پایگاه خبری خانه فوتبال:

کرونای هندی این روزها سبب افزایش نگرانی شده و ویروس جهش یافته کرونای هندی اثرپذیری واکسن های موجود را کمرنگ کرده است.
کرونای هندی چه علائمی دارد ؟ و چه زمانی باید سریعا به پزشک مراجعه کرد؟ در روزهایی که دنیا در التهاب مبارزه سخت با ویروس کرونا و کرونای جهش یافته انگلیسی می باشد، پدیده کرونای هندی سبب نگرانی های بیشتر شده است. سرعت انتقال بالای ویروس کرونای هندی و علائم خطرناک آن جامعه جهانی را تهدید می کند. تا آن جایی که بیشتر کشورها پروازهای ورودی و خروجی خود را به روی هند بسته اند. نگرانی ها آن جایی بیشتر می شود که واکسن های کرونا موجود در بازار حریف این ویروس قدرتمند و منحوس هندی نمی شوند و نمونه هایی از ابتلا به کرونای هندی حتی پس از دریافت واکسن کرونا نیز دیده شده است.

کرونای هندی چه علائمی دارد؟ و چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد؟ دوران لازم برای قرنطینه بیماران کرونای هندی چقدر است؟ در ادامه با ما همراه باشید در سایت خبری افکارنیوز با اطلاعات بیشتر از ویروس کرونای هندی.

دکتر علیرضا ناجی با اشاره به این که ویروس جهش یافته هندی خطرناک‌تر و کشنده تر از سایر گونه های دیگر کرونا است، اظهار کرد: همانطور که از نام این ویروس مشخص است خاستگاه اولیه آن هندوستان است.

 

وی با بیان این که در ویروس جهش یافته هندی برای اولین بار، دو متاسیون همزمان شناسایی شده‌اند افزود: قبل از این هم سابقه ترکیب متاسیون ها وجود داشته، ولی هیچ وقت به طور همزمان یک ویروس در یک ویروس ادغام نشده بود.

هندوستان؛ کشوری مدفون زیر بار اپیدمی کرونا

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی شرایط اپیدمی کووید ۱۹ در هندوستان را بحرانی و خطرناک توصیف کرد و افزود: این اصطلاح که هندوستان زیر بار اپیدمی کرونا مدفون شده توصیف بی راهی نیست.

وی از گسترش وسیع جغرافیای کرونای هندی در دنیا خبر داد و افزود: این گونه در بیشتر قاره های جهان  به راحتی در حال تبدیل شدن به اکثریت جمعیت مبتلایان به کروناست.  

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی ادامه داد: بیش از ۶۰ درصد مبتلایان به کرونا در هندوستان به گونه جهش یافته ویروس مبتلا شده اند.

ناجی با اشاره به ویژگی های نوع جهش یافته کرونای هندی خاطرنشان کرد: این نوع جهش یافته که از نوامبر ۲۰۲۰ منتشر شد، می‌تواند به سرعت به سویه غالب در کشورهای مختلف تبدیل شده و مقاومت در برابر آنتی بادی‌ها را ایجاد کند.

رییس مرکز ویروس شناسی دانشگاه تاکید کرد: بررسی ها بر نگرانی ها درباره  کاهش مقاومت سیستم ایمنی بدن در برابر ویروس جهش یافته کرونا دامن می زند.

ویروس کرونای هندی چه ویژگی هایی دارد؟

وی گفت: در ویروس جهش یافته هندی با نوعی از بیماری روبه رو هستیم که سرایت پذیری بسیار بالایی دارد و در عین حال ممکن است روند واکسیناسیون و یا موارد ابتلای مجدد به بیماری در این نوع جدید را شاهد باشیم.

هند در حال مبارزه با افزایش صعودی و سریع شمار بیماران مبتلا به کووید ۱۹ است که بیمارستان‌های این کشور را زیر فشار مضاعف قرار داده و منجر به کمبود شدید تخت و اکسیژن شده است؛ افزایش صعودی شمار مبتلایان به کرونا در این کشور ارتباط مستقیمی با گونه جدید ویروس کرونا دارد؛ از طرفی دیگر بسیاری از کشورها با هراس شیوع این ویروس در خود و شکل‌گیری موج جدیدی از همه‌گیری سفر به این کشو را ممنوع کرده و در تلاش هستند تا با تزریق واکسن شمار افراد درگیر با این بیماری را کنترل کنند. در این گزارش جزئیات گونه هندی ویروس کرونا را می‌خوانید: 

* گونه هندی ویروس کرونا

براساس کنسرسیوم مطالعه ژنوم SARS-CoV-۲ (INSACOG)، این نوع به B.۱.۶۱۷ معروف است؛ جهش «E484» در نمونه‌ای که برای اولین بار در آفریقای جنوبی و برزیل شناسایی شد وجود داشت و جهش «L452R» در ایالات متحده و اروپا مشاهده شده است، اما گونه هندی ویروس کرونا هر دو را حمل می‌کند، چیزی که در انواع  گونه‌های دیگر دیده نشده است و به همین دلیل گونه هندی ویروس جهش مضاعف دارد. هند، نخستین‌بار، ژنوم B.۱.۶۱۷ را در اکتبر (مهر) سال گذشته، به پایگاه داده‌های جهانی (GISAID) گزارش کرد.

* وضعیت ویرانگر در هند

با شیوع بیش از حد ویروس کرونا در هند، این کشور برای چهارمین روز متوالی یک رکورد جدید در میزان مبتلایان روزانه ثبت کرده است؛ هنوز آمار دقیقی از اینکه چند درصد مبتلایان به گونه جدید ویروس دچار شده‌اند منتشر نشده اما به طور کلی در روز شنبه ۳۴۶ هزار و ۶۹۱ مبتلای جدید در هند شناسایی شد. به گفته کارشناسان ویروس‌شناس در مورد بسیاری از کشورها، این گونه‌‌های جدید جهش ‌یافته‌ بودند که باعث افزایش صعودی شمار تازه مبتلایان شدند.

* گونه جدید ویروس کرونا با «جهش مضاعف» مسری‌تر است

ماریا ون کرخوو، اپیدمیولوژیست و مدیر فنی سازمان جهانی بهداشت در همه‌گیری کووید ۱۹ گفت:  جهش مضاعف جدید در ویروس SARS-CoV-2 که در هند پدیدار شد، می‌تواند «افزایش انتقال» یا حتی «کاهش خنثی سازی» را ایجاد کند.

* چرا ویروس هندی خطرناک است؟

در این ویروس جهش دوگانه صورت گرفته است. این ویژگی ورود سارس-کو۲ به بدن و ابتلا به عفونت را آسان ‌تر می ‌کند و گفته می ‌شود توانایی دور زدن آنتی‌ بادی‌هایی را که سیستم ایمنی یا واکسن در بدن ساخته ‌اند دارد؛ به همین دلیل می‌تواند در بدن با سرعت بیشتری پخش شود؛ گونه‌های جدید ویروس کرونا دست کم در ۱۸ ایالت هند مشاهده شده‌اند.

* کاهش اثربخشی واکسن کرونا با شیوع گونه هندی ویروس

سرپرست فنی کووید ۱۹ برای سازمان جهانی بهداشت می‌گوید: داشتن دو مورد از این جهش‌ها که در انواع دیگر در سراسر جهان دیده شده‌اند نگران کننده است، زیرا یک شباهت در این جهش‌ها وجود دارد که باعث افزایش انتقال می‌شود و برخی از این جهش‌ها همچنین منجر به کاهش خنثی سازی می‌شوند ، که ممکن است بر اقدامات کنترل همه‌گیری مانند واکسن تأثیر منفی بگذارند؛ ضمن اینکه این سویه در حال گسترش به سایر کشورهاست و در سراسر آسیا و آمریکای شمالی گزارش شده است. با این حال، نمونه‌ای که برای اولین بار در هند کشف شد، هنوز توسط WHO به عنوان «variant of interest» در نظر گرفته می‌شود، به این معنی که تاکنون دلیل بیشتری برای اقدامات بهداشت عمومی نیست.

* طبقه‌بندی گونه هندی کرونا در دسته «variant of interest»

گونه B.۱.۶۱۷ از سوی سازمان جهانی بهداشت به‌عنوان گونه قابل توجه و «variant of interest» در نظر گرفته می‌شود؛ یعنی این گونه زیر نظر گرفته می‌شود، اما هنوز نگران‌کننده نیست. سازمان جهانی بهداشت، گونه‌های شناسایی شده در برزیل، آفریقای جنوبی و انگلیس را به‌عنوان گونه نگران‌کننده طبقه‌بندی کرده است، زیرا آن‌ها مسری‌تر هستند و اثر آنتی‌بادی را کاهش می‌دهند؛ سازمان جهانی بهداشت همچنین تأکید می‌کند به اطلاعات بیشتری از گونه هندی ویروس کرونا احتیاج است.

* افزایش ۷۰ درصدی شیوع گونه هندی در انگلیس تنها در یک هفته

هم زمان با قرار گرفتن هند در فهرست کشورهای پرخطر کرونایی دولت انگلیس، آمارهای رسمی این کشور نشان می‌دهد که شمار مبتلایان به گونه هندی کرونا فقط در عرض یک هفته گذشته ۷۰ درصد در انگلیس افزایش داشته است. وزارت بهداشت انگلیس اعلام کرد که تا ۲۱ آوریل (۱ اردیبهشت) ۱۳۲ مورد ابتلا به این ویروس شناسایی شده است. این درحالیست که درست یک هفته قبل ۷۷ مبتلا شناسایی شده بود. بیشتر مبتلایان به گونه جدید، در پایتخت انگلیس که هندی‌ها بیشتر تراکم دارند شناسایی شده‌اند. سازمان بهداشت عمومی انگلیس می‌گوید که عمده مبتلایان مسافرانی بوده‌اند که از هند وارد کشور شده بودند.

* ویروس کرونا جهش‌های بیشتری دارد

تام کنیون، مدیر سابق بهداشت جهانی در مرکز کنترل و پیشگیری بیماری های ایالات متحده (CDC) می‌گوید: با تقویت نظارت، جهش‌های بیشتری می‌توان یافت.در حال حاضر هیچ مدرکی که نشان دهد بیماری ناشی از این گونه‌ها شدیدتر است وجود ندارد؛ اما سرعت بیشتر سرایت آنها باعث می‌شود که در صورت رعایت نکردن مسایل بهداشتی آمار مبتلایان به سرعت بالا رود و به همان نسبت درصد باعث افزایش خطر مرگ و میر خواهد شد.

 

با دوستان خود به اشتراک بگذارید: