یارانه معیشتی| زمان واریز یارانه معیشتی | یارانه معیشتی مرداد ۱۴۰۲
خبر خوش روز دوشنبه ای دولت برای مردم | واریز یارانه معیشتی 770 هزارتومانی بحساب این خانوارها
افزایش ۲۰درصدیای که وزیر کار از آن صحبت کرده در واقع همان مصوبهی مجلس است که بعد از ۶ ماه قرار است اجرایی شود. موضوع مهم در موردِ افزایشِ ۲۰ درصدی، پرداختِ مابهالتفاوتِ این رقم برای ۶ ماه نخست سال است، که هنوز صحبتی از آن نشده است.

تاریخ واریز یارانه معیشتی شهریورماه مشخص شد. یارانه معیشتی چند سالی است که پرداخت میشود. یارانه معیشتی تنها به برخی از افراد تعلق می گیرد. یارانه معیشتی رقم چندانی ندارد. جزئیات جدید یارانه معیشتی شهریور ماه را از دست ندهید.
افزایش 20 درصدی یارانه معیشتی این دهک ها بعد از ۶ ماه
افزایش ۲۰درصدیای که وزیر کار از آن صحبت کرده در واقع همان مصوبهی مجلس است که بعد از ۶ ماه قرار است اجرایی شود. موضوع مهم در موردِ افزایشِ ۲۰ درصدی، پرداختِ مابهالتفاوتِ این رقم برای ۶ ماه نخست سال است، که هنوز صحبتی از آن نشده است.
اواسط هفتهی جاری، وزیر کار از افزایش ۲۰ درصدی مستمری خانوادههای تحت پوشش کمیته امداد و سازمان بهزیستی از شهریور ماه امسال خبر داد. بهروز مروتی، فعال حوزه معلولان، در خصوص افزایش ۲۰درصدیِ مستمری مددجویان گفت: دولت در لایحه بودجه ۱۴۰۲، مستمریِ مددجویان را ۲۰درصد اضافه کرده بود که بعدا مجلس رقم این مستمری را به ۴۰درصد رساند. البته سازمان برنامه و بودجه رغبتی به این افزایش ۴۰درصدی نداشت و شش ماه مصوبهی مجلس اجرا نشد و مددجویان با همان ۲۰درصد افزایشِ مندرج در بودجه مستمری میگرفتند.
مروتی گفت: افزایش ۲۰درصدیای که وزیر کار از آن صحبت کرده در واقع همان مصوبهی مجلس است که بعد از ۶ ماه قرار است اجرایی شود. البته افزایش ۴۰درصدیِ مستمریِ معلولان برای سال جدید، رقم چندانی نیست؛ مثلا اگر کسی سال گذشته ۵۵۰ هزار تومان مستمری دریافت میکرد، با افزایش ۴۰درصدی این رقم به ۷۷۰هزار تومان میرسد که با توجه به سبد معیشتِ نزدیک به ۲۰ میلیون تومانی و خط فقرِ رسمیِ ۱۵ میلیون تومانی، این افزایش عملا نمیتواند باری از روی دوش ما بردارد.
این فعال حوزهی معلولان گفت: موضوع مهم در موردِ افزایشِ ۲۰ درصدی، پرداختِ مابهالتفاوتِ این رقم برای ۶ ماه نخست سال است، که هنوز صحبتی از آن نشده است.
مروتی افزود: ما در سه نامهی جدا مطالباتِ خود را در خصوص معوقاتمان به سازمان برنامه و بودجه مطرح کردیم. متاسفانه در شرایط فعلی جامعه، از محرومترین قشر جامعه همین مستمری را هم ۶ ماه دریغ کردند و اکنون معلوم نیست چه زمانی قرار است مابهالتفاوتِ این ۶ ماه پرداخت شود. ضمن اینکه ما ۲ ماه حق پرستاری، ۴ ماه مابهالتفاوت افزایش کمک هزینه لوازم بهداشتی معوق داریم و همچنین کمک هزینه معیشتی خردادماه را دریافت نکردهایم. از طرفی، بودجههای دیگری نیز در ردیف سازمان بهزیستی آمده که هنوز از سوی سازمان برنامه و بودجه پرداخت نشده است./ ایلنا
طرح جدید کمیته امداد امام خمینی (ره) استان تهران به اعطا و شارژ بنکارتهای بهبود تغذیه مادران باردار و شیرده تحت پوشش، اختصاص دارد که از ابتدای سال جاری تاکنون ۲۵۵ مادر باردار و شیرده نیازمند، از خدمات آن بهرهمند شدهاند.
جهانبخش مرادی، معاون حمایت و سلامت خانواده کمیته امداد استان تهران گفت: «خدمات کمیته امداد در بخشهای مختلف براساس نیازجامعه هدف ارائه میشود، ارائه خدمات درمانی، بیمهای، ارتقای شاخصهای بهداشتی و بیمههای اجتماعی جامعه هدف از خدمات برجسته این نهاد در حوزه خدمترسانی به مددجویان تحت حمایت و اقشار نیازمند است. شناسایی بانوان باردار و شیرده دچار سوء تغذیه توسط مراکز بهداشت و درمان زیر مجموعه این دانشگاهها از جمله اقدامات معاونت امور بهداشتی دانشگاهها است و شارژ بنکارت تغذیه و پیگیری دریافت سبد غذایی خانوادهها از جمله وظایف کمیته امداد در این طرح است.»
وی همچنین افزود: «جامعه هدف میتوانند با حضور در فروشگاهها معرفی شده توسط مراکز بهداشت نسبت به تهیه بسته پروتئینی و حبوبات اقدام کنند. سرانه هر بانوی باردار و شیرده از کمک هزینه بهبود تغذیه ۳۵۰ هزار تومان است. در۵ ماهه امسال ۲۹۱ بانوی باردار و شیرده مشمول و نیازمند دریافت خدمات بهبود تغذیهای در استان تهران معرفی و از خدمات این نهاد بهرهمند شدهاند.»/همشهری آنلاین
واریزی جدید و تابستانه دولت رئیسی بحساب مردم
«سید پرویز فتاح» ( چهارشنبه) در حاشیه بازدید از عملیات توزیع بستههای لبنی برای یک میلیون خانواده نیازمند کشور با اعلام جزئیاتی از طرحهای قبلی بنیاد مستضعفان در توزیع بستههای معیشتی محرومان، اظهار کرد: بنیاد مستضعفان در طول دوره شیوع کرونا هر ۴ ماه یکبار بستههای معیشتی میان خانوارهای نیازمند توزیع کرد و در آخرین مرحله از این طرح که از بهمنماه 1401 تا خرداد 1402 ادامه داشت، یک میلیون و ۴۰۰ هزار بسته معیشتی را در سراسر کشور توزیع کرد.
رئیس بنیاد مستضعفان جزئیات توزیع یک میلیون بسته لبنی برای خانوادههای نیازمند سراسر کشور را اعلام کرد و گفت: ارزش ریالی هر بسته در بازار، ۶۰۰ هزار تومان است که برای این طرح ۶۰۰ میلیارد تومان تخصیص داده شده است.
رئیس بنیاد مستضعفان ادامه داد: بر همین اساس برای تابستان ۱۴۰۱ با توجه به اثرات حذف ارز ترجیحی که از یک سو باعث افزایش قیمت مواد لبنی و کاهش قدرت خرید خانوارهای نیازمند شده و از سوی دیگر تولیدکنندگان را نیز با مشکل مواجه کرده بود، بنیاد مستضعفان تصمیم گرفت تا در این مرحله یک میلیون بسته لبنی را میان نیازمندان توزیع کند.
وی با بیان اینکه توزیع یک میلیون بسته لبنی در این مرحله تا پایان شهریورماه ادامه دارد افزود: این بستهها با اولویت خانوادههای تحت پوشش کمیته امداد، بهزیستی و نیازمندان ساکن در مناطق هدف محرومیتزدایی بنیاد مستضعفان توزیع میشود.
فتاح اضافه کرد: توزیع این بستهها از ابتدای تیرماه آغاز شده و تا امروز توزیع آن در ۴ استان انجام گرفته و امروز نیز سهمیههای ۴ استان دیگر به حملهای توزیع اعزام میشوند.
رئیس بنیاد مستضعفان با بیان اینکه ارزش ریالی هر بسته در بازار، ۶۰۰ هزار تومان است گفت: بنیاد مستضعفان در این مرحله ۶۰۰ میلیارد تومان تخصیص داده و در صورت رضایتمندی از این طرح و میزان اثربخشی آن از نظر کالری، پروتئین، کلسیم و سایر مواد مغذی، این طرح جایگزین توزیع بستههای معیشتی میشود.
به گفته فتاح، با توجه به محتوای فسادپذیر بستههای لبنی، تمهیدات ویژه برای توزیع این بستهها با استفاده از تریلرها، کامیونها و وانتهای یخچالدار از مبدأ تا مقصد دیده شده و این بستهها باید در بازه زمانی مشخصی به دست خانوارهای هدف برسند.
بر اساس این گزارش، هر بسته لبنی شامل ۲۱ قلم محصولات از جمله شیر، خامه، پنیر، ماست و شیرکاکائو است که میزان کالری آنها ۱۰۷۰۰ کالری و پروتئین آن ۴۷۳ گرم است که قرار است ۵۰۰ هزار بسته برای مددجویان کمیته امداد امام خمینی (ره)، ۲۵۰ هزار بسته میان مددجویان سازمان بهزیستی کشور و ۲۵۰ هزار بسته نیز در مناطق هدف بنیاد مستضعفان توزیع شود.
واریز یارانه 360 و 520 هزارتومانی نقدی در جیب خانوارها
دولت سیزدهم در راستای کمک به معیشت و افزایش قدرت خرید مردم، از سال گذشته یارانه نقدی را برای دهکهای مختلف با هدف کاهش فاصله قدرت خرید و تورم افزایش داد و بعد از ۱۱ سال و پنج ماه با یارانه ۴۵ هزار تومانی خداحافظی کرد.
یارانه نقدی راهکاری بود که دولت دهم در سال ۱۳۸۹ در پیش گرفت و به حساب سرپرستان خانوار ۴۵ هزار و ۵۰۰ تومان به ازای هر عضو واریز کرد. در طول ۱۵۳ ماه گذشته دولتها همواره یارانه را بدون وقفه پرداخت کردند که البته این مبالغ هزینهای هنگفتی را روی دوش آنها میگذاشت.
البته مبلغ یارانه نقدی در دولت سیزدهم از ۴۵ هزار و ۵۰۰ تومان به ۳۰۰ هزار تومان و ۴۰۰ هزار تومان برای دهکهای چهارم تا نهم و اول تا سوم رسید که از این حیث دولت فشار مضاعفی را متحمل شد.
چرا که بر اساس آمار رسمی منتشر شده از سوی سازمان هدفمندی یارانهها که مرکز پژوهشهای مجلس در گزارش خود به آن اشاره کرده است، از ابتدای پرداخت یارانه نقدی تا اردیبهشت ماه سال گذشته که یارانه ۳۰۰ هزار تومانی و ۴۰۰ هزار تومانی برای دهکهای مختلف در نظر گرفته شد، در هر سال دولت حدود ۴۱ هزار میلیارد تومان از منابع خود را صرف پرداخت یارانه نقدی مردم میکرد.
اما این مبلغ با افزایش یارانه در سال گذشته ۱۸ برابر افزایش یافت، چرا که دولت سیزدهم فقط در سال ۱۴۰۱ بابت پرداخت یارانه نقدی به مردم حدود ۷۳۸ هزار میلیارد تومان هزینه کرد.
گرچه در سالهای قبل از دولت سیزدهم نیز تحت عناوین مختلف از یارانه کمک معیشتی تا سبد کالا و وامها و کمکهای بلاعوض در دوران کرونا دولت گذشته تلاش کرد تا قدری فاصله بین قدرت خرید مردم و تورم را کاهش دهد اما هیچ وقت مبلغ یارانه نقدی افزایش پیدا نکرد.
اما دولت سیزدهم با تحمل فشاری ۱۸ برابر بیشتر از قبل زیر بار افزایش یارانههای نقدی رفت و از دو ماه گذشته نیز تحت عنوان طرح کالابرگ یارانه دهکهای اول تا سوم ابتدا به ۴۸۰ هزار تومان و نهایتا به ۵۲۰ هزار تومان افزایش یافت.
البته شرط این افزایش مبلغ یارانه خرید کالابرگ توسط مشمولان آن و در قالب شرایط اعلامی است اما دولت سیزدهم با این اقدامات سعی کرد فاصله تورم افسارگسیخته سالها و ماههای گذشته که به گفته رئیس کل بانک مرکزی وارد کانال بیش از ۴۰ درصدی شده بود را با قدرت خرید مردم کم کند.
چرا که نرخ تورم در سال ۱۳۸۹ یعنی نخستین سالی که یارانه پرداخت شد، ۱۲.۴ درصد بود که در طول سالهای بعد از آن روند افزایشی پیدا کرد. اما در دولت گذشته و تا سال ۱۳۹۶ نرخ تورم کاهشی شد و از سال ۱۳۹۷ تا سال گذشته همچنان نرخ تورم روند افزایشی داشت و در هر سال شاهد بالارفتن آن بودیم. به همین سبب میتوان گفت که دولت برای پر کردن گپ بین نرخ تورم افزایش یافته قدرت خرید کاهش یافته مردم افزایش ۱۸ برابری یارانهها را در پیش گرفت. / ایسنا
دیدگاه تان را بنویسید