اخبار فوتبالی|حضور زنان|ورود زنان به استادیوم
عکس زیرخاکی از حضور زنان کنار مردان در استادیوم آزادی سال ۶۱
سند و تصویری باورنکردنی از حضور زنان کنار مردان در استادیوم آزادی در سال ۶۱
حضور زنان در استادیوم ها موضوعی پیچیده شده است.حضور زنان به همراه مردان از سال ۶۲ در ورزشگاه ها ممنوع شد.عدم حضور زنان تذکر جدی فیفا را به دنبال داشته است.حضور زنان در بعضی بازیهای ملی بدون دردسر انجام شد.حضور زنان در استادیوم ها کمک زیادی به لطیف تر شدن جو تماشاگران دارد.
تصویر قدیمی از حضور زنان و مردان در سال 61 در استادیوم
تا اواخر سال ۶۱ ورود زنان به ورزشگاهها آزاد بوده؛ این عکس از دربی تهران در ۱۷ دی ۶۱ است. اما از سال ۶۲ درب های ورزشگاهها به روی زنان بسته شد
حضور زنان به ورزشگاهها چگونه آزاد شد؟
فدراسیون جهانی فوتبال طی سالهای گذشته یکی از دغدغه های اصلی خود را درباره فوتبال ایران به موضوع ورود زنان به ورزشگاهها اختصاص داد. حتی زمانی که جیانی اینفانتینو رییس فیفا در دولت قبل به ایران سفر کرد طی دیدار با حسن روحانی رییس جمهور سابق تنها یک خواسته از او داشت و آنهم به فراهم کردن شرایط برای ورود زنان به ورزشگاهها اختصاص داشت.
با توجه به الزام فیفا برای این منظور و جلوگیری از عواقب برگزاری مسابقات با حضور تنها تماشاگران مرد، در برخی مسابقات تیم ملی فوتبال و همچنین یک بازی استقلال و پرسپولیس ورود زنان به صورت محدود و با ظرفیت اندک در ورزشگاه آزادی محقق شد اما این مساله شکل مستمر به خود نگرفت.
این موضوع اما طی ماه های گذشته با فشارها و تهدیدهای دوباره فیفا مواجه شد. اینفانتینو رییس فیفا در مراسم قرعه کشی جام جهانی در اواسط فروردین ماه مصاحبه ای انجام داد و به الزام حضور زنان ایرانی در ورزشگاه ها اشاره داشت. او حتی در حاشیه این مراسم جلسه ای با میرشاد ماجدی و سایر مقامات فدراسیون ایران داشت و دوباره از آنها خواست برای ورود زنان به ورزشگاهها شرایط را مهیا کنند. در ماه های گذشته فیفا حتی چند بار نامه های درخواستی و حتی تهدید آمیز را به فدراسیون فوتبال ایران ارسال کرد که آخرین آنها مربوط به حدود 10 روز پیش است.
در نهایت کار به جایی رسید تا مدیران فدراسیون فوتبال طی هفته ها و ماههای گذشته رایزنی های متعددی با برخی مراجع و نماینده های مجلس و سایر مقامات در دولت و ارگان های ذیربط داشته باشند و در این خصوص اقدام کنند.
وزیر کشور و وعدهای که محقق شد
موضوعی که باعث شد امیدواریها طی چند روز گذشته درباره ورود زنان قوت بگیرد و به نتیجه برسد، صحبتهای احمد وحیدی وزیر کشور در این خصوص بود. او چند روز قبل وقتی با پرسشی در این خصوص مواجه شد، گفت:«هر جایی که بتوانیم ورزشگاه را برای حضور زنان آماده کنیم، این موضوع مانعی ندارد اما شرط آن این است که ورزشگاهها آماده باشند. طبیعتا تا این آمادگیها به وجود بیاید، زمان میبرد. ورزشگاههایی که مانند استادیوم آزادی آمادگی دارند، اگر مواردی پیش بیاید تا حدی که بتوانند این بحث را پوشش بدهند، منعی برای حضور زنان ندارند.»
حضور زنان در ورزشگاه آزادی تمرین میشود
با توجه به اینکه در موارد قبلی نیز حضور زنان در ورزشگاهها در آزادی تهران رخ داده، حالا نیز قرار است به صورت تمرینی این اتفاق در این ورزشگاه بیفتد. برای شروع مساله ورود زنان بازی استقلال و مس کرمان در روز پنجشنبه مورد نظر قرار گرفته و فعلا 500 بلیت برای فروش در سایت بلیت فروشی عرضه شده است.
ورزشگاه آزادی با توجه به داشتن ورودی های پرتعداد و البته امکان در اختیار گذاشتن پارکینگ ها، سرویس های بهداشتی و جایگاه های مجزا برای خانمها از سوی سازمان لیگ و فدراسیون فوتبال انتخاب شده است.
به عبارت بهتر فعلا زنان فوتبالدوست اجازه ورود به ورزشگاه را در تهران و در آزادی دارند تا سایر ورزشگاه های پایتخت و البته شهرستان ها نیز با تجهیز خود پذیرای بانوان ایرانی باشند.
ورزشگاههای دیگر چه چیزهایی برای حضور زنان نیاز دارند؟
بدون تردید تجهیز امکانات استادیوم های دیگر کشور برای ورود زنان به ورزشگاه ها بسیار اهمیت دارد. اولین بحث برای محقق شدن این امر در شهرستان ها اختصاص ورودی ها و پارکینگ مجزا به زنان تماشاگر است. همچنین باید جایگاهی دور از مردان در این ورزشگاهها تعبیه شود که سرویس های بهداشتی و بوفه مجزا داشته باشد و موارد اخلاقی در آنها رعایت شود.
از این رو هر ورزشگاهی بتواند تاییدیه سازمان لیگ و سایر مقامات هر استان را در بحث مجهز سازی ورزشگاهها بگیرد، در آینده از زنان فوتبالدوست نیز پذیرایی خواهد کرد.
قدر این اتفاق تاریخی را میدانیم
بدون شک اقدامات فدراسیون فوتبال و سازمان لیگ و همچنین همکاری سایر نهادها و ارگان های غیرفوتبالی در موضوع ورود زنان به ورزشگاه قابل ستایش و ستودنی است. زنان ایرانی سالهای سال منتظر چنین لحظه ای بودند و حالا که این شرایط برای آنها مهیا شده باید قدر آن را بدانند. سایر تماشاگران نیز باید فرهنگ سازی انجام بدهند و با ایجاد فضای خوب خانوادگی شرایطی را ایجاد کنند تا همه از تماشای یک مسابقه فوتبال با حضور تماشاگران زن و مرد لذت ببرند و زمینه برای ورود زنان به سایر ورزشگاهها نیز مهیا شود.
این اتفاق تاریخی در فوتبال ایران عواقب احتمالی عدم ورود زنان را از بین میبرد و ارتباط فدراسیون جهانی با ایران را در فاصله کوتاه تا جام جهانی صمیمانهتر و بهتر خواهد کرد.
دیدگاه تان را بنویسید