پایگاه خبری خانه فوتبال:

اساسنامه فدراسیون فوتبال تا چه زمانی قرار است در بلاتکلیفی باشد؟ آیا رفت و آمدها تمام نشده و قرار نیست تأییدیه اساسنامه برای فدراسیون فوتبال ایران ارسال شود؟ ارسال اساسنامه می‌تواند بلافاصله همراه با برگزاری مجمع برای تصویب آن، انتخابات را به دنبال داشته باشد تا فدراسیون فوتبال هم مانند اساسنامه‌اش از بلاتکلیفی خارج شود. از همین‌رو باید بررسی‌هایی صورت بگیرد تا ببینیم اساسنامه فدراسیون فوتبال ایران امروز چه حال و روزی دارد.

بیش از یک سال از حضور نمایندگان فیفا و AFC گذشته است. حضوری که برای برگزاری جلسات مشورتی با فدراسیون فوتبال ایران برای اصلاح اساسنامه بود و در ادامه مکاتبات از سوی فیفا با فدراسیون فوتبال ایران برای اصلاح اساسنامه نتیجه‌ای نداشت و فدراسیون فوتبال اساسنامه اصلاح شده‌ای را برای فیفا ارسال نکرد. حتی این موضوع در دستور جلسه برای رسیدگی داخلی در هیئت رئیسه و مجمع هم قرار نگرفت و همه چیز مسکوت بود. یک بار به بهانه ورود بانوان به ورزشگاه در دیدار ایران و کامبوج و بار دیگر به بهانه‌های مختلف که این ماجرا تا پایان ریاست مهدی تاج ادامه داشت. رئیس مستعفی که در آستانه انتخابات، اصلاح اساسنامه را صلاح نمی‌دید و از همین‌رو قصد داشت اصلاح آن را به بعد از انتخابات موکول کند، اما چه بسا که عمر مدیریتی تاج به پایان دوره‌اش نرسید و مجبور به استعفا شد.

استعفای تاج، معنایش بلاتکلیفی فدراسیون فوتبال بود. فدراسیون بدون نایب رئیس اول، سرپرستی حیدر بهاروند به عنوان نایب رئیس دوم را به دنبال داشت و پس از آن، سرپرست دبیرکلی تغییر کرد تا مهدی محمدنبی دبیرکل فدراسیون شود. تغییرات و اصلاح اساسنامه سرعت بیشتری گرفت و کمیته حقوقی و تدوین مقررات فدراسیون فوتبال هم وارد عرصه شد تا اساسنامه زودتر به مجمع برسد. چندین بار رفت و آمد اساسنامه بین فدراسیون فوتبال ایران و فیفا، در نهایت تنها یک ایراد را به دنبال داشت و آن هم بند یک اساسنامه بود که فدراسیون فوتبال را طبق قوانین داخلی ایران، نهاد عمومی غیر دولتی می‌دانست. مسئله‌ای که نسبت به آن اختلاف نظر وجود داشت، اما فدراسیون در نهایت در این موضوع نیز با فیفا به نقطه نظری مشترک رسید.

دوشنبه، 23 تیرماه فدراسیون فوتبال ایران پس از حل تمام اختلافات موجود در اساسنامه آن را برای فیفا ارسال کرده است. اما امروز، دقیقاً دو ماه از گذشت این تاریخ، هنوز تأییدیه‌ای برای فدراسیون فوتبال ایران ارسال نشده است. با توجه به اینکه در این بین بارها نام فیفا مطرح شده و اساسنامه فدراسیون فوتبال هم مرتبط با این نهاد قانونی و بین‌المللی است، خیلی‌ها مقصر اتفاقات را فیفا می‌دانند. چه بسا حتی نام ماتیاس گرافستروم، معاون دبیرکل فیفا و از افراد نزدیک به اینفانتینو مطرح می‌شود که چندین سفر به ایران هم داشته، اما آیا بهتر نیست سراغ اساسنامه را در جای دیگری گرفت که اتفاقاً پیش از این هم به آن اشاره‌هایی شده است؟

کنفدراسیون فوتبال آسیا در موضوع اساسنامه فدراسیون فوتبال ایران، خود را جلوتر از فیفا درگیر مسئله کرده است. یعنی بسیاری از ایرادهای وارد شده به اساسنامه از سوی AFC مطرح شده و پیگیری‌های خبرنگار تسنیم نشان می‌دهد حتی فیفا بارها اعلام کرده مشکلی در اساسنامه فدراسیون فوتبال ایران نمی‌بینید. هرچند در این خصوص جلسات مشترکی هم میان فیفا، AFC و فدراسیون فوتبال ایران برگزار شده که فیفا نقطه نظرات خود را در این جلسه مشترک هم مطرح کرده، اما ایراد کار هنوز در کنفدراسیون فوتبال آسیاست.

کمیته فدراسیون‌های عضو AFC یکی از بخش‌های سیاست‌گذار در مسائل و امورات مربوط به فدراسیون‌هاست. در کنار این کمیته دپارتمان فدراسیون‌های عضو و فدراسیون‌های منطقه‌ای نیز فعالیت می‌کند و امور اجرایی را در دست دارد که وحید کردانی ریاست این دپارتمان را به عهده دارد. در اصل، گیر کار فدراسیون فوتبال ایران به همین بخش مربوط است که بنا به دلایل مختلف اساسنامه فدراسیون فوتبال ایران، هنوز مورد تأیید قرار نمی‌گیرد. از داخل ایران هم افرادی هستند که با این کمیته و نفرات آن ارتباط دارند و برخی مسائل و اطلاعات را مطرح می‌کنند، اما هدف از این کار چیست؟

بررسی‌ها نشان می‌دهد که اساسنامه فدراسیون فوتبال به نوعی گرو کشی برخی اهداف خاص شده است. اینکه این افراد چه چیزی را دنبال می‌کنند و اهداف آنها چیست، مسئله قابل پرداختی در این مقوله نیست، اما سؤال اینجاست که چرا کنفدراسیون فوتبال آسیا باید چنین رفتاری را در قبال فوتبال ایران داشته باشد؟ آن هم در حالی که فیفا موافقت خود را با اساسنامه اعلام کرده و حالا سنگ‌اندازی از جای دیگری صورت می‌گیرد. جالب اینجاست در یکی از جلسات مشترک سه جانبه در خصوص اساسنامه، نفرات حاضر در جلسه از سوی AFC وقتی پاسخ‌های قانع کننده دریافت کردند، موضوعی بی ارتباط با اساسنامه را مطرح می‌کنند که فیفا ضمن مخالفت با طرح چنین موضوعی، نسبت به طرح مسائلی غیر از اساسنامه در این جلسه ایراد می‌گیرد. این نشانه‌ها نشان می‌دهد دلایل AFC برای تأیید نکردن اساسنامه، فراقانونی است و هیچ توجیه منطقی و قانونی ندارد. آیا در این شرایط نباید این سؤال را پرسید که اساسنامه فدراسیون فوتبال ایران چرا باید توسط عده‌ای خاص، گروکشی شود؟

با دوستان خود به اشتراک بگذارید: