اخبار روز | اخبار زنده | اخبار حوادث | خبر حوادث
فیلم 18+ از هیولای جگر خوار در کرمان | حمله این هیولای وحشتناک به مردم و دام های این روستا
حملات حیوان ناشناخته ای که دام های مردم شهر تاریخی شهداد را مورد حمله قرار می دهد و جگر آنها را می خورد همچنان ادامه دارد و بازار شایعات در خصوص این حیوان داغ است
سال گذشته حمله حیوان مشهور به هیولای جگرخوار به دامهای شهداد و روستاهای اطراف این شهر منجر به تلف شدن بیش از ۲۵۰ دام شد.
او بعد از گذشت 9 ماه بار دیگر این حیوان به تعدادی دام حمله کرد و پس از خوردن جگر حیوان، لاشه را رها کرده است. منتخب دوره پنجم شورای شهر شهداد در این خصوص به «کرمان نو» گفت روز 14 خردادماه به من خبر دادند که به دامهای یکی از اهالی شهداد حمله شده است و پس از پیگیری بیشتر متوجه شدیم از 15 اردیبهشتماه سال جاری در روستای «سالارآباد» از توابع شهداد به 10 دام سبک و یک گوساله حمله شده است.
فیلمی که اخیرا از این هیولا در فضای مجازی منتشر شد همه را ترساند.
کار سگهای ولگرد نیست
سعید مؤمن زاده میگوید در مواردی دیده شد که این حیوان جمجمه گوسفند را هم میخورد و با توجه به اینکه باید فک قوی داشته باشد نمیتوان گفت که کار حیوانات مردهخوار و سگسانان است.
او با اشاره به اینکه محیط زیست متهم این جریان را سگهای ولگرد معرفی کرده است، گفت که به نظر ما اینطور نیست زیرا در دیگر مناطق ازجمله عشایر نشین هم سگ ولگرد داریم چرا در این مکانها اتفاقی رخ نمیدهد. در مواردی حتی این حیوان از دیواری با ارتفاع بیش از سه متر هم عبور کرده و فنس ها را هم پاره کرده است که سگ ولگرد نمیتواند این کارها را انجام دهد.
جبران خسارت جانی غیرممکن است
منتخب دوره پنجم شورای شهر شهداد معتقد است که اگر این حملات مربوط به سگ های ولگرد است میتوان این سگها را عقیمسازی کرد و معترض است که چرا مجوز عقیمسازی سگهای ولگرد داده نمیشود.
وی میگوید ناراحتی اهالی از این موضوع است که اگر اطراف دامها را فنس و دیوار بکشند، آیا این حیوان وحشی در این شرایط به کودکان رحم میکند؟ او میگوید باید تدبیری اندیشیده شود که به مردم خسارت وارد نشود. خسارت به دامدار را میتوان جبران کرد اما جبران خسارت جانی غیرممکن است.
پای چند حیوان در میان است
مؤمن زاده گفت که اکثر طعمههای این حیوان دامهای سبک هستند و فقط در یک مورد به یک گوساله حمله کرده و پس از خفه کردن و خوردن جگر حیوان، لاشه را رها کرده بود. وی اضافه کرد که با توجه به اینکه در اکثر مواقع این حملات همزمان در چند نقطه صورت میگرفت، میتوان با قطعیت گفت که این حملات کار یک حیوان نیست و چند حیوان حمله میکنند.
منتخب دوره پنجم شورای شهر شهداد گفت که این حیوانات جگرخوار اکثراً بعد از نماز صبح و قبل از طلوع خورشید حمله میکردند و در بیشتر موارد آثار خفگی بر روی گردن دام دیده میشد و بهعلاوه اینکه قسمتی از پهلو گوسفند را پاره میکند و جگر را میخورد و باقی احشام را رها میکند.
خسارات وارده از ناحیه حیاتوحش را جبران میکنیم
رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست استان کرمان میگوید که از حملات جدید به دامها هنوز گزارشی به آنها نرسیده است.
محمود صفرزاده به «پیام ما» گفت که در سال گذشته این موضوع مدیریت شد و گفتیم که این حملات مربوط به حیاتوحش نیست و پای سگسانان و حیوانات بلاصاحب در میان است. حتی با معتمدین محلی هم که صحبت کردیم اکثراً گفتند که با چشم خودشان دیدند که سگسانان بودهاند.
صفرزاده با تأکید بر اینکه هیولا اصلاً وجود خارجی ندارد گفت که درهرحال ما در خدمت شهروندان فهیم و شریف شهداد هستیم و اگر گاهی از ناحیه حیاتوحش( مهرهدارانی که در زیستگاهها زیست دارند) که معمولاً به زیستگاههای ما نزدیک نمیشوند مگر اینکه ما به زیستگاههای آنها برویم و وارد قلمرو آنها بشویم. خسارتی وارد شود در شرایطی که دام بیمه باشد و دامداران تمام نکات ایمنی را رعایت کنند و آغل دامشان در، قفل و استحکام کافی داشته باشد، با ما تماس بگیرد پس از بررسی از طریق مراجع قضایی جبران خسارت میکنیم. وی افزود که اگر اتفاقی از طریق سگهای بلاصاحب پیش آید از طریق شهرداریها باید تعیین تکلیف شود و تا جایی هم بتوانیم از طریق ضوابط در راستای حفظ حقوق حیوانات همکاری میکنیم.
منبع: رکنا
شنیده های مردم شهداد از حملات حیوان مهاجم
محمدرضایی یکی دیگر از شهروندان شهداد و فعال محیطزیست از شنیدهها و دیدههایش در خصوص حملات این حیوان میگوید: به نظر نمیرسد این تعداد حمله و خسارت کار یک حیوان عادی و یا حداقل تنها یک حیوان باشد و جالب اینکه بعد از راهاندازی گشتهای نیروی انتظامی، یگان حفاظت محیطزیست و مراقبتهای مردمی هنوز این حیوان دیده نشده است و تنها شایعاتی از وجود این حیوان بین مردم پیچیده است.
وی گفت: برخی از مردم که دامهایشان مورد حمله قرار گرفته اند و در تاریکی حیوان مهاجم را دیده اند تصور می کنند این حیوان شبیه گوریل است و روی دو پا راه میرود اما این شنیدهها بیشتر شبیه افسانههای است که از داستانهای قدیمی مردم منطقه نشات میگیرد و از قدیم مردم شهرهای سیرچ، گلباف و شهداد اعتقاد داشتند چنین حیوانی در ارتفاعات اطراف زندگی میکند و هر از چند گاه به روستاها نزدیک می شود.
وی شایعات را مهمترین مشکل مردم در روزهای اخیر میداند و میافزاید: در این شک نیست این حیوان بسیار زیرک است اما این خصلت همه حیواناتی است که شب شکار میکنند.
رضایی ادامه داد: این حیوان احتمالاً از گونهای با جثه بزرگ نیز نیست زیرا به دامهای سنگین حمله نمیکند و سراغ دامهای سبک و یا طیور میرود و تا حالا هم گزارشی از حمله به انسان گزارش نشده است بااینحال مردم باید مراقبت کنند.
وی گفت: حیوان بهاحتمال فراوان گرگ نیست زیرا گرگها در زمان حمله بخش زیادی از دام را تلف میکنند و درنهایت یک یا دو رأس را میدرند اما در این حملهها حیوان مهاجم فقط بخشهای مشخصی از بدن طعمه را میدرد.
وی با اشاره به اینکه احتمال دارد حیوان از گونه در معرض خطر باشد گفت: به دلیل طولانی شدن این مشکل امکان دارد مردم محلی با تله گذاری اقدام به کشتن حیوان مهاجم کنند که در این زمینه باید گفت قانون جریمههای سنگینی را برای این مسئله در نظر گرفته است.
وی گفت: درعینحال باید فکری برای پایان یافتن این مشکل شود زیرا مردم شبها از ترس حمله حیوان جرات بیرون فرستادن فرزندانشان را ندارند.
افزایش شایعات در این خصوص در کنار بروز مشکلات اجتماعی در منطقه موجب ضربه زدن به صنعت گردشگری شهداد نیز می شود و به همین دلیل به نظر می رسد هوشیاری مردم می تواند مهمترین عامل در کنترل شایعات باشد و مسئولان نیز باید در اسرع وقت برای رفع خطر حیوان مهاجم مشکل مردم محلی را رفع کنند.
کشاورزان و مردم محلی نگرانند
محمد یکی از کشاورزان بخش تکاب در شهداد است که این روزها یکی از نگرانیهایش حمله این حیوان ناشناس به دامها شده است، وی به خبرنگار مهر میگوید: در ماههای اخیر بارها شاهد حمله این حیوان به دامها هستیم و با توجه به اینکه مردم شهداد اکثرا کشاورز و دامدار هستند ادامه این وضعیت منجر به بروز نگرانیهای زیادی بین مردم شده است.
وی این دامها را تنها دارایی مردم دانست که در اوج گرمای شهداد که به بالای ۵۵ درجه میرسد با سختی نگهداری میکنند و حمله این حیوان و تلف شدن دامها میتواند ضربه سختی به زندگی روستاییان محروم منطقه باشد اما چون هنوز نوع حیوان مشخص نیست هیچ غرامتی هم به دامداران پرداختنشده است.
این دامدار میگوید: یک کشاورز باید برای سرزنی به مزرعه و باغها بارها در طول شب به بیابان برود اما این روزها اینقدر شایعات و حمله های حیوان مهاجم زیاد شده است که ترس و نگرانی مردم را در برگرفته است و از مسئولان میخواهیم هر چه زودتر برای حل این مشکل کاری انجام دهند.
علی ابراهیمی یکی دیگر از روستاییان است که به شایعات روزهای اخیر اشاره میکند و میگوید: تعداد حملات زیاد شده و از این میترسیم که این حیوان به فرزندانمان هم حمله کند.
وی گفت: تا حالا کسی بهصورت مشخص حیوان را ندیده است اما روایتهای دلهرهآوری از این حملات شنیده میشود.
دیدگاه تان را بنویسید