پایگاه خبری خانه فوتبال:

در این ویدیو با حضور دکتر ستاری در مورد اینکه برای ترک سیگار ابتدا باید با تغییر سبک زندگی و ساعت خواب مناسب به همراه  نوشیدن شربت رقیق کننده خون خانگی می توان راحت تر سیگار را ترک کرد صحبت می کنیم.

روش آسان برای ترک سیگار را ببینید

بلایی بدتر از بلا با سیگار الکترونیکی

یکی از مهم‌ترین خطرات این سیگارها وجود فلزات سنگین مانند کروم، نیکل و سرب در مایع درون آن‌هاست زیرا این فلزات سرطان‌زا هستند.
کارشناس دخانیات مرکز بهداشت چهارمحال و بختیاری گفت: در سیگار الکترونیکی وابستگی به نیکوتین شدیدتر می‌شود و ضربان قلب را به شدت افزایش و موجب افزایش فشار خون می‌شود، می‌توان گفت سیگار الکترونیکی دشمنی برای مصرف کنندگان به شمار می‌رود.
محمدحسن کرمی در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به اینکه امروزه یکی از مواد دخانی که تبلیغ آن در حال افزایش است، سیگارهای الکترونیکی بوده که استفاده از آن‌ها با خطرات بسیاری همراه است، اظهار کرد: در این سیگارها مایعی وجود دارد که بر اثر حرارت تبخیر شده و بخار حاوی نیکوتین وارد دستگاه تنفسی می‌شود و عوارض و خطرات خود را دارند.
وی افزود: یکی از مهم‌ترین خطرات این سیگارها وجود فلزات سنگین مانند کروم، نیکل و سرب در مایع درون آن‌هاست زیرا این فلزات سرطان‌زا هستند.

کارشناس دخانیات مرکز بهداشت چهارمحال و بختیاری گفت: افراد تحت تاثیر تبلیغات گمراه‌کننده تولیدکنندگان این محصول با توجیهاتی همچون کم‌آسیب‌تر بودن مصرف این نوع از سیگار نسبت به سیگار معمولی و یا درمانی جدید و آسان برای ترک سیگار، ترغیب به استفاده از آن می‌شوند که کاملا نادرست است.
 

کرمی ادامه داد: متاسفانه تبلیغ این نوع از سیگار در بین جوانان و نوجوانان و شرایط خاص این گروه سنی میل به استفاده از آن را افزایش می‌دهد، در نتیجه در این گروه از افراد علاوه بر ایجاد مشکلات ناشی از مصرف آن، احتمال اینکه بعد از مدت کوتاهی از شروع مصرف سیگار الکترونیک، سیگار معمولی و مواد آسیب‌زای دیگری را مصرف کنند، افزایش می‌یابد.

به گفته وی، در سیگار الکترونیکی وابستگی به نیکوتین شدیدتر می‌شود و ضربان قلب را به شدت افزایش و موجب افزایش فشار خون می‌شود، می‌توان گفت سیگار الکترونیک دشمنی برای مصرف کنندگان به شمار می‌رود.

کارشناس دخانیات مرکز بهداشت چهارمحال و بختیاری بیان کرد: زمانی‌که ماده‌ای همچون نیکوتین وارد بدن افراد می‌شود قطعا خطرناک است زیرا سمومی وارد بدن می‌شود که به صورت مزمن بیماری‌هایی ایجاد و این بیماری‌های مزمن در دراز مدت می‌تواند موجب مرگ افراد شود.

کرمی افزود: واردات سیگار الکترونیکی به دلیل اینکه در دسته مواد دخانی قرار دارد ممنوع است، اما به صورت قاچاق وارد می‌شود که با تنوع زیادی نیز همراه است.

وی خاطرنشان کرد: بهترین راه برخورد با سیگار الکترونیکی آگاهی پیدا کردن مردم در این زمینه است هر چه آگاهی مردم مخصوصا در نوجوانان افزایش یابد تقاضا برای استفاده از سیگار الکترونیکی کم می‌شود.

سیگار الکترونیکی تاثیر مخربی بر قلب و ریه دارد

سیگار

فوق تخصص بیماری‌های آلرژی ، اختلالات تنفسی و ریه گفت : شواهدی مبنی بر اینکه سیگارهای الکترونیکی در ترک سیگار موثر باشد ، وجود ندارد بلکه سیگار الکترونیک برروی مغز ، قلب و ریه تاثیر مخربی برجای می‌گذارد.
سیگارهای الکترونیکی دستگاه هایی هستند که با باتری کار می کنند و مایعی را که معمولا حاوی نیکوتین است ، گرم کرده و تبدیل به بخار قابل استنشاق می کنند. این نوع سیگارها طی 2 دهه گذشته وارد بازار شد و بر اثر تبلیغات گسترده تا حدودی هم مورد استقبال قرار گرفت.
دکتر حامد مهدی نژاد عضو هیات علمکی دانشگاه علوم پزشکی بابل روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود : مصرف طولانی مدت سیگار الکترونیکی اثرات مخربی بر سلامتی دارد و این روش به مصرف کنندگان تنباکو کمکی نمی کند تا سیگار را ترک کنند.
وی ادامه داد : در بسیاری از مناطق سیگار الکترونیکی به عنوان کالاهای مصرفی و بدون مقررات دولتی وارد بازار شده که ابتدا توسط شرکت های کوچک تولید شد ولی شرکت های بزرگ دخانیات آنها را خریداری کرده و در حال تولید و فروش به صورت آنلاین در فروشگاه ها هستند.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل گفت: شواهدی مبنی بر اینکه سیگارهای الکترونیکی به عنوان عامل مناسب برای ترک سیگار و یا یک عامل کمک رسان برای ترک باشد وجود ندارد و مطالعات بیشتری برای ارزیابی ایمنی و عدم آسیب رسانی آن لازم است.

وی با اشاره به اینکه در تمام محصولات تجاری مؤلفه اصلی  مایع تبخیر شده نیکوتین است که از غلظتی بین ۶ تا ۳۶ میلی گرم در هر میلی لیتر برخوردار است؛ بیان داشت : هرچند بر روی برخی از آنها برچسب عاری از نیکوتین (Nicotin free) چسبانده شده ، اما غلظت هایی از نیکوتین در آنها یافت شده و پروپیلن گلیکول یا گلیسرول و اسانس های مختلف و فلزاتی مانند قلع ، سرب ، نیکل ،کروم ، منگنز و آرسنیک از دیگر ترکیبات آن می باشند.

مهدی نژاد با اعلام این که در بعضی از برندهای سیگار الکترونیک ، ترکیبات سرطان زا نیز شناسایی شده ، هشدار داد : متاسفانه استفاده از سیگار الکترونیکی در بین افراد جوان ، تحصیل کرده و قشر پر درآمد به سرعت درحال افزایش است.

وی توضیح داد : اگر چه بسیاری از جوانان و افراد بالغ که به سیگارهای الکترونیکی روی آوردند ، قبلا سیگاری بودند و به امید ترک سیگار به آن روی آوردند ، ولی تعدادی از این افراد هم به هیچ عنوان سیگار نمی کشیدند و اکنون در حال استعمال سیگار الکترونیک هستند.

فوق تخصص ریه گفت : شاید مضرات سیگار الکترونیکی از سیگارهای معمولی کمتر باشد ، ولی ایمنی آن برای کاربران و اطرافیان آنها مشخص نیست و این احتمال وجود دارد که به دلیل در دسترس بودن سیگار الکترونیکی و عدم امکان ترک سیگار، آسیب ناشی از نیکوتین موجود در محلول سیگارهای الکترونیکی باعث وابستگی بیشتر شود.

وی افزود : استفاده از نیکوتین در نوجوانی ممکن است خطر ابتلا به اعتیاد به سایر داروها را افزایش دهد لذا برخی از مواد تشکیل دهنده سیگارهای الکترونیکی می توانند باعث آسیب به ریه ها شوند برای مثال اسانس های موجود در سیگارهای الکترونیکی هر چند برای دستگاه گوارش مشکلی ایجاد نمی کنند ولی قابل متابولیزه شدن توسط ریه نیستند.

مهدی نژاد گفت : نیکوتین دارای برخی از اثرات بالقوه زیان آور بر همودینامیک قلب و عروق (افزایش ضربان قلب و فشار خون) می باشد و ممکن است عملکرد اندوتلیال عروق را تضعیف و مقاومت به انسولین را افزایش دهد.

با دوستان خود به اشتراک بگذارید: