سهام عدالت | زمان واریز سود سهام عدالت | فروش سهام عدالت
آخرین مهلت ثبت نام سهام عدالت | جاماندگان برای دریافت سهام عدالت به کجا مراجعه کنند؟|سایت ثبت نام
وزیر اقتصاد که اواخر سال گذشته از تعیین تکلیف سهام عدالت متوفیان خبر داده بود، در آخرین اظهار نظرهای خود ضمن تشریح چرایی به نتیجه نرسیدن تخصیص سهام عدالت به جاماندگان ابراز امیدواری کرد که این موضوع در سال جاری اجرایی شود.
تغییر در واریز سودسهام عدالت.سهام عدالت جهت کمک به معیشت مردم طراحی شد. سهام عدالت دارای سود است برای سهامداران.سود جذاب سهام عدالت به حساب مردم واریز می شود.خبرهای سهام عدالت را با ما دنبال کنید.
موضوع تخصیص سهام عدالت به جاماندگان حدود سه سالی میشود که داغ است و هر چند به مراحل پایانی خود نیز نزدیک شد، اما در نهایت در پیچ و خم موانع جا ماند. بر این اساس سال قبل سه میلیون و ۵۰۰ هزار نفر به عنوان جامانده سهام عدالت شناسایی شدند که افراد تحت پوشش کمیته امداد و بهزیسیتی و همچنین سه دهک نخست ایثارگران این سه میلیون و ۵۰۰ هزار نفر را تشکیل می دادند.
اما آنچه که در تخصیص سهام عدالت به جاماندگان از اهمیت زیادی برخوردار است، پرتفویی است که باید برای این افراد در نظر گرفته شود. از آنجایی که مقرر شد باید به هر جامانده ۱۰ میلیون تومان سهام عدالت اختصاص داده شود، نیاز به ۳۵ هزار میلیارد تومان منابع نیاز است که باید از سهام دولت در شرکتهای مختلف تامین شود.
به عبارت دیگر در آذرماه سال قبل با تصویب نامه هیات وزیران افرادی که به عنوان جامانده سهام عدالت شناسایی شدهاند، میزان سهامی که به این افراد اختصاص خواهد یافت و نام شرکتهایی که سهام خود را به جاماندگان تخصیص میدهند، مشخص و قرار شد به هر جامانده ۱۰ میلیون تومان سهام عدالت تخصیص داده شود. در این تصویبنامه اسامی شرکتهایی که قرار بود سهام انها به جاماندگان تخصیص داده شود نیز مشخص شد که شامل بخشی از سهام بانک تجارت، بانک صادرات، بانک ملت، کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران و صنایع پتروشیمی خلیج فارس میشد.
اما اواخر دی ماه سال ۱۴۰۱ بود که رئیس سازمان خصوصیسازی به ایسنا اعلام کرد: در واگذاری سهام عدالت به جاماندگان طور کلی دو ایراد وجود داشت، نخست آنکه مرجع تصویب باید شورای عالی سیاست اصل ۴۴ باشد نه هیات وزیران. دوم آنکه سهام باید به صورت غیرمستقیم به مشمولان داده شود نه به صورت مستقیم. البته به هر دو ایراد پاسخ داده شد و معاونت حقوقی درحال پیگیری است، امیدواریم مورد قبول هیات تطبیق مجلس قرار بگیرد و اجازه دهند در پایان سال واگذاری را انجام دهیم.
در حالی که سید احسان خاندوزی، وزیر امور اقتصاد و دارایی در نیمه دوم اسفند سال گذشته اعلام کرد که با مصوبه شورایعالی اجرای سیاستهای اصل ۴۴، هموطنان تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی که فاقد سهام عدالت بودند (حدود ۳.۵ میلیون نفر) در روزهای آتی مالک سهام عدالت خواهند شد"، در روزهای پایانی سال مذکور شاهد منتفی شدن تخصیص سهام عدالت به جاماندگان بودیم.
موضوعی که خاندوزی در نخستین اظهارنظر خود در سال جاری به آن اشاره کرد و گفت: در خصوص سهام عدالت ما مصوبه هیات دولت را برای سه و نیم نفر از اعضای تحت پوشش نهادهای حمایتی گرفتیم، در آذرماه هیات مصوبات مجلس اعلام کرد که این مصوبه باید اول در شورای عالی اصل ۴۴ تصویب شود و سپس به دست دولت برسد که ما مجدد در انتهای سال در شورای عالی اصل ۴۴ این مساله را مطرح کردیم و در نهایت مصوب شد و برای بار دوم که به هیات دولت ارجاع دادیم که دولت آن را با جزئیات تایید کند متاسفانه از آنجایی که برخی از وزارتخانه ها حاضر به واگذاری برخی از شرکت های زیرمجموعه خود نبودند، این سهام تا انتهای سال بلاتکلیف ماند.
چگونه برای سهام عدالت ثبت نام کنیم؟
مهلت 10 روزه ثبت نام متقاضیان سهام عدالت آغاز شد
نماینده مردم تهران در مجلس گفت: بهتر است دولت برای حمایت از کارگران، به آنها سهام شرکتهای دولتی را واگذار کند تا از این طریق از سودهای دورهای این شرکتها بهرهمند شوند.
مهدی شریفیان، نماینده مردم تهران و عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، درباره روز کارگر و مطالبات جامعه کارگری گفت: کارگران از آسیبپذیرترین و مظلومترین اقشار جامعه هستند که به دلیل فشارهای اقتصادی ناشی از تورم و تحریم بیشترین فشار و زیان را متحمل میشوند.
وی افزود: موضوعی که کارگران را رنج میدهد نبود امنیت شغلی، نبود رفاه و حتی نبود بیمه و بیمههای درمان تکمیلی است. در برخی از واحدهای تولیدی با کارگران قراردادهای 3 ماه و حتی یک ماهه منعقد میکنند که این وضعیت شغلی آنها را در شرایط ابهام قرار میدهد. در واقع حق قشر کارگر نیست که هم مشقتهای اقتصادی را تحمل کنند و هم مشقتهای شغلی و نبود امنیت شغلی را.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی به عدم تطابق حقوق و مزایای کارگران با تورم اشاره کرد و در این رابطه گفت: متأسفانه در اکثر مواقع حقوق و دستمزد کارگران متناسب با تورم افزایش پیدا نکرده که امسال فاصله میان حقوق کارگران با تورم شدت بیشتری داشته است و در این شرایط کارگر چگونه باید امرار معاش کند؟
شریفیان در این این رابطه ادامه داد: وقتی ما از جوانی جمعیت، نشاط اجتماعی و از بین بردن فاصله طبقاتی سخن میگوییم باید از لحاظ درآمدی خانوادهها تأمین باشند و بتوانند حداقل ضروریات زندگی را به راحتی تأمین کنند ولی با توجه به اجاره سرسامآور مسکن، قیمت بالای ارزاق و مواد خوراکی و حتی هزینههای حمل و نقل، خب در این شرایط جوانی که کارگر است به سختی ازدواج میکند یا زوجینی که شرایط مالی مناسبی ندارند به سختی بچهدار میشوند. اگر میخواهیم قانون مجلس در زمینه جوانی جمعیت و مطالبات رهبر معظم انقلاب در فرزندآوری به صورت کامل محقق شود حتماً باید قشر کارگر را که بخش قابل توجهی از جمعیت کشور را تشکیل میدهند تأمین شوند.
وی بیان کرد: جامعه کارگری انتظار زیادی از دولت ندارد و فقط برخورداری از امنیت شغلی، بیمه پایه و بیمههای مکمل و نیز تأمین مسکن مناسب را طلب میکنند و واقعاً هم مطالبه آنها مطالبه به حقی است. البته طی سالهای گذشته در مجلس برای پاسخگویی به مطالبات کارگران گامهایی برداشته شده ولی چون در جنبههایی ضعف اجرایی و نظارتی وجود داشته این قوانین به صورت اجرا نشده است و جامعه کارگری مطمئن باشد که مجلس برای پاسخگویی به مطالبات این عزیزان تمام تلاش خود را به کار خواهد گرفت.
نماینده مردم تهران در مجلس با اشاره به ضعفهای قانون کار گفت: قطعاً قوانین بدون ایراد نیستند و باید اصلاح شوند و قانون کار هم از این مقوله مجزا نیست. برخی از منتقدان قانون کار میگویند که این قانون منجر به اختلاف میان کارفرما و کارگر شده و در اکثر اوقات بیعدالتی را به وجود میآورد و یا اینکه حق کارگر را تضییع میکند و یا کارفرما را مقابل کارگر قرار میدهد. به نظر من اصلاح برخی قوانین ضروری است و بهتر است مطابق منافع کارگر و کارفرما اصلاح شود.
شریفیان درباره خروج برخی کارگران از چرخه فعالیتهای کارگاهی و تولیدی عنوان کرد: در سالهای گذشته به دلیل افزایش افسارگسیخته تورم، شاهد هستیم حقوقها کفاف زندگی نصف ماه کارگران را نمیدهد و کارگر محاسبهای انجام میدهد و میبیند روزی هشت ساعت و بعضاً بیشتر کار میکند اما دستمزدی که در آخر ماه دریافت میکند جوابگوی زندگیاش نیست و به همین دلیل تصمیم میگیرد مستقل برای خود کسب و کاری راه بیندازد و یا اینکه اگر کسب و کاری هم نتواند راه بیندازد یک دستگاه موتور سیکلت یا خودرویی خریداری کرده و در تاکسیهای اینترنتی فعالیت میکند و وقتی مشاهده میکند درآمد رانندگی بیشتر از کارگری است عطای کارگری را به لقایش میبخشد.
وی گفت: وقتی کارگران ایرانی به دلیل پایین بودن حقوق و دستمزد از فعالیت تولیدی خارج میشوند، کارفرما به سمت کارگران مهاجر افغانستانی روی میآورد تا خلأ نیروی کار را جبران کند.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس تأکید کرد: دولت و نمایندگان کارگری واهمه دارند مبادا با افزایش بیشتر حقوق کارگران، کارفرما مجبور به تعدیل نیرو شود. در اصل میتوان با انجام اصلاحات اقتصادی، کاهش تورم و حمایت دولت از واحدهای تولیدی حقوق کارگران را متناسب با تورم افزایش داد و هم اینکه تعدیل نیرو صورت نگیرد.
شریفیان در پایان گفت: از سوی دیگر بهتر است دولت برای حمایت از کارگران، به آنها سهام شرکتهای دولتی را واگذار کند تا از این طریق از سودهای دورهای این شرکتها بهرهمند شوند و هم اینکه بعد از چند سال اگر نیاز به فروش سهام داشتند آن را بفروشند و بخشی از مشکلات زندگیشان را حل و فصل کنند./خبرجو
زمان واریز سود سهام عدالت 1402 / واریزی 10 میلیونی برای معلمان
عضو هیأت امنای مؤسسه صندوق ذخیره فرهنگیان می گوید: سهامدار شدن فرهنگیان مالکیتشان را بر دارایی خود مسجل میکند، بازنشستگان میتوانند با مدیریت این سهام در بازار سرمایه، به سودآوری بیشتری دست پیدا کنند.
امینالله سالاری عضو هیأت امنای مؤسسه صندوق ذخیره فرهنگیان در خصوص واگذاری سهام شرکتهای این مؤسسه در قالب مگاپروژه ارزش مالکانه به اعضای صندوق، اظهار کرد: واگذاری سهام انتظاری بود که فرهنگیان عضو مؤسسه حدود 12 سال برای تحقق آن لحظه شماری میکردند، بنابراین اعطای سهام میتواند یکی از مبارکترین اتفاقاتی باشد که در تاریخ صندوق رخ داده است.
وی با بیان اینکه سهامدار شدن فرهنگیان مالکیتشان را بر دارایی خود مسجل میکند، افزود: بازنشستگان میتوانند با مدیریت این سهام در بازار سرمایه، به سودآوری بیشتری دست پیدا کنند.
سالاری افزود: با تلاشهایی که صورت گرفته است، واگذاری سهام الحمدالله مراحل کارشناسی، ارزیابی و شناسایی شرکتهای قابل واگذاری را طی کرده است و انشاءالله از اولین مرحله از این واگذاری بهزودی رونمایی خواهد شد.
وی در خصوص اهمیت طرح ارزش مالکانه برای فرهنگیان عضو مؤسسه، اظهار کرد: فرهنگیان عضو صندوق ذخیره صاحبان اصلی این سرمایه هستند و خودشان مکرر پیگیر واگذاری سهام بوده و هستند بنابراین این اتفاق مبارک میتواند پاسخگوی بخش اعظمی از مطالبات آنها باشد.
عضو هیأت امنای صندوق ذخیره فرهنگیان با اشاره به تدریجی و مرحلهای بودن اجرای طرح ارزش مالکانه، گفت: اجرای طرح واگذاری سهام مرحلهای و تدریجی خواهد بود و با شناسایی شرکتهای دارای قابلیت ورود به بورس به تدریج و طی حدود دو سال تمام سهام متعلقه به بازنشستگان به آنها واگذار خواهد شد.
سالاری در خصوص نحوه مدیریت سهام توسط بازنشستگان تصریح کرد: واگذاری سهام به قشر عظیمی از فرهنگیان میتواند بازار سرمایه را دچار مشکل کند و چنانچه فرهنگیان بخواهند بلافاصله به تشکیل صف فروش سهام خود اقدام کنند، ممکن است اصل سرمایه آنها را با خطر کاهش قیمت مواجه کند؛ بنابراین توصیه میکنم که پس از اختصاص سهام به آنها، مدیریت کنند و برای فروش عجله نکنند و در فرصت مناسب از سودآوری آن بهره ببرند.
وی با اشاره به اینکه این طرح بسیار خوب و مهم ممکن است چالشهایی نیز داشته باشد، اظهار داشت: یکی از مهمترین چالشهای اجرای این طرح پس از واگذاری، میتواند عجله فرهنگیان برای فروش سهام باشد که نگرانیم این امر با ورود دلالان و سفته بازان بازار سرمایه همراه شود و فرهنگیان دچار ضرر و زیان شوند.
عضو هیأت امنای مؤسسه مهمترین دستاورد این طرح را جلب اعتماد فرهنگیان عضو صندوق عنوان کرد و گفت: از دستاوردهای طرح ارزش مالکانه این است که فرهنگیان بالاخره پس از سالها حس مالکیتشان بر داراییهای صندوق عملیاتی شده و اطمینان یافتهاند که سرمایهها و داراییهای صندوق متعلق به آنهاست.
وی دارا بودن کد بورسی را شرط لازم واگذاری سهام به بازنشستگان دانست و تأکید کرد: از فرهنگیان تقاضا داریم جهت تسریع در روند واگذاری سهام و اجرای طرح موسوم به ارزش مالکانه هر چه سریعتر نسبت به دریافت کد بورسی و ثبت آن در سایت صندوق ذخیره به نشانی www.szf.ir اقدام کنند.
دیدگاه تان را بنویسید