پایگاه خبری خانه فوتبال:

به گزارش ثریا سیاره‌ای کمیاب صد‌ها سال نوری دورتر از کره زمین در فضا کشف شده است که ویژگی‌های خاصش آن را از دیگر سیارات فراخورشیدی متمایز می‌کند.

تعدادی کشف شده‌اند (بیش از ۵۳۰۰ سیاره)، اما تعداد بسیار کمی از آن‌ها بین یک و نیم تا دو برابر شعاع زمین اندازه دارند و این اندازه است که سیاره را برای دانشمندان بسیار جالب می‌کند. سیاره TOI-۷۳۳b که اخیرا کشف شده یکی از این سیاره‌ها است.

TOI-۷۳۳b که در فاصله ۲۴۵ سال نوری از ما یافت شد تقریباً دو برابر زمین است و به دور خورشیدی کمی کوچکتر از خورشید ما می‌چرخد.

اخترشناسان با استفاده از داده‌های تلسکوپ ناسا با نام «TESS» این سیاره فراخورشیدی را کشف کرده‌اند. دانشمندان با توجه به چگالی سیاره جدید احتمال می‌دهند که سطح آن پوشیده از آب باشد.

سیاره تازه کشف شده با فاصله اندکی به دور خورشید خود می‌گردد و در نتیجه جوش به آرامی تحلیل می‌رود. اگر جو این سیاره در حال از بین رفتن باشد به زودی آب موجود در سطح آن نیز از بین رفته و تبدیل به سیاره‌ای خشک و سنگی می‌شود.

احتمال دیگر آن است که سیاره جوی مملو از بخار آب را حفظ کرده باشد. پاسخ به این سوال که آیا TOI-۷۳۳b دارای جو ثانویه است یا یک سیاره اقیانوسی است، درک ما از سیارات فراخورشیدی بهبود می‌بخشد.

به همین دلیل TOI-۷۳۳ b یک سیاره جالب است و پتانسیل آن را دارد که یک قطعه کوچک، اما کلیدی برای حل معما‌های بزرگ در علم سیارات فراخورشیدی باشد.

 

با دوستان خود به اشتراک بگذارید: