پایگاه خبری خانه فوتبال:

غییر در واریز سودسهام عدالت.سهام عدالت جهت کمک به معیشت مردم طراحی شد. سهام عدالت دارای سود است برای سهامداران.سود جذاب سهام عدالت به حساب مردم واریز می شود.خبرهای سهام عدالت را با ما دنبال کنید.

سرهنگ سید مهدی عمران فر رئیس پلیس فتا این استان از کشف پرونده ۲۱۰ میلیون ریالی برداشت با لینک‎های جعلی دردسرساز با عنوان سهام عدالت خبر داد گفت: شگرد ارسال پیامک‌های مجرمانه که با استفاده از لینک‌های آلوده و نصب بدافزار اقدام به برداشت از حساب بانکی افراد می‌کنند همچنان قربانی می‌گیرد و امیدواریم هم‌وطنان با افزایش آگاهی و دقت لازم، عرصه را بر شیادان سایبری تنگ کنند.
 
وی افزود: در پی مراجعه یکی از هم‌وطنان به مجموعه پلیس فتا و اعلام برداشت اینترنتی ۲۱۰ میلیون ریالی از حساب بانکی وی پرونده‌ای در این پلیس تشکیل و موضوع در دستور کار کارشناسان مبارزه با جرائم سایبری این پلیس قرار گرفت.
 
سرهنگ عمران فر بیان داشت: شاکی که پیگیر اخبار اختصاصی سهام عدالت به افراد بوده است، غافل از ماهیت مجرمانه لینک‌های ارسالی به آدرس آلوده مراجعه نموده و پس از نصب بدافزار بر روی تلفن همراه شاکی برداشت‌های اینترنتی غیرمجاز را آغاز کرده و جمعاً مبلغ ۶۵۵ میلیون ریال از حساب وی برداشت شد.
 
وی ادامه داد: اگرچه عدم توجه شاکی به هشدار‌های پیشگیرانه پلیس باعث بروز برداشت‌های غیرمجاز شده بود، اما خوشبختانه شاکی اراکی با شماره ۰۹۶۳۸۰ مرکز فوریت‌های سایبری پلیس آشنایی داشته و در همان لحظه که متوجه برداشت‌های صورت گرفته می‌شود ضمن تماس فوری با مرکز فوریت‌های سایبری، اقدامات پی‌جویی و ردیابی مالی در سریع‌ترین زمان ممکن صورت گرفت و پس از هماهنگی قضایی، وجه مسروقه به شاکی بازگردانده و متهم شناسایی‌شده به دادسرا معرفی شد.
 
رئیس پلیس فتا استان کهگیلویه و بویراحمد از شهروندان خواست: هشدار‌های پلیس فتا را جدی گرفته و در صورت اطلاع از هرگونه فعالیت مجرمانه در فضای مجازی یا پیام رسان‌های موبایلی مراتب را از طریق نشانی پلیس فتا به آدرس www.cyberpolice.ir بخش ارتباطات مردمی گزارش نمایند.

سود سهام عدالت هنوز پرداخت نشده و آنگونه که رئیس سازمان بورس اعلام کرده است، برنامه جدیدی هم برای پرداخت آن وجود ندارد. اما انتظار مردم برای دریافت آن، بهانه کلاهبرداری در عید قربان شد.

سود سهام عدالت هنوز پرداخت نشده و آنگونه که رئیس سازمان بورس اعلام کرده است، برنامه جدیدی هم برای پرداخت سود سهام عداالت وجود ندارد. سود سهام عدالت سال گذشته، در ۲ مرحله واریز شد و سهامداران منتظر واریز سود سهام عدالت ۱۴۰۲ و باقی‌مانده سود سهام عدالت سال ۱۴۰۱ هستند.

اخیر مجید عشقی، رئیس سازمان بورس پرداخت سود سهام عدالت را مشروط به مشخص شدن چگونگی تقسیم سود کرده. او در گفتگو با خبرنگاران توضیح داده است که برای پرداخت این مبلغ ابتدا باید در مورد دو نکته تصمیم‌گیری شود؛ نحوه و زمان‌بندی تقسیم سود. در این صورت است که می‌توان برای پرداخت سود سهام عدالت تصمیم گرفت.

او البته وعده داده است که مجامع شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی سهام عدالت برگزار می‌شوند. او گفته است که «تلاش می‌کنیم مسائل مربوطه را تا پایان تیر نهایی کنیم تا فرایند برگزاری این مجامع آغاز شود.»

کلاهبرداری به بهانه سود سهام عدالت

در این شرایط، انتظار برخی افراد برای دریافت سود سهام عدالت به بهانه‌ای برای کلاهبرداری از آنها تبدیل شد. فارس در این مورد نوشت: «برخی سودجویان با پشتیبانی اخبار ساختگی مبنی بر واریز سود سهام عدالت در عید قربان لینک آلوده‌ای را در فضای مجازی منتشر کردند، که در ازای پرداخت ۵ یا ۱۰ هزار تومان به‌عنوان مالیات وعده‌ پرداخت ۵ الی ۷ میلیون تومانی سود مربوطه را در اپلیکیشن فیک با اسم سهام عدالت مطرح کردند.»

بر اساس این گزارش، روز عید قربان لینک‌های آلوده‌ای با عنوان دریافت سود سهام عدالت در پیام‌رسان‌های خارجی پخش شد، که با تاکید بر اخبار مذکور مخاطبان را ترغیب می‌کرد تا وضعیت سهام خود را با باز کردن لینک بررسی کنند. سپس دریافت سود پنج یا هفت میلیونی را منوط به پرداخت ۵ الی ۱۰ هزار تومان مالیات دانسته و در همین حین با باز کردن لینک و دانلود اپلیکیشن فیک اطلاعات کاربر در اختیار کلاهبردار سایبری قرار گرفته است. بنابراین متقاضی، هم مبلغ فوق را پرداخت کرده و هم پیام محتوی لینک آلوده برای مخاطبان را دریافت کرده است که سلسله کلاهبرداری را گسترش می‌دهد. این درحالی است که انتشار اخبار فیک در پایگاه‌های خبری مختلف تاثیر بسزایی در جلب مردم برای اعتباربخشی به این پیام‌های آلوده داشت.

ماجرای پرداخت عیدی دولت در اعیاد قربان و غدیر

، امسال اخباری برای عیدی دولت در اعیاد قربان و غدیر نیز منتشر شدند که منبع موثقی برای آنها وجود نداشت. تیرماه سال گذشته بود که برخی رسانه‌ها از پرداخت یارانه عید قربان خبر دادند اما بعدا معلوم شد که چنین یارانه‌ای صحت ندارد و قرار است همان یارانه نقدی به حساب سرپرستان خانوار واریز شود. سال جاری هم همین خبر تکرار شد.

همچنین در روزهای اخیر برخی از رسانه‌ها از واریز یارانه عید غدیر خبر دادند. اما پیگیری‌های تجارت‌نیوز نشان داد که پرداخت یارانه عید غدیر صحت ندارد و تا این لحظه هیچ مقام مسئولی چنین خبری را اعلام نکرده است.

ماجرای پرداخت یارانه و یا عیدی غدیر در سال گذشته هم خبرساز شده بود. اما سال گذشته هم دولت هیچ یارانه جدیدی پرداخت نکرد و امسال هم مانند سال گذشته قرار نیست یارانه جدیدی پرداخت شود.

تنها یارانه‌ای که اکنون پرداخت می‌شود یارانه نقدی ۳۰۰ و ۴۰۰ هزار تومان است که بیستم هر ماه به حساب سرپرستان خانوار واریز می‌شود. البته دولت سال گذشته و سال قبل از آن، دو یارانه مناسبتی هم برای مردم واریز کرد. اما بعید است که امسال دولت بخواهد چنین یارانه‌ای واریز کند.

زمان دقیق واریز سود سهام عدالت مشخص شد

شرکت‌ها برای فعالیت و تهیه صورت‌های مالی خود، یک‌دوره زمانی یک‌ساله را با آغاز و پایان مشخص، تعیین می‌کنند که به‌آن سال مالی گفته می‌شود. سال مالی اکثر شرکت‌های بورسی، از ابتدای فروردین هر سال تا پایان اسفندماه همان سال است. اما شرکت‌هایی هم هستند که‌سال مالی آن‌ها متفاوت است.

شرکت‌های بورسی طبق قانون باید حداکثر چهار ماه بعد از سال مالی، نسبت به تشکیل مجمع عمومی عادی سالیانه و تصویب صورت‌های مالی اقدام کنند. به‌عبارت دیگر اگر سال مالی یک شرکت ۲۹ اسفندماه باشد، باید تا پایان تیر ماه نسبت‌به‌ برگزاری مجمع اقدام کند. همچنین طبق قانون جدید شرکت‌ها حداکثر چهارماه پس از تشکیل مجمع عمومی سالیانه و تصویب صورت‌های مالی، باید سود نقدی سهامداران را پرداخت کنند؛ بنابراین اگر مجمع یک‌شرکت در تیرماه برگزار شود، این‌شرکت موظف است تا پایان آبان‌ماه سود سهامداران را واریز کند.

واریز سود سهام عدالت میلیون تومانی از این تاریخ

سود عملکرد شرکت‌های غیربورسی مربوط به سال‌های ۱۳۹۸ تا ۱۴۰۰و نیز باقیمانده سود تخصیص داده نشده مربوط به سنوات قبل از آزادسازی(قبل از ۱۳۹۹)، به حساب سهامداران سهام عدالت واریز می‌شود.

سازمان خصوصی سازی با صدور اطلاعیه‌ای اعلام کرد: با عنایت به مصوبه شورای عالی بورس مبنی بر واریز باقیمانده سود سهام عدالت نزد این سازمان به حساب شرکت سپرده گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه، بدین وسیله به آگاهی کلیه سهامداران محترم می رساند، «سود عملکرد شرکتهای غیربورسی مربوط به سالهای ۱۳۹۸، ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ » و همچنین «باقیمانده سود تخصیص داده نشده مربوط به سنوات قبل از آزادسازی(قبل از ۱۳۹۹)» جهت واریز به حساب سهامداران محترم سهام عدالت به حساب شرکت مذکور واریز شده است.

بنابراین شرکت سپرده گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه همزمان با واریز مرحله دوم سود سهام مربوط به عملکرد سال ۱۴۰۰ شرکتهای بورسی سهام عدالت، سود سهام نزد این سازمان را نیز به حساب سهامداران محترم واریز خواهد نمود.

بر این اساس از کل مبلغ واریز شده توسط شرکت مذکور، مبلغ ۲۵۵ هزار تومان برای سهامداران یک میلیون تومانی و مبلغ ۱۳۵ هزار تومان برای سهامداران ۵۳۲ هزار تومانی، مربوط به سود واریز شده توسط سازمان خصوصی سازی می باشد.

مدیرعامل شرکت سپرده گذاری مرکزی اوراق بهادار گفت: سهام عدالت به عنوان توثیق استفاده می‌شود و در حال حاضر افراد با توثیق سهام عدالت از بانک‌ها وام می‌گیرند. دو بانک ملی و تجارت با توثیق سهام عدالت تسهیلات ارائه می‌دهند.

مرداد ماه سال گذشته سامانه توثیق الکترونیک (هوشمند ستاره) راه‌اندازی شد و قرار بر این شد که سهامداران بتوانند با ارزش سهام خود تسهیلات دریافت کنند و در واقع سهام آنها، وثیقه وام بانکی شود و حتی فراتر از آن، امکان صدور قرار وثیقه سهام برای دستگاه‌های قضایی فراهم شود اما با گذشت یک سال از راه‌اندازی این سامانه اما همچنان بانک‌ها تمایلی برای توثیق سهام ندارند در حالی که قرار بود سهام عدالت هم نقش وثیقه را داشته باشند تا دارندگان آن از وام بانکی استفاده کنند.

«محمد باغستانی» مدیرعامل شرکت سپرده گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه (سمات) درباره همکاری بانک‌ها با سامانه ستاره برای وثیقه قرار دادن سهام و پرداخت تسهیلات با این وثیقه اظهار داشت: در حال حاضر بسیاری از بانک‌ها در حال مذاکره برای استفاده از این سامانه هستند و برخی از بانک‌ها هم از این توثیق استفاده می‌کنند.

وی با بیان اینکه حتی بانک‌های خصوصی هم برای به کارگیری سامانه ستاره و استفاده از این امکان در حال مذاکره هستند، گفت: برخی از بانک‌ها در حال پیاده سازی این سرویس در سامانه‌های خود هستند. اما اینکه از لحاظ کسب و کار این امکان چقدر ارزنده و جذاب است و بانک‌ها با چه مدلی این سرویس و خدمات را پیاده سازی کنند، به سیاست‌های خود آن بانک مربوطه برمی‌گردد.

مدیر عامل شرکت سپرده‌گذاری مرکزی ادامه داد: در حال حاضر جمعیت قابل توجهی از مشتریان حقیقی و حقوقی البته به ویژه حقوقی‌ها خواستار استفاده از این سرویس هستند و این می‌تواند ابزار خوبی برای بانک‌ها محسوب شود.

باغستانی در پاسخ به این سوال که برای وثیه گذاشتن سهام، ارزش این سهام باید چقدر باشد و کف ارزشی چقدر در نظر گرفته شده، تاکید کرد: برای ارزش سهام در سامانه توثیق کفی در نظر گرفته نشده و حداقل ارزش با توجه به استراتژی بانک‌ها تعیین می‌شود که بر اساس آن برای رقم مشخصی از تسهیلات چه میزان سهام برای وثیقه در نظر بگیرد و قاعدتا رقم برای هر ۳۰ بانک متفاوت از یکدیگرخواهد بود و هر بانک برای هر وامی، عددی خاصی از ارزش سهام در نظر می‌گیرد.

مدیر عامل شرکت سپرده‌گذاری مرکزی همچنین درباره امکان استقاده از توثیق سهام عدالت هرچند که ارزش آن عدد قابل توجهی نیست، گفت: سهام عدالت به عنوان توثیق استفاده می‌شود و در حال حاضر افراد با توثیق سهام عدالت از بانک‌ها وام می‌گیرند. دو بانک ملی و تجارت با توثیق سهام عدالت تسهیلات ارائه می‌دهند که البته از منظر سیاست‌های اقتصادی که وزارت اقتصاد تکلیف می‌کند، وام‌های تکلیفی با توثیق سهام عدالت به دارندگان این سهام از سوی این دو بانک داده می‌شود.

همه دارندگان سهام عدالت می‌توانند این وام را دریافت کنند. چه آنها که روش مستقیم را برای فروش سهام خود انتخاب کرده‌اند و چه آنها که روش غیرمستقیم را انتخاب کرده‌اند.

-اولین شرط دریافت این وام، داشتن حساب در بانک ملی است. پس از آن متقاضیان می‌توانند از طریق اپلیکیشن‌های بانک درخواست وام خود را ثبت‌ کنند.

-دومین شرط این است که متقاضی باید کارت ملی هوشمند داشته باشد.

-ثبت‌نام در سامانه سجام و احراز هویت یکی دیگر از شروط مهم است.

-همچنین تنها افرای می‌توانند وام سهام عدالت بانک ملی را دریافت کنند که هیچ سهمی از سبد سهام عدالت خود را نفروخته باشند. اگر مشمولان حتی یک سهم از پرتفوی خود را فروخته باشند، نمی‌توانند وام را دریافت کنند.

-افرادی که سهام عدالت آنها توقیف شده هم امکان دریافت وام را ندارند./مه شو

سود ۷ میلیونی سهام عدالت سهامداران را فریب داد!

برخی سودجویان با پشتیبانی اخبار ساختگی مبنی بر واریز سود سهام عدالت در عید قربان لینک آلوده‌ای را در فضای مجازی منتشر کردند، که در ازای پرداخت ۵ یا ۱۰ هزار تومان به‌عنوان مالیات وعده‌ی پرداخت ۵ الی ۷ میلیون تومانی سود مربوطه را در اپلیکیشن فیک با اسم سهام عدالت مطرح کردند.

طی آخرین اخبار از سود سهام عدالت در جلسه ۴ تیرماه به مدیریت رئیس فراکسیون سهام عدالت مجلس شورای اسلامی، هیچ تاریخ قطعی برای واریز این سود مطرح نشد اما از چند روز قبل عید قربان شاهد تیترهای خبری با منبع نامشخص بودیم که عیدی دولت با سود سهام عدالت در عید قربان را منتشر کردند،

متاسفانه با انتشار این اخبار فیک در برخی سایت‌های خبری رسمی عده‌ای از مخاطبان احساس می کنند که این خبر واقعی است و مبادرت به پرداخت مالیات برای دریافت سود سهام عدالت می‌کنند.

اخبار فیک موجب تسهیل در کلاهبرداری

در همین راستا براساس گزارشات مردمی در سامانه سوت‌زنی خبرگزاری فارس، روز عید قربان لینک‌های آلوده‌ای با عنوان دریافت سود سهام عدالت در پیام‌رسان‌های خارجی پخش شد، که با تاکید بر اخبار مذکور مخاطبان را ترغیب می‌کرد تا وضعیت سهام خود را با باز کردن لینک بررسی کنند، سپس دریافت سود ۵ یا ۷ میلیونی را منوط به پرداخت ۵ الی ۱۰ هزار تومان مالیات دانسته و در همین حین با باز کردن لینک و دانلود اپلیکیشن فیک اطلاعات کاربر در اختیار کلاهبردار سایبری قرار گرفته است، بنابراین متقاضی هم مبلغ فوق را پرداخت کرده و هم پیام محتوی لینک آلوده برای مخاطبان وی ارسال شده است که سلسله کلاهبرداری را گسترش می‌دهد، این درحالی است که انتشار اخبار فیک در پایگاه‌های خبری مختلف تاثیر بسزایی در جلب مردم برای اعتباربخشی به این پیام‌های آلوده دارد.

در ادامه برای کسب اطلاعات بیشتر با یکی از مالباختگان ارتباط گرفتیم که وی درباره‌ی اخبار فیک اظهار کرد: پنجشنبه مصادف با عید قربان در واتساپ با پیامی مواجه شدم که طی ۱۰ دقیقه سود ۷ میلیونی سهام عدالت قابل دریافت است، به همین علت وارد لینک شده و اطلاعات اولیه خود را وارد کردم که وارد بخشی شدم که لازم بود برای دریافت سود سهام عدالت اپلیکیشنی را از داخل لینک دانلود کنم.

وی به پرداخت مبلغی تحت عنوان مالیات اشاره کرد و افزود: با دانلود اپلیکیشن و وارد کردن تلفن همراه پیامی روی صفحه آمد که که برای دریافت سود ۷ میلیون و ۸۰۰ هزار تومانی لازم است مبلغ ۵ هزار تومان تحت عنوان مالیات پرداخت شود، اما با پرداخت آن هیچ واریزی به حساب بنده صورت نگرفت.

علاوه‌بر لینک فوق، روز بعد از عید قربان سایت جدیدی با همین محتوای مجرمانه با سود ۵ میلیون تومانی و مالیات ۱۰ هزار تومانی مجددا افراد بیشتری را این بار در تلگرام قربانی کرد، به‌نحوی که در تبلیغات لینک جدید به‌طور مستقیم به اخبار واریزی سود سهام عدالت در عید قربان اشاره کرده است.

با توجه به آنچه مطرح شد، اخبار مربوط به دولت که تعداد مخاطبان قابل توجهی دارد را باید از طریق رسانه‌های رسمی پیگیری کرد، با این حال اطلاع‌رسانی‌های دروغ می‌تواند بستر کلاهبرداری افراد سودجو را فراهم کرده و موجب گمراهی و مالباختگی تعداد زیادی از هموطنان شود، بنابراین لازم است بسترهای کلاهبرداری سایبری رفع شده و با سودجویان برخورد قاطع و قانونی صورت گیرد.

واریز سود سهام عدالت میلیون تومانی از این تاریخ

سود عملکرد شرکت‌های غیربورسی مربوط به سال‌های ۱۳۹۸ تا ۱۴۰۰و نیز باقیمانده سود تخصیص داده نشده مربوط به سنوات قبل از آزادسازی(قبل از ۱۳۹۹)، به حساب سهامداران سهام عدالت واریز می‌شود.

سازمان خصوصی سازی با صدور اطلاعیه‌ای اعلام کرد: با عنایت به مصوبه شورای عالی بورس مبنی بر واریز باقیمانده سود سهام عدالت نزد این سازمان به حساب شرکت سپرده گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه، بدین وسیله به آگاهی کلیه سهامداران محترم می رساند، «سود عملکرد شرکتهای غیربورسی مربوط به سالهای ۱۳۹۸، ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ » و همچنین «باقیمانده سود تخصیص داده نشده مربوط به سنوات قبل از آزادسازی(قبل از ۱۳۹۹)» جهت واریز به حساب سهامداران محترم سهام عدالت به حساب شرکت مذکور واریز شده است.

بنابراین شرکت سپرده گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه همزمان با واریز مرحله دوم سود سهام مربوط به عملکرد سال ۱۴۰۰ شرکتهای بورسی سهام عدالت، سود سهام نزد این سازمان را نیز به حساب سهامداران محترم واریز خواهد نمود.

بر این اساس از کل مبلغ واریز شده توسط شرکت مذکور، مبلغ ۲۵۵ هزار تومان برای سهامداران یک میلیون تومانی و مبلغ ۱۳۵ هزار تومان برای سهامداران ۵۳۲ هزار تومانی، مربوط به سود واریز شده توسط سازمان خصوصی سازی می باشد.

 مدیرعامل شرکت سپرده گذاری مرکزی اوراق بهادار گفت: سهام عدالت به عنوان توثیق استفاده می‌شود و در حال حاضر افراد با توثیق سهام عدالت از بانک‌ها وام می‌گیرند. دو بانک ملی و تجارت با توثیق سهام عدالت تسهیلات ارائه می‌دهند.

مرداد ماه سال گذشته سامانه توثیق الکترونیک (هوشمند ستاره) راه‌اندازی شد و قرار بر این شد که سهامداران بتوانند با ارزش سهام خود تسهیلات دریافت کنند و در واقع سهام آنها، وثیقه وام بانکی شود و حتی فراتر از آن، امکان صدور قرار وثیقه سهام برای دستگاه‌های قضایی فراهم شود اما با گذشت یک سال از راه‌اندازی این سامانه اما همچنان بانک‌ها تمایلی برای توثیق سهام ندارند در حالی که قرار بود سهام عدالت هم نقش وثیقه را داشته باشند تا دارندگان آن از وام بانکی استفاده کنند.

«محمد باغستانی» مدیرعامل شرکت سپرده گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه (سمات) درباره همکاری بانک‌ها با سامانه ستاره برای وثیقه قرار دادن سهام و پرداخت تسهیلات با این وثیقه اظهار داشت: در حال حاضر بسیاری از بانک‌ها در حال مذاکره برای استفاده از این سامانه هستند و برخی از بانک‌ها هم از این توثیق استفاده می‌کنند.

وی با بیان اینکه حتی بانک‌های خصوصی هم برای به کارگیری سامانه ستاره و استفاده از این امکان در حال مذاکره هستند، گفت: برخی از بانک‌ها در حال پیاده سازی این سرویس در سامانه‌های خود هستند. اما اینکه از لحاظ کسب و کار این امکان چقدر ارزنده و جذاب است و بانک‌ها با چه مدلی این سرویس و خدمات را پیاده سازی کنند، به سیاست‌های خود آن بانک مربوطه برمی‌گردد.

مدیر عامل شرکت سپرده‌گذاری مرکزی ادامه داد: در حال حاضر جمعیت قابل توجهی از مشتریان حقیقی و حقوقی البته به ویژه حقوقی‌ها خواستار استفاده از این سرویس هستند و این می‌تواند ابزار خوبی برای بانک‌ها محسوب شود.

باغستانی در پاسخ به این سوال که برای وثیه گذاشتن سهام، ارزش این سهام باید چقدر باشد و کف ارزشی چقدر در نظر گرفته شده، تاکید کرد: برای ارزش سهام در سامانه توثیق کفی در نظر گرفته نشده و حداقل ارزش با توجه به استراتژی بانک‌ها تعیین می‌شود که بر اساس آن برای رقم مشخصی از تسهیلات چه میزان سهام برای وثیقه در نظر بگیرد و قاعدتا رقم برای هر ۳۰ بانک متفاوت از یکدیگرخواهد بود و هر بانک برای هر وامی، عددی خاصی از ارزش سهام در نظر می‌گیرد.

مدیر عامل شرکت سپرده‌گذاری مرکزی همچنین درباره امکان استقاده از توثیق سهام عدالت هرچند که ارزش آن عدد قابل توجهی نیست، گفت: سهام عدالت به عنوان توثیق استفاده می‌شود و در حال حاضر افراد با توثیق سهام عدالت از بانک‌ها وام می‌گیرند. دو بانک ملی و تجارت با توثیق سهام عدالت تسهیلات ارائه می‌دهند که البته از منظر سیاست‌های اقتصادی که وزارت اقتصاد تکلیف می‌کند، وام‌های تکلیفی با توثیق سهام عدالت به دارندگان این سهام از سوی این دو بانک داده می‌شود.

شرایط دریافت وام سهام عدالت

همه دارندگان سهام عدالت می‌توانند این وام را دریافت کنند. چه آنها که روش مستقیم را برای فروش سهام خود انتخاب کرده‌اند و چه آنها که روش غیرمستقیم را انتخاب کرده‌اند.

-اولین شرط دریافت این وام، داشتن حساب در بانک ملی است. پس از آن متقاضیان می‌توانند از طریق اپلیکیشن‌های بانک درخواست وام خود را ثبت‌ کنند.

-دومین شرط این است که متقاضی باید کارت ملی هوشمند داشته باشد.

-ثبت‌نام در سامانه سجام و احراز هویت یکی دیگر از شروط مهم است.

-همچنین تنها افرای می‌توانند وام سهام عدالت بانک ملی را دریافت کنند که هیچ سهمی از سبد سهام عدالت خود را نفروخته باشند. اگر مشمولان حتی یک سهم از پرتفوی خود را فروخته باشند، نمی‌توانند وام را دریافت کنند.

-افرادی که سهام عدالت آنها توقیف شده هم امکان دریافت وام را ندارند./مه شو

سود 7 میلیونی سهام عدالت سهامداران را فریب داد!

برخی سودجویان با پشتیبانی اخبار ساختگی مبنی بر واریز سود سهام عدالت در عید قربان لینک آلوده‌ای را در فضای مجازی منتشر کردند، که در ازای پرداخت 5 یا 10 هزار تومان به‌عنوان مالیات وعده‌ی پرداخت 5 الی 7 میلیون تومانی سود مربوطه را در اپلیکیشن فیک با اسم سهام عدالت مطرح کردند.

 طی آخرین اخبار از سود سهام عدالت در جلسه ۴ تیرماه به مدیریت رئیس فراکسیون سهام عدالت مجلس شورای اسلامی، هیچ تاریخ قطعی برای واریز این سود مطرح نشد اما از چند روز قبل عید قربان شاهد تیترهای خبری با منبع نامشخص بودیم که عیدی دولت با سود سهام عدالت در عید قربان را منتشر کردند،

متاسفانه با انتشار این اخبار فیک در برخی سایت‌های خبری رسمی عده‌ای از مخاطبان احساس می کنند که این خبر واقعی است و مبادرت به پرداخت مالیات برای دریافت سود سهام عدالت می‌کنند.

اخبار فیک موجب تسهیل در کلاهبرداری

در همین راستا براساس گزارشات مردمی در سامانه سوت‌زنی خبرگزاری فارس، روز عید قربان لینک‌های آلوده‌ای با عنوان دریافت سود سهام عدالت در پیام‌رسان‌های خارجی پخش شد، که با تاکید بر اخبار مذکور مخاطبان را ترغیب می‌کرد تا وضعیت سهام خود را با باز کردن لینک بررسی کنند، سپس دریافت سود ۵ یا ۷ میلیونی را منوط به پرداخت ۵ الی ۱۰ هزار تومان مالیات دانسته و در همین حین با باز کردن لینک و دانلود اپلیکیشن فیک اطلاعات کاربر در اختیار کلاهبردار سایبری قرار گرفته است، بنابراین متقاضی هم مبلغ فوق را پرداخت کرده و هم پیام محتوی لینک آلوده برای مخاطبان وی ارسال شده است که سلسله کلاهبرداری را گسترش می‌دهد، این درحالی است که انتشار اخبار فیک در پایگاه‌های خبری مختلف تاثیر بسزایی در جلب مردم برای اعتباربخشی به این پیام‌های آلوده دارد.

در ادامه برای کسب اطلاعات بیشتر با یکی از مالباختگان ارتباط گرفتیم که وی درباره‌ی اخبار فیک اظهار کرد: پنجشنبه مصادف با عید قربان در واتساپ با پیامی مواجه شدم که طی ۱۰ دقیقه سود ۷ میلیونی سهام عدالت قابل دریافت است، به همین علت وارد لینک شده و اطلاعات اولیه خود را وارد کردم که وارد بخشی شدم که لازم بود برای دریافت سود سهام عدالت اپلیکیشنی را از داخل لینک دانلود کنم.

سهام عدالت

وی به پرداخت مبلغی تحت عنوان مالیات اشاره کرد و افزود: با دانلود اپلیکیشن و وارد کردن تلفن همراه پیامی روی صفحه آمد که که برای دریافت سود ۷ میلیون و ۸۰۰ هزار تومانی لازم است مبلغ ۵ هزار تومان تحت عنوان مالیات پرداخت شود، اما با پرداخت آن هیچ واریزی به حساب بنده صورت نگرفت.

علاوه‌بر لینک فوق، روز بعد از عید قربان سایت جدیدی با همین محتوای مجرمانه با سود ۵ میلیون تومانی و مالیات ۱۰ هزار تومانی مجددا افراد بیشتری را این بار در تلگرام قربانی کرد، به‌نحوی که در تبلیغات لینک جدید به‌طور مستقیم به اخبار واریزی سود سهام عدالت در عید قربان اشاره کرده است.

با توجه به آنچه مطرح شد، اخبار مربوط به دولت که تعداد مخاطبان قابل توجهی دارد را باید از طریق رسانه‌های رسمی پیگیری کرد، با این حال اطلاع‌رسانی‌های دروغ می‌تواند بستر کلاهبرداری افراد سودجو را فراهم کرده و موجب گمراهی و مالباختگی تعداد زیادی از هموطنان شود، بنابراین لازم است بسترهای کلاهبرداری سایبری رفع شده و با سودجویان برخورد قاطع و قانونی صورت گیرد./ فارس

با دوستان خود به اشتراک بگذارید: