اخبار زنده|اخبار سرگرمی|ایران خودرو
قابل توجه ایران خودرو|ببینید پیشرفته ترین خودرو جهان تولید عربستان
ایران خودرو در رقابت جاماند|رونمایی از خودرو فوق لاکچری و برقی تولید عربستان
ایران خودرو بزرگترین خودروساز ایران و خاورمیانه است.ایران خودرو با نام ایران ناسیونال آغاز به کار کرد.ایران خودرو انواع خودروهای بنزینی و دیزلی سبک و سنگین را تولید می کند.ایران خودرو سعی در بروز رسانی تولیدات دارد. ایران خودرو نبض بازار را کنترل می کند.
فیلم رقابت دست نیافتنی ایران خودرو و عربستان خودرو
انتظارها به پایان و سدان جذاب و باکیفیت لوسید، یعنی اِیر (Air به معنای هوا) به دست مشتریان مشتاق رسید. این سدان لوکس توانست به کمک کمپانی سازنده نوپای خود و با کنار زدن رقبای کارکشتهای همچون آئودی E-tron GT، مرسدس EQS، پورشه تایکان و تسلا مدل S، از دیدگاه مجله خودرویی موتور تِرِند به برترین خودرو سال ۲۰۲۲ تبدیل شد.
ریرا برقی، اقدام عجیب ایران خودرو
مطابق با عرف جهانی خطوط تولید هر خودرویی که برای بار اول تولید میشود، اگر قرار باشد با نسخههای متعددی تولید شود، در اولین تیراژ کارخانه، خودرو در نسخه بیسیک و بنزینی تولید میشود تا آزمایشهای ابتدایی را پاس کند، سپس در صورت نبود مشکل نسخههای دیگر نظیر هیبرید یا پلاگین هیبرید توسط کارخانه به بازار عرضه میشود.
ایران خودرو از منظر رسانهای و رونمایی تا به این لحظه مطابق با استانداردهای جهانی پیش رفته است، اما از آنجایی که این شرکت برای اولین بار میخواهد یک محصول برقی تولید کند، میتوان گفت که فاصله زمانی حدود سه ماه برای عرضه خودروی برقی که هیچچیز آن از جمله موتور وگیربکس مشخص نیست، کمی عجولانه و غیر منطقی است.
ریرا با کدام موتور برقی تولید خواهد شد؟
تا به امروز هیچ خودروی الکتریکی یا برقی در ایران با تیراژ بالا و عمومی تولید نشده است؛ مطابق با گفته مدیرعامل ایران خودرو، ریرا اولین محصول تمام برقی این شرکت و ایران خودرو خواهد بود، اما سوالی که مطرح میشود این است که ایران خودرو چه موتور و گیربکس برقی را روی این محصول قرار خواهد داد؟
ایران خودرو تا به امروز چند خودروی الکتریکی را که تنها در نمایشگاهها رونمایی شدهاند را تولید کرده است، اما ایران خودرو هیچگاه تا به امروز اعلام نکرده است که موتورهای این محصولات را مهندسان خود شرکت ساختهاند.
در نتیجه میتوان گفت که ایران خودرو احتمالاً برای ریرا برقی تا این ثانیه قوایمحرکهای را تولید نکرده است و ابادی از پیشرانههای دیگر شرکتها استفاده کند که این موضوع هم تا چالشهای زیادی را به دنبال خود دارد چرا که هزینه خرید امتیاز یک موتور برقی بسیار زیاد است و برای این شرکت در شرایط فعلی هیچ فایدهایندارد و تنها به مشکلات شرکت میافزاید.
سوال بعدی درباره محل قرارگیری باتریهای این خودرو است، چراکه ریرا یک کراساوور کامپکت و جمع وجور شهری است که از فضای صندوق عقب و همچنین فاصله طولی بین دو محور زیادی برخوردار نیست واین دو ویژگی برای مهندسان ایران خودرو چالش بزرگی را برای جایگذاری پکهای باتری ایجاد میکند.
به روایت دیگر ایران خودرو تا به امروز موتور و گیربکسی که برای خودروهای برقی قابل استفاده باشد را تولید نکرده است، هر چند پروژههایی بودهاند که این شرکت در واحد تحقیق و توسعه خود آنها را دنبال کرده است و حتی شاید روی کاغذ هم موفق بودهاند، اما موتور، گیربکس و پکباتری که در کنار یکدیگر بتوانند منجر به حرکت یک خودرو بشوند تا به این لحظه در ایران مشاهده نشده است.
ایران خودرو ریرا چگونه شارژ میشود؟
بر فرض تهیه و مونتاژ تمام قطعاتی که در بالا ذکر شد و در نهایت تولید ریرا برقی با توجه به قطعی برق مداوم واحدهای صنعتی و کمبود برق تولیدی در شبکه خانگی نمیتوان انتظار داشت که بتوان این خودروها را برق خانگی شارژ کرد.
در حال حاضر که هیچ خودرویی برای شارژ باتریهای خود از برق شبکه خانگی استفاده نمیکند، شبکه برق نمیتواند بار مصرفی فعلی را تحمل کند و قطعا اگر تعداد زیادی خودرو از برق این شبکه برای حدود 4 ساعت در شبانه روز استفاده کنند، قطعی برق به جز واحدهای صنعتی گریبان خانهها را هم خواهد گرفت.
پروژه تولید یک کراساوور ایرانی با نام K125 از همان ابتدا یک آرزو برای ایران خودرو بود. این شرکت از سال 1398 و پس از اعمال تحریمها مجبور به توقف تولید پژو 2008 شده و تصمیم بهتولید کراساوور ایرانی گرفت. محصولی که بعدها ریرا نام گرفت و ایران خودرو هدف از تولید آن را، جایگزینی با پژو 2008 اعلام کرد.
قیمت احتمالی k125 براساس سخنان سال گذشته مهدی خطیبی، مدیرعامل ایران خودرو در محدوده 600 الی 700 میلیون تومان اعلام شد. بنابراین در بدبینانهترین حالت ممکن، این خودرو پس از معرفی تا آخر امسال، باید قیمتی زیر یک میلیارد تومان داشته باشد.
در زمان اعلام تولید این خودرو، قرار بود تا زمستان سال 1399 تولید آن نهایی شود. اما با نزدیک شدن به زمان عرضه، در تیر ماه همان سال شرکت ایران خودرو اعلام کرد که زمان عرضه k125 با عمق داخلی سازی 90 درصد، تا پایان 1400 عملی خواهد شد. اما با نزدیک شدن به زمان عرضه، در شهریور ماه 1400 نیز اعلام شد که عرضه نهایی ریرا تا انتهای سال 1401 تمدید شد.
اکنون که 4 ماه از آغاز سال 1402 نیز گذشته است، مشاهده میشود که ایران خودرو بازهم بدقولی کرده اما طبق آخرین اخبار منتشره، تولید آزمایشی و تست و بررسیهای فنی k125 آغاز شده و به احتمال قوی، از اسفند ماه امسال شاهد حضور این کراساوور ایرانی در خیابانها باشیم.
ریرا قرار است براساس پلتفرم بهبود یافته تارا تولید شود. البته تولید یک کراساوور بر اساس پلتفرم سدان کمی عجیب بهنظر میرسد که باید منتظر ماند و دید که عملکرد آن چگونه خواهد بود.
همانطور که اشاره شد، پلتفرم این کراساوور بر اساس پلتفرم بهبود یافته تارا تولید شده و پیشرانهای که این شرکت تصمیم به استفاده از آن دارد، نسخه ارتقاء یافته EF7 و یا EFP خواهد بود.
این پیشرانه توانایی تولید حداکثر 170 اسببخار قدرت و 240 نیوتنمتر گشتاور را دارد. قدرت تولیدی بهکمک دو نوع گیربکس بهچرخهای جلو منتقل خواهد شد. اولی، گیربکس 6 دنده دستی خواهد بود که احتمالا همان گیربکس استفاده شده در محصولات فعلی ایران خودرو باشد. همچنین گیربکس دومی، یک گیربکس اتوماتیک 6 دنده خواهد بود.
طبق اعلام ایران خودرو، از همان ابتدا پروژه K125 این شرکت قرار است با استانداردهای 85 گانه عرضه شود. بنابراین آپشنهای احتمالی ریرا میتواند کروزکنترل، سیستم حفاظت از عابر پیاده، سنسور فشار باد تایر، کنترل کشش و پایداری، کنترل حرکت در سربالایی و سرازیری، دیلایت، آینه هوشمند و دوربین 360 درجه باشد.
همچنین طبق اعلام شرکت سازنده، احتمالاً ریرا در نسخه دندهای با 4 ایربگ و در نسخه اتوماتیک با 6 ایربگ عرضه خواهد شد.
اولین خودرو ایرانی با آینه هوشمند
براساس آخرین اطلاعات موجود در لیست تجهیزات خودرو ریرا، این محصول جدید ایران خودرو، نخستین خودرو ایرانی با «آینه هوشمند» است. این خبر را شرکت شفق دانا، سازنده آینه خودرو ریرا، اطلاعرسانی کرده و به همین دلیل در جریان هفدهمین نمایشگاه قطعات خودرو که در آبانماه 1401 برگزار شد، از نسخه اولیه آینه هوشمند ریرا نیز رونمایی کرده است.
آینه هوشمند ریرا، بصورت برقی تنظیم میشود و بازوبسته شدن آن نیز برقی است اما مهمترین ویژگی آن، نصب دوربین جانبی در زیر آینه بوده که به راننده این امکان را میدهد تا با کمک دوربینهای جلو و عقب خودرو، تصویر 360 درجهای از نمای اطراف ریرا را مشاهده کند. خودرو ریرا همچنین در فولترین نسخه خود، مجهز به آپشن رادار نقطه کور یا BSD بوده که نشانگر هشداردهنده آن نیز روی این آینه هوشمند، نصب شده است.
مقایسه مشخصات فنی ماشین ری را ایران خودرو
مدتی پیش تصاویر کراساوور ملی ایران خودرو منتشر شدند. این خودرو با کد K125 شناخته میشد اما هماکنون به نظر میرسد که ایران خودرو نام ریرا را برای کراساوور خود انتخاب کرده است. بر اساس اخبار شنیده شده از ایران خودرو، کراساوور ایکو ریرا براساس پلتفرم نسل اول پژو 2008 توسعه یافته است. ایکو ریرا براساس نسخه ارتقا یافته پلتفرم PF1 موسوم به IKP1 توسعه مییابد که پیش از این به عنوان زیرساخت تارا مورد استفاده قرار گرفته بود. بنابراین میتوان انتظار داشت که ایکو ریرا از نظر ابعاد و اندازه در بخش کراساوورهای سایز B همچون نیسان جوک، سیتروئن C3 و پژو 2008 قرار گیرد. انتظار میرود فاصله بین دو محور ایران خودرو ریرا به اندازه پژو 2008 باشد اما ممکن است در طول و عرض این خودرو شاهد تفاوتهایی باشیم. ایران خودرو قصد دارد تا ایکو ریرا را در چندین نسخه وارد بازار کند. بنابر شنیدهها نسخه پایه ریرا به موتور TU5 پلاس و گیربکس شش سرعته اتوماتیک مجهز خواهد بود. این مشخصات فنی پیش از این در ایکو تارا اتوماتیک مورد استفاده قرار گرفته بودند.
تیپ مجهزتر ایکو ریرا به پیشرانه EF7 توربوشارژر و همان گیربکس شش سرعته اتوماتیک مجهز خواهد بود. پیشرانه EF7 توربوشارژر که ایران خودرو آن را TC7 مینامد، نخستین بار در سورن توربوشارژر ظاهر شد و پس از آن در دنا پلاس توربوشارژر نیز مورد استفاده قرار گرفت. اکنون به نظر میرسد ایکو ریرا نیز به این پیشرانه مجهز خواهد شد.
دیدگاه تان را بنویسید