پایگاه خبری خانه فوتبال:

شانزدهمین دوره مهمترین جام تورنمنت ملی فوتبال در قاره اروپا با یک سال تأخیر سرانجام از روز بیست‌و‌یکم خرداد آغاز می‌شود؛ دوره‌ای متفاوت از ادوار قبلی که 12 شهر مختلف قاره سبز میزبان بازی‌های آن خواهند بود و 24 تیم راه‌یافته برای رسیدن به فینال ومبلی در 6 گروه 4 تیمی با هم مصاف خواهند داشت.

به همین بهانه به معرفی هر یک از گروه‌های حاضر در این رقابت‌ها خواهیم پرداخت که دو تیم نخست آن به صورت مستقیم به مرحله یک هشتم نهایی صعود خواهند کرد و 4 تیم از تیم‌های سوم برتر هم جواز حضور در مرحله حذفی را کسب می‌‌کنند.

انگلیس

بعد از 25 سال، امسال میزبانی از فینال یک تورنمنت مهم فوتبال در رده ملی دوباره به انگلیسی‌ها سپرده شده است. آخرین باری که آنها میزبان یورو بودند به سال 1996 برمی‌گردد اما آخرین باری که سه‌شیر قهرمان یک تورنمنت در رده ملی شده حتی به خیلی قبل‌تر برمی‌گردد؛ به سال 1966 که اولین و تنها قهرمانی‌شان در جام جهانی را کسب کردند.

تیم ملی انگلیس ترکیبی از بازیکنان جوان هیجان‌انگیزی است که در کنار بازیکنان باتجربه‌تر آمده‌اند تا نسبت به آخرین حضورشان در یک تورنمنت ملی (جام جهانی 2018) یک قدم جلوتر بروند. سه سال پیش، آنها پیشروی قابل توجهی تا مرحله نیمه نهایی داشتند اما در نهایت مغلوب کرواسی شدند و از صعود به فینال بازماندند. حالا کروات‌ها دوباره سر راه‌شان سبز شده‌اند و این بهترین فرصت سه‌شیر برای تسویه حساب با تیم اروپای شرقی است؛ به خصوص که مردان گرث ساوت‌گیت از جام جهانی 2018 روسیه یک سطح بالاتر هم رفته‌اند و بازیکنانی مستعد مانند جود بلینگهام، فیل فودن، میسون ماونت و جک گریلیشر به ترکیب این تیم اضافه شده‌اند. شاید تنها مسئله‌ای که هنوز در مورد این تیم برطرف نشده باشد، بحث تردید‌های ساوت‌گیت برای استفاده از خط دفاعی سه یا چهار نفره باشد اما در هر صورت این تیم را باید جزو مدعیان یورو 2020 دانست.

ستاره تیم

انگلیس در سراسر میدان ستاره دارد اما تنها یکی از آنها حضورش در ترکیب اصلی تضمین شده است؛ هری کین. او که فصل گذشته هم آقای گل لیگ برتر انگلیس شد و هم بهترین پاس گل دهنده این رقابت‌ها، در رده ملی هم رکورد تحسین‌برانگیز 34 گل در 53 بازی ملی را دارد.

کرواسی

برای کروات‌ها پیشرفت نسبت به حضور قبلی‌شان در یک تورنمنت بزرگ ملی تنها با قهرمانی در یورو 2020 حاصل خواهد شد؛ چرا که آنها سه سال پیش تنها در فینال جام جهانی به فرانسه باختند. تیم زلاتکو دالیچ ممکن است از زمان آن دستاورد تاریخی (اولین حضورش در یک تورنمنت بزرگ ملی) ستاره‌‌ای مانند ماریو مانژوکیچ را از دست داده باشد اما هنوز هم نیمکت این تیم پر از ستاره‌های طراز اولی مانند آنته ربیچ، آندری کراماریچ و میلسلاو اورسیچ استغ با این حال کروات‌ها حتی بازیکنان باتجربه و سرشناس‌تری مانند لوکا مودریچ، شیمه ورسالیکو، متئو کواچیچ، ایوان پریشیچ، مارسلو بروزوویچ و اروان راکیتیچ را هم دارند که هر کدام‌شان در بهترین تیم‌های حال حاضر اروپا مانند رئال مادرید، چلسی، اینتر، سویا و ... بازی می‌کنند. پس با حضور چنین بازیکنانی می‌توان انتظار یک نمایش منظم و قدرتمند دیگر را از کروات‌ها داشت.

ستاره تیم

همه ستاره‌هایی که نام بردیم و تعداد‌شان هم کم نبود، هر کدام به نوبه خود پتانسیل تأثیرگذاری بر عملکرد تیم‌شان را دارند اما ستاره کلیدی این تیم بدون شک لوکا مودریچ است که در آخرین حضور تیمش در یک تورنمنت بزرگ ملی آنقدر خوب کار کرد که برنده توپ طلا شد. ثبات هافبک رئال مادرید، یکی از ارزشمندترین دارایی‌های تیم زلاتکو دالیچ در این گروه پرخطر است.

اسکاتلند

ارتش تارتان بازمی‌گردد! برای اولین بار از سال 1998 سر وکله اسکاتلندی‌ها در یک تورنمنت بزرگ ملی پیدا می‌شود؛ آنها در چه گروهی هم قرار گرفته‌اند. تیم تحت هدایت استیو کلارک میانگین سنی خوبی دارد اما اسکاتلندی‌ها یک برگ برنده مهم دیگر هم دارند که آن امتیاز انجام بازی‌های خانگی‌شان در همپدن پارک شهر گلاسکو است که حضور هواداران پرشورشان می‌تواند برگ برنده آنها برای بازی‌های بزرگ محسوب می‌شود.

با حضور بازیکنانی مانند اندی رابرتسون از لیورپول، اسکات مک‌تامینی از منچستریونایتد و کایران تریری از آرسنال، اسکاتلند جزو تیم‌های مستعد شگفتی‌سازی در تابستان امسال است. در واقع آنها باید قدر این فرصت را بدانند وگرنه ممکن است 23 سال دیگر برای رسیدن به چنین فرصتی منتظر بمانند.

ستاره تیم

در حالی که مهره‌هایی مانند رابرتسون و تیرنی مراقب خط دفاعی تیم خواهند بود، جان مک‌گین از استون‌ویلا در خط حمله قطعاً آن بازیکنی است که انتظار می‌رود بیشترین خلاقیت را از او ببینیم. در میان بازیکنان فعلی تیم ملی اسکاتلند هیچ‌کسی به اندازه این بازیکن 26 ساله گل ملی نزده است (10 گل در 32 بازی) ضمن اینکه او راه گلزنی به تیم‌های بزرگ را هم بلد است.

جمهوری چک

در مرحله مقدماتی یورو 2020 فقط یک تیم توانست انگلیس را شکست دهد و آن هم جمهوری چک بود. استعداد تیم یاروسلاو سیلهاوی برای شگفتی‌سازی اما محدود به همین یک مورد نمی‌شود، چرا که آنها سال گذشته تیم ملی بلژیک را هم متوقف کردند. در عین حال این تیم از مشکل عدم ثبات هم رنج می‌برد و باختش به ولز هم نمایانگر همین موضوع است اما تیم تحت هدایت یاروسلاو سیلهاوی به جز آمار خوب مقابل انگلیس، بازیکنانی دارد که این تیم را خوب می‌شناسند، بازیکنانی مانند ماتی ویدرا از تیم برنلی که تا حدودی توانست چکی‌ها را به داشتن یک یان کولر یا میلان باروش جدید امیدوار کند.

ستاره تیم

تیم ملی جمهوری چک در ترکیبش بازیکنی مانند ولادیمیر کوفال (بازیکن وستهام) را دارد که از سمت راست می‌تواند به سرعت خودش را به خط حمله تیم اضافه کند؛ با این حال شانس هم‌تیمی او در وستهام توماس سوچک که به عنوان هافبک دفاعی بازی می‌کند برای تبدیل شدن به ستاره کلیدی چکی‌ها در یورو بیشتر است. او در فصل گذشته با 10 گلی که برای وستهام زد در کنار مایکل آنتونیو بهترین گلزنان این تیم در لیگ برتر انگلیس بودند.

نبرد جذاب

تلاش انگلیس برای انتقام‌گیری از کرواسی در اولین رویارویی دو تیم پس از مصاف‌شان در نیمه نهایی جام جهانی 2018 بدون شک جذاب‌ترین بازی این گروه است. دربی بریتانیایی‌ها میان انگلیس و اسکاتلند هم قطعاً جذابیت‌های خاص خودش را برای طرفداران فوتبال بریتانیا دارد.

 

با دوستان خود به اشتراک بگذارید: