دستخالی وزیر ورزش از جایزه 71میلیارد از 159میلیاردی سرخها!
پرسپولیس با نایبقهرمانی در لیگ قهرمانان آسیا، نه تنها دستش از جام کوتاه ماند و نتوانست طلسم 28 ساله ایرانیها برای کسب جام آسیایی در رقابتهای باشگاهی را بشکند بلکه به لحاظ مالی هم دچار ضرر و زیان هنگفتی شد!
کنفدراسیون فوتبال آسیا برای مراحل مختلف لیگ قهرمانان آسیا پاداشهای متفاوتی تعریف و تقدیم کرده است. 4 تیم ایرانی حاضر در این مسابقات هم با توجه به نتایجی که در مراحل مختلف کسب کردند از این پاداشها بهره بردند. کنفدراسیون فوتبال آسیا برای هر برد ۵۰هزار دلار، هر تساوی ۱۰هزار دلار، حضور در یکهشتم نهایی ۱۰۰هزار دلار، حضور در یکچهارم ۱۵۰هزار دلار و حضور در نیمهنهایی ۲۵۰هزار دلار در نظر گرفته بود. پرسپولیسیها در واقع قبل از حضور در فینال به ۸۷۰هزار دلار پاداش رسیده بودند و کنفدراسیون فوتبال آسیا کمکهزینههایی هم برای رفتوآمد تیمها و برگزاری بازیها پرداخت میکرد. اما جایزه تیم قهرمان 4میلیون دلار بود که با احتساب 870هزار دلار مراحل قبلی و 50هزار دلار پاداش برد در فینال به 4میلیون و 920هزار دلار میرسید؛ رقمی قابل توجه که برای هر باشگاهی حتی متمول اهمیت دارد. حالا به این پاداش حدودا 5میلیون دلاری یک میلیون و 500هزار دلار بابت حضور در جام باشگاههای جهان که فقط شامل قهرمانان هر قاره است اضافه کنید تا متوجه شوید پرسپولیس با از دست دادن جام چه ضرر هنگفتی به لحاظ مالی کرده است. در واقع با نایبقهرمانی پرسپولیس 3میلیون و 500هزار دلار از دست سرخپوشان رفته که با احتساب دلار 25هزار تومانی رقمی حدود 88میلیارد تومان میشود. اما حالا فقط 71میلیارد از 159میلیاردی که پرسپولیس با قهرمانی میتوانست به دست آورد نصیب باشگاه شده که البته آن هم به دلیل تحریمهای بانکی فعلا در حساب کنفدراسیون فوتبال آسیا میماند و باید کلی رایزنی شود تا همه یا بخشی از آن به حساب باشگاه ایرانی واریز شود.
اما نکتهای که در این میان حائز اهمیت است و شاید خیلیها از آن غفلت کرده و به آن فکر نکردهاند ضرر و زیان مسئولان وزارت ورزش از نایبقهرمانی پرسپولیس و از دست رفتن نصف بیشتر پاداشهای قهرمانی است! در واقع شاید بتوان یکی از دلایل اصلی حمایت همهجانبه وزارت ورزش و فدراسیون فوتبال از پرسپولیس در آوردگاه آسیاییاش را همین مسئله عنوان کرد چراکه اگر سرخپوشان قهرمان میشدند یک پوئن مثبت به کارنامه ضعیف وزیر ورزش و مسئولان فدراسیون فوتبال اضافه میشد و کنار آن پول و ارز قابل توجهی به دست میآمد؛ ارزی که با توافق مسئولان باشگاه پرسپولیس و وزارت ورزش و فدراسیون فوتبال و تبدیل ارزی و ریالی آن میتوانست غرامت 2میلیون دلاری مارک ویلموتس، سرمربی سابق تیم ملی را در صورت تایید حکم فیفا توسط کاس تامین کند و فشار مجلس و منتقدان را موقتا از روی سلطانیفر و فدراسیون فوتبال بردارد. اما حالا فقط نصف آن پاداش رویایی به دست آمده که شاید پرسپولیس با توجه به پروندههایی که در فیفا دارد و از جمله آن پرونده گابریل کالدرون، سرمربی سابق و آرژانتینیاش است، تمایلی به تقسیم آن با وزارت یا تبدیل آن به ریال نداشته باشد! به نظر میرسد وزیر ورزش که حتی سفر او به قطر برای تماشای دیدار فینال لیگ قهرمانان آسیا مورد انتقاد قرار گرفته با همه اقداماتی که صورت داد نه تنها منتقدانش را متقاعد نکرد بلکه بیش از گذشته در مظان اتهام و حمایت رنگی قرار گرفت.
دیدگاه تان را بنویسید