پایگاه خبری خانه فوتبال:

مهدی هاشمی متولد ۱۳۲۵ در لنگرود است. او همسر گلاب آدینه بازیگر، پدر نورا هاشمی و برادر ناصر هاشمی کارگردان سینما است.  او مهرنوش صادقی را به عنوان هسمر دوم گرفت.

تحصیلات

هاشمی در سال ۱۳۵۲ در رشته هنر‌های نمایشی از دانشکده هنر‌های زیبای دانشگاه تهران فارغ‌التحصیل شد. فعالیت در تئاتر را به عنوان بازیگر به همراهداریوش فرهنگ در سال ۱۳۴۸ با تشکیل گروه تئاتر «پیاده» آغاز کرد.

داریوش فرهنگ و همسر سابقش سوسن تسلیمی، همچنین گلاب آدینه از همکلاسی‌های دوره دانشکده مهدی هاشمی محسوب می‌شوند که اوج همکاری آن‌ها در ساخت سریال سلطان و شبان بود.

فعالیت سینمایی

مهدی هاشمی

هاشمی اولین بازی سینمایی‌اش را در فیلم «زنده باد ...» ساخته خسرو سینایی تجربه کرد. اما بازی او در مجموعه تلویزیونی سلطان و شبان بود که نامش را سر زبان‌ها انداخت و او را به شهرت رساند. بازی او در فیلم دو فیلم با یک بلیت،  سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول نهمین دوره جشنواره فیلم فجر را برای او به ارمغان آورد.

مهدی هاشمی در دهه هفتاد باز هم در فیلم‌های همسر و معجزه خنده درخشید. بسیاری از منتقدان سیمرغ بلورین دوازدهمین دوره جشنواره فیلم فجر را از آن مهدی هاشمی برای بازی بسیار خوبش در فیلم همسر می‌دانستند.

مهدی هاشمی پس از چند سال کم‌کاری و دوری از تلویزیون و سینما با مجموعه‌های تلویزیونی هزاران چشم و روزگار قریب به کارگردانی کیانوش عیاری بازگشت موفقیت آمیزی به تلویزیون داشت و پس از آن با نقش آفرینی‌های زیبا در فیلم‌های متعدد سینمایی، توانایی اش را مجدداً به اثبات رساند و در بیست و نهمین جشنواره فیلم فجر برای دومین بار موفق به دریافت سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول برای فیلم‌های آلزایمر و آقا یوسف گردید.

هاشمی همچنان در کار‌هایی از بهرام بیضایی بازی کرد. از آن جمله تئاتر کارنامه بندار بیدخش و فیلم مرگ یزدگرد.

حاشیه ها

مهدی هاشمی

در تاریخ ۷ تیر ۱۳۹۸ خانم مهنوش صادقی ادعا کرد که همسر مهدی هاشمی ست و با او ازدواج قانونی کرده است؛ که پس از تکذیب نورا هاشمی (دختر مهدی هاشمی) مهدی هاشمی این قضیه را تایید و با انتشار کلیپی رسما اعلام کرد خانم مهنوش صادقی همسر قانونی ایشان است.

فیلم‌شناسی

از جمله فیلم های سینمایی که مهدی هاشمی در آنها به بازی پرداخته است می توان به تگزاس ۲ (مسعود اطیابی، ۱۳۹۷)، زعفرانیه ۱۴ تیر (سیدعلی هاشمی، ۱۳۹۷)، سیانور (بهروز شعیبی، ۱۳۹۴)، یک دزدی عاشقانه (امیرشهاب رضویان، ۱۳۹۳)، تراژدی (آزیتا موگویی، ۱۳۹۲)، رژیم طلایی (رضا سبحانی، ۱۳۹۱)، فرزند چهارم (وحید موسائیان، ۱۳۹۱)، ضد گلوله (مصطفی کیایی، ۱۳۹۰) و تلفن همراه رئیس‌جمهور (علی عطشانی، ۱۳۹۰) اشاره کرد.

تلویزیون

هاشمی همچنین در سریال و فیلم های تلویزیونی چون گلشیفته، در جستجوی آرامش، علی‌البدل، دردسر‌های عظیم و من کجا خوابم به هنرنمایی پرداخته است.

 جوایز

نامزد سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد (خارج از محدوده) ششمین جشنواره فیلم فجر – ۱۳۶۶، برنده سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد (دو فیلم با یک بلیت) نهمین جشنواره فیلم فجر -۱۳۶۹، نامزد سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد (همسر) دوازدهمین جشنواره فیلم فجر – ۱۳۷۲، نامزد تندیس زرین بهترین بازیگر نقش اول مرد (معجزه خنده) اولین جشن خانه سینما – ۱۳۷۵ و برنده سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد (فیلم‌های آقا یوسف و آلزایمر) بیست و نهمین جشنواره فیلم فجر – ۱۳۸۹ از جمله جوایز و افتخارات هنری اوست. 

 

با دوستان خود به اشتراک بگذارید: