمیهای که برای جمعیت ۹۰ میلیون نفری در نظر گرفته میشود از میانگین مصرف اکنون که با شتاب نیز در حال افزایش است پیشی گرفته و دو، سه برابر میشود و در واقع عملا به مصرف بیشتر دامن زدهایم و دولت هم به هدف خود نمیرسد.
وی تصریح کرد: راهکار اوضاع کنونی بنزین این است که بهینهسازی و اصلاح قیمت داشته باشیم و اگر کسی بیشتر مصرف کند پول بیشتری نیز پرداخت کند و یا اینکه قیمت را بر اساس عرف و باتوجه به اینکه در ترکیب سبد اقتصادی سهم انرژی چند درصد از سهم خانوار است -که البته در این ترکیب عدد بالایی نیست- با رعایت قدرت خرید مردم میتوان تعدیل کرد.
پدیدار با بیان اینکه طرح موضوعاتی همچون تخصیص بنزین به کد ملی بیشتر جنبه تبلیغات و انتخابات دارد تا عملیاتی شدن، به موضوع تعدیل قیمت بنزین اشاره و خاطرنشان کرد: افزایش قیمت بر اساس میانگین سبد مصرف جامعه باشد، سوخت هم در سبد مصرف قرار دارد سبد سوخت باید متناسب با سایر پارمترها یعنی افزایش حقوق، هزنیههای جاری تعیین و به سمت قیمت معقول برود تا اوضاع سوخت بسامان شود. اما بدلیل اینکه در اقتصاد ملی ایران حرف اول را سیاست و بعد روشهای اقتصادی میزند؛ بنابراین همیشه سیاست مانع اجرای صحیح پارامترهای اقتصادی میشود، نتیجه اینکه در حالی که در چند سال اخیر قیمت تمام کالاها تغییر کرده؛ قیمت سوخت ثابت مانده است.
وی خاطرنشان کرد: اگر قیمت سوخت هم بتدریج و بر اساس سبد هزینه زندگی ضریب خود را پیدا میکرد مردم اینگونه بیمحابا بنزین و سایر مواد هیدروکربوری را مصرف نمیکردند، اکنون مردم با شیوه درست مصرف انرژی بیگانه هستند، همین اتفاقی که در فصول سرد در مورد گاز میافتد و ما همواره با کسری مواجهیم، دلیل آن اینکه مردم اعتقادی به بهینهسازی ندارند، در حالی که فرهنگ پایه و ستون اقتصاد است. در تمام کشورهایی که اقتصاد سالم دارند فرهنگ درستی دارند، فرهنگ مصرف باید پایدار باشد تا اقتصاد شکل درستی داشته باشد.
دیدگاه تان را بنویسید