سهام عدالت | زمان واریز سود سهام عدالت | فروش سهام عدالت
زمان پرداخت مرحله دوم سود سهام عدالت | واریز سهام عدالت چند میلیونی
زمان واریز سود مرحله دوم سهام عدالت اعلام شد.
تغییر در واریز سودسهام عدالت.سهام عدالت جهت کمک به معیشت مردم طراحی شد. سهام عدالت دارای سود است برای سهامداران.سود جذاب سهام عدالت به حساب مردم واریز می شود.خبرهای سهام عدالت را با ما دنبال کنید .
جزئیات واریز سود سهام عدالت را در ادامه بخوانید.سخنگوی کانون سهام دامداران عدالت از زمان پرداخت مرحله دوم سود سهام عدالتخبر داد.در طی این سالها خبرهای متنوعی در رابطه با سهام عدالتجاماندگان مطرح شد، بعضی اوقات نیز گفته شد که امکان ثبت نام مجدد برای جاماندگان سهام عدالتوجود ندارد. ما سهام عدالت قرار است در چه زمانی به سهامداران اختصاص پیدا کند؟
سخنگوی کانون سهام دامداران عدالت از زمان پرداخت مرحله دوم سود سهام عدالت خبر داد و گفت: سهامداران اواخر امسال یا حداکثر اوایل سال آینده منتظر دریافت سود سهام عدالت باشند.پدرحالی که طبق آمار حدود ۴۹ میلیون نفر مشمول سهام عدالت هستند، همواره صدای اعتراض عدهای به گوش میرسید که چرا با وجود اینکه جزو دهکهای کم درآمد جامعه هستند، مشمول این سهام نمی شوند. از سویی دولت دوازدهم درحالی به کار خود پایان داد که اعلام شد پرونده ثبت نام سهام عدالت بسته شده است و امکان اینکه مشمول جدیدی پذیرفته شود وجود ندارد. با این حال برخی نماینده های مجلس همچنان قول تخصیص سهام عدالت به جاماندگان را می دادند و آمارهای مختلفی نیز از جاماندگان ارائه می شد و در نهایت نیز زمزمه های یک جامعه آماری ۲۰ میلیون نفری نیز به گوش رسید.
اکبر حیدری، سخنگوی کانون سهامداران عدالت در پاسخ به این سوال که آیا جامعه آماری ۲۰ میلیون تومانی که گفته شد، واقعی بود، گفت: در سال ۸۷ مصوبه ای درباره سهام عدالت اجرایی می شود که آن هم مستند به ابلاغیه ۸ ماده ای مقام معظم رهبری بوده است. بر اساس آن قرار شد که شش دهک پایین درآمدی جامعه از سهام عدالت برخوردار شوند. در بررسی های بعدی مشخص می شود تعدادی از مردم که جزو دهک های پایین درآمدی جامعه بودند به دلیل اینکه در آن زمان سامانه های آماری به روز نبود و آنالوگ بود از فرآیند شناسایی و تخصیص عام جا ماندند. اساسا جاماندگان سهام عدالت هم این عده نبودند، نزدیک به یک میلیون و ۸۰۰ هزار نفری بودند که در شناسایی، واجد شرایط دریافت سهام عدالت شده بودند، دعوتنامه سهام به نامشان صادر شده بود، تکالیف قانونی شان را هم انجام داده بودند، اوراق سهام در اختیارشان بود اما در سال ۹۵ وقتی پایان سهام عدالت اعلام شد در سامانه اعلامی سامانه خصوصی سازی اطلاعاتشان موجود نبود.
حیدری در پاسخ به این سوال که مرحله دوم ثبت نام جاماندگان سهام عدالت بالاخره چه زمانی اجرایی می شود، گفت: قانون بودجه ۱۴۰۱ تاکید می کند که سهام عدالت به جامانگان سهام عدالت شامل مددجویان نهادهای حمایتی و سایر افرادی که مشمول دریافت سهام عدالت بودند تخصیص داده شود. تبعا تعیین مراحل و اعلام ضوابط باید از سوی سازمان خصوصی سازی صورت بگیرد و فعلا زمان مشخصی برای اجرای مرحله دوم اعلام نشده است.
به گفته او، به دلیل پیچیدگی های کار، اعلام زمان دقیق برای آن وجود ندارد.
وی افزود: به این نکته توجه کنید که شناسایی دریافت کنندگان قبلی سهام عدالت از ۸۵ تا ۹۲ طول کشید یعنی اینگونه نبوده که در طول یک یا دو سال کل فرایند شناسایی انجام شود. الان هم در بحث جاماندگان باید تمام بخش ها و مراحلی که بار قبل اعمال شد انجام شود چرا که جاماندگان از آن جامعه جدا نیستند. لذا باید تکرار همان مراحل را داشته باشیم با جمعیت آماری کمتر. لذا این فرایند به همان نسبت قبل زمان بر خواهد بود. مهم این است که اراده مجلس و دولت برای تعیین تکلیف جاماندگان عملیاتی شده و شکل قانونی به خود گرفته است.
سهم جاماندگان از قانون بودجه ۱۴۰۲
حیدری در خصوص اینکه مرحله دوم سود سهام عدالت کی واریز می شود و چقدر است؟ اظهار کرد: تقریبا معادل مبلغی که در حال حاضر به عنوان قسط اول سود سهام عدالت عملکرد سال ۱۴۰۰ پرداخت شده، منابع شناسایی سود وجود دارد. مراحل وصول و تجمیع آن در حال انجام است. بنا به اعلام مسئولان امر یا اواخر امسال یا حداکثر اوایل سال آینده این مبلغ تعیین تکلیف و پرداخت می شود.
وی در مورد کسانی که هنوز نتوانسته اند سود مرحله اول را دریافت کنند نیز گفت: اگر اطلاعات فردی که شامل شماره شبای اوست در سامانه سجام دچار ایراد باشد یعنی از حساب مشترک یا حساب ارزی باشد یا اینکه شماره شبای اعلام شده راکد است در هنگام عملیات انتقال سود به حساب، برگشت می خورد.
اما در حالیکه فقط ۴ روز بیشتر تا پایان آذر باقی نمانده ۱۲ شرکت پالایش نفت شیراز، پالایش نفت تبریز، پتروشیمی مارون، آلومینیوم ایران، پالایش نفت لاوان، فجر انرژی خلیج فارس، فولاد آلیاژی ایران، سیمان داراب، فولاد مبارکه اصفهان، معدنی و صنعتی گل گهر، ایران ترانسفو، پالایش نفت بندرعباس، سود سهام عدالت خود را واریز نکردهاند که این ۱۲ شرکت در صورت عدم واریز سود در چند روز باقیمانده منتظر برخورد سازمان بورس باشند.
پیمان حدادی، مشاور رئیس سازمان بورس در امور سهام عدالت در این رابطه گفت: به خصوص شرکتهایی که طبق جدول زمانبندی که خودشان اعلام کردند سود را تا پایان آذرماه پرداخت نکنند، حتی سلب صلاحیت مدیران یکی از این مواردی است که کمیته تخلفات میتواند به آن رای بدهد
از ۲۴ شرکت موجود در سبد سهام عدالت ۱۰ شرکت پالایشگاه نفت تهران، پالایشگاه نفت اصفهان، فولاد خوزستان، پتروشیمی تندگویان، بانک ملت، بانک تجارت، بانک صادرات، پست بانک، حمل و نقل پتروشیمی، پارس سوئیچ سود خود را به طور کامل پرداخت کردند و ۴ شرکت ملی مس، معدنی چادرملو، پتروشیمی جم، کشتیرانی جمهوری اسلامی، تنها بخشی از سود خود را واریز کردهاند. شرکت های ایران خودرو سایپا بیمه دانا و کارخانجات مخابراتی ایران هم امسال به طور کل سودی تقسیم نکردهاند.
لازم به ذکر است در کنار واریز سود سهام عدالت ۱۴۰۱ سود باقیمانده شرکت مخابرات از سال ۹۹ هم باید پرداخت شود.
حدادی مشاور رئیس سازمان بورس در امور سهام عدالت در این رابطه افزود: البته قولهایی داده شده که در همین آذرماه آن سود باقیمانده سال ۹۹ که عدد خیلی ناچیزی هم هست پرداخت بشود.
در صورتی که در چند روز باقیمانده شرکت ها سودهای تقسیمی خود را به حساب شرکت سپردهگذاری واریز بکنند تا پایان آذر سهامداران سهام عدالت ۵۰ درصد سود سهام عدالت سال ۱۴۰۰ خود را دریافت خواهند کرد. در غیر این صورت بخش عمده آن در پایان سال به حسابشان واریز میشود.
چقدر سود سهام عدالت پرداخت میشود؟
بر اساس اظهارات وزیر اقتصاد، سود پرداختی امسال بیش از ۶۰ هزار میلیارد تومان است یعنی دو برابر سال گذشته و همین موضوع باعث شده که پرداخت سود سهام عدالت دو مرحلهای شود. البته زمان دقیق پرداخت این سود مشخص نیست چرا که چند شرکت هنوز مجمع خود را برگزار نکردهاند.
گفته میشود فرادی که پرتفوی ۵۳۲ هزار تومانی دارند حدود یک میلیون تومان سود دریافت میکنند. دارندگان سهام یک میلیونی نیز بیش از دو میلیون سود خواهند گرفت.
بر همین اساس یک خانوار چهار نفره که سهام ۵۳۲ هزار تومانی دارند تا نیمه دیماه، چهار میلیون تومان سود دریافت خواهند کرد. خانوار چهار نفره دارای سهام عدالت یک میلیون تومانی هم تا پایان دیماه ۸ میلیون تومان سود دریافت میکنند. آنگونه که مسئولان وعده دادهاند این سود شامل همه دارندگان سهام عدالت میشود.
تکلیف جاماندگان سهام عدالت مشخص شد؟
حسین قربانزاده، رئیس سازمان خصوصیسازی با اشاره به تصویبنامه هیات وزیران در مورد جاماندگان سهام عدالت اظهار کرد: این تصویبنامه به تازگی ابلاغ شده و کارهای اجرایی آن در حال انجام است.
تصویبنامه هیات وزیران تکلیف جاماندگان سهام عدالت را تقریبا روشن کرده و به گفته رئیس سازمان خصوصیسازی، طبق قانون بودجه سال جاری، سهام عدالت جاماندگان امسال باید حتما پرداخت شود.
وی به این سوال که سهام عدالت چه زمانی به جاماندگان تخصیص خواهد یافت، پاسخ داد: تخصیص سهام عدالت به جاماندگان در قانون بودجه سال جاری پیشبینی شده است و بنابراین فرایند آن امسال باید انجام شود.
البته پرتفوی این سهام به اصلاحیه نیاز دارد که متن اصلاحیه به دولت ارسال شده و بررسی آن در نوبت است. رئیس سازمان خصوصیسازی ادامه داد: این اصلاحیه در مورد تغییر برخی شرکتها در پرتفو است که باید در هیات دولت بررسی و تصویب شود.
بر اساس این گزارش، افراد مشمول توسط نهادهای ذیربط شناسایی و معرفی خواهند شد و مبلغ سهام مورد واگذاری به هر یک از مشمولان معادل حداکثر ۱۰ میلیون تومان با اعمال ۵۰ درصد تخفیف به صورت اقساط سالانه و به مدت ۱۰ سال است.
پیشنهاد تشکیل کارگروه ویژه برای تسریع وصول سود سهام عدالت
وی در مورد شرایط پرداخت دو مرحلهای سود سهام عدالت و الزامات تحقق آن گفت: این موضوع مستلزم مسئولیتپذیری و همکاری شرکتهای سرمایهپذیر است. شرکتهای سرمایهپذیر از چرخه سهام عدالت و چرخه خدمت به مردم جدا نیستند. انتظار این بود که پس از تصمیم شورای عالی بورس، شرکتهای سرمایهپذیر متعهدانه برای جابجایی سود به حساب متمرکز اعلامی برنامهریزی کنند.
سخنگوی کانون شرکتهای سرمایهگذاری استانی با اشاره به اینکه وقتی شرکتها در مجمع سود قابل توزیع شناسایی میکنند پیشفرض این است که منابع این سود نزد شرکتها موجود است، گفت: طبعا نباید مشکلی جهت انتقال آن وجود داشته باشد در نتیجه پس از کسر هزینهها و یا افزایش سرمایه سود قابل توزیع باید در حساب شرکتها موجود باشد و تنها یک کارسازی باید انجام شود. لذا تعلل در انتقال حقالسهم شرکتهای سرمایهپذیر از سود سهام عدالت به شرکت سپردهگذاری مرکزی توجیهی ندارد اما متاسفانه تا هفته گذشته علیرغم اعلام رسمی مصوبه شورای عالی بورس از سوی وزیر محترم مبنی بر برنامهریزی برای پرداخت یک مرحله از سود زودتر از موعد معمول و پیگیریهایی که از سوی کانون و البته سازمان بورس انجام شده است، شرکتهای کمی سود تعیین شده را واریز کردند.
حیدری گفت: در حال حاضر پیگیریهای موثری از سوی سازمان بورس آغاز شده است و ضمن اینکه بنا به تاکید هیات مدیره در کانون سهام عدالت نیز مقرر شد به شرکتهای سرمایهپذیر تاکید و پیگیری گردد که در پرداخت سود تسریع کنند، پیشنهاد تشکیل یک کمیته ویژه در سازمان بورس نیز ارائه شده تا هر چه سریعتر انتظار مردمی که برای پرداخت سود وجود دارد، محقق شود.
وی تاکید کرد: امیدوار هستیم که با همت جمعی و همکاری مسئولانه ی سرمایهپذیرها در همان بازه زمانی تعیین شده(پایان پاییز) یا نهایتا با تاخیر اندکی مرحله اول سود سهام عدالت پرداخت شود. سازوکارهای پرداخت آماده است و تنها بحث وصول سود از سوی شرکتهای سرمایهپذیر مطرح است. این موضوع نیز به صورت ویژه در دستور کار قرار گرفته است.
سخنگوی کانون شرکتهای سرمایهگذاری استانی در پاسخ به سوالی در مورد رقم سودی که تا کنون وصول شده است، گفت: مسئولیت وصول و جمعآوری سود سهام عدالت، به عنوان کارگزار توزیع سود، با شرکت سپردهگذاری مرکزی است و اطلاعات و آمار مربوط را این شرکت در اختیار دارد. پیشنهاد ما این است که اسامی شرکتهایی که به موقع سود مردم را پرداخت کردند اعلام شود تا به نوعی از مسئولیت پذیری آنها تقدیر شود.
با توجه به اینکه پرداخت این سود میتواند کمکی حداقلی برای رفع اضطرار معیشتی مردم باشد و رقم آن نیز نسبت به سال گذشته دوبرابر شده است، لازم است مدیران سرمایهپذیرها متعهدانه با مسئولان امر برای پرداخت سود در موعد اعلامی همکاری کنند.
دیدگاه تان را بنویسید