پایگاه خبری خانه فوتبال:

یمت مرغ آزاد سازی شد. قیمت مرغ با عرضه بیشتر کاهش یافت. قیمت مرغ مردم را گیج کرده است . قیمت مرغ در هفته های پیش همواره در نوسان بود. قیمت مرغ پس از افزایش رو به تعادل و از دست دادن حباب قیمتی است

بخش طیور در بسیاری از نقاط جهان به رشد و صنعتی شدن خود ادامه می دهد و به نظر می رسد افزایش جمعیت، قدرت خرید بیشتر و شهرنشینی قوی ترین محرک های رشد این بازار است.

به طوری که بر اساس آمار ارائه شده از سوی سازمان فائو، ایالات متحده با ۱۷ درصد تولید جهانی بزرگترین تولید کننده گوشت طیور در جهان است و پس از آن نیز چین و برزیل قرار دارند. نکته جالب توجه اینکه در سال ۲۰۲۰ گوشت طیور تقریبا ۴۰ درصد از تولید جهانی انواع گوشت را تشکیل می داد در حالی که طیور غالبا توسط حدود ۸۰ درصد از خانوارهای روستایی در کشورهای در حال توسعه پرورش می یابد.

در ایران نیز بخش طیور کشور به خصوص تولید مرغ مورد حمایت دولت است و به گفته کارشناسان غالبا قیمت مرغ پایین نگه داشته می شود تا بخش قابل توجهی از نیازهای پروتئینی مصرف کننده ها از این طریق تامین شود. با این وجود مرغداران و دیگر پرورش دهندگان طیور همواره با مشکلاتی مواجه هستند که غالبا این مشکلات در بحث تامین نهاده است و به این ترتیب بازار نیز با توجه به شرایط حاکم با نوساناتی همراه است. به طوری که طی چند هفته اخیر قیمت مرغ روندی افزایشی داشته است که به دلیل کاهش جوجه ریزی ها و یا زودتر راهی کردن مرغ های تولید با وزن کمتر به کشتارگاه توسط مرغداران بوده است.

کمبود نهاده و گرمی هوا؛ عوامل موثر بر افزایش قیمت مرغ طی هفته های اخیر

محمد علی کمالی سروستانی مشاور اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی و کارشناس صنعت طیور در خصوص اصلی ترین دلایلی که موجب گرانی های اخیر مرغ شده است به بازار می گوید: طبق توافقی که قبلا با وزارت جهاد کشاورزی کرده بودیم به شرطی که نهادها به موقع و با همان قیمت سال گذشته تامین شود، و جوجه هم با قیمت ۱۵۹۰۰ تا ۱۶۹۰۰ تومان باشد، قرار شد مرغ زنده را به نرخ ۵۲ هزار تومان در بازار عرضه کنیم. اما متاسفانه هیچکدام از این شرایط محقق نشد؛ یعنی جوجه هایی که الان مرغ هایش به بازار می آید بین ۲۷ تا ۳۰ هزار تومان خریداری شده و به این ترتیب تقریبا ۸۰ درصد بیشتر از قیمت مصوب جوجه ها خریداری شده است.

کمالی سروستانی افزود: نهاده هم متاسفانه به موقع تامین نشده و مرغدار مجبور شده است علاوه بر پولی که به صورت نقد در بازارگاه می ریزد به امید اینکه نهاده بگیرد، وجهی را هم صرف خرید نهاده از بازار آزاد کند که این عامل هزینه های تولید را افزایش می دهد و لذا با این وضعیت عملا دیگر ۵۲ هزار تومان نرخ مرغ زنده از توان مرغداران خارج است و اگر بخواهند با این قیمت بفروشند زیان بالایی خواهند کرد.

مشاور اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی: در دهه اول محرم که اوج مناسبت ها و مراسمات است تقاضا برای مرغ فزاینده است و افزایش می یابد به خصوص اینکه امسال قیمت گوشت قرمز بسیار گران است و به نظر می رسد تقاضا برای مرغ فزاینده باشد

او تاکید کرد در واقع یکی از اصلی ترین دلایل گرانی های اخیر در ارتباط با نهاده ها است؛ یعنی کمبود نهاده است که موجب شد مرغداران در دو محل هزینه کنند و به صورت خاص کنجاله سویا را با قیمت بسیار بالا تهیه کنند. عامل بعدی گرانی ها گرمی هوا است که باعث می شود مرغ چندان وزن نگیرد و به تبع در مناطق گرمسیر و جنوب کشور میزان جوجه ریزی کاهش می یابد. به علاوه اینکه مناسبت هایی همچون عید قربان و غدیر و غیره هم روی افزایش تقاضا و قیمت ها اثر گذاشته است.

