قیمت طلا | قیمت طلا در بازار امروز | قیمت طلا در بازار جهانی
عضویت ایران در شانگهای قیمت طلا را کاهش میدهد؟ | خریداران طلا با این شرط سود میکنند
عضو اتحادیه طلا و جواهر تهران با بیان اینکه سیاست بانک مرکزی حفظ قیمتها در سطح کنونی است احتمال تاثیر عضویت ایران در سازمان شانگهای بر بازار طلا را وابسته به کاهش نرخ ارز عنوان کرد.
قیمت طلا در سال 1402 متغیر شدید شده است.قیمت طلا نوسان بدی دارد. قیمت طلا عجیب شده. قیمت طلا در هفته گذشته صعودی بود. آخرین قیمت طلا را اینجا بخوانید.
ابراهیم محمدولی عضو اتحادیه طلا و جواهر تهران درباره وضعیت بازار طلا و سکه گفت: در روزهای اخیر قیمتها در بازار سکه و طلا کاهشی است اما برخی روزها اندکی افزایشی میشود، امروز بازار نسبت به روز گذشته حدود ۱ تا ۲ درصد افزایش قیمت داشت.
این فعال حوزه طلا درباره دلیل نوسانات بازار طلا اظهار کرد: نوسانات بازار ارز و انس جهانی از مهمترین دلایل کاهش یا افزایش قیمت طلا است در برخی مواقع ممکن است تقاضا نیز بر بازار اثرگذار باشد.
محمدولی افزود: در بازار سکه اثر تقاضا بیشتر است یعنی اگر سکه متقاضی نداشته باشد بلافاصه اثر کاهشی یا افزایشی آن روی قیمت مشخص میشود به طور معمول تقاضا در قیمت سکه ۳۰ تا ۴۰ درصد تاثیر دارد این اثر در بازار طلا حدود ۱۰ درصد است.
وی عامل دیگر اثرگذار بر قیمت طلا را ارتباطات بینالمللی عنوان کرد و گفت: اگر ارتباطات کشورها مثبت باشد اثر آن روی انس جهانی و قیمت طلا نمایان خواهد شد.
عضو اتحادیه طلا و جواهر تهران درباره حباب سکه نیز گفت: فاصله قیمتی میان طلا و سکه همچنان وجود دارد امیدواریم بانک مرکزی با مدیریت و سیاستهای اقتصادی این فاصله را کاهش دهد چون ضرب سکه در اختیار بانک مرکزی است و کاهش این فاصله نیز در ید این مجموعه قرار دارد.
محمدولی همچنین درباره عوامل کاهش تقاضا در بازار طلا نیز گفت: از عواملی که باعث کاهش تقاضا در بازار شده است شاید کاهش قدرت خرید مردم باشد، با قیمت طلای کنونی برخی از مردم ورود به این بازار صرف نظر میکنند برخی دیگر که در این حوزه سرمایهگذاری داشتند نوسانات کنونی بازار نمیتواند انتظارات آنان را برآورده کند بنابراین از بازار طلا خارج شده اند.
وی افزود: کسی که سرمایه دارد جایی سرمایهگذاری میکند که سود بیشتری داشته باشد.
عضو اتحادیه طلا و جواهر تهران در پیشبینی بازار سکه و طلا نیز گفت: برنامه فعلی بانک مرکزی و اقتصاد کشور حفظ مسیر جاری قیمتها در بازار است شاید کمی روند کاهشی باشد تا آرامش بیشتر در بازار حاکم شود و مردم نیز دچار ضرر و زیان نشوند با این حال اگر کسی نیاز به سرمایهگذاری در بازار طلا را داشته باشد میتواند در دراز مدت سود کند.
این فعال بازار سرمایه درباره عضویت رسمی ایران در سازمان شانگهای و اثر آن بر بازار طلا نیز گفت: اگر این اتفاق مثبت امروز در بازار ارز تاثیرگذار باشد و باعث کاهش نرخ ارز شود حتما در بازار طلا نیز تاثیر خواهد گذاشت.
بر اساس اعلام اتحادیه طلا و جواهر تهران در بازار امروز هر گرم طلای ۱۸ عیار ۲ میلیون ۳۷۳ هزار ۲۰۰ تومان شد. سکه طرح جدید ۲۸ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان و سکه طرح قدیم ۲۵ میلیون و ۷۵۰ هزار تومان قیمت خورد. قیمت نیم سکه ۱۵ میلیون ۸۰۰ هزار تومان شد و ربع سکه به ۱۰ میلیون ۸۵۰ هزار تومان رسید همچنین قیمت سکه گرمی در بازار ۶ میلیون و ۳۵۰ هزار تومان است همچنین انس جهانی طلا امروز ۱۹۲۶ دلار شد.
