حقوق کارمندان | افزایش حقوق کارمندان | افزایش حقوق کارمندان ۱۴۰۱
سورپرایز مجلس برای کارمندان و بازنشستگان | فوقالعاده ویژه حقوق کارمندان 2 برابر شد | حقوق کارمندان زن زیاد شد
اخبار جدیدی از افزایش رقم حقوق بازنشستگان و کارمندان و فرمول تعیین حقوق اعلام شد.
حقوق کارمندان زن دولت افزایشی می شود. حقوق کارمندان با نرخ تورم همخوانی چندانی ندارد. حقوق کارمندان هر ساله مبلغی اضافه می شود. حقوق کارمندان در شرایط موجود نمی تواند تمام هزینه های یک خانواده را پوشش دهد. میزان افزایش حقوق کارمندان در سال جاری را در ادامه می خوانیم.
فوقالعاده ویژه حقوق کارمندان دو برابر شد
حذف افزایش 35 درصدی فوقالعاده ویژه کارکنان دولت از جمله آموزش و پرورش محل اختلافنظر مجلس و دولت قرار گرفته است.
پس از اظهارنظر صادق ستاریفرد؛ سخنگوی وزارت آموزش و پرورش درباره حذف افزایش 35 درصدی فوقالعاده ویژه کارکنان دولت از جمله آموزش و پرورش توسط مجلس و پس از آن انتشار نامه مسعود میرکاظمی رئیس سازمان برنامه و بودجه خطاب به حمیدرضا حاجی بابایی رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس که گفته بود: "اعتبار مورد نیاز برای کمک به برخی دستگاههای اجرایی در نظر گرفته شده بود، لیکن در جریان تغییرات و تصویب قانون در مجلس، علاوه بر حذف بند مذکور، اعتبار مورد نیاز نیز در عمل برای تأمین بار مالی بندهای اضافه شده مازاد بر لایحه حذف شد."
حالا سید نظام الدین موسوی؛ سخنگوی هیئت رئیسه مجلس درباره برخی اظهارنظرها مبنی بر اینکه مجلس فوقالعاده ویژه کارکنان را در جریان بررسی قانون اصلاح بودجه سال 1401 کل کشور و ترمیم حقوق کارکنان و بازنشستگان کشوری و لشگری حذف کرده است، گفت: پیشنهاد دولت در لایحه مذکور این بود که دولت میتواند تا 35 درصد فوقالعاده ویژه کارکنان تحت پوشش قانون مدیریت خدمات کشوری را افزایش دهد که این موضوع مغایر بند (10) ماده 68 قانون مدیریت خدمات کشوری است.
وی افزود: بر اساس ماده 68 قانون مدیریت خدمات کشوری، فوقالعاده ویژه تا 50 درصد تعیین شده است بنابراین مجلس در جریان بررسی لایحه ترمیم حقوق، فوقالعاده ویژه را «تا 50 درصد» مصوب کرد.
موسوی اضافه کرد: طی روزهای گذشته مسئولان سازمان برنامه و بودجه در نامهای به شماره 473239 مورخ 5 آذر 1401 و برخی مسئولان اجرایی به دفعات مختلف اعلام کردهاند که مجلس در جریان بررسی لایحه ترمیم حقوق، فوقالعاده ویژه کارکنان را حذف کرده است در حالیکه این ادعا نادرست است و مجلس فوقالعاده ویژه پیشنهادی دولت یعنی «تا 35 درصد» را «تا 50 درصد» افزایش داده است.
وی تصریح کرد: از آنجا که برخی دستگاهها، از 50 درصد فوقالعاده ویژه برخوردار شدهاند اما در لایحه پیشنهادی دولت این عدد تا 35 درصد با نظر آن سازمان برای دستگاههای اجرایی پیشبینی شده بود، مجلس این رویه را ناعادلانه و مغایر با قانون دائمی تشخیص داد بنابراین آن را «تا 50 درصد» افزایش داد.
موسوی اضافه کرد: در این راستا مجلس شورای اسلامی برای کمک به دولت و مدیریت منابع، بر اجرای دقیق بند(10) ماده 68 قانون مدیریت خدمات کشوری تأکید کرده به این معنا که دولت میتواند تا 50 درصد فوقالعاده ویژه به سایر دستگاههای مشمول پرداخت کند.
سخنگوی هیئت رئیسه مجلس تصریح کرد: مجلس شورای اسلامی هیچگونه تغییر و جابه جایی در ارقام فوق العاده ویژه انجام نداده و تمامی مباحث مطرح شده در این زمینه در مجلس ثبت و ضبط است که در صورت نیاز ارائه میشود./تسنیم
خبر خوش دولت برای افزایش حقوق کارمندان زن
معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری گفت: دریافت حقعائلهمندی برای کارکنان خانم بخش دولتی را مطرح کردهایم.
انسیه خزعلی در حاشیه جلسه امروز هیات دولت در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: کمیته زنان و خانواده در شورای عالی آمار مصوب شد لذا میتوانیم به طور دقیق آمار زنان در بخشهای مختلف را جمع آوری کنیم و به عنوان مرجع رسمی، عهده دار این آمار باشیم. البته پیش از این آمارهایی در خصوص عدالت جنسیتی تهیه کردهایم.
وی درباره میزان اجرا شدن قانون جوانی جمعیت و حمایت از خانواده نیز بیان کرد: اجرای این قانون بر عهده ستاد ملی جمعیت است اما در زمینه بخشهایی که مرتبط با ما بوده تلاش کردهایم. کار ما اجرا نیست بلکه سیاستگذاری، هماهنگی و نظارت بر دستگاههاست. بحث چهارقلوها را دنبال کردهایم که البته به قانون مکمل نیاز دارد. بهزودی قانون دهه شصتیها را اعلام خواهیم کرد.
خزعلی ادامه داد: دورکاری با مشکلاتی از جمله اینکه مدیران همکاری لازم را ندارند، مواجه است که باید قانون دورکاری تعدیل شود تا همکاری بیشتر مدیران را در پی داشته باشد.
خزعلی در پایان گفت: دریافت حق عائلهمندی برای کارکنان خانم بخش دولتی را مطرح کردهایم ولی باید مصوب شود. نظر این است که چون تامین هزینه خانواده بر عهده مرد است، پس حق عائلهمندی باید مربوط به مردان باشد.
افزایش «۵۰ درصد» فوق العاده ویژه کارکنان
حمیدرضا حاجی بابایی با اشاره به قانون افزایش حقوق کارکنان دولت و بازنشستگان گفت: در زمان بررسی این لایحه، دولت از مجلس درخواست مجوزی کرده بود که بتواند «تا ۳۵ درصد» فوق العاده ویژه کارکنان را افزایش دهد که مجلس این میزان را به «تا ۵۰ درصد» افزایش داد.
وی ادامه داد: اگر مجلس افزایش فوق العاده ویژه کارکنان تا «۳۵ درصد» را تصویب می کرد، مغایر با قانون بود چون در بند ۱۰ ماده ۶۸ قانون مدیریت خدمات کشوری افزایش فوق العاده ویژه کارکنان تا «۵۰ درصد» قید شده است. بر همین اساس برخی از دستگاه ها مثل سازمان برنامه و بودجه این ۵۰ درصد را دریافت کردند منتها این میزان در برخی از سازمانها کمتر و با نرخ های متفاوتی همچون ۱۷ ، ۲۰، ۲۴ و ۳۵ درصد پرداخت شده است.
رییس کمیسیون برنامه و بودجه یادآور شد: بر این اساس ما در قانون افزایش حقوق کارکنان دولت و بازنشستگان این اختیار را به دولت دادیم که افزایش فوق العاده ویژه کارکنان را تا «۵۰ درصد» اعمال کند پس ما این را برای کارکنان دولت موسع کردیم.
طرح موضوع فروش اموال جهت پرداخت فوقالعاده ویژه کارکنان برای فرار از اجرای قانون است
حاجی بابایی ادامه داد: با وجود مصوبه مجلس، اخیرا صحبتی مطرح شد مبنی بر اینکه وزارت آموزش و پرورش یا سایر سازمان ها برای پرداخت فوق العاده ویژه باید اموالشان را بفروشند؛ حرف نادرستی است که در مصوبه مجلس نیامده است. این حرف برای فرار از مسئولیت بیان شده است.
وی مجددا توضیح داد: در قانون مصوب مجلس ۷۰۰۰ میلیارد تومان برای پرداخت فوق العاده ویژه کارکنان تا «۵۰ درصد» در اختیار دولت گذاشته شده است. پس تصمیم گیر دولت است که این میزان اعتبار را به کدام دستگاه تخصیص دهد.
حاجی بابایی ادامه داد: تاکنون وزارت آموزش و پرورش اعتباری برای پرداخت فوق العاده ویژه کارکنان تا «۲۴ درصد» دریافت کرده است. پس تصمیم گیری برای افزایش این میزان فوق العاده ویژه برای آموزش و پرورش در اختیار مجلس نیست و دولت باید از اعتبار ۷۰۰۰ میلیارد تومان این کار را انجام دهد لذا اصلا بحث فروش اموال مطرح نیست؛ طرح موضوع فروش اموال برای فرار از اجرای قانون است.
تغییرات تازه درباره افزایش حقوق کارمندان
آخرین مصوبات کمیسیون برنامه و بودجه مجلس در خصوص لایحه افزایش حقوق دولت حاکی از اعمال تغییرات تازه در لایحه مذکور است.
هر چند لایحه اولیه دولت 7 بند داشت اما در تغییرات اولیه مجلس تعداد بندهای این لایحه به 10 بند افزایش یافت. همچنین در عصر روز گذشته تغییرات محدود دیگری برای تامین نظر دولت به مصوبات اولیه مجلس اعمال شد.
در ادامه متن کامل آخرین مصوبات کمیسیون برنامه و بودجه مجلس که در جلسه روز سه شنبه در خصوص آن رای گیری میشود قابل مشاهده است،
ماده واحده- علاوه بر افزایش های حقوق و دستمزد ناشی از تبصره (12) ماده واحده قانون بودجه سال 1401 کل کشور، از تاریخ 1/ 7/ 1401 افزایش های زیر برای اشخاص مشمول این قانون اعمال می شود:
1- (3000) امتیاز برای کارمندان مشمول قانون مدیریت خدمات کشوری مصوب 8/ 7/ 86 و معادل ریالی امتیاز مذکور برای کارمندان مشمول قانون نظام هماهنگ پرداخت کارکنان دولت مصوب 13/ 6/ 70 و سایر مشمولین جزء (1) بند «الف» تبصره (12) ماده واحده قانون بودجه سال 1401 کل کشور (به استثنای مشمولان قانون کار) و معادل ریالی (210) امتیاز برای اعضای هیأت علمی و قضات، با عنوان ترمیم حقوق، به صورت ثابت در احکام کارگزینی و قراردادهای آنان درج می شود. مبلغ ناشی از اعمال این افزایش مشمول کسور بازنشستگی می باشد. امتیاز مذکور برای افرادی که پس از تصویب این قانون در دستگاههای موضوع این بند بکارگیری می شوند، نیز اعمال میگردد.
تبصره: علاوه بر افزایش مندرج در این بند، حداکثر 15% به عنوان “فوق العاده جهش علمی بر مبنای عملکرد” به حقوق و مزایای مستمر اعضای هیات علمی غیربالینی دانشگاهها و موسسات آموزشی و پژوهشی وابسته به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و سایر دستگاههای اجرائی، اضافه میشود.
دستورالعمل مربوطه به پیشنهاد مشترک سازمان برنامه و بودجه، سازمان اداری استخدامی، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و معاونت حقوقی ریاست جمهوری به تصویب شورای حقوق و دستمزد می رسد.
2-1- حقوق مشمولین جزء (2) بند «الف» تبصره (12) ماده واحده قانون بودجه سال 1401 کل کشور شامل بازنشستگان، وظیفهبگیران و مستمری بگیران صندوقهای بازنشستگی کشوری و لشکری و سایر صندوقهای بازنشستگی وابسته به دستگاههای اجرائی، مبلغ نه میلیون (000ر000ر9) ریال افزایش مییابد.
تبصره- افرادی که پس از اجرای این قانون بازنشسته میشوند، در صورتی که در محاسبه حقوق بازنشستگی آنان، تاثیرمیزان ریالی افزایش مذکور در بند (1) این قانون کمتر از افزایش ناشی از این جزء برای بازنشسته هم طبقه و دستگاه مشابه به علاوه افزایش سنواتی گردد، تا سقف مذکور مبلغ ترمیم رادریافت مینمایند.
2-2- علاوه بر مبلغ افزایش مندرج در جزء 1-2 این قانون، حقوق بازنشستگان، وظیفه بگیران و مستمری بگیران صندوقهای بازنشستگی کشوری و لشکری و سایر صندوقهای بازنشستگی وابسته به دستگاه های اجرایی، پنج درصد(5%) نسبت به حکم حقوقی شهریور 1401 افزایش می یابد.
3- در اجرای ماده (16) قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت مصوب 1400، حق عائلهمندی وکمک هزینه اولاد تمامی گروههای مختلف حقوقبگیر در دستگاههای مذکور در ماده (29) قانون برنامه پنجساله ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران و همچنین نیروهای مسلح، وزارت اطلاعات، سازمان انرژی اتمی ایران (به استثنای مشمولان قانون کار) از قبیل کارکنان کشوری و لشکری، اعضای هیأت علمی دانشگاهها و مؤسسات آموزشعالی و پژوهشی و قضات و بازنشستگان، وظیفهبگیران و مستمری بگیران صندوقهای بازنشستگی کشوری و لشکری و سایر صندوقهای بازنشستگی وابسته به دستگاههای اجرائی، به ترتیب به میزان پنجاه درصد (50%) وصددرصد (100%) افزایش مییابد.
4- فوق العاده ویژه موضوع بند(10) ماده 68 قانون مدیریت خدمات کشوری مشمول جزء(3) بند(الف) تبصره(12) نمی باشد.
5- مستمری مددجویان تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی(ره) و سازمان بهزیستی کشور به میزان سی درصد(30%) افزایش می یابد.
6- به دولت (سازمان برنامه و بودجه کشور) اجازه داده می شود اعتبارات هزینه ای دستگاههای اجرائی در سال 1401 را تا بیست درصد (20%) و درسقف مصارف قانون بودجه سال 1401 بابت اجرای این قانون افزایش دهد و در سالهای بعد نیز در لوایح بودجه سنواتی پیش بینی نماید.
7- کمک معیشت جانبازان بیست و پنج درصد(25%) و بالاتر فاقد شغل ودرآمد و مشمولین ماده (38) قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران مصوب 3/ 4/ 86 به ( 000/ 000/ 56) ریال وکمک معیشت جانبازان زیر بیست و پنج درصد(25%) و رزمندگان معسر فاقد شغل ودرآمد به( 000/ 000/ 45) ریال افزایش می یابد.
8- معافیت مالیاتی و بیمه بازنشستگی ایثارگران موضوع مواد (37) و (56) قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران با اصلاحات و الحاقات بعدی آن از شمول سقف مقرر در جزء(8) بند(الف) تبصره(12) مستثنی است.
9- کلیه معلمین طرح مهرآفرین مشمول قانون رتبه بندی معلمان بوده و دستگاههای اجرائی ذیربط ملکفند بدون نیاز به آزمون، کدشناسه و مستخدم به آنان اختصاص دهند.
10- افزایش های ناشی از اجرای این قانون از مابه التفاوت موضوع جزء (1) بند(الف) تبصره (12) کسر نمیشود.
دیدگاه تان را بنویسید