یارانه معیشتی| یارانه تیر ماه| زمان واریز یارانه | یارانه جدید
خداحافظی این خانوارها با یارانه معیشتی | واریز یارانه کالابرگ 2 برابری بحساب یارانه بگیران
۲۰ مرداد ماه باید چهارمین مرحله یارانه نقدی جدید پرداخت شود. سوالی که وجود دارد این است که یارانه مرداد نقد است یا در قالب کالابرگ پرداخت میشود؟
یارانه معیشتی تیر ماه به زودی پرداخت می شود. یارانه معیشتی چند سالی است که پرداخت می شود. یارانه معیشتی تنها به برخی از افراد تعلق می گیرد. یارانه معیشتی رقم چندانی ندارد. جزئیات جدید یارانه معیشتی تیر ماه را از دست ندهید.
وزیر اقتصاد و دارایی گفت: برای ارائه کالابرگ به جهت پرداخت یارانهها منتظر گزارش نهایی تامین زیرساختها هستیم و تا اوایل شهریور تصمیمگیری نهایی را انجام خواهیم داد.
سید احسان خاندوزی درباره نمایندگان مجلس شورای اسلامی از ارائه کالابرگ از سوی دولت در شهریور برای ادامه روند پرداخت یارانهها به این شیوه گفت: ارائه کالابرگ منوط به این است گزارش استقرار زیرساختهای فنی خدمت آقای رئیسجمهور ارائه شود.
وزیر اقتصاد و دارایی تاکید کرد: این گزارش قرار است تا آخر مرداد ماه توسط دوستان ارائه شود. امیدواریم اوایل شهریور ماه بعد از ارائه گزارش تصمیم نهایی در خصوص جزئیات تغییر شیوه پرداخت یارانهها صورت گیرد.
وی خاطرنشان کرد: پس از تصمیم نهایی ستاد اقتصادی دولت شیوه پرداخت کالابرگ و نحوه دریافت آن را اعلام خواهیم کرد.
خاندوزی در پاسخ به این سوال که آیا مردم میپذیرند بعد از چندین سال دریافت یارانه به صورت نقدی کالابرگ دریافت کنند، گفت: با توجه به اینکه پرداخت یارانهها حکم قانون بودجه سال ۱۴۰۱ است و دولت به جهت اینکه میخواست حتماً حمایت اولیه صورت بگیرد در ماههای گذشته تلاش کرد پرداخت یارانه داشته باشیم تا زمانی که زیرساخت ارائه کالابرگ آماده شود.
۲۰ مرداد ماه باید چهارمین مرحله یارانه نقدی جدید پرداخت شود. سوالی که وجود دارد این است که یارانه مرداد نقد است یا در قالب کالابرگ پرداخت میشود؟
از ابتدا قرار بود یارانه جدید در قالب کالابرگ پرداخت شود. اما چون زیرساختهای توزیع کوپن الکترونیک فراهم نبود قرار شد تا آماده شدن زیرساختها این پرداخت، نقدی باشد.
سه ماه از زمان واریز یارانه نقدی گذشته و هنوز خبری از فراهم شدن زیرساختهای توزیع کوپن نیست. برای همین انتظار میرود یارانه مردادماه هم مانند ماههای گذشته به صورت نقدی به حساب سرپرستان خانوار واریز شود.
پیش از این هم اعلام شده بود که تا زمانی که همه زیرساختها فراهم نشود، واریز یارانهها به صورت نقدی است. اما تاکنون هیچ کدام از مقامات دولت، درباره زمان قطع نقدی یارانه و پرداخت کالابرگ آمار و گزارش رسمی ندادهاند.
همین روند مجلس باعث انتقاد برخی از نمایندگان مجلس شد و اعلام کردند که احتمالا هدف دولت ادامه پرداخت نقدی این مبلغ است و طرح پرداخت کوپن برای همیشه از دستور کار خارج شده است.
اما دولت به این گمانهزنی واکنش خاصی نشان نداده و فعلا واریز یارانهها را ادامه میدهد.
حسین عباسی، استاد اقتصاد هم چندی قبل گفته بود بعید است که دولت بخواهد و بتواند یارانه نقدی را حذف کند. چون زمانی که پرداخت نقدی به مردم انجام میشود، حذف و جایگزینی آن واکنشهای منفی به همراه دارد.
بسیاری از مردم هم خواستار واریز نقدی یارانهها هستند و میگویند این مبلغ را صرف اجاره خانه و هزینههای دیگر زندگی خود میکنند. برخی دیگر معتقدند دولت باید به واریز نقدی ادامه دهد و نحوه هزینهکرد این پول را به خود مردم بدهد. اگر افرادی میخواهند با آن کالای اساسی و مواد خوراکی بخرند. اگرنه هر کدام آن را در جایی که خودشان تشخیص میدهند هزینه کنند.
معوقات یارانهای ممکن است هر لحظه از سوی سازمان هدفمدی یارانهها واریز شود. این معوقات مربوط به جاماندگان و معترضانی است که صلاحیت آنها برای دریافت یارانه جدید تایید شده بود و دولت بابت ماههای اردیبهشت و خرداد به آنها یارانه بدهکار است.
یارانه معوقه ممکن است هر لحظه از سوی سازمان هدفمدی یارانهها واریز شود. این معوقات مربوط به جاماندگان و معترضانی است که صلاحیتشان برای دریافت یارانه جدید تایید شده بود. در واقع، دولت بابت ماههای اردیبهشت و خرداد به آنها بدهکار است.
پیگیریها از سازمان هدفمندی یارانهها نشان میدهد که پرداخت مطالبات این شهروندان در مرحله هماهنگی بانکی است و احتمال واریز آن در هر لحظه وجود دارد.
به صورت مشخص بعد از اجرای برنامه اصلاح ارزترجیحی، دولت مبلغ جدیدی به شهروندان دهکهای اول تا نهم درآمدی پرداخت کرد. مبلغ آن برای سه دهک اول درآمدی ماهانه ۴۰۰ هزار تومان و برای شش دهک درآمدی دیگر ماهانه ۳۰۰ هزار تومان است.
این مبلغ با هدف جبران آثار تورمی ناشی از برداشته شدن ارز ۴۲۰۰ تومانی پرداخت میشود. طبق قانون مجلس، دولت ملزم است تا در ازای پرداخت این یارانه اقلام ضروری مردم را به نرخ شهریورماه سال ۱۴۰۰ تامین کند.
برای دهک دهم درآمدی یارانهای وجود ندارد، ولی دسترسی آنها مانند دیگر شهروندان به یارانه نان، انرژی و دارو برابر خواهد بود.
به دنبال اجرای این برنامه، نام نویسی از دو گروه شهروندان آغاز شد. گروه اول شهروندانی بودند که در لیست دادههای آماری وزارت رفاه وجود داشتند، اما از جمع یارانهبگیران کنار گذاشته شده بودند.
دسته دوم، اما کسانی بودند که وزارت رفاه هیچ اطلاعاتی از وضعیت درآمدی آنها نداشت و در نتیجه مبلغی هم به آنها پرداخت نمیشد.
گروه اول معترضان و گروه دوم جاماندگان بودند، دولت در همان روزهای نخست بعد از اجرای برنامه اصلاح ارز ترجیحی برای شهروندان گروه نخست یا به اصطلاح معترضان، یارانه جدید اردیبهشت را به صورت علیالحساب واریز کرد. این مبلغ تا زمان بررسی صلاحیت آنها غیر قابل برداشت بود.
همزمان با موعد واریز یارانه تیر، قرار شد مبلغ بلوکه شده اردیبهشت به همراه مبلغ پرداخت نشده مربوط به ماه خرداد نیز به حساب این گروه از شهروندان واریز شود.
در خصوص شهروندان دسته دوم یا به اصطلاح جاماندگان نیز هرچند یارانه اردیبهشت به صورت مشروط پرداخت نشد، اما طبق وعده دولت در صورت مستحق شناخته شدن شهروندان متقاضی، این یارانه از ماه اردیبهشت به حساب آنها واریز میشود.
از قرار معلوم واریز یارانه تیر به حساب شهروندان معترض و جامانده انجام شده است و بابت معوقات دو ماه گذشته نیز پرداخت این مطالبات هر لحظه صورت میگیرد.
سازمان هدفمندی یارانهها پیش از این اعلام کرده بود که از نظر تامین اعتبار مشکلی نیست و مساله فقط انجام برخی هماهنگیهای بانکی است.
در فرآیندواریز یارانه برای شهروندان ۹ دهک درآمدی، وزارت رفاه هر شش ماه یک بار از طریق آزمون وسع، اطلاعات درآمدی خود را به روز میکند. این اتفاق آخرین باز بیستم تیر صورت گرفت.
براین اساس شهروندانی که در این به روز رسانی واجد دریافت یارانه جدید باشند، این مبلغ را دریافت میکنند. واریز آن نیز با دستور سازمان برنامه انجام میشود و تا اطلاع ثانونی این یارانه به صورت نقدی خواهد بود.
سخنگوی سازمان هدفمندسازی یارانهها گفت: یارانه تیرماه برای کسانی که اعتراض آنها قبول شده، واریز شده، اما معوقات خرداد و اردیبهشت هنوز قابل برداشت نیست.
سیده طیبه حسینی در مورد اینکه برخی از شهروندان گلایه کردهاند که با وجود ثبت اعتراض، هنوز یارانه ماه گذشته آنها قابل برداشت نیست، افزود: از کسانی که اعتراض خود را نسبت به دهکبندی ثبت کرده بودند، تعدادی جزو دهک پر درآمد ۱۰ قرار گرفتند که یارانه به آنها تعلق نمیگیرد، اما بقیه که جزو ۹ دهک کمدرآمد قرار گرفتهاند، یارانه تیرماه به حساب آنها واریز و قابل برداشت شد.
وی اضافه کرد: عدهای از کسانی که قبلا اعتراض خود به دهکبندی را ثبت کرده بودند و یارانه در حساب آنها واریز و مسدود شده است، چون از این تعداد بخشی از معترضان جزو سه دهک کمدرآمد جامعه هستند و به جای ۳۰۰ تومان باید ۴۰۰ تومان به حسابشان واریز شود، بنابراین هنوز مبالغ واریز شده یارانه مربوط به خرداد و اردیبهشتماه قابل برداشت نشده است.
سخنگوی سازمان هدفمندسازی یارانهها اظهار کرد: بعد از هماهنگی با وزارت کار و مشخص شدن تعداد کسانی که مشمول یارانه ۴۰۰ هزار تومانی میشوند، یارانههای واریزی برای این افراد قابل برداشت خواهد شد.
حسینی اضافه کرد: کسانی که تاکنون یارانه نگرفتهاند یا در سالهای قبل از دریافت یارانه انصراف دادهاند یا اینکه از ابتدا یارانه نگرفتهاند، میتوانند به سایت MY.GOV.IR مراجعه و تقاضای خود برای دریافت یارانه را ثبت کنند.
وی همچنین در مورد سامانه حمایت نیز گفت: این سامانه زیر مجموعه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی است که بر اساس وعدهای که وزیر تعاون داده است، به زودی این سامانه با به روز رسانی جدید باز خواهد شد. اما فعلا سامانه MY.GOV.IR فعال بوده و قابلیت ثبت تقاضا برای متقاضیان یارانه را دارد.
سخنگوی سازمان هدفمندسازی یارانهها در مورد کسانی که خانوار خود را جدا کردهاند، اظهار کرد: عدهای از افرادی بودند که در خانوار قبلی مشمول یارانه میشدند و بعد از ازدواج خانوار فرزندان جدا میشود، ممکن است فرزندی که خانوار جدید یارانهای تشکیل داده است، جزو دهک دهم و پردرآمد جامعه باشد و مشمول دریافت یارانه نباشد، اما همچنان پدر و مادر وی مشمول دریافتی یارانه باشند.
حسینی در مورد اینکه برخی از شهروندان گفتهاند در برخی از خانوارها یارانه برای یک نفر واریز شده و برای دیگران واریز نشده، گفت: ملاک ما سرپرست خانوار است، اگر سرپرست خانوار مشمول دریافت یارانه قرار گیرد، به سایر اعضا نیز تعلق میگیرد و اگر سرپرست خانوار مشمول دریافت یارانه نشود، سایر اعضا نیز مشمول نخواهند شد.
سومین مرحله یارانه ۳۰۰ و ۴۰۰ هزار تومانی در تاریخ ۲۱ تیر ماه به حساب سرپرستان خانوار واریز شد. در اطلاعیه سازمان هدفمندی یارانهها اعلام شده است که تنها کمک معیشتی دهک اول تا نهم واریز شده و قابل برداشت است و یارانه جاماندگان در تاریخ دیگری واریز میشود.
اما بررسیها نشان میدهد برخی از جاماندگان همزمان با واریز یارانه مرحله سوم، این پول را دریافت کردهاند. اما هچمنان قابل برداشت نیست.
برخی دیگر اما همچنان منتظر واریز یارانه جدیدند و نمیدانند آیا جزو ۹ دهک درآمدی دستهبندی شدهاند یا جزو دهک دهم. به نظر میرسد دولت در واریز این یارانه خطا کرده و یارانه برای برخی از جاماندگان واریز شده و برای برخی دیگر نه.
خبر خوش برای جاماندگان یارانه ۳۰۰ و ۴۰۰ هزار تومانی
سخنگوی سازمان هدفمندی یارانهها گفت: مرداد ماه از سامانهای رونمایی میشود که افرادی که امکان ثبت نام برای دریافت یارانه نداشتند، بتوانند در سامانه جدید ثبت نام کنند.
سومین مرحله یارانه جدید ۳۰۰ و ۴۰۰هزار تومانی رییسی، چند روز پیش واریز شد؛ واریز این یارانه در حالی بود که هنوز یکی از بزرگترین باگهای این سیستم بر سر جای خود باقی بود؛ اما این باگ چه بود؟
سال ۹۳، برخی از افراد تصمیم گرفتند از دریافت یارانه انصراف دهند؛ در این بین برخی از فرزندان خانوادهها از دریافت یارانه انصراف دادند؛ یعنی پدر و مادر و سایر فرزندان یارانه میگرفتند؛ اما برای مثال یکی از فرزندان از دریافت یارانه انصراف داد؛ حال این فرد امسال میخواهد یارانه ۳۰۰ و۴۰۰هزار تومانی بگیرد. اگر دهک یک تا ۹ باشد که مشکلی وجود ندارد و مانند سایرین برای دریافت یارانه ثبت نام میکند؛ اما اگر فرد یک دهک دهمی باشد، دیگر داستان متفاوت است. اما چرا؟
این فرد نمیتواند در سامانه ثبت نام، ثبت نام کند؛ زیرا دهک دهمی است؛ بنابراین یا واقعا دهک دهمی است و از دریافت یارانه منصرف میشود و یا فکر میکند اینطور نیست و باید یارانه بگیرد؛ بنابراین اعتراض میزند؛ اما امکان اعتراض هم برای این فرد وجود ندارد؛ چرا که برای اعتراض زدن نیازمند شماره حسابی است که یارانه میگرفته؛ اما این فرد به طور مستقل یارانهای دریافت نمیکرده که شماره حساب داشته باشد؛ بنابراین امکان دریافت یارانه برای این افراد و یا سایر افرادی که شرایط مشابه دارند وجود ندارد؛ حال چاره چیست؟ سخنگوی سازمان هدفمندی یارانهها به این سوال پاسخ میدهد.
طبیه حسینی، در مورد این افراد به اقتصاد آنلاین، گفت: این افراد باید منتظر بمانند تا مرداد ماه از سامانه جدید رونمایی شود و بتوانند در آن سامانه ثبت نام و یا ثبت اعتراض کنند.
وی همچنین در پاسخ به این سوال که یارانههای قبلی این افراد چه میشود اظهار داشت: اگر آن زمان هنوز بنا برآن بود که معوقات پرداخت شود، یارانه ماههای گذشته این افراد نیز پرداخت خواهد شد. /اقتصادآنلاین
افرادی که اعتراض خود را نسبت به عدم دریافت یارانه، ثبت یا به عنوان متقاضی جدید ثبتنام کرده و در مرحله شناسایی و دهکبندی تعیین تکلیف شدهاند، درصورت قرار گرفتن بین دهک اول تا نهم مشمول پرداخت یارانه خواهند بود و تا آخر هفته جاری برایشان معوقه نیز پرداخت میشود.
در اردیبهشتماه سال جاری و با تغییر رویه در پرداخت یارانههای نقدی، از بین ۷۸ میلیون نفر یارانهبگیر ۴۵ هزار و ۵۰۰ تومانی، حدود شش میلیون نفر حذف و باقیمانده در قالب ۹ دهک مشمول دریافت یارانه شدند. بر این اساس مبلغ ۴۰۰ هزار تومان به ازای هر نفر برای دهک اول تا سوم و ۳۰۰ هزار تومان برای هر نفر دهک چهارم تا نهم از اردیبهشت ماه پرداخت شده است.
در این بین بخشی از افرادی که تا اردیبهشتماه یارانه میگرفتند و از ماه خرداد در دهک دهم قرار گرفته و یارانهشان حذف شده، نسبت به این موضوع اعتراض داشتند. آنها میتوانستند با ورود به سامانه hemayat.mcls.gov.ir درخواست بازنگری کنند. در همین راستا با دستور رئیس جمهوری برای پیگیری وضعیت معترضان به عدم پرداخت یارانه نقدی، برای تمامی سرپرستان خانواری که اعتراض کرده بودند، یک مرحله یارانه نقدی با مبلغ ۳۰۰ هزار تومان به ازای هر عضو خانوار به صورت مشروط واریز شد؛ به این صورت که تا زمان نتیجه بررسی اعتراضات قابل برداشت نبود تا لیست این افراد، در وزارت رفاه مورد بررسی قرار گرفته و دهکبندی شوند.
آن طور که حسینی- سخنگوی سازمان هدفمندی یارانهها- اعلام کرده، طی بررسیهای وزارت رفاه و لیستی که در اختیار این سازمان قرار گرفته، برای افرادی که اعتراض کرده و مشخص شد که بین دهک ۱ تا ۹ قرار گرفتهاند، یارانه تیرماه همانند سایر مشمولان واریز شده است.
21 تیرماه سومین مرحله از واریز یارانه جدید ۳۰۰ و ۴۰۰ هزار تومانی به حساب سرپرستان مشمول طرح واریز شد؛ بنابراین، دهکهای اول تا سوم به ازای هر نفر ۴۰۰ هزار تومان و برای دهکهای چهارم تا نهم نیز مبلغ ۳۰۰ هزار تومان واریز شد.
طرح دولت برای مردمی سازی و توزیع عادلانه یارانهها از اردیبهشت ماه همزمان با واریز مبالغ ۳۰۰ و ۴۰۰ هزار تومان به حساب میلیونها سرپرست خانوار آغاز شد. ساعاتی پیش از واریز این مبالغ، رئیس جمهور در پنجمین گفتوگوی زنده تلویزیونی با مردم در خصوص جزئیات این اقدام اظهار داشت: سازمان برنامه و بودجه این موضع را کارشناسی کرده و پیشنهادی که داده این است که به ۳ دهک اول، نفری ۴۰۰ هزار تومان یعنی یک خانواده ۵ نفره، ۲ میلیون تومان در ماه و به دهکهای چهارم تا نهم هم ۳۰۰ هزار تومان به ازای هر نفر پرداخت خواهد شد. رئیسی با تاکید مجدد بر اینکه با اجرای طرح اصلاح نظام پرداخت یارانه کالاهای اساسی تغییری در قیمت نان سنتی، دارو و بنزین نخواهیم داشت، خاطرنشان کرد: تا زمانی که زیرساختهای فنی برای کالا برگ الکترونیک آماده شود که احتمالا یک یا دو ماه باشد، کمک معیشتی به صورت نقدی پرداخت خواهد شد و هر وقت کالا برگ الکترونیک آماده شد، تناسب میزانی که به عنوان کمک معیشتی پرداخت میشود، کاملاً با مردم در میان گذاشته خواهد شد.
تمامی سرپرستان خانواری که تا تاریخ ۱۵ خردادماه جهت دریافت یارانه کمک معیشتی ثبتنام نمودهاند و توسط وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، مشمول دریافت یارانه شناخته شدهاند، تا پایان هفته یارانه و معوقات خود را دریافت میکنند.
در این اطلاعیه آمده است:
پیرو اطلاعیههای قبلی مبنی بر امکان ثبتنام جاماندگان از دریافت یارانه نقدی یا متقاضیان جدید دریافت یارانه، اطلاعات سرپرستان خانواری که تا تاریخ 15 خردادماه در سامانه https://my.gov.irثبتنام نمودهاند، به وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ارسال و پس از انجام آزمون وسع و تعیین دهکبندی توسط آن وزارتخانه، فهرست سرپرستان خانوار جدید مشمول دریافت یارانه به سازمان هدفمندسازی یارانهها اعلام شده است.
در صورتیکه بر اساس اعلام وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، این سرپرستان خانوار جزو دهکهای اول تا سوم شناخته شده باشند، ماهانه مبلغ 400 هزار تومان بهازای هر نفر و در صورتیکه جزو دهکهای چهارم تا نهم معرفی گردیده باشند، مبلغ 300 هزار تومان ماهانه بهازای هر نفر به حساب آنان واریز خواهد شد.
گفتنی است یارانههای نقدی ماههای اردیبهشت و خرداد نیز تحت عنوان معوقات همزمان با یارانه تیرماه به حساب این سرپرستان خانوار واریز خواهد شد. درصورتیکه در زمان پرداخت یارانه نقدی مرحله 137( تیرماه سال جاری)، مبلغ یارانه به حساب سرپرستان خانوار واریز نشد، به این معنا است که این افراد در ارزیابی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، در دهک 10 قرار گرفته و مشمول دریافت یارانه شناخته نشدهاند.
معترضان به دهکبندی اعلام شده یا افرادی که یارانه آنان از اردیبهشت ماه 1401 قطع شده است، میتوانند جهت ثبت یا پیگیری اعتراض و درخواست بازبینی دهکبندی خود به سامانه اعلامی وزارت مذکور به آدرس https://hemayat.mcls.gov.ir مراجعه نموده یا با تلفن گویای 09200006369 تماس حاصل نمایند.
خاطر نشان میگردد، سرپرستان خانواری که یارانه نقدی آنها در اردیبهشت ماه قطع شده بود و درخواست بازبینی خود را در سامانه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ثبت کرده بودند، چنانچه در بازبینی انجام شده توسط وزارت رفاه جزو دهکهای اول تا نهم قرار گرفته باشند، یارانههای نقدی ماههای اردیبهشت و خرداد نیز تحت عنوان معوقات تا پایان هفته به حساب آنان واریز خواهد شد.
بر اساس شواهد و اظهارات مقامات دولتی قرار نیست در روز عید قربان امسال یارانه جدیدی به حساب مردم واریز شود. اما مردم ممکن است در این تاریخ دو گروه مشمول یارانه شوند.
یارانه نقدی برای حمایت از خانوارها پرداخت میشود. یارانه نقدی بیستم هر ماه به حساب سرپرستان خانوارها واریز میشود. مبلغ یارانه نقدی برای هر نفر ۴۴هزار و۵۰۰ تومان است که طبق گفته مقامهای دولتی یارانه نقدی امسال تغییراتی خواهد داشت.
سخنگوی سازمان هدفمندی یارانهها از واریز یارانه معیشتی در سهشنبه بیستویکم تیرماه و قابل برداشت بودن آن از ساعت ۲۴ شب گذشته خبر داده است.
با تغییر مبلغ یارانه نقدی حدس و گمان های بسیاری در مورد آن مطرح شد. عده ای از تغییر یارانه نقدی به کالا برگ گفتند و عده از عدم پرداخت آن. با فرارسیدن موعد پرداخت یارانه نقدی مرداد ماه اما سوال ها و حدس و گمان ها بالا گرفت؛ آیا یارانه نقدی پرداخت می شود؟ آیا یارانه نقدی تبدیل به کالا برگ می شود؟
طیبه حسینی سخنگوی سازمان هدفمندی یارانهها اعلام کرد: کلیه سرپرستان خانواری که جزء دهک اول تا سوم هستند مبلغ یارانه دریافتی آنها به ازای هر نفر ۴۰۰ هزار تومان و سرپرستان خانواری که در دهک چهارم تا نهم قرار دارند مبلغ یارانه پرداختی به ازای هر نفر ۳۰۰ هزار تومان خواهد بود.
حسینی گفت: واریز یارانه به حساب متقاضیان بازبینی به دهک بندی که در سامانه حمایت وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی درخواست بازبینی خودشان را ثبت کرده بودند و از طرف وزارت مطبوع جزء دهک یک تا نه شناخته شده بودند، امشب به حساب شان واریز خواهد شد.
سخنگوی سازمان هدفمندی یارانهها اعلام کرد: کلیه افرادی که در زمره ثبت نام شدگان جدید و جزء جاماندگان بودند، توسط وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی آزمون وسع شان انجام شده و دهکهای درآمدی شان مشخص شده است و افرادی که در دهکهای درآمدی یک تا ۹ قرار گرفتند تا پایان هفته یارانه تیرماه شان به اضافه معوقات اردیبهشت و خردادماه به حساب شان واریز خواهد شد.
وی ادامه داد: همچنین افرادی که متقاضی بازبینی در دهک بندی خود بوده اند معوقات اردیبهشت و خردادشان را خواهند گرفت.
حسینی اضافه کرد: بررسی ثبت نام کنندگان جدیدی که تا پایان ۱۵ خرداد که آزمون وسع شان انجام شده، مورد بررسی قرار گرفته است.
۹ دهک اول درآمدی جامعه در هفته پیش رو باید منتظر دریافت یارانه نقدی جدید باشند. یارانهای که پرداخت آن از اردیبهشت امسال آغاز شده و تاکنون دو مرحله آن پرداخت شده است. حالا قرار است بیستم تیر ماه سومین مرحله این یارانه هم واریز شود.
گروه دیگری که این هفته باید منتظر یارانه جدید باشند، معترضان به عدم دریافت یارانه هستند. حدود دو میلیون و ۵۰۰ هزار نفر ماه گذشته به عدم واریز یارانه اعتراض کردند. یارانه این گروه واریز شده اما هنوز قابل برداشت نیست تا سازمان هدفمندی یارانه این گروه را شناسایی کند و تشخیص دهد که معترضان مشمول یارانه میشوند.
اطلاعات این گروه هم بررسی شده و احتمالا یارانه این گروه هم در روز بیستم تیرماه قابل برداشت میشود. بر این اساس، این هفته تنها یک یارانه نقدی به حساب مشمولان واریز میشود و یارانه دیگری در راه نیست.
پیش از این، مطرح شده بود که احتمالا قرار است دولت یارانه عید قربان را پرداخت کند. اما پیگیریهای تجارتنیوز نشان میدهد یارانه مناسبتی جدیدی در راه نیست و آنچه در بسیاری از رسانهها با عنوان یارانه عید قربان مطرح شده، همان یارانه ماهانهای است که بیستم هر ماه پرداخت میشود. اما از یارانه مناسبتی خبری نیست.
بسته معیشتی جدید توزیع میشود؟
چند روز قبل، رئیس بنیاد مستضعفان از توزیع بسته معیشتی جدید در بین مردم خبر داد. پرویز فتاح گفته «برای تابستان ۱۴۰۱ با توجه به اثرات حذف ارز ترجیحی که از یک سو باعث افزایش قیمت مواد لبنی و کاهش قدرت خرید خانوارهای نیازمند شده و از سوی دیگر تولیدکنندگان را نیز با مشکل مواجه کرده بود، بنیاد مستضعفان تصمیم گرفت تا در این مرحله یک میلیون بسته لبنی را میان نیازمندان توزیع کند.»
با توجه به این صحبتها احتمالا بسته معیشتی جدیدی در راه است که هنوز زمان توزیع آن اعلام نشده است. اما قرار است به خانوادههای تحت پوشش کمیته امداد، بهزیستی و نیازمندان ساکن در مناطق محروم پرداخت شود.
برخی معتقدند احتمالا این بسته معیشتی در یکی از مناسبتهای مذهبی و اعیاد پیش رو پرداخت میشود. با توجه به اینکه عید قربان در هفته پیش رو قرار دارد، این احتمال وجود دارد که این بسته در هفته آینده توزیع شود.
حدود ۵۰ روز از واریز یارانه نقدی ۳۰۰ هزار تومانی به حساب معترضان میگذرد اما این یارانه همچنان قابل برداشت نیست. سوالی که وجود دارد این است که چرا هیچکدام از مقامات مسئول زمان دقیق قابل برداشت شدن یارانه را اعلام نمیکنند و چرا روند بررسی یارانهها زمانبر شده است؟۲۶ اردیبهشت ماه اعلام شد یارانه نقدی جدید به حساب افرادی که پیش از این یارانه میگرفتند واریز شده است. اما همان زمان اعلام شد این مبلغ در حساب افراد مسدود است تا بررسیهای لازم انجام شود و وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی بررسی کند که آیا این افراد مشمول حمایت دولت هستند یا نه.از آن تاریخ بیشتر از یک ماه میگذرد. دومین مرحله یارانه جدید واریز شده و هفته آینده سومین مرحله آن، به حساب سرپرستان ۹ دهک اول درآمدی جامعه واریز میشود اما هنوز تکلیف جاماندگان و معترضان مشخص نیست.این تاخیر در حالی است که هفته گذشته رئیس جمهور در برنامه تلویزیونی تاکید کرد که وضعیت یارانهای این گروه باید هر چه سریعتر مشخص شود و تا قبل از واریز نوبت جدید یارانهها، این افراد تکلیف خود را بدانند و یارانه آنها قابل برداشت شود.
یک هفته از سخنرانی رئیسی هم گذشته و هنوز این وزارتخانه لیست مشمولان را اعلام نکرده است.
خبر جدید از پرداخت یارانه جاماندگان
بالاخره اولین خبر درباره کمک معیشتی دولت عنوان شد. روز پیش سخنگوی سازمان هدفمندسازی یارانهها اعلام کرد «نتیجه بررسی گروه اول ثبتنامکنندگان یارانهها مشخص شده است. این گروه شامل دو میلیون و ۵۰۰ هزار نفر بودند که از این تعداد حدود دو میلیون و ۲۰۰ هزار نفر مشمول دریافت یارانه شناخته شدند.»
بر این اساس کلیه افرادی که به عدم دریافت یارانههای جدید اعتراض کرده بودند مشمول این حمایت نقدی دولت میشوند و تنها ۳۰۰ هزار نفر از معترضان از لیست جدید خط میخورند.
حالا بسیاری از معترضان میتوانند امیدوار باشند که مشمول حمایت دولت میشوند اما هنوز مشخص نیست زمان دقیق برداشت یارانهها چه زمانی است.
اگر مبنا دستور رئیسی برای پیگیری باشد، تکلیف این گروه از مشمولان باید در هفته جاری مشخص شود و کمک معیشتی این گروه قبل از یارانه تیرماه -سومین مرحله واریز- قابل برداشت شود.
گمانه دیگری که وجود دارد این است که دولت یارانه این گروه و یارانه و ۹ دهک دیگر جامعه را همزمان با عید قربان واریز میکند. چون چنین اقدامی در این دولت مسبوق به سابقه است که بسیاری از واریزیها و کمکهای معیشتی را به اعیاد و مناسبتها موکول میکند.
سازمان هدفمندی یارانهها اعلام کرد که یارانه معیشتی ۳۰۰ و ۴۰۰ هزارتومانی سهشنبه ۲۱ تیرماه به حساب سرپرستان خانوار واریز میشود.
پرداخت مبالغ نقدی از اردیبهشت ماه امسال تغییر رویه داده است.
بهطوری که تا پیش از این در دهم هر ماه یارانه معیشتی ۵۵ تا ۲۰۵ هزار تومانی و در بیستم نیز مبلغ نقدی ۴۵ هزار و ۵۰۰ تومانی به حساب سپرستان خانوار واریز میشد.
با اقدام دولت در حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی از واردات کالای اساسی، تبدیل به یک مورد با مبلغ متغیر بین ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار تومان به ازای هر یک از اعضای خانوار شده است.
یارانه قبلا برای حدود ۷۸ میلیون نفر اختصاص پیدا میکرد. در طرح جدید با حذف یک دهک، پرداخت برای ۹ دهک ادامه پیدا کرده است. برای سه دهک اول مبلغ ۴۰۰ هزار تومان و شش دهک دیگر ۳۰ هزار تومان پرداخت میشود.
دولت در هر ماه حدود ۲۳ هزار میلیارد تومان بابت پرداخت نقدی جدید هزینه پرداخت میکند. این در حالی است که طبق قانون بودجه ۱۴۰۱ پرداخت باید به صورت کالابرگ باشد. اما این موضوع هنوز نهایی نشده و فعلا پرداخت نقدی ادامه دارد.
در این میان، سازمان هدفمندی یارانهها هنوز زمان قابل برداشت شدن یارانه جاماندگان را اعلام نکرده است.
بر اساس اظهار نظر مقامات مسئول یارانه ها براساس دهک های درآمدی توزیع می شود و هر چقدر خانواده ای درآمد کمتری داشته باشد یارانه بیشتری می گیرد و در واقع تاثیر مثبتی بر سبد معیشت آنها دارد.
پیشتر و در همین رابطه روح الله صلبی- مدیر کل اقتصاد و دارایی استان گلستان به رسانه ها گفت: یارانه ها براساس دهک های درآمدی توزیع می شود و هر چقدر خانواده ای درآمد کمتری داشته باشد یارانه بیشتری می گیرد و در واقع تاثیر مثبتی بر سبد معیشت آنها دارد.
وی افزود: قبل از اصلاح نرخ جدید یارانهها، خانوارهای تک نفره ۴۵ هزار و ۵۰۰ تومان یارانه و ۵۵ هزار تومان یارانه معیشتی دریافت می کردند که مجموع یارانه پرداختی در این خانوار به ۱۰۰ هزار و ۵۰۰ تومان میرسید اما پس از اصلاح نظام پرداخت یارانه ها این میزان تغییر کرد و دریافتی خانواده های تک نفره تا پنج نفره از ۴۰۰ هزار تومان تا دو میلیون تومان افزایش یافت.
مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان گلستان در پاسخ به گلایه برخی افراد مبنی بر اینکه چرا گرانی به بیشتر از چهار قلم کالای اساسی رسید، پاسخ داد: از ابتدای امر قرار نبود که همه افزایش قیمت ها از محل یارانه ها تامین شود و یارانه تنها مربوط به چهار قلم کالای اساسی است، در سال ۹۷ هم ۲۵ قلم کالا مشمول یارانه بود که این مهم در سال جاری و با اجرای طرح اصلاح نظام پرداخت یارانهها به چهار قلم کالا کاهش یافت.
صلبی با بیان اینکه بخش زیادی از افزایش قیمت کالاها مربوط به تورم سالانه است، بیان کرد: تورم حتی در فقدان یارانهها هم اتفاق میافتد و علت آن ساختارهای موجود در کشور است، به طور قطع اصلاح این ساختار ها نیاز به زمان دارد و همراهی مردم و مسئولان را میطلبد و جراحی اقتصادی میتواند سرعت این اصلاحات را بهبود ببخشد.
وی به جزئیات پرداخت یارانه تیرماه اشاره کرد و گفت: مقرر شد تا زمان آزادسازی زیرساخت های توزیع کالابرگ، یارانه به صورت نقدی پرداخت شود لذا شیوه پرداخت یارانه در تیر ماه سال جاری نیز به صورت نقدی خواهد بود، تمام دغدغه دولت این است که به اقشار ضعیف و آسیب پذیر جامعه فشار وارد نشود.
مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان گلستان با بیان اینکه اجرای طرح مردمی سازی یارانه ها از بروز فساد و رانت گسترده جلوگیری می کند، تاکید کرد: عدم تحقق سیاستها و اهداف تخصیص ارز ترجیحی، روند افزایشی واردات، کاهش انگیزه برای تولید کالاهای اساسی و غیره از جمله علل اجرای طرح مردمیسازی یارانهها و جراحی اقتصادی دولت بوده است.
صلبی با اشاره به اینکه دولت با حذف ارز ترجیحی مبارزه با فساد و رانت خواری را در دستور کار خود قرار داده است، خاطرنشان کرد: با اجرای جراحی اقتصادی، دولت یارانه را به طور مستقیم بین مردم توزیع کرد در واقع با اجرای این طرح یارانه حذف نمی شود.
وی با اشاره به اینکه به دلیل سوء استفاده و رانت زیاد ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی یارانه به جای آنکه در ابتدای زنجیره تولید پرداخت شود در انتهای زنجیره تولید پرداخت شده و به دست مصرف کننده نهایی رسیده است، بیان کرد: با این روش یارانه به طور مستقیم بین دهک های کم درآمد جامعه پرداخت می شود و این مهم به معنای افزایش عدالت در توزیع است.
مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان گلستان با بیان اینکه متصدی یارانهها بیشتر وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی است، تصریح کرد: ما در حوزه وزارت اقتصاد بیشتر در حوزه نان نظارت می کنیم.
گفتنی است در همین باره به تازگی احسان خاندوزی- وزیر اقتصاد به رسانه ها گفت: تا زمانی که گزارش نهایی دورههای آزمایشی سامانههای کالابرگ آماده نشود، دولت تصمیم جدیدی در مورد یارانهها اتخاذ نمیکند. امیدواریم گزارش دورههای آزمایشی سامانههای کالابرگ در تیر به دولت ارسال شود تا ستاد اقتصادی تصمیم بگیرد که برای ماههای بعد، به چه شکلی عمل کند.
محمد سبحان حسنی، معاون سیاسی استانداری ایلام روز ۱۷ تیر از اجرای آزمایشی پرداخت کالایی یارانه در شهر ایلام خبر داده است. بعد هم اعلام شد که طرح کالابرگ در سه شهر گرمسار، آبیک و ایلام اجرا میشود. پس از آن نیز محمدرضا میرتاج الدینی، نماینده تبریز در مجلس از فواید کالایی شدن پرداخت یارانه جدید صحبت کرد. آیا این به معنای حذف یارانه نقدی است؟
هرچند در هفتههای گذشته مقامات مختلف دولتی به صورت ضمنی از استمرار پرداخت نقدی یارانه جدید برای مدت نامعلوم خبر دادهاند اما صحبتهای این دو مقام دولتی احتمال کالایی شدن پرداخت یارانه معیشتی را تقویت کرد.
طیبه حسینی، سخنگوی سازمان هدفمندی یارانهها با رد پرداخت کالایی یارانه جدید گفت: پرداخت تیرماه صد در صد به صورت نقدی خواهد بود و برای ماههای پیش رو نیز هنوز صحبتی از احتمال پرداخت کالایی یارانه نشده است.
وی در عین حال از اجرای آزمایشی، پرداخت کالایی یارانه در مناطقی مثل ایلام اظهار بیاطلاعی کرد و افزود: شاید در آینده شیوه پرداختها از نقدی به کالایی تغییر کند اما در حال حاضر چنین برنامهای وجود ندارد.
از اردیبهشت ماه برنامه اصلاح ارز ترجیحی با هدف تامین اقلام ضروری زندگی مردم به نرخ شهریورماه ۱۴۰۰ آغاز شد. هرچند نتیجه اجرای این برنامه تاکنون افزایش معنیدار بهای عمومی اقلام ضروری و غیر ضروری بود.
در دو ماه گذشته دولت به دلیل نبود زیرساختهای بانکی، یارانه معیشتی را به صورت نقدی واریز کرده است اما آن طور که در ابتدای اجرای این برنامه عنوان شد، در نهایت قرار است این یارانه به صورت کالایی پرداخت شود.
یارانه خرداد به حساب برخی از سرپرستان خانوارها واریز شده و برخی دیگر هنوز این یارانه را دریافت نکردهاند. اما نکته مهم این است که این یارانه هنوز قابل برداشت نیست.
۱۹ اردیبهشت ماه اولین مرحله از یارانه جدید ۳۰۰ و ۴۰۰ هزار تومانی به حساب سرپرستان خانوار واریز شد. یارانهای که دو روز بعد یعنی در تاریخ ۲۱ اردیبهشت ماه قابل برداشت شد.
به گزارش منیبان، همزمان با واریز کمک معیشتی اردیبهشت ماه، یارانه دوم خرداد هم به حساب برخی از خانوارها واریز شد اما برخی دیگر هنوز پیامک واریز نوبت دوم خرداد ماه را دریافت نکردهاند. البته شرایط برای هر دو گروه یکسان است چون یارانه خرداد هنوز قابل برداشت نیست و زمان دقیق برداشت یارانه خرداد ماه اعلام نشده است.
در پیامک ارسالی برای خانوارها اعلام شده بود که زمان دقیق برداشت کمک معیشتی توسط سازمان هدفمندی اعلام میشود.
زمان پرداخت کالابرگ
از ابتدای کار قرار بود دولت دو مرحله یارانه ۳۰۰ و ۴۰۰ هزار تومانی برای ۹ دهک درآمدی واریز کند تا زیرساختهای پرداخت کالابرگ فراهم شود. بعد از آن قرار بود این کمک نقدی، در قالب کوپن الکترونیک به خانوارها تعلق بگیرد.
کمی بعد گفته شد احتمالا زیرساختهای کالابرگ به زودی فراهم نمیشود و فعلا واریز یارانه نقدی ادامه دارد.
اما روز گذشته مدیرکل توزیع و فروش شرکت بازرگانی دولتی ایران از اجرایی شدن طرح کالا برگ الکترونیک در ماه آینده خبر داد. حجت براتعلی به تسنیم گفته است پرداخت یارانه نقدی تنها دو ماه اجرا می شود و بعد وارد اجرای فاز دوم که پرداخت کالابرگ است میشویم.
گفته این مقام مسئول به این معناست که یارانه نقدی در تیرماه حذف میشود و به جای آن کالابرگ پرداخت میشود.
سبد کالابرگ شامل چه کالاهایی است؟
به گفته براتعلی کالابرگ یا همان کوپن برای خرید کالاهای اساسی مانند نان، مرغ، تخم مرغ، لبنیات و روغن است. یعنی کالاهایی که یارانه آنها اصلاح شده است.
براتعلی گفت: بر این اساس افراد هنگام خرید مبلغ کالا را به قیمت قبل (یارانهای) خریداری میکند و مابقی آن را دولت به حساب فروشنده پرداخت میکند یا اینکه مبالغ به کارتهای بانکی افراد واریز میشود اما از آن تنها میتوان کالاهای یاد شده را خریداری کرد.
بر این اساس اگر دولت بتواند ظرف یک ماه باقیمانده زیرساخت کالابرگ را فراهم کند، خانوارها در تیرماه نباید منتظر ریافت یارانه نقدی باشند و تنها میتوانند کالابرگ را دریافت کنند.
مدیرکل روابط عمومی وزارت تعاون، کار و رفاه گفت: جاماندگان یارانه کمکمعیشتی برای ثبتنام باید به سایت سازمان هدفمندی مراجعه کنند که هنوز راهاندازی نشده است، در سامانه حمایت وزارت رفاه، امکان اعتراض به دهک درآمدی برای حذف شدهها وجود دارد.
ثبتنام یارانه کمکمعیشتی و اعتراض به حذف یارانه در 2 سامانه مجزا انجام میشود
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، تعدادی از مخاطبان و شهروندان در تماس با خبرگزاری فارس نسبت به حذف یارانه معیشتی خود اعتراض داشتند و عنوان کردند با مراجعه به سامانه حمایت وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به سختی توانستهاند وارد شوند و یا سامانه با اختلال همراه بوده است.
وی در اینباره میگوید: از ابتدا اجرای طرح اصلاح یارانهها تاکنون چندین بار سامانه حمایت وزارت رفاه بهروز رسانی و ارتقا ظرفیت داده شده و پهنای باند آن چندین بار افزایش یافته است. همچنین تغییراتی در این سامانه جهت تسهیل امور مردم اعمال شده است.
موتورچی افزود: مشکل این است که حدود هشت میلیون نفر جامانده یارانه هستند که یا از ابتدا یارانه نمیگرفتند یا در سالهای قبل سرپرست خانوار با انصراف از یارانه موجب شدهاند که فرزندان خانواده نتوانند یارانه بگیرند و اکنون پس از تشکیل خانواده نمیتوانند جزو متقاضیان یارانه باشند و یا فرزندان آنها که به دنیا میآیند به دلیل انصراف پدر خانواده از دریافت یارانه جا ماندهاند.
* ثبتنام جاماندگان در سایت سازمان هدفمندی/ سامانه فعلا راهاندازی نشده است
مدیرکل روابط عمومی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی این را هم گفت که باید سامانه سازمان هدفمندسازی یارانهها برای ثبتنام جاماندگان یارانه اعلام شود که البته آنها هم در تلاش هستند، اما هنوز سامانه هدفمندی یارانهها اعلام نشده است و این باعث شده است حجم تقاضا و ترافیک در سامانه حمایت وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزایش یابد.
دیدگاه تان را بنویسید