امروز 14 تیر 1402 :
طلا – سکه و ارز آزاد قیمت (ریال)
انس طلا 1,924.24 $
طلا ۱۸ عیار 23,832,000
طلا ۲۴ عیار 31,776,000
سکه امامی 290,930,000
سکه بهار آزادی 256,990,000
نیم سکه 158,500,000
ربع سکه 108,000,000
سکه گرمی 64,100,000
دلار آمریکا 502,000
یورو 549,290
درهم امارات 136,980
پوند انگلستان 638,740
لیر ترکیه 19,400
یوان چین 69,500
فرانک سوئیس 561,400
دلار کانادا 380,900
دلار استرالیا 335,800
طلا بخریم یا بفروشیم؟
کارشناسان اقتصادی معتقدند با وجود افزایش قیمت در بازار فلز گرانبها فعلا انس جهانی و تقاضا نقش چندانی در تعیین قیمت طلا و سکه ندارد و نقش نوسانات دلار در این بازار پررنگتر است.
با رفت و برگشت قیمت، در بازار فلز زرد معاملهگران سردرگمند و نمیدانند زمان خرید است یا فروش. این در حالی است که رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران معتقد است روند قیمتها در روزهای آینده باثبات است و شاهد تغییرات شارپی چندانی در بازار فلز زرد نخواهیم بود.
این مقام صنفی نوسانات و کاهش قیمت ارز، کاهش محدود انس جهانی، افت تقاضا در بازارهای داخلی، اخبار مساعد سیاسی و اقتصادی، اخبار مثبت مربوط به مذاکرات برجام و آزادی ارزهای بلوکه شده را عامل کاهش قیمت در بازار ارز و متعاقب آن روند کاهشی در قیمت طلا و سکه اعلام کرد. وی همچنین ابراز کرد: «اکنون شرایط، مطلوب خریداران است و مردم نباید منتظر کاهش یا افزایش خاصی باشند.»
تثبیت سکه بهار در کانال ۲۴ میلیونی
دیروز دوشنبه ۲۲ خردادماه ۱۴۰۲ قیمت سکه امامی با افزایش بیش از ۸۰۰ هزار تومانی، با رقم ۲۸ میلیون توماندر بازار معامله شد. روز گذشته سکه بهار با افزایش ۶۰۰ هزار تومانی با رقم ۲۴ میلیون و ۷۸۰ هزار تومانعرضه شد. این در حالی بود که در پایان معاملات روز گذشته این قطعه بین کانالهای ۲۴ و ۲۵ میلیون تومانی سرگردان بود اما در پایان معاملات این روند افزایشی کمی تعدیل شد.
دیروز نیم سکه ۱۰۰ هزار تومان گران شد و با قیمت ۱۵ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان مبادله شد. ربع سکه نیز افزایش ۲۰۰ هزار تومانی داشت. این قطعه با قیمت ۱۰ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان مبادله میشود.
دیروز سکه گرمی سهمی از کاهش و افزایش قیمت نداشت. این قطعه همانند روز یکشنبه در کف کانال ۶ میلیون تومانی مبادله میشود.
روند نامتوازن حباب سکهها
دیروز قیمت حباب سکه روند متوازنی نداشت. حباب نیمسکه و سکهگرمی کاهشی شد و سایر قطعات سکه رشد حباب داشتند. سکه امامی بیشترین سهم از افزایش قیمت حباب را داشت و ۲۳۲ هزار تومان گران شد.
روز گذشته قیمت طلا نیز افزایش داشت اما این افزایش نتوانست قیمت مثقال را به کانال قبل برگرداند. هر مثقال طلا ۱۳۰ هزار تومان افزایش داشت. دیروز این مقدار طلا با قیمت ۹ میلیون و ۸۶۶ هزار تومان مبادله شد. هر گرم طلای ۱۸ عیار نیز افزایش بیش از ۳۰ هزار تومانی داشت و با قیمت دو میلیون و ۲۷۷ هزار تومان مبادله شد.
طلای دست دوم نیز با قیمت دو میلیون و ۲۴۵ هزار تومان معامله شد.
قیمت هر اونس طلا امروز با ۰.۱۷ درصد افزایش به ۲۰۱۴ دلار و ۱۴ سنت رسید.
به نقل از رویترز، ترس از کند شدن رشد اقتصاد آمریکا و بالا رفتن نرخ بهره باعث شده سرمایهگذاران به دلار بهعنوان یک پشتوانه ایمن روی بیاورند که مانع افزایش قابلتوجه قیمت طلا میشود.
تمرکز سرمایهگذاران در این هفته بر سخنان جروم پاول رئیس فدرال رزرو آمریکا در روز جمعه است.
قیمت هر اونس طلا امروز با 0.17 درصد افزایش به 2014 دلار و 14 سنت رسید.
تقاضا زیاد و عرضه کاهشی است
برخی معاملهگران بازار افزایش تقاضا در بازار را عامل اصلی افزایش قیمتها میدانند و معتقدند مردم از ترس از دست رفتن ارزش داراییهایشان سرمایه ریالی خود را تبدیل به طلا، سکه و دلار میکنند.
از سوی دیگر برخی فعالان بازار نیز معتقدند یکی از مهمترین عوامل نوسانات سنگین در بازار سکه، کمبود فیزیکی این فلز گرانبهاست. کمتر معاملهگری در روزهای ابتدایی هفته جاری حاضر بوده در موقعیت فروش قرار بگیرد.
در همین راستا اکوایران در گزارشی نوشته که این کمبود عرضه به اندازهای بود که دیروز سکه در بازار نقدی بالای سطح 18 میلیون و 500 هزار تومان قرار داشت ولی در بازار فردایی، معاملهگران حاضر به خرید سکه بالای محدوده 18 میلیون تومان نبودند.
بر اساس این گزارش، احتمال میرود که تقاضای احتیاطی تازهای وارد بازار نقدی شده باشد، ولی معاملهگران بزرگ همچنان سعی میکنند بااحتیاط گامهای خرید خود را تنظیم کنند.
نه میخریم، نه میفروشیم
این در حالی است که با نگاه به فراز و فرودهای قیمت طلا و سکه در سالهای گذشته؛ برخی خریداران از ترس سیاست بازارساز و بانک مرکزی برای جمعآوری نقدینگی از بازار و کاهش یکباره قیمت طلا و سکه در بازار ، فعلا دست نگه داشتهاند؛ نه میخرند و نه میفروشن
۲۱ آذر ۱۴۰۱ قیمت سکه امامی در پله ۸ کانال ۱۷ میلیون تومان باز شد اما در ادامه معاملات، روند افزایشی قیمت این قطعه از سکه افزایشی بود به طوری که در محدوده ۱۸ میلیون و ۵۹۳ هزار تومانی معامله شد یعنی بیش از ۸۰۰ هزار تومان رشد قیمت در چند ساعت و همچنان نوسان دارد.
سکه بهار آزادی هم دیروز همین مقدار نوسان داشت. در لحظه نگارش این گزارش،سکه بهار در حدود ۴۰۰ هزار تومان رشد قیمت داشت و با سکه امامی در یک کانال معامله شد. قیمت سکه بهار ۱۸ میلیون و ۲۰۶ هزار تومان در بازار معامله شد.
طلای نو بخریم یا دست دوم؟
خرید طلا هم جزو گزینههای سرمایهگذاران است. خرید طلا در مقایسه با سکه به خصوص طلای نو، هزینه بالایی برای مشتریان دارد. چراکه افراد هنگام خرید باید علاوه بر پرداخت قیمت هر گرم طلای 18 عیار، مالیات، سود و اجرت ساخت هم پرداخت کنند. اجرت ساختی که گاهی ممکن است بین 10 تا 30 درصد در نوسان باشد. همین عوامل سبب میشود خرید طلا به خصوص برای سرمایهگذاری مقرون به صرفه نباشد.
در مرحله بعد خریداران دنبال خرید طلای کارکرده هستند که اگرچه از طلای نو بهتر است اما هم خرید آن غیرقانونی تلقی میشود و هم اینکه خرید آن هم حدود 7 درصد هزینه اضافه روی دست خریدار میگذارد. چراکه خریدار باید علاوه بر پرداخت قیمت هر گرم طلای 18 گرم، 7 درصد مالیات هم به فروشنده پرداخت کند.
زمان فروش طلا هم مجددا همین مبلغ از طلا کم میشود. برای همین خرید طلای دست دوم هم برای سرمایهگذاریهای میان مدت و بلندمدت خوب است و برای سرمایهگذاریهای کوتاه مدت و یکی دو ماهه چندان مقرون به صرفه نیست.
دیدگاه تان را بنویسید