پایگاه خبری خانه فوتبال:

ایران خودرو بزرگترین خودروساز ایران و خاورمیانه است.ایران خودرو با نام ایران ناسیونال آغاز به کار کرد.ایران خودرو انواع خودروهای بنزینی و دیزلی سبک و سنگین را تولید می کند.ایران خودرو سعی در بروز رسانی تولیدات دارد. ایران خودرو نبض بازار را کنترل می کند.

خبر مهم درباره قیمت دناپلاس ایران خودرو

به نقل از ایسنا، سپهر دادجوی توکلی اعلام کرد: در راستای وظایف نظارتی بر نحوه اعمال دستورالعمل و مصوبات شورای رقابت در جلسه امروز کارگروه خودروی این شورا که با حضور مسئولین ایران خودرو و سازمان حمایت برگزار شد، مباحث مربوط به دنا پلاس و ابهام ایجاد شده در تفسیر مصوبه شورا مورد بررسی قرار گرفت و مقرر شد قیمت دناپلاس بر اساس مصوبات شورای رقابت اعمال شود.
وی ادامه داد: بر این اساس منتظر جلسات فنی و اداری در شرکت ایران خودرو که همکاری خوبی با شورا داشت جهت صدور اطلاعیه و شفاف سازی تصمیمات هستیم. بر این اساس ایران خودرو به زودی اطلاعیه اصلاحی خود را صادر و مشتریان را از جزئیات شرایط آگاه می‌کند.
گفتنی است؛ به دنبال بحث‌های اخیر پیرامون قیمت دناها که به گفته مشتریان قیمت دناپلاس توربو مدنظر برای تکمیل وجه خودروی دناپلاس قرار گرفته است، ایران‌خودرو ادعا کرد که سوء برداشت مشتریان از جهت مبنا قرار دادن محصول دناپلاس با کد اشتباه بوده که در نهایت در جلسه امروز کارگروه خودروی این شورا مقرر شد قیمت دناپلاس اصلاح شود.

قیمت خودرو محصولات این خودروساز گران شد

دنا پلاس توربو اتوماتیک با افزایش ۵۵ میلیونی به ۸۹۰ میلیون تومان رسید.
تمام خودروهای ایران خودرو امروز افزایش قیمت ثبت کردند. دنا پلاس توربو اتوماتیک با افزایش ۵۵ میلیونی به ۸۹۰ میلیون تومان رسید.
قیمت خودرو

 

بر اساس مصوبه فروردین‌ماه شورای رقابت، قیمت دناپلاس ۲۸۱ میلیون تعیین شده بود که پس از مصوبه دوم، مقرر شد ۴۳ میلیون تومان از قیمت این خودرو کاسته و قیمت نهایی این خودرو۲۳۷ میلیون تومان فاکتور شود.

مدیر کل روابط عمومی شورای رقابت از بررسی قیمت خودروی دنا در این شورا خبر داد.

سپهر دادجوی توکلی با اعلام خبر فوق افزود: از آنجایی که شورای رقابت طبق مصوبه ۵۴۳ موظف به نظارت بر رویه فروش است و همچنین باید به شکایت مردم رسیدگی کند، قیمت خودرو دنا را مورد بررسی قرار خواهد داد.

بر اساس این گزارش، به‌ دنبال تغییر قیمت ۲۸ محصول ایران خودرو با توجه به افزوده شدن استانداردهای اجباری، در ظاهر دعوتنامه‌هایی که برای برخی مشتریان ارسال شده با کم و زیاد کردن قیمت‌ها مدل بالاتر فاکتور شده است؛ بر اساس مصوبه فروردین‌ماه شورای رقابت، قیمت دناپلاس ۲۸۱ میلیون و ۴۳۷ هزار و ۴۳۸ تومان تعیین شده بود که پس از مصوبه دوم (پس از اصلاح قیمت‌ها/مصوبه ۱۶ خرداد ماه) مقرر شد که ۴۳ میلیون و ۸۶۱ هزار و ۳۹۴ تومان از قیمت این خودرو کاسته و قیمت نهایی این خودرو۲۳۷ میلیون و ۵۷۶ هزار و ۴۴ تومان فاکتور شود.

از سوی دیگر قیمت دناپلاس توربو بر اساس مصوبه فروردین ماه شورای رقابت، ۳۹۰ میلیون و ۹۸۴ هزار و ۸۶۵ تومان تعیین شده بودکه پس از مصوبه دوم (پس از اصلاح قیمت‌ها/مصوبه ۱۶ خرداد ماه) مقرر شد که ۱۷ میلیون و ۹۸۲ هزار و ۶۱۷ تومان به قیمت این خودرو افزوده شود. بنابراین قیمت نهایی این خودرو ۴۰۸ میلیون و ۹۶۷ هزار و ۴۸۲ تومان نهایی می‌شود.

نکته اصلی موضوع این‌جاست که طبق اعلام مشتریان دناپلاس که هر روز به تعداد آن‌ها اضافه می‌شود، ایران‌خودرو برای مشتریان دناپلاس (معمولی) دعوتنامه برای تکمیل وجه ارسال کرده است، اما به‌جای آنکه ۴۳ و اندی میلیون تومان را کاسته و مابه‌التفاوت قیمت نهایی با مبلغ پرداختی اولیه (۱۳۳ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان) را مطالبه کند؛ از قیمت دناپلاس توربو که ۳۹۰ و اندی میلیون تومان است، ۴۳ میلیون و ۸۶۱ هزار و ۳۹۴ تومان را کاسته و به جای قیمت دناپلاس برای مشتری فاکتور کرده است.

بدین ترتیب با یک حساب ساده می‌توان گفت: پس از اصلاح قیمت خودروی دناپلاس توسط شورای رقابت، قیمت این محصول ۲۳۷میلیون و ۵۷۶ هزار و ۴۴ تومان خواهد بود و با توجه به ۱۳۳ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان پرداختی مشتریان، اکنون بایستی حدوداً ۱۰۴میلیون و ۲۷۶ هزار و ۴۴ تومان دیگر واریز کنند؛ اما در دعوتنامه ارسالی، قیمت نهایی فاکتور ۳۷۳ میلیون و ۷۵۹ هزار و ۳۰۰ و مبلغ پرداختی (مابه‌التفاوت برای تکمیل وجه) ۲۴۰ میلیون و ۴۵۹ هزار و ۳۰۰ اعلام شده است.
قیمت خودرو

تصاویری از تجمع اعتراضی مردم مقابل شورای رقابت بابت عدم تمکین خودروسازها به قیمت اعلامی شورای رقابت

قیمت خودرو
قیمت خودرو

رفع ممنوعیت مهم در خرید خودرو از سامانه یکپارچه

ایسنا:با اصلاح شرط بند ۴ ماده ۴ دستورالعمل خودرویی شورا که از ممنوعیت خرید و ثبت‌نام خودرو برای افرادی که دارای پلاک انتظامی فعال بودند، ممانعتی برای ثبت نام این افراد وجود ندارد.
تبصره الحاقی به بند ۴ ماده ۴ دستورالعمل ۵۴۳ شورای رقابت، توسط رئیس شورا و مرکز ملی رقابت به وزارت صمت، خودروسازان و سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان ابلاغ شد.
طبق تبصره ابلاغی که بر اساس رأی شماره ۱۲۷/۰۲/ه ت هیأت تجدید نظر شورای رقابت، ابلاغ شده است، کسانی که دارای پلاک انتظامی فعال هستند و عمر پلاک مذکور بیش از ۵ سال باشد از ممنوعیت فوق مستثنی هستند.
در این اساس، طبق بند ۴ ماده ۴ دستورالعمل مذکور، متقاضیانی که دارای پلاک انتظامی فعال هستند امکان ثبت‌نام و خرید خودرو ندارند.
بنابراین اگر از عمر پلاک خودرو بیش از پنج سال گذشته باشد، افراد دارای پلاک انتظامی فعال امکان ثبت‌نام و خرید خودرو را خواهند داشت.

غافلگیری خودروسازان در سامانه فروش یکپارچه خودرو

هزاران متقاضی خودرو در سامانه فروش یکپارچه خودرو انصراف دادند.

در روزهای گذشته اخباری مبنی بر انصراف ۲۰ تا ۵۰ درصدی متقاضیان خودروهای داخلی و مونتاژی از مرحله نخست طرح فروش یکپارچه و عدم واریز مابقی پول خرید خودرو منتشر شد.

کارشناسان اذعان داشتند: این مساله تایید می‌کند که اکثر افراد برای کسب سود در طرح شرکت کرده اند و حال که فاصله قیمتی کارخانه‌ای و بازاری کاهش یافته، از طرح خارج شده‌اند.

در همین پیوند، «مهدی تقدسی» مدیر سامانه یکپارچه فروش خودرو علت این مساله را روند ریزشی قیمت‌ها در بازار متاثر از نزولی شدن نرخ ارز عنوان کرد.

وی گفت: امروز یکی از خودروسازان خصوصی اعلام کرد که فقط ۱۰ درصد متقاضیان خودروی این شرکت در مرحله نخست طرح یکپارچه، مابقی پول‌ خرید خودرو را واریز کرده اند و ۹۰ درصد دیگر از طرح انصراف دادند.

این مسوول تصریح‌کرد: با روند کاهشی قیمت خودرو در بازار، متقاضیان اقدام به انصراف از مرحله دوم طرح فروش یکپارچه کرده‌اند، به طوری که فقط در ۲۴ ساعت گذشته ۵۰ هزار متقاضی از این طرح خارج شدند و با مراجعه به بانک‌ها اقدام به برداشت پول‌های خود کرده‌اند و حتی منتظر ۲۴ خرداد و اعلام نتایج و اولویت بندی محصولات نشدند.

تقدسی خاطرنشان‌کرد: در برخی محصولات مونتاژکاران خصوصی شاهد قیمت‌های بازاری پایین‌تر از قیمت‌های کارخانه‌ای هستیم و همین مساله و عدم جذابیت خودروهای ثبت‌نامی، به خروج از طرح یکپارچه سرعت بخشیده است.

وی، تعداد ثبت‌نام کنندگان در مرحله دوم طرح یکپارچه را بیش از یک میلیون نفر عنوان کرد، اما گفت: هنوز آمار دقیقی از انصرافی‌ها در دسترس نیست و به‌محض جمع بندی اطلاع رسانی خواهد شد.

متقاضیان خرید خودرو از مسیر مرحله دوم فروش یکپارچه خودروها، از ۲۰ اردیبهشت ماه با آغاز زمان تعریف حساب وکالتی و واریز و مسدود کردن وجه ۱۰۰ میلون تومانی، وارد فرآیند مشارکت در این طرح فروش شدند.

متقاضیان از ۲۰ تا ۲۹ اردیبهشت برای این منظور (تعریف حساب وکالتی و واریز وجه) می‌توانستند اقدام کنند؛ پس از آن طی پنج روز، کار پایش و ارسال اطلاعات متقاضیان از بانک به سامانه انجام و فرآیند ثبت درخواست خودرویی از سوم خرداد ماه آغاز شد؛ بر این اساس، با ارسال اطلاعات متقاضیان واجد شرایط به سامانه، سایت سامانه از چهارشنبه سوم خرداد ماه فعال شد تا مشتریان بتوانند برای انتخاب پنج اولویت خودرویی مورد نظر خود اقدام کنند، هر چند که حدود یک روز و نیم سامانه دچار اختلال بود اما از بعد از ظهر روز پنجشنبه (چهار خرداد ماه) فعال شد و متقاضیان توانستند برای ورود و ثبت درخواست خودرویی خود اقدام کنند.

طی این مدت مشتریان حائز شرایط که در موعد مقرر حساب وکالتی تعریف و وجه مورنظر را مسدود کردند و طبیعتا بانک‌ها اسامی آن‌ها را در اختیار سامانه قرار دادند، برای ثبت پنج اولویت خودرویی مورد نظر خود از میان ۲۳ محصول عرضه شده توسط چهار شرکت سایپا، مدیران‌خودرو، کرمان‌موتور و فرداموتورز با قیمت کارخانه‌ای (مصوب شورای رقابت)، اقدام کردند.

گفتنی است که این طرح برای سه گروه متقاضیان عادی، مادران دارای دو فرزند و دارندگان خودروهای فرسوده اجرایی شد.

حال با اتمام این مهلت در تاریخ ۱۰ خرداد ماه، پایش اطلاعات ثبت‌نام‌کنندگان که در لیست نوبت‌دهی قرار گرفته‌اند، آغاز شده و طی هفته پیش‌رو تکمیل می‌شود تا در روز چهارشنبه ۱۷ خرداد ماه قرعه‌کشی اولویت‌بندی با حضور دستگاه‌های نظارتی انجام شود؛ پس از آن از روز پنجشبه ۱۸ خرداد ماه لغایت جمعه ۱۹ خرداد ماه، پایش‌ها انجام و سپس لیست نوبت‌دهی در اختیار خودروسازان قرار خواهد گرفت تا براساس برنامه تولید، ۲۴ خرداد ماه زمان تخصیص نهایی و در نهایت لیست اولویت مشتریان و نوبت تحویل خودروها مشخص شود.

بدین ترتیب ثبت‌نام‌کنندگان ۲۴ خرداد ماه می‌دانند خودروی خود را چه زمانی تحویل خواهند گرفت؛ بدین ترتیب پس از اعلام لیست نوبت‌دهی افراد می‌توانند وجه مسدودی خود را از حالت بلوکه خارج کنند.

نکته مهم اما اینجاست که تمام این فرآیند در حالی تاکنون انجام شده است که قیمت برخی خودروها (به ویژه خوروهای مونتاژی) مشخص نیست. قیمت خودروهای مونتاژی همچنان کلاف سردرگمی است که هنوز مشخص نیست، کجا باز خواهد شد؟ از یک سو شورای رقابت بر مصوبه خود تاکید دارد از سوی دیگر شرکت‌های خودروساز از موضع قیمتی که خودشان تعیین کرده‌اند، پایین نیامدند.

گفتنی است که به سبب لجبازی خودروسازان، متقاضیان مرحله دوم فروش یکپارچه خودروها در حالی برای ثبت‌نام اقدام کردند که هنوز قیمت خودروهای مونتاژی را نمی‌دانستند و شرکت‌ها با وجود اینکه مسئولان وزارت صمت، ضوابط قیمت خودروهای مونتاژی را تعیین تکلیف کرده‌اند، می‌گویند ابلاغیه یا لیست قیمت مصوب را دریافت نکرده‌اند؛ در حالی مصوبه شورای رقابت در مورد قیمت خودروهای مونتاژی لازم‌الاجرا است که خودروسازان خصوصی همچنان از موضع قیمتی خود کوتاه نیامده‌اند؛ این موضوع در حقیقت خلاف قانون تلقی می‌شود؛ بنابراین در صورتی که وجه اضافه از مردم توسط شرکت‌ها طلب شود، می‌توانند شکایت خود را به وزارت صمت، تعزیرات و سازمان صمت استان‌ها گزارش کنند.

با دوستان خود به اشتراک بگذارید: