سهام عدالت | زمان واریز سود سهام عدالت | فروش سهام عدالت
زمان قطعی واریز سود سهام عدالت مشخص شد | سهامدارانی که تاکنون سود سهام عدالت نگرفتند بخوانند
رئیس سازمان بورس زمان نهایی واریز سود سهام عدالت را اعلام کرد و گفت این سود روز شنبه 27 اسفند ماه به حساب دارندگان سهام عدالت واریز میشود.
تغییر در واریز سودسهام عدالت.سهام عدالت جهت کمک به معیشت مردم طراحی شد. سهام عدالت دارای سود است برای سهامداران.سود جذاب سهام عدالت به حساب مردم واریز می شود.خبرهای سهام عدالت را با ما دنبال کنید.
مجید عشقی در نشست خبری امروز خود دلیل تاخیر در واریز سود سهام عدالت را توضیح داد و گفت: چند شرکت تاکنون سودهای خود را واریز نکردهاند، اما براساس توافقات انجام شده تا فردا، سهشنبه قرار است سودها واریز شود.
به گفته عشقی پس از انجام محاسبات، پرداخت سود سهام عدالت از شنبه آغاز میشود و احتمالا کلیه دارندگان سهام عدالت تا پایان سال سود خود را دریافت میکنند.
سهامدارانی که تاکنون سود خود را دریافت نکرده اند تا آخر هفته فرصت دارند تا با ثبت نام در سامانه سجام علاوه بر دریافت سود فعلی سود دورههای گذشته را هم دریافت کنند همچنین فرصت برای اصلاح مشکلات حسابی همچنان تا قبل از واریز سود وجود دارد.
لازم به ذکر است واریز سود و مراحل آن نیازمند صرف زمان است. بنابر این ممکن است فرآیند واریز ۲۴ ساعت زمان ببرد
مبلغ سود سهام عدالت چقدر است؟
بسته به ارزش سبد سهام عدالت، مبلغ سود دریافتی متفاوت است. دارندگان سهام عدالت 532 هزار تومانی، هفته اینده نفری 510 هزار تومان سود دریافت میکنند. یعنی سود سهام عدالت یک خانواده 4 نفره، دو میلیون تومان میشود.
دارندگان سهام عدالت یک میلیونی هم نفری یک میلیون و 128 هزار تومان سود دریافت میکنند. مجموع سود سهام عدالت یک خانوار چهار نفره در این حالت حدود 4 میلیون و 500 هزار تومان است.
سود سهام عدالت 452 هزار تومانی هم 492 هزار تومان است که مبلغ آن برای یک خانواده چهار نفره نزدیک دو میلیون تومان میشود.
البته این مبالغ برای افرادی است که هیچ بخشی از سهام عدالت خود را نفروخته باشند.
اولویت واریز سهام عدالت با چه کسانی است؟
بر اساس این گزارش، طبق تصویب نامه هیات وزیران، افراد تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی، سازمان بهزیستی کل کشور و سه دهک او ایثارگران در اولویت پرداخت سهام عدالت هستند.
سازمان خصوصی سازی مکلف است در مرحله اول از محل باقیمانده سهام متعلق به دولت در بنگاههای قابل واگذاری (از سهام بانک تجارت، بانک صادرات، بانک ملت، کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران و صنایع پتروشیمی خلیج فارس) نسبت به واگذاری مستقیم سهام به این افراد اقدام کند.
پیش از این اعلام شده بود مبلغ سهام مورد واگذاری به هر یک از مشمولین معادل حداکثر ۱۰ میلیون تومان با اعمال ۵۰ درصد تخفیف به صورت اقساط سالانه و به مدت ۱۰ سال است.
زمان آزادسازی سهام عدالت
همچنین رییس سازمان بورس و اوراق بهادار آخرین وضعیت آزادسازی سهام عدالت را تشریح کرد. به گفته عشقی هنوز درمورد سهام عدالت تصمیمگیری نهایی نشده است. باید مجامع شرکتهای سرمایهگذاری استانی برگزار شود. امکان برگزاری این مجامع با حضور یک تا دو درصد سهامداران وجود ندارد، زیرا مجمع رسمیت نخواهد یافت.
وی ادامه داد: هرکدام از شرکتهای سرمایهگذاری استانی مقیاس بزرگ و ارزش بازار زیادی دارند. باید یک فرمولی وجود داشته باشد که میزان مشارکت مردم در مجامع شرکتها افزایش پیدا کند. بعد از برگزاری مجامع هیات مدیرهها باید تعیین تکلیف شوند و تغییر کنند. حل این معضل زمان برده است و اگر برطرف شود بعد از برگزاری مجامع نمادها بازگشایی خواهند شد.
رییس سازمان بورس و اوراق بهادار افزود: در این راستا هم سازوکاری درحال بررسی است که طبق آن مشمول سهام عدالت قادر باشد نمایندگی حضور در مجمع را به شخص دیگری از جمله شخص حقیقی یا حقوقی بدهد.
عشقی با بیان اینکه منظور از آزادسازی سهام عدالت این است که سهام دیگر دست دولت نیست، عنوان کرد: اقساط سهام عدالت به صورت کامل به دولت پرداخت شده است. این سهام در وثیقه کسی نیست، اما امکان فروش آن وجود ندارد. اگر امکان فروش سهام عدالت را برای همه فراهم کنیم با توجه به تعدد سهامداران و ریز بودن سهمها روی ۳۵ شرکت بورسی سهام عدالت فشار فروش سنگینی وارد خواهد شد.
وی تاکید کرد: درحالی که فلسفه سهام عدالت فروش نیست بلکه استفاده بلندمدت از منافع این سهام است. منافع مالکیت و مدیریت سهم دست مردم است. سهامداران مستقیم میتوانند شخصا در مجامع شرکت کنند. در واقع همه منافع سهامداری را دارند فقط نمیتوانند سهام خود را بفروشند.
۲۰ میلیون نفر سهام عدالت ندارند!
هرچند هنوز آمارکلی مشخصی از تعداد جاماندگان و مشمولان سهام عدالت به صورت رسمی منتشر نشده و همچنان آمارهای متفاوتی از سوی نمایندگان مجلس و برخی مسئولان در این خصوص مطرح شده است اما برخی میزان افراد جامانده از سهام عدالت را بیش از سه و نیم میلیون نفر و بعضی حدود ۱۰ میلیون نفر اعلام می کنند. البته محمدرضا پورابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس اواخر فروردین ماه جاری درباره آمار جاماندگان سهام عدالت، اعلام کرد؛ برآورد ها این است حدود ۲۰ میلیون نفر در کشور سهام عدالت ندارند.
همچنین رئیس سازمان خصوصیسازی نیز چندی پیش اعلام کرد؛ ۳.۵ میلیون نفر از افراد تحت پوشش کمیته امداد، بهزیستی و ایثارگران شناسایی شده اند که در فاز نخست این افراد صاحب سهام عدالت می شود. سهام عدالتی که برخی از اعضای خانوادهای مشمول از آن بی بهره اند چرا که آنها بعد از ثبت نام این طرح به دنیا آمده اند در حالی که برادر یا خواهرهایشان از این مزیت برخوردارند. تاکید نمایندگان مجلس برای برخورداری اقشار ضعیف و کم درآمد جامعه به سهام عدالت این است که آن دسته از افرادی که از چنین مزیتی برخوردار نشده اند با شناسایی آنها دربانک های اطلاعاتی مورد بررسی دقیق قرار گیرند تا نه فقط حق کسی از بین نرود بلکه سهام عدالت تبدیل به بی عدالتی نشود و اقشار ضعیفی که سهام عدالت ندارند به حق خود برسند.
نمایندگان مجلس دیروز در جلسه علنی با اکثریت آرا دولت را موظف کردند تا از محل باقی مانده سهام متعلق به دولت یا شرکتهای دولتی نسبت به واگذاری سهام عدالت به کلیه جاماندگان مشمول دریافت این سهام اقدام کند
الزام دولت به پرداخت سهام عدالت به جاماندگان
در چنین شرایطی نمایندگان مجلس دیروز در جلسه علنی با اکثریت آرا دولت را موظف کردند تا از محل باقی مانده سهام متعلق به دولت یا شرکتهای دولتی نسبت به واگذاری سهام عدالت به کلیه جاماندگان مشمول دریافت این سهام اقدام کند.
بنابراین براساس بند الحاقی ۶ تبصره ۲ ماده واحده لایحه بودجه؛ دولت موظف است از محل باقی مانده سهام متعلق به دولت یا شرکتهای دولتی در بنگاههای قابل واگذاری قانون اجرای سیاستهای کلی اصل چهل و چهارم (۴۴) قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران در سقف ردیف درآمدی نسبت به واگذاری سهام عدالت به کلیه جاماندگان مشمول دریافت این سهام اقدام نموده و گزارش اجرای این بند هر ۳ ماه یک بار توسط وزارت امور اقتصادی و دارایی به کمیسیونهای اقتصادی و اجتماعی مجلس شورای اسلامی ارسال نماید. مبلغ سهام مورد واگذاری به هر یک از مشمولان معادل حداکثر یکصد میلیون ریال با اعمال ۵۰ درصد تخفیف به صورت اقساط سالانه و به مدت ۱۰ سال است.
دیگر جای نگرانی برای جاماندگان سهام عدالت نیست زیرا مجلس دولت را ملزم به پوشش جاماندگان سهام عدالت در این طرح کرده است، سهام عدالتی که از محل سهام متعلق به شرکت های دولتی به این افراد واگذار می شود تا حقوق مشمولان سهام عدالت ضایع نشود
دستیابی جاماندگان به سهام عدالت با پیگیریهای مجلس
جعفر قادری، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی در گفتگو با «بازار» درباره دستیابی جاماندگان و مشمولان سهام عدالت، گفت: مجلس مدتهاست بر موضوع پرداخت سهام عدالت به جاماندگان تاکید می کند و دولت را موظف کرده تا با راستی آزمایی و بررسی دقیق در شناسایی این افراد سهام آنهایی را که مشمول چنین طرحی هستند ارایه کند. البته دولت نسبت به این موضوع کم کاری کرده اما با توجه به مصوبه مجلس مبنی بر پرداخت سهام عدالت به جاماندگان و الزام دولت به این امر بی تردید جاماندگان سهام عدالت به سهامشان خواهند رسید.
وی با بیان دولت ناچار است که مصوبات مجلس را اجرایی کند، افزود: دیگر جای نگرانی برای جاماندگان سهام عدالت نیست زیرا مجلس، دولت را ملزم به پوشش جاماندگان سهام عدالت در این طرح کرده است، سهام عدالتی که از محل سهام متعلق به شرکت های دولتی به این افراد واگذار می شود تا حقوق مشمولان سهام عدالت ضایع نشود.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: نه فقط جاماندگان سهام عدالت بلکه دهک های پایین درآمدی و اقشار ضعیف نیز باید مورد بازبینی قرار گیرند تا آنها نیز به این سهام برسند بنابراین واجدین برای دستیابی به این نوع سهام نیز باید به دقت شناسایی شوند و به آنها سهام عدالت تعلق گیرد.
عرضه بخشی از سهام شرکت های دولتی می تواند کل آمار جاماندگان و واجدین شرایط را برای دریافت سهام عدالت پوشش دهد، بنابراین کم کاری دولت در این زمینه پذیرفتنی نیست زیرا شرکت های دولتی به اندازهای قوی هستند که دهک های پایین درآمدی و اقشار ضعیف جامعه را تحت پوشش قراردهد
توان قابل توجه دولت در عرضه سهام شرکت های خود به مشمولان سهام عدالت
قادری به برخورداری دولت از شرکت های بزرگی که دارای پرتقوی قوی هستند اشاره کرد و اظهار داشت: عرضه بخشی از سهام این شرکت ها می تواند کل آمار جاماندگان و واجدین شرایط برای دریافت سهام عدالت را پوشش دهد، بنابراین کم کاری دولت در این زمینه پذیرفتنی نیست زیرا شرکت های دولتی به اندازهای قوی هستند که دهک های پایین درآمدی و اقشار ضعیف جامعه را که از مزیای سهام عدالت بی بهره اند را تحت پوشش قرار دهد.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس خاطرنشان کرد: همانطور که گفته شد دولت با عرضه بخشی از سهام شرکت های خود توان خوبی برای پوشش جاماندگان و واجدین شرایط به سهام عدالت را دارد چرا که دارای مجموع شرکت هایی بزرگی چون شرکت های پتروشی، فولا و سهام بانک هاست اما باید این موضوع توجه شود که دولت با عرضه سهام در قالب سهام عدالت شرکت هایی را انتخاب کند که همچنان دارای پرتوی قویی هستند تا همه مشمولان از مزیای سهام عدالت برخوردار شوند.
جبار کوچکی نژاد دیگر عضو کمیسیون برنامه و بودجه نیز در گفتگو با «بازار» گفت: مجلس دولت را موظف به پرداخت جاماندگان سهام عدالت کرده است تا نسبت به واگذاری این نوع سهام کلیه جاماندگان مشمول دریافت سهام عدالت شوند. رویکردی که از محل سهام باقی مانده خود و شرکت های دولتی در بنگاه های قابل واگذاری مربوط به قانون اجرای سیاست های کلی اصل ۴۴، بوده تا نسبت به واگذاری آن اقدام کند. بنابراین جاماندگان سهام عدالت از این سهام برخوردار خواهند شد.
بنا به این گزارش، نمایندگان مجلس شورای اسلامی دولت را موظف کرده اند از محل باقی مانده سهام متعلق به دولت یا شرکتهای دولتی نسبت به واگذاری سهام عدالت به کلیه جاماندگان مشمول دریافت این سهام اقدام کند. سهام عدالتی که حق آنهاست اما طی سالها به دلایلی جاماندگان این نوع سهام نتوانسته اند به آن دست یابند.
به نوزدان سهام عدالت تعلق میگیرد؟
بخش انبوهی از افراد جامانده از ثبت نام سهام عدالت را کودکان تشکیل میدهند و دلیل این امر این است که در هنگام اجرایی شدن دور اول ثبت نام سهام عدالت این کودکان هنوز متولد نشده بودند لذا سهام عدالت نیز به آن ها تعلق نگرفته است.
واریز سود سهام عدالت از طریق سجام
سمات سود سنواتی ۳۱۰ ناشر شامل ۳۱ میلیون و ۳۳۵ هزار و ۲۳۷ سهامدار به ارزش ۶ هزار و ۷۹۸ میلیارد و ۲۶۹ میلیون تومان را پرداخت کرده است.
باغستانی درباره آخرین آمار واریز حق تقدمهای استفاده نشده نیز اعلام کرد: از ابتدای سال تا پایان بهمن ۱۴۰۱، بیش از ۲ هزار و ۱۴۸ میلیارد و ۱۲۸ میلیون تومان حق تقدم استفاده نشده متعلق به ۲ میلیون و یک هزار و ۱۹۰ سهامدار با استفاده از سامانه جامع اطلاعات مشتریان «سجام» به حساب سهامداران واریز شده است.
مدیرعامل شرکت سپردهگذاری مرکزی اوراق بهادار به آمار پرداخت سود جاری ناشران بازار سرمایه در سال ۱۴۰۰ اشاره کرد و افزود: سال گذشته که پرداخت سود توسط ناشران به صورت غیر الزامآور انجام میشد، بیش از ۱۵ هزار و ۸۸۲ میلیارد و ۲۳ میلیون تومان سود جاری متعلق به حساب ۴۰ میلیون و ۶۱۶ هزار و ۸۶ سهامدار (حقیقی، حقوقی، سبدگردان و صندوق) واریز شد که خوشبختانه امسال شاهد رشد بیش از ۲ برابری در تعداد واریزیها و ۴.۵ برابری در مبلغ واریزیها هستیم.
گفتنی است، از ابتدای سال جاری بر اساس مصوبه مجلس و ابلاغ سازمان بورس همه ناشران بازار سرمایه موظف شدند تا سود سهام خود را از طریق شرکت سمات و با استفاده از اطلاعات سامانه سجام به حساب سهامداران واریز کنند.
بر اساس این مصوبه در بندالحاقی اصلاح شده (۲) تبصره (۵) ماده واحده لایحه آمده است: کلیه ناشرین ثبت شده نزد سازمان بورس و اوراق بهادار موظفند جهت تسهیل امور سهامداران، سود تقسیمی مصوب مجمع عمومی را با همکاری شرکت سپردهگذاری مرکزی و تسویه وجوه از طریق سامانه جامع اطلاعات مشتریان(سجام) به سهامداران پرداخت کنند.
وی در رابطه با مبلغ سود مرحله دوم گفت: مشمولان همانند مرحله اول سود دریافت خواهند کرد. در صورتی که شرکتهای غیر بورسی اقدام به پرداخت سود سال ۱۴۰۰ کنند احتمال افزایش سود نیز وجود دارد.
سبد سهام عدالت شامل ۴۹ شرکت بورسی و غیربورسی است که ۳۶ شرکت از این شرکتها در زمان آزادسازی سهام عدالت بورسی و ۱۳ شرکت غیربورسی بودهاند.
زمان و مبلغ واریز مرحله دوم سود سهام عدالت در سال ۱۴۰۱ به یکی از مهمترین موضوعات بحث در فضای مجازی تبدیل شده است. بر اساس اعلام رئیس سازمان بورس، پس از واریز مرحله اول سود سهام عدالت در اواخر پاییز ۱۴۰۱، مرحله دوم واریزی ها پس از برگزاری مجمع و تقسیم سود شرکت های سهام عدالت پرداخت خواهد شد.
با استناد به اظهارات متولیان امر، مرحله دوم سود سهام عدالت تا پایان اسفند ۱۴۰۱ به حساب سهامداران واریز خواهد شد.
مبلغ دقیق سود واریزی هنوز مشخص نشده اما طبق آنچه منابع رسمی اعلام کرده اند به احتمال فراوان همانند مرحله اول، اسفندماه نیز ۵۰۰ هزار تومان به حساب سهامداران واریز می شود.
جاماندگان سهام عدالت شامل افراد تحت پوشش نهادهای حمایتی مثل کمیته امداد، سازمان بهزیستی و سه دهک درآمدی جامعه کارگران میشوند، در کل تعدادی از مردم در سال ۱۳۸۵ موفق به دریافت سهام عدالت نشدند که میتوان آنها را به دو دسته تقسیم کرد. گروه اول، در بازه زمانی توزیع سهام عدالت بین سالهای ۱۳۸۵ تا ۱۳۹۲ مشمول دریافت سهام عدالت بودند، اما موفق به ثبت نام نهایی نشدند. گروه دوم هم افرادی هستند که توسط وزارت کار به عنوان شش دهک پایین درآمدی جامعه شناخته شده و سهام عدالت دریافت نکردهاند.
حال سوالی مطرح میشود که آیا منظور از جاماندگان افرادی هستند که سهام عدالت دریافت نکردند یا افرادی که تحت پوشش نهادهای حمایتی مانند کمیته امداد، سازمان بهزیستی و سه دهک درآمدی جامعه کارگران هستند؟
این رابطه راضیه ذوالنوریان مدیر کل دفتر امور سهام عدالت گفت: با توجه به قانون بودجه امسال و بند الف تبصره دو، وزارت اقتصاد و دارایی مکلف است از محل مانده سهام دولت در شرکتهای دولتی و بنگاههای واگذار نشده به افراد فاقد سهام عدالت که شامل افراد تحت پوشش نهادهای حمایتی و سایر افراد میشود سهام عدالت دهد.
وی ادامه داد: به عبارتی براساس قانون اصل ۴۴، اولویتی در تخصیص سهام عدالت وجود دارد، به این صورت که اول افراد تحت پوشش نهادهای حمایتی و سپس ما بقی افراد سهام عدالت دریافت میکنند، بنابراین جامعه ما تمامی افراد بین دهک یک تا شش درآمدی کشور است که فاقد سهام عدالتند.
همچنین رئیس سازمان خصوصیسازی نیز چندین ماه پیش اعلام کرده بود که طبق مصوبه دولت در فاز نخست به افراد تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی که سهام عدالت ندارند، سهام عدالت واگذار خواهد شد.
البته طبق گفته وزیر اقتصاد میزان سهام عدالت تخصیصی به افراد تحت پوشش نهادهای حمایتی طبق قانون بودجه ۱۴۰۱ به هیئت تطبیق مصوبات مجلس شورای اسلامی ارسال شد که در آن هیئت دو ایراد به این مصوبه گرفته شد و بعد از بر طرف شدن این ایرادات در جلسات آینده دولت فرآیند تخصیص سهام عدالت به افراد تحت پوشش نهادهای حمایتی انجام خواهد شد.
همچنین وزیر اقتصاد اعلام کرد که افراد تحت پوشش نهادهای حمایتی ۳.۵ میلیون نفرند که در اولویت تخصیص تا پایان سال ۱۴۰۱ قرار دارند.
سهام عدالت چقدر میارزد؟
سهام عدالت در تمام هفته های اردیبهشت ماه با افزایش ارزش روبرو شد. ارزش سهام عدالت در هفته اول اردیبهشت ماه با رشد ۰.۸۵ درصدی مواجه شده است. ارزش این سهام در هفته دوم اردیبهشت ماه کاهش ۰.۴۲ درصدی یافت. ارزش این سبد دارایی در هفته سوم اردیبهشت ماه رشد ۰.۶۸ درصدی را تجربه کرد. ارزش سهام عدالت در هفته پایانی اردیبهشت ماه با رشد ۱.۷ درصدی روبرو شد.
بسیاری از کارشناسان معتقدند، نمادهای حاضر در سبد سهام عدالت از ارزندهترین سهمهای بازار سرمایه هستند. با این حال، ارزش برگههای سهام عدالت در برگههای مختلف به ترتیب برابر است با ۷ میلیون و ۳۷۸ هزار تومان، ۸ میلیون و ۸۷۵ هزار تومان، ۹ میلیون و ۵۹۷ هزار تومان و ۱۸ میلیون و ۴۰ هزار تومان.برگههای سهام عدالت در قیمتهای اسمی ۴۰۹ هزار تومانی، ۴۹۲ هزار تومانی، ۵۳۲ هزار تومانی و یک میلیون تومانی در هفته سوم اردیبهشت ماه به ترتیب با کاهش ۱۱۶ هزار تومانی، ۱۴۰ هزار تومانی، ۱۵۱ هزار تومانی و ۲۸۴ هزار تومانی نسبت به هفته دوم خردادماه مواجه شدهاند.
استعلام آنلاین وضعیت پرداخت سود سهام عدالت
تکلیف جاماندگان سهام عدالت مشخص شد؟
حسین قربانزاده، رئیس سازمان خصوصیسازی با اشاره به تصویبنامه هیات وزیران در مورد جاماندگان سهام عدالت اظهار کرد: این تصویبنامه به تازگی ابلاغ شده و کارهای اجرایی آن در حال انجام است.
تصویبنامه هیات وزیران تکلیف جاماندگان سهام عدالت را تقریبا روشن کرده و به گفته رئیس سازمان خصوصیسازی، طبق قانون بودجه سال جاری، سهام عدالت جاماندگان امسال باید حتما پرداخت شود.
وی به این سوال که سهام عدالت چه زمانی به جاماندگان تخصیص خواهد یافت، پاسخ داد: تخصیص سهام عدالت به جاماندگان در قانون بودجه سال جاری پیشبینی شده است و بنابراین فرایند آن امسال باید انجام شود.
البته پرتفوی این سهام به اصلاحیه نیاز دارد که متن اصلاحیه به دولت ارسال شده و بررسی آن در نوبت است. رئیس سازمان خصوصیسازی ادامه داد: این اصلاحیه در مورد تغییر برخی شرکتها در پرتفو است که باید در هیات دولت بررسی و تصویب شود.
شورای عالی سیاستهای اصل 44 مسوول اختصاص سهام عدالت به بازماندگان دو دهک پایین درآمدی
رئیس سازمان خصوصیسازی در پاسخ به این پرسش که سهام عدالت برای بازماندگان از دو دهک پایین درآمدی به چه مرحلهای رسید؟ گفت: بر اساس بند الف تبصره قانون بودجه سال جاری قرار بر این است سهام عدالت به جاماندگان مشمول تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی اختصاص یابد که در فاز اول 3.5 میلیون نفر شناسایی شده و طی نامهای در 22 خرداد سال جاری به دولت اعلام کردیم.
قربانزاده گفت: دولت هم پیشنویسی تهیه کرده و در هیأت وزیران تصویب شد و این مصوبه رفت و برگشتی با معاونت حقوقی دولت داشت و در ماههای اخیر به تصویب رسید، اما هیأت تطبیق مصوبات دولت با قوانین مجلس، دو ایراد به این مصوبه گرفت که یکی قابل رفع بود.
وی اظهار کرد: ایراد دوم هیأت تطبیق مقررات مهم بود، هیأت اعلام کرده بود که مصوبه دولت برای اختصاص سهام به دو دهک کم درآمد باید در شورای عالی سیاستهای کلی اصل 44 مصوب شود که این شورا هم باید به ریاست رئیسجمهور تشکیل شود و ما تا آخر سال منتظر ماندهایم تا جلسه شورای عالی سیاستهای اصل 44 برگزار شود و بعید است تا آخر سال جلسات این شورا تشکیل شود.
رئیس سازمان خصوصیسازی افزود: رئیس شورای اصل 44 رئیسجمهور است و اعضای سه قوه در این شورا حضور دارند و باید در مورد اختصاص سهام عدالت به افراد کم درآمد تصمیمگیری شود.
* در مولدسازی سراغ داراییهای راکد میرویم/ مولدسازی اختلالی در وظایف دستگاهها ایجاد نمیکند
قربانزاده در پاسخ به سوال دیگر فارس درباره مولدسازی داراییهای دولت گفت: اینها داراییهایی که از آنها استفاده نمیشود و کسی سراغ آن نمیرود، مطابق آئیننامه اجرایی ما سراغ مواردی میرویم که دارایی راکد و بلااستفاده مانده است یا در راستای وظایف سازمان از آن استفاده نمیشود، مثلا مواردی از املاک و داراییهای آموزش و پرورش که تعطیل شدهاند، مدارسی در حاشیه میادین بزرگ شهرها بودهاند که مالکیت آن بر عهده آموزش و پرورش است، اما در راستای عدم ایجاد ترافیک، پلیس راهنمایی و رانندگی تأکید کرده است که باید این مدرسه به جایی دیگر منتقل شود و بنابراین این زمین بلااستفاده مانده است و نیاز به مولدسازی دارد و یا در استانها برخی از املاک در اختیار وزارتخانهها قرار دارد که در راستای وظایف آنها نیست و اگر این زمینها نباشد، هیچ اتفاقی در خدمات و وظایف آنها رخ نمیدهد.
* سهام تو دلی سایپا و ایرانخودرو تا پایان سال واگذار میشود
رئیس سازمان خصوصیسازی همچنین در مورد واگذاری سهام ایرانخودرو و سایپا گفت: دولت در سایپا 5 درصد و در ایرانخودرو 17 درصد سهام دارد و آنچه که مدنظر است، سهام تو دلی دولت در شرکتهای زیرمجموعه این دو خودروساز است که باید تا آخر سال مطابق تفاهمنامه با وزارت صنعت، این سهام تودلی به صورت بلوکی و از طریق بورس واگذار شود.
وی تأکید کرد: واگذاری سهام دولت به روش بلوکی و یکجا و از طریق بازار سرمایه خواهد بود
رییس سازمان بورس با اشاره به پرداخت سود سهام عدالت در آینده نزدیک اظهار خبر داد.
رییس سازمان بورس با اشاره به پرداخت سود سهام عدالت در آینده نزدیک اظهار داشت: باید شرکتهای سرمایهگذارپذیر این سودهای سهام عدالت را پرداخت کنند و با دریافت این سودها در آینده نزدیک سود سهامداران پرداخت می شود اما امروز نمیتوان زمان قطعی آن را اعلام کرد.
مجید عشقی درباره بازگشایی نماد سهام عدالت گفت: بازگشایی نماد پس از تشکیل مجامع شرکتهای استانی انجام خواهد شد اما در حال حاضر اختلاف نظرهایی در نحوه برگزاری مجامع وجود دارد که پس از برگزاری مجامع شرکت های استانی سهام عدالت نماد آن هم بازگشایی خواهد شد
دیدگاه تان را بنویسید