کمالی سروستانی همچنین در پاسخ به این سوال که معمولا در ماه محرم و صفر بازار مرغ به کدام سمت می رود، گفت: معمولا در دهه اول محرم که اوج مناسبت ها و مراسمات است تقاضا برای مرغ فزاینده است و افزایش می یابد به خصوص اینکه امسال قیمت گوشت قرمز بسیار گران است و به نظر می رسد به سمت استفاده از مرغ بیشتر بروند و انتظار می رود که تقاضا افزایش یابد.

تامین بازار مرغ در ایام محرم در گروی تامین نهاده به خصوص کنجاله سویا است

او با بیان اینکه طبیعتا افزایش تقاضا با افزایش قیمت همراه است گفت: البته می توانست این افزایش قیمت ها را نداشته باشیم به شرط اینکه میزان تولید متناسب با نیاز باشد. در واقع بر اساس آنچه برنامه ریزی شده بود، در فروردین ماه میزان تولید جوجه حدود ۱۲۱ میلیون قطعه بوده و آنچه در شبکه اعلام شده ۱۰۷ میلیون بوده است. همچنین در اردیبهشت ۱۲۰ میلیون تولید جوجه و آنچه در شبکه رفته ۱۱۲ میلیون و ۵۰۰ هزار بوده در خرداد ماه هم حدودا ۱۲۵ میلیون و در تیرماه هم حدود ۱۱۷ میلیون قطعه جوجه ریزی داشتیم.

این کارشناس صنعت طیور تصریح کرد: با این تفاسیر تا ماه محرم مرغ حاصل از جوجه ریزی های اوایل تیرماه تا مردادماه وارد بازار می شود و به نظر می رسد این مقدار جوجه ریزی انجام شده می تواند کفاف بدهد به شرطی که نهاده تامین شود. چون یک مشکل بزرگی که الان داریم کمبود نهاده است و همین مساله ممکن است باعث شود مرغداران مجبور شوند زودتر سالن های را تخلیه کنند و مرغ به اندازه کافی وزن نگیرد و این باعث مقداری کمبود شود.

وی در پایان تاکید کرد: در واقع در حوزه مرغ مسئولین بایستی تدارک کافی را ببینند که مرغ به اندازه کافی برای ماه محرم در بازار تامین شود تا با مشکلی مواجه نشویم.

قیمت مرغ امروز  20 تیر 1402 در بازار

قیمت مرغ با عبور از نرخ مصوب در یکسری از خرده‌فروشی‌های تهران به کیلویی ۱۰۰ هزار تومان رسیده است. یعنی خرید یک مرغ دو کیلویی تقریبا ۲۰۰ هزار تومان آب می‌خورد و در فروشگاه‌های زنجیره‌ای که هزینه بسته‌بندی هم وسط می‌آید، بسته دو کیلویی مرغ خرد‌شده مهیاپروتئین را نزدیک ۲۴۵ هزار تومان می‌فروشند. خود فروشنده‌های مرغ در تهران مرغ زنده را به‌جای نرخ مصوب کیلویی ۵۲ هزار تومان، به‌شکل متوسط کیلویی ۶۷ هزار تومان می‌خرند و دبیر کانون مرغداران کشور در توجیه افزایش قیمت مرغ مثل همیشه بحث کمبود و کاهش عرضه به بازار را مطرح کرده است.

قیمت مرغ درحالی از نرخ مصوب عبور کرده که خود فروشنده‌ها هم مرغ را بیشتر از قیمت تعیین‌شده می‌خرند. نیمه اول اردیبهشت بود که همزمان با اعلام قیمت مصوب جدید مرغ، قیمت مرغ زنده به کیلویی ۵۲ هزار تومان رسید، اما درحال حاضر در همان تهران مرغ به طور متوسط با قیمت کیلویی ۶۷ هزار تومان به‌خرده‌فروشی‌ها می‌رسد. یکسری از فروشنده‌ها می‌گویند مرغ را کیلویی ۷۰ هزار تومان می‌خرند و کف قیمت مرغ زنده در تهران به حدود ۶۵ هزار تومان یعنی ۱۲ هزار تومان بیشتر از نرخ مصوب رسیده است.

قیمت مرغ در مازندران هم فاصله زیادی با نرخ مصوب پیدا کرده و برای مصرف‌کننده حداقل به کیلویی ۹۱ هزار تومان و حداکثر ۹۹ هزار تومان رسیده است. در فارس مرغ را روز پنجشنبه ۱۵ تیر بین کیلویی ۹۲ تا ۹۳ هزار تومان فروختند و مردم در استان کهگیلویه و بویر‌احمد بابت هر کیلو مرغ ۸۸ تا ۹۰ هزار تومان پرداخت کردند. آن طرف در یکسری استان‌ها مثل گیلان و کردستان به‌خاطراینکه هنوز چیزی به‌اسم کمبود مرغ وجود ندارد، آن را حوالی نرخ مصوب خرید و فروش می‌کنند. دبیر کانون مرغداران کشور می‌گوید قرارمان تولید ۱۱۰ میلیون مرغ در ماه است که خب این حجم از تولید فعلا محقق نشده است. پرویز فروغی در واکنش به افزایش قیمت مرغ گفته به‌خاطر کاهش عرضه، مرغ زنده گران‌تر از نرخ مصوب به مرغداری می‌رسد و از آنجا به‌بعد بسته به‌انصاف فروشنده‌ها بین کیلویی ۸۰ تا ۱۰۰ هزار تومان به مردم فروخته می‌شود.

قیمت مرغ پاک‌شده؛ ۲۴۵ هزار تومان

خرید مرغ خرد‌شده از فروشگاه‌های زنجیره‌ای به‌خاطر بسته‌بندی و فاکتور‌های دیگر بیشتر از مرغ‌فروشی‌ها تمام می‌شود. مثلا مرغ کامل خردشده مهیاپروتئین با وزن تقریبی دو کیلوگرم ۲۴۵ هزار تومان فروخته می‌شود و می‌توانیم ارزش هر کیلو از آن را ۱۲۲ هزار و ۵۰۰ تومان بدانیم. البته آن را بدون پوست می‌فروشند و آن طرف قیمت مرغ دوکیلویی برند قزوین‌مرغ که با پوست در بسته‌بندی قرار می‌گیرد، ۱۵۹ هزار و ۶۰۰ تومان است.

قیمت سینه مرغ پویاپروتئین که در بسته‌های دو کیلویی فروخته می‌شود، به ۳۱۶ هزار و ۸۰۰ تومان رسیده است. شنیسل مرغ برند آوا یکی دیگر از بسته‌های گرانقیمتی است که در فروشگاه‌های زنجیره‌ای پیدا می‌کنیم و این یکی را هم با وزن دو کیلو، ۳۱۶ هزار و ۸۰۰ تومان می‌فروشند. قیمت بسته دو کیلویی ساق بدون پوست برند رزا به ۲۶۱ هزار تومان رسیده است. ران و سینه دو کیلویی برند آوا ۲۴۶ هزار و ۶۰۰ تومان فروخته می‌شود.

گردن بی‌پوست رزا یکی از ارزان‌ترین بسته‌های یک کیلویی مرغ خرد‌شده است و قیمتش ۲۸ هزار و ۸۰۰ تومان است. بسته یک کیلویی بال و بازو رزا و آوا ۱۰۲ هزار و ۶۰۰ تومان فروخته می‌شوند و بسته نیم‌کیلویی گوشت چرخکرده مهیاپروتئین ۸۸ هزار تومان قیمت دارد.

انواع مرغ قطعه‌بندی

وزن

قیمت

مرغ کامل بی‌پوست (مهیاپروئین)

دو کیلو

244 هزار و 800 تومان

مرغ کامل با پوست (قزوین‌مرغ)

دو کیلو

159 هزار و 600 هزار تومان

سینه مرغ بی‌پوست (پویاپروتئین)

دو کیلو

316 هزار و 800 تومان

‌شنیسل مرغ (آوا)

دو کیلو

316 هزار و 800 تومان

ساق بدون پوست (رزا)

دو کیلو

261 هزار تومان

ران و سینه دو کیلویی (آوا)

دو کیلو

246 هزار و 600 تومان

بال و بازو (آوا)

یک کیلو

102 هزار و 600 تومان

گوشت چرخکرده (مهیاپروتئین)

نیم کیلو

88 هزار تومان

گردن بی‌پوست (رزا)

یک کیلو

28 هزار و 800 تومان

قیمت مرغ / نظارت کمرنگ

به نظر می‌رسد وزارت جهاد کشاورزی ستاد تنظیم بازار و سازمان تعزیرات حکومتی نظارت کمرنگی در این زمینه دارند. برخی کارشناسان اقتصاد بازار معتقدند برای نظارت بیشتر همراهی شهروندان نیاز است. به این صورت که اگر تخلفی در زمینه گرانفروشی انجام می‌شود باید به اطلاع سازمان‌های نظارتی برسد و نباید یک‌طرفه قضاوت کرد که چرا نظارت ضعیف است. سامانه ۱۲۴ برای شکایت از گرانفروشی معرفی شده است.

نکته قابل توجه دیگر اینجاست که مسئولان اتحادیه‌ها و اصناف معتقدند گرانفروشی با گرانی متفاوت است و اصناف واسط تولیدکننده و مصرف‌کننده هستند و قیمت اغلب کالاها از سوی تولیدکننده افزایش می‌یابد.

بررسی خبرنگار جام جم اما نشان می‌دهد برخی واحدهای صنفی به دلیل افزایش هزینه اجاره و دستمزد کارگران اقدام به گرانفروشی می‌کنند که این موضوع باید در بخش بازرسی اتاق اصناف روشن شود.

برخی فعالان بازار هم این افزایش قیمت را موقتی دانستند و می‌گویند تقاضا در اعیاد قربان تا غدیر افزایش یافته و تا ۱۰ روز دیگر این رقم روند نزولی را طی می‌کند.

قیمت مرغ / قیمت گوشت امروز 14 تیر 1402

 گوشت قرمز گوسفندی در حالی در فروشگاه‌های آنلاین بین ۴۸۰ تا ۵۲۰ هزار تومان به فروش می‌رسد که قیمت آن در میادین میوه و تره‌بار و همچنین خرده فروشی‌های قصابی پایین‌تر است. گوشت قرمز گوسفندی و گوساله و مرغ در بازار دستخوش تغییرات است و تقریبا این اقلام در سطح شهر قیمت ثابت ندارد.

بررسی میدانی خبرنگار ما نشان می‌دهد گوشت قرمز در بین قصابی‌های مرکز شهر مانند هفت تیر بین ۳۹۰ تا ۵۰۰ هزار تومان است. همچنین گوشت مرغ بین ۷۳ تا ۱۰۰ هزار تومان فروخته می‌شود. در گفت‌وگویی که با مراکز عرضه گوشت و مرغ داشتیم دلیل این موضوع را افزایش هزینه‌ها و همچنین اجاره بهای واحد تجاری عنوان کردند.

بررسی میدانی خبرنگار ما از فروشگاه‌های زنجیره‌ای نشان می‌دهد یک کیلو گوشت ران گوساله بسته‌بندی شده بین ۳۷۰ تا ۳۹۰ هزار تومان فروخته می‌شود که با قیمت‌ قصابی‌ها تفاوت زیادی ندارد. اما در بخش مرغ شاهد تغییرات گسترده‌ای هستیم. قیمت مرغ بسته‌بندی شده در فروشگاه‌های زنجیره‌ای کیلویی ۱۱۵ تا ۱۳۰ هزار تومان است اما در سطح بازار از ۷۳ هزار تومان تا ۱۰۰ هزار تومان فروخته می‌شود.

قیمت مرغ / از سایر محصولات چه خبر؟

روغن جزو اقلام اساسی است که در فروشگاه‌ها با کمترین تخفیف عرضه می‌شود. البته گفتنی است روغن جامد ۵ کیلویی همچنان با قیمت سال گذشته به مبلغ ۳۶۵ هزار تومان قابل خرید است.

از سوی دیگر در چند ماه اخیر شکر در بازار کمیاب شده و در این هفته این وضعیت برای قند نیز محسوس بود. قیمت این دو کالای اساسی نیز نسبت به سال گذشته افزایش قیمت داشته و هر کیلو شکر از ۳۳ هزار تومان (دو هفته گذشته) به ۳۵ هزار تومان در هفته جاری و نرخ یک کیلو قند از ۳۵ هزار تومان (هفته گذشته) به ۳۹ هزار و ۹۰۰ تومان رسیده است.

با دوستان خود به اشتراک بگذارید: