اخبار زنده|بهشت زهرا
تغییرات جدید در بهشت زهرا|هر کد ملی یک قبر + قیمت
تاجیک در ارتباط با قیمت قبور در بهشت زهرا گفت: قیمت قبور در نواحی یک، ۲ و ۳ متفاوت است؛ البته نرخ دریافتی برای فروش قبور بر اساس نرخ مصوب شورای شهر تهران است که هر ساله به تصویب میرسد و بهشت زهرا (س) موظف به انجام آن است.
بهشت زهرا نام بزرگترین آرامستان ایران است که در جنوب تهران قرار دارد. فعالیت بهشت زهرا رسماً در سال ۱۳۴۹ خورشیدی آغاز شد. البته تفکر پایهریزی بهشت زهرا با هدف پایان دادن به قبرستانهای متعدد در پایتخت ایران در سال ۱۳۴۵ شکل گرفت، در نهایت در ۲۷ تیر چهار سال بعد،بهشت زهرا اولین میهمان دائمی خود را پذیرا بود.پس از «محمدتقی خیال» که در قطعه یک، ردیف یک و شماره یک به خاک سپرده شد،میلیون ها نفر دیگر هم در بهشت زهرا ایران ساکن شدند تا شهر بزرگی از مردگان در جنوب تهران شکل بگیرد.
تصمیمات جدید در بهسازی وضعیت قبور و دفن اموات در بهشت زهرا
مدیرعامل سازمان بهشت زهرا (س) از تلاش این سازمان برای ایجاد ظرفیتهای جدید برای دفن اموات با توجه به اتمام ظرفیت بهشت زهرا (س) خبر داد و گفت: در تلاش هستیم با اقدامات متفاوت جلوی دلالی قبور و ایجاد سلطان قبر را بگیریم.
به گزارش ایسنا، تاجیک در نشست خبری امروز چهارشنبه در تشریح گزارش عملکرد یکساله سازمان بهشت زهرا، گفت: با توجه به تصمیم رژیم پهلوی برای انتقال آرامستانهای داخل تهران به بیرون از شهر و ایجاد آرامستان مرکزی در سال ۱۳۴۹ بهشت زهرای تهران تاسیس شد. بهشت زهرا در طول ۵۳ سال گذشته دچار فرسودگی شده و از سوی دیگر ظرفیت دفن اموات در این آرامستان رو به اتمام است؛ لذا باید هم برای فرسودگی بهشت زهرا و هم ایجاد ظرفیتهای جدید برای دفن اموات تدبیری اتخاذ میشد.
وی افزود: قطعات قدیمی از سال ۱۳۴۹ ایجاد شد. در اوایل دهه ۸۰ قطعات ۲۰۰ به بعد ایجاد شد و از دهه ۹۰ نیز قطعات ۳۰۰ به بعد ایجاد شدند و به این ترتیب حدود دو میلیون نفر از اموات شهر تهران در بهشت زهرا دفن شدهاند. بی تردید برای ۵۰ سال آینده با توجه به پیری جمعیتی که وجود دارد باید برای محل تدفین اموات فکری اتخاذ شود؛ لذا یکی از مهمترین اقدامات این دوره مدیریت شهری تعیین تکلیف آرامستانهای جدید است.
وی ادامه داد: شهرداران در دورههای مختلف در این خصوص تلاش کردهاند؛ اما تلاشها به نتیجه نرسید و ما نیز حدود یک سال وقت داریم این آرامستانها را تعیین تکلیف کنیم و مردم را از نگرانی در بیاوریم؛ لذا تصمیم گرفته شد در سال آینده سه آرامستان در اطراف تهران بر اساس مطالعات و ظرفیتهایی که شکل گرفته احداث شود. قطعا آرامستانهای دیگر آرامستان مرکزی تهران نیست و سال آینده به همراه بهشت زهرا چهار آرامستان خواهیم داشت که توزیع جغرافیایی آن به گونهای است که شهروندان میتوانند در نزدیکی محل سکونت خود برای دفن امواتشان اقدام کنند.
وی با اشاره به بهسازی قطعات شهدا به عنوان یکی از اقدامات شاخص این دوره مدیریت شهری گفت: بی تردید شهدا مفاخر و هویت ما هستند و مزار آنها گنجینهای برای آیندگان خواهد بود؛ اما وضعیت فعلی شرایط مناسبی نیست؛ لذا یکی از بزرگترین پروژههایی که آغاز کردیم و تا سال آینده نیز به اتمام خواهد رسید بهسازی قطعات شهداست.
احداث پیاده راه فرهنگی و اتصال گلزار شهدا به حرم امام راحل
به گفته وی، از سوی دیگر موضوع اتصال فیزیکی گلزار شهدا به حرم مطهر امام راحل را نیز آغاز خواهیم کرد تا به این ترتیب با احداث پیاده راه فرهنگی، گلزار شهدا به حرم امام راحل متصل شود. این اقدام با استفاده از احداث یک زیرگذر با صحن شهدای حرم مطهر و گلزار شهدای بهشت زهرا (س) انجام خواهد شد و در مسیر نیز ایستگاههای فرهنگی تعبیه خواهد شد تا این بینالحرمین را بتوانیم ساماندهی کنیم و یک قطب فرهنگی در بهشت زهرا ایجاد کنیم.
الکترونیکی کردن خدمات عروجیان و رونمایی از سامانه بارگذاری مدارک تا ۶ ماه آینده
مدیرعامل سازمان بهشت زهرا (س) تأکید کرد: موضوع الکترونیکی کردن خدمات عروجیان نیز در دستور کار قرار گرفته است. روزانه هزاران نفر برای دفن اموات به بهشت زهرا میآیند؛ لذا در صدد هستیم فضای مراجعه را کم کنیم و خانواده متوفی از لحظهای که عزیز خود را از دست میدهد با ورود به سامانه و بارگذاری مدارک، خدماتی همچون اعزام آمبولانس و حتی جانمایی مزار را به صورت برخط و هوشمند دنبال کنند. این اقدام با ایجاد زیرساختها تا شش ماه آینده عملیاتی خواهد شد و میتوانیم از این سامانه رونمایی کنیم.
وی ادامه داد: یکی از دغدغههای مردم در سازمان بهشت زهرا این بود که در برخی مواقع از سوی برخی افراد مبالغی برای انجام برخی کارها درخواست میشد؛ لذا با هدف صیانت از همکاران خودمان در سازمان بهشت زهرا شفافیت را در دستور کار قرار دادهایم. در حال حاضر حدود ۲۰۰۰ نفر نیرو به صورت مستقیم و ۱۰۰۰ نفر به صورت واسطه و پیمانکاری با سازمان بهشت زهرا در همکاری هستند؛ لذا شفاف سازی و سالم سازی با هدف صیانت از کارکنان از طریق افزایش سامانههای تصویری و سامانههای نظارتی عملیاتی شد و از سوی دیگر آموزش کارکنان را به صورت جدی پیگیری کردیم. همچنین ابلاغ شد همه کارکنان اتیکت اسم و فامیل روی لباس آنها نصب شده باشد.
تاجیک افزود: موضوع هوشمندسازی و الکترونیکی کردن خدمات بهشت زهرا (س) با هدف تحقق ایجاد شفافیت انجام شده است. در موضوعات قیمت قبر، خدمات و ... و حتی انتخاب قبور فضایی ایجاد شده بود که ما با هدف صیانت از کارکنان خودمان این فضا را از طریق ثبت سند قبور در سیستم ثبت اسناد از بین بردیم و موضوع شفافیت را در بهشت زهرا (س) گسترش دادیم.
وی تأکید کرد: اساسنامه سازمان بهشت زهرا تاکید میکند که این سازمان متولی همه قبرستانهای خصوصی، عمومی، وقفی و ... در تهران است؛ لذا سازمان بهشت زهرا نسبت به آرامستانهای تهران در دورههای گذشته کم توجهی کرده، اما در رویکرد جدید آرامستانهای امامزادگان، مزار شهدای گمنام و ... مورد توجه قرار میگیرد. در همین راستا ساماندهی یادمان شهدای گمنام به شهرداری تهران سپرده شده و با ایجاد یک ستاد هماهنگی در شهرداری تهران این کار به سازمان بهشت زهرا واگذار شده است.
آغاز ساماندهی آرامستانهای درون امامزادگان و ادامه آن تا سال آینده
مدیر عامل سازمان بهشت زهرا (س) اظهار کرد: یکی از اقدامات موثر این دوره این است که یادمان شهدای گمنام آنهایی که فرسوده است نوسازی و آنهایی که یادمان ندارد برای آنها یادمان ساخته خواهد شد. این کار با ایفای نقش برای اجرای مسئولیت سازمانهایی که در این حوزه مسئولیت دارند، انجام میشود. در راستای ساماندهی آرامستانهای درون امامزادگان نیز در قدم اول ابن بابویه و در قدم دوم امامزاده عبدالله را آغاز کردیم و امامزادگان دیگر نیز در سال جاری و سال آینده در دستور کار قرار گرفتند.
وی در تشریح جانمایی احداث آرامستانهای جدید برای شهر تهران گفت: این آرامستانها در سه نقطه جنوب شرق، شمال غرب و شمال شرق احداث خواهند شد؛ اما با هدف جلوگیری از روی دادن اتفاقات پیش بینی نشده این نقاط تا زمانیکه قطعی نشدند اعلام نخواهند شد.
تاجیک در خصوص نرخ قبور در سازمان بهشت زهرا (س) نیز گفت: از گذشته قیمت قبور در سه ناحیه بهشت زهرا متفاوت بوده و نرخ توسط شورا مصوب میشود. در ناحیه ۳ بهشت زهرا دفن روز در قطعات ۳۲۷ و ۳۲۸ انجام میشود که طبقهای که به متوفی داده میشود رایگان است و برای دو طبقه دیگر چهار میلیون و ۳۰۰ هزار تومان دریافت میشود که خانواده متوفی میتواند همان موقع یا با فاصله سه الی چهار ماه این مبلغ را پرداخت کند. در ناحیه ۳ قطعات قدیمیتر قیمت سه طبقه ۴۵ میلیون تومان است. در ناحیه ۲ که حدود ۲۳ سال است شکل گرفته سه طبقه ۷۵ میلیون تومان است و در ناحیه یک قبور سه طبقه ۱۱۵ میلیون تومان است.
وی در ادامه افزود: در مورد وجود فضاهای دلالی موضوع را رد نمیکنم. از گذشته چنین چیزی وجود داشته؛ اما تلاش این بوده که با آموزش و فراهم کردن فضا برای گزارشهای مردمی این موضوع را به حداقل برسانیم. البته افرادی توسط دوستان ما شناسایی و به مراجع قضایی معرفی شدند.
مدیرعامل سازمان بهشت زهرا با تأکید بر ادامه فعالیت مباشرین در جهت تسهیل کار خانواده متوفیان در پاسخ به ایسنا، گفت: پایانه مرکزی آمبولانسهای شهری در چهارراه ولیعصر فعال است و با موافقت شهردار تهران و همکاری مناطق مقرر شده در چهار نقطه این پایانهها گسترش پیدا کند تا نسبت به افزایش سرعت اعزام آمبولانسها اقدام کنیم. این پایانهها در چهار پهنه تهران احداث خواهند شد تا علاوه بر افزایش سرعت اعزام آمبولانسها در مواقع بحران نیز که مسیرها بسته میشود تردد این آمبولانسها را تسهیل کنیم.
وی در مورد پیش فروش قبور در بهشت زهرا (س) نیز گفت: موضوع پیش فروش از گذشته وجود داشته است و مصوبه شورای شهر تهران را نیز دارد. بر همین اساس در هر سه ناحیه بهشت زهرا در قطعات قدیمیتر پیش فروش انجام میشود و قیمت قبور نیز در پیش فروش حدود ۳۰ درصد بیشتر از دفن روز است.
خرید ۱۵ دستگاه آمبولانس از ایران خودرو برای تجهیز و تبدیل به آمبولانسهای بهشت زهرا
وی در پاسخ به سوال دیگر ایسنا در خصوص نوسازی ناوگان آمبولانسهای سازمان بهشت زهرا گفت: در حال حاضر در آستانه خرید ۱۵ دستگاه آمبولانس از ایران خودرو برای تجهیز و تبدیل به آمبولانسهای بهشت زهرا هستیم و در بودجه سال آینده نیز پیش بینی نوسازی این ناوگان را انجام دادیم.
وی در تشریح هزینههای دفن در بهشت زهرا، گفت: اولین هزینه مربوط به انتقال متوفی از منزل یا بیمارستان به بهشت زهرا است، هزینه بعدی مربوط به تغسیل و هزینه دفن است و همچنین هزینههایی که مربوط به کارگر آماده سازی قبر، سنگ لحد و تدفین است، اما در مجموع تنها ۳۰ درصد هزینههای تمام شده را از شهروندان دریافت میکنیم و در قبال این ما به التفاوت هم از منابع عمومی شهرداری استفاده نمیشود. بهشت زهرا از گذشته سازمانی خودکفا بوده و حتی از مازاد درآمدهای بهشت زهرا به خزانه شهرداری واریز انجام میشده است، اما از سال آینده از نگاه یک سازمان درآمدی به سازمانی خدماتی و فرهنگی تبدیل خواهیم شد.
به هر کد ملی تنها یک پلاک قبر در بهشت زهرا واگذار میشود
وی در تشریح اقدامات سازمان بهشت زهرا برای جلوگیری از موضوع دلالی و ایجاد سلطان قبر در موضوع پیش فروش قبور گفت: در ابلاغیهای که از بهمن ماه سال گذشته داشتهایم در بهشت زهرا به هر کد ملی تنها یک پلاک قبر واگذار میشود و با توجه به اینکه انتقال سند قبور باید در سیستم ثبت اسناد ثبت شود انتقال صرفا با نظارت سازمان بهشت زهرا انجام میشود. به این ترتیب جلوی سو استفاده، دلالی و ایجاد سلطان قبر را خواهیم گرفت.
منبع اصلی درآمد بهشت زهرا فروش قبر است
وی تاکید کرد: منبع اصلی درآمد بهشت زهرا فروش قبر است و ۷۰ درصد هزینهای که بابت خدمات از شهروندان دریافت نمیشود از همین منابع تامین میکنیم. شورای شهر تهران در هر دورهای بر اساس سیاستی که داشته هزینههای خدمات را در یکسال حداکثر ۳۰ درصد افزایش داده است؛ لذا با توجه به تورم فاصله تامین هزینههایی که از شهروندان گرفته نمیشود مداوم افزایش پیدا کرده است؛ لذا برای تامین هزینه احداث سه آرامستان جدید در تهران شهردار تهران دستور داده است که خرید زمینها توسط سازمان املاک و مستغلات انجام شود و بهشت زهرا در این حوزه هزینهای را متقبل نشود.
به گزارش ایسنا، پیش از آغاز این نشست خبری تاجیک مدیرعامل سازمان بهشت زهرا (س) در جریان بازدید خبرنگاران از قطعه شهدا و روند بهسازی این قطعات، گفت: قطعه پنجاه گلزار شهدای بهشت زهرا مربوط به شهدای پس از انقلاب است که در حقیقت شهدای رسانه، آتش نشان و شهدای تفحص شده هستند. نابسامانیهای قبور و محیط پیرامونی و سایبانهایی که در این قطعه وجود داشت خطراتی را برای تردد مردم به ویژه در هنگام بارندگیها ایجاد میکرد؛ لذا در این دوره مرمت و بهسازی این قطعه و قبور آن در دستور کار قرار گرفت.
وی درباره وضعیت قطعه شهدا با اشاره به فرامین مقام معظم رهبری برای حفظ قطعه شهدا به همین شکل، افزود: این موضوع چارچوب کاری ما را مشخص میکند؛ لذا با در نظر گرفتن همین ملاحظات سنگ مزار، حجله و کتیبههایی که توسط خانوادهها نصب شده بود حفظ خواهد شد. در بهشت زهرا (س) پیرامون مزار شهدا و سایبانهایی که بعضاً خطرآفرین بود ساماندهی انجام شد.
تاجیک ادامه داد: مطالعاتی در این خصوص از گذشته وجود داشت؛ اما هنگامی که ما میخواستیم کار را آغاز کنیم مجموعهای را دعوت کردیم و کار مطالعاتی انجام شد و بی تردید ما در این محل چیزی را نمیسازیم و صرفا فضای موجود را مناسب سازی میکنیم. در این راستا سنگ قبر، حجله و آثار شهید و خانواده حفظ خواهد شد و مناسب سازی کف بین قبور انجام میشود. این کار نیز با سنگ سادهای که در زمانهای بارندگی از سر خوردن افراد جلوگیری میکند انجام خواهد شد. همچنین از سقف سایبانی استفاده میکنیم که شبیه به همین سایبانهای موجود است.
وی تأکید کرد: سنگ مزار و بافت فعلی در قطعه شهدا حفظ میشود و حتی اختلاف ارتفاع مزارها همچون گذشته باقی میماند. البته برای سنگ مزارهایی که بیش از ارتفاع مجاز هستند با خانوادهها صحبت خواهیم کرد که کمی از ارتفاع آنها کاسته شود.
مدیر عامل سازمان بهشت زهرا (س) در پاسخ به سوالی در خصوص بخش مربوط به شهدای فاطمیون گفت: بی تردید در مزار شهدای ایرانی و سایر شهدا به ویژه شهدای فاطمیون تفاوتی قائل نیستیم. از گذشته برای قطعات شهدا کانکسهایی در نظر گرفته میشد که خانوادههای آنها از این کانکسها استفاده میکردند؛ اما برای بخش شهدای فاطمیون با توجه به اینکه تازه تأسیس است این کانکسها اضافه نشده، از سوی دیگر سیاست بهشت زهرا افزایش این کانکسها نیست. چرا که محدودیت فضا نیز وجود دارد و از همان کانکسهای قبلی استفاده میکنیم.
وی تأکید کرد: مبلمانی طراحی کردهایم که در فضای مناسب برای نشستن خانوادهها فضایی را در نظر بگیریم، اما ساختار قطعه شهدا به شکلی نیست که در پایین هر مزار فضای نشستن و نیمکت تعبیه کنیم. یکی از موضوعاتی که موجب نارضایتی خانوادهها از طرح ساماندهی بود همین موضوع است، اما اندازه سنگ قبرها و ساختار قطعه چنین اجازهای را نمیدهد. ما نسبت به مردم تکلیفی داشتیم که باید شرایط زیارت مناسب را فراهم کنیم. در همین راستا اولین بلوکی که از این ساماندهی آماده شد در راستای منویتت مقام معظم رهبری برای حفظ آثار شهدا انجام شده و عکس و حجلهها حفظ شده است.
تا سال آینده کل گلزار شهدا بهسازی میشود
تاجیک ادامه داد: ما در تلاشیم کار منطقی انجام دهیم و نسبت به آن پاسخگو باشیم. البته ممکن است اقدامات ما انتقادات و اعتراضاتی نیز به همراه داشته باشد، ولی باید به نیاز موجود شهروندان پاسخ دهیم. ان شاءالله پس از قطعه ۵۰ ساماندهی قطعه ۵۳ را آغاز و در کمتر از یک سال آینده کل گلزار شهدا را بهسازی خواهیم کرد. این اقدام بر اساس ابلاغیه شورای عالی انقلاب فرهنگی به شهرداری تهران در مورد بهسازی و مرمت قطعه شهدا عملیاتی شده و در این کار نیز با بنیاد شهید تفاهمنامه امضاء کردیم و همکاری میکنیم.
ایجاد پارکینگ و صحن امام روحالله در قطعه ۵۰ بهشت زهرا
وی تاکید کرد: همزمان با بهسازی قطعه ۵۰ صحنی به نام امام روح الله ایجاد کردیم که فضایی برای برگزاری نماز در قطعه ۵۰ است. علاوه بر این پارکینگ نیز برای این قطعه ایجاد شده است.
نصب بنر پیش فروش قبر در بهشت زهرا
ارزش گذاری و قیمت قبور در بهشت زهرا
اینجا بهشت زهراست. اموات تهرانی در این گورستان به خاک سپرده میشوند. پیشفروش خانه ابدی در بهشت زهرا با نرخهای متفاوت آغاز شد.
بنرهای در شهر مردگان نصب شده و به بازماندگان خبر می دهند اگر می خواهید می توانید در قبور 1 تا 258 قبور را پیش خرید کنید و برای این کار به باجه 2 پذیرش عروجیان هر روز از ساعت 8:15 تا 14:15 مراجعه کنید.
قیمت پیش خرید قبر با داشتن متوفی متفاوت است. در فاز یک قیمت قبر 115 میلیون و 500 هزار تومان در 3 طبقه است.
مراجعه کردم و دیدم خبر درست است و قیمت قبور در قطعات مختلف متفاوت است . در فاز یک قیمت قبر 115 میلیون و 500 هزار تومان در 3 طبقه است و فروش در صورتی است که متوفی داشته باشید و قبری هم وجود داشته باشد.
در قطعه 2 هم قیمت حدود 71 میلیون تومان است و در فاز سوم 42 میلیون و قطعات جدید و یا روز دفن قیمت 10 میلیون تومان است البته این قیمت ها برای 3 طبقه است.
افزایش قیمت ها هر ساله از اردیبهشت اعمال می شود اما امسال از ابتدای فروردین قیمت ها افزایش یافت.
2 طبقه قبر در قطعه یک اگر متوفی داشته باشید 100 میلیون تومان است/قیمت طبقه سوم هم به روز حساب می شود/برای احیای هر طبقه هم 13 میلیون تومان هزینه دریافت می شود/فروش در قطعه 228 بهشت زهرا با قیمت 62 میلیون
در مورد پیش فروش در قطعه یک قیمت قبور100 میلیون برای 2 طبقه در صورتی که متوفی نداشته باشید و قیمت طبقه سوم هم به روز حساب می شود.
در فاز دوم هم فقط قطعه 228 پیش فروش می شود و قیمت 2 طبقه 62 میلیون است و قیمت طبقه سوم هم به روز حساب می شود. برای احیای هر طبقه هم 13 میلیون تومان هزینه دریافت می شود.
در خصوص دریافت اطلاعات درباره آخرین قیمت ها و همچنین پیش فروش قبور به سراغ یکی از مدیران شهری رفتیم و وی به خبرنگار فارس گفت: قیمت ها در بهشت زهرا بر اساس مصوبه شورای اسلامی شهر تهران است.
وی در خصوص پیش فروش قبور هم گفت که شورای شهر درجریان است و در این زمینه هماهنگی های لازم صورت گرفته است.
این مقام مسوول می گوید که برای ساخت گورستان جدید در تهران هم اقداماتی صورت گرفته و بزودی این موضوع تعیین تکلیف می شود.
درخواستهای مردمی برای فروش پنج قبر یا تعدادی قبر در کنار یکدیگر وجود دارد/گورستانی در شرق و غرب تهران ساخته شود؛ مشاور گرفتیم
البته اخباری هم در خصوص فروش چند قبر در کنار هم به درخواست مردم شنیده شد که حسین نظری معاون شهرداری تهران در این باره می گوید: قبور خانوادگی از گذشته در بهشت زهرا وجود داشته اما جدیدا درخواستهای مردمی برای فروش پنج قبر یا تعدادی قبر در کنار یکدیگر وجود داشته که این قبور محصور نیستند و نخواهند بود و این موضوع بررسی می شود.
معاون شهردار تهران در خصوص ساخت گورستان جدید در تهران به خبرنگار فارس گفت: باید جانمایی در این زمینه صورت گیرد و گورستانی در شرق و غرب تهران ساخته شود البته قرار است مشاور گرفته شود تا این کار به درستی انجام شود.
گورستان جدید برای تهرانی ها در سال جاری/مدیر عامل بهشت زهرا خبر از افتتاح آرامستان جدید برای تهرانی داده بود
ظرفیت بهشت زهرا هم در حال پر شدن است. باید تمرکز زدایی از بهشت زهرا برداشته و در نقاط دیگر شهر گورستان ساخته شود.البته برخی مسوولان شهری اعلام کردند که بزودی در تهران گورستانی ساخته می شود و در آذر سال گذشته مدیر عامل بهشت زهرا خبر از افتتاح آرامستان جدید برای تهرانی داده بود.
ارتقاء عملکرد و بهبود کیفی ارائه خدمات به مردم
جواد تاجیک؛ مدیرعامل سازمان بهشت زهرا(ع) به مأموریتهای این سازمان برای ارتقاء عملکرد و بهبود کیفی ارائه خدمات به مردم اشاره کرده بود و گفته بود که مدیران عامل سابق همگی زحمت کشیدند و با روش و منش خود کارهای بسیاری انجام دادند؛ معتقدیم اقدامات خوبی که در گذشته صورت گرفته است نباید متوقف شود و باید ادامه پیدا کند.
باید فضای داخلی بهشت زهرا به شعائر اسلامی ـ ایرانی مزین شود /معماری ایرانی اسلامی در دستور کار
مسوولان جدید شهری معتقد هستند که باید فضای داخلی بهشت زهرا(ع) حتماً معماری ایرانی اسلامی داشته باشد؛ بهشت زهرا حتماً نیاز به مساجد و نمازخانههای بیشتری دارد، باید فضای داخلی بهشت زهرا به شعائر اسلامی ـ ایرانی مزین شود همچنین موضوع فرهنگسازی آداب زیارت موضوع بسیار مهمی است که باید در دستور کار قرار گیرد.
طراحان بهشت زهرا در نخستین سال تاسیس اعلام کرده بودند که این آرامستان برای مدت ۳۰ سال ظرفیت دارد
بر اساس این گزارش، «تاریخچه بهشت زهرا به بیش از نیمقرن پیش باز می گردد؛ یعنی روز ۲۵ تیر ۱۳۴۹ آرامستانی در تهران ایجاد شد. در واقع گرچه طراحان بهشت زهرا در نخستین سال تاسیس اعلام کرده بودند که این آرامستان برای مدت ۳۰ سال برای درگذشتگان پایتخت کفایت میکند اما ظرفیت بهشت زهرا دو سال زودتر از موعد پیشبینیشده یعنی در سال ۱۳۷۸ پر شد.
با این حال در همان سال، مساحت ۱۱۰ هکتاری در قسمت شمال شرقی این آرامستان به مجموعه بهشت زهرا اضافه و مهرماه ۱۳۸۸ هم ۱۶۰ هکتار دیگر در بخش شرقی به این آرامستان ملحق شد تا وسعت آن به ۵۸۴ هکتار برسد.
دیدگاه تان را بنویسید