چرا کارت قرمز گلمحمدی بخشیده نمیشود؟
باشگاه پرسپولیس برای بخشش کارت قرمز یحیی گل محمدی با فدراسیون فوتبال نامهنگاری کرده اما طبق قوانین انضباطی هیچ بخششی در کار نیست.
پرسپولیسیها که همچنان در حال و هوای بخشش کارت قرمز سیامک انصاری در لیگ قهرمانان آسیا به سر میبرند، مجددا برای بخشش کارت قرمز یکی دیگر از اعضای باشگاه خود اقدام کردهاند.
آنها در جدیدترین مورد برای بخشش کارت قرمز یحیی گلمحمدی اقدام کردهاند که به علت ضربه زدن به توپ از روی عصبانیت، توسط محمدرضا اکبریان جریمه و اخراج شد. پرسپولیس معتقد است او به داور و ارکان مسابقات بیاحترامی نکرده و مستحق اخراج نیست.
در نتیجه او در دیدار تیمش در هفته سوم مسابقات مقابل نفت مسجدسلیمان غایب است اما در صورت پاک شدن کارت قرمز، او هم میتواند از کنار زمین تمیش را راهبری کند و خلاء او احساس نشود. با این حال هنوز فدراسیون فوتبال پاسخی به پرسپولیس نداده است.
با این وجود نگاهی به قوانین کمیته انضباطی و همینطور تجربه هفته گذشته در نبخشیدن کمال کامیبابینیا، حاکی از ناکامی دیگری برای پرسپولیس است.
* چرا گلمحمدی بخشیده نمیشود؟
در هفته نخست مسابقات کمال کامیابینیا مقابل سایپا به اشتباه اخراج شد. پرسپولیس برای بخشش هافبک دفاعی خود با فدراسیون فوتبال نامهنگاری کرد که با وجود اذعان کمیته داوران و داور مسابقه به اشتباه، قوانین کمیته انضباطی اجازه بخشش و لغو محرومیت کامیابینیا را نداد.
طبق این اساسنامه، بخشش کارت قرمز مشمول کسانی میشود که به علت تشخیص اشتباه از سوی داور، فرد دیگری جریمه میشود که در صورت اثبات این اشتباه، کمیته انضباطی میتواند کارت قرمز را لغو کند اما در ماجرای کامیابینیا و گلمحمدی تشخیص هویت به درستی انجام شده و داور این دو را اخراج کرده است. در نتیجه سرخپوشان نباید برای بخشش سرمربی خود امیدوار بمانند.
آییننامه کنونی کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال دو سال قبل اصلاح شده است اما در آن زمان با وجود چنین قانونی در کنفدراسیونها و همینطور فدراسیون جهانی فوتبال، قانونی برای بخشش کارت قرمزهای اشتباه پیشبینی نشده است و در نتیجه اگر بازیکن یا مربی به اشتباه اخراج شوند، هرگز بخشیده نخواهد شد.
این محدودیت در شرایطی است که در فوتبال ایران به علت نبود تکنولوژی کمک داور ویدویی (VAR) همچنان ضریب اشتباهات بالاست و ممکن است قضاوت داور مسابقه برای اتخاذ تصمیمات بیعیب و نقص کافی نباشد اما این مساله باعث نشده مسئولان امر برای پیشبینی قانونی که جلوی این اشتباهات را میگیرد، ورود کنند.
منبع: ایسنا
دیدگاه تان را بنویسید