پایگاه خبری خانه فوتبال:

چند وقتی است که لایحه تعطیلی آخر هفته از طرف دولت رئیسی به مجلس رسیده .تعطیلی دو روز در هفته برای کل کشور می باشد.مجلس تلاش های بسیاری برای تحقق طرح تعطیلی شنبه ها به جای پنجشنبه انجام داده است.آخرین اخبار در رابطه با تعطیلی شنبه را با هم در سایت خانه فوتبال می خوانیم.

تعطیلی آخر هفته دو روز شد

سخنگوی کمیسیون اجتماعی مجلس گفت: پیرو صحبتی که با رئیس مجلس درباره لایحه افزایش تعطیلات آخر هفته و کاهش ساعت کاری ادارات داشتم، به احتمال زیاد این لایحه هفته آینده در دستورکار مجلس قرار می‌گیرد.

حسین گودرزی سخنگوی کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی درباره آخرین وضعیت طرح افزایش تعطیلات آخر هفته و کاهش ساعت کاری کارکنان، گفت: لایحه اصلاح ماده ۸۳ قانون مدیریت خدمات کشوری برای افزایش تعطیلات هفتگی به دو روز و ۴ ساعت کاهش کار در هفته بعد از اصلاح اخیر در کمیسیون اجتماعی از هفته قبل به‌ مدت ده روز روی سامانه ثبت پیشنهادات نمایندگان قرار دارد و به احتمال زیاد و  پیرو صحبتی که با ریاست محترم مجلس داشتم، هفته آینده در دستور جلسات صحن قرار خواهد گرفت.

وی گفت: در این لایحه علاوه بر افزایش تعطیلات آخر هفته از یک به دو روز، میزان کار هفتگی از ۴۴ ساعت به ۴۰ ساعت کاهش می‌یابد که در این شاخص ایران در زمره کشورهای توسعه‌ یافته قرار می‌گیرد.

سخنگوی کمیسیون اجتماعی بیان کرد: در دو سده اخیر جنبش‌های کارگری در جهان برای کاهش کار هفتگی و افزایش تعطیلات تلاش زیاد و مستمری داشته‌اند.

گودرزی تاکید کرد: در این لایحه مجلس و دولت مصمم هستند با افزایش تعطیلات هفتگی به دو روز و ۴ ساعت کاهش کار در هفته در جهت ارتقاء منزلت کارکنان و تقویت کیفیت کار، حضور بیشتر اعضای خانواده در کنار همدیگر و تقویت خانواده محوری در جامعه بر اساس ارزش‌های ایرانی و اسلامی و توسعه گردشگری و رفاه اجتماعی هموطنان اقدام کنند.

 

خبر خوب برای تعطیلی شنبه‌ها

ایسنا: ولی اسماعیلی، درباره این‌که آیا بررسی لایحه کاهش ساعت کاری کارمندان و  پیشنهاد تغییر تعطیلات آخر هفته کشور به عمر مجلس یازدهم می‌رسد؟ تصریح کرد: کمیسیون اجتماعی لایحه اصلاح ماده ۸۷ قانون مدیریت خدمات کشوری (لایحه کاهش ساعت کار کارمندان) را تصویب کرد که به موجب آن در صورت تصویب نمایندگان در صحن علنی، ساعت کاری اداری از ۴۴ ساعت به ۴۰ ساعت در هفته کم می‌شود.

تعطیلی

وی ادامه داد: پیش از آن هم کمیسیون اجتماعی تصویب کرده بود که تعطیلی پنج‌شنبه‌ها برای کل شهرستان‌ها تسری پیدا کند.

رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی گفت: از طرف دیگر کمیسیون اجتماعی پیشنهادی را به تصویب رساند که به موجب آن شنبه‌ها به جای پنج‌شنبه تعطیل شود یعنی روزهای کاری در هفته از یکشنبه تا پنج‌شنبه باشد. دلیل این تصمیم کمیسیون هم مراجعات به ما از اتاق بازرگانی و اتاق تعاون و افرادی که ارتباط با کشورهای خارجی داشتند، بود. استدلال آنها این است که عملا چهار روز ارتباط‌شان با دولت است و نمی‌توانند معامله‌ای انجام دهند به همین دلیل تصمیم بر آن شد که در جهت رشد اقتصادی و به دنبال آن کمک به وضعیت معیشت مردم تغییری در تعطیلات آخر هفته رخ دهد که گزارش آن به صحن علنی مجلس ارجاع می‌شود.

اسماعیلی اظهار کرد: این لایحه به صورت عادی است منتها در صورتی که ۵۰ نماینده درخواست بررسی با اولویت آن را بدهند زودتر در نوبت رسیدگی مجلس شورای اسلامی قرار می‌گیرد البته با توجه به مطالبات زیاد در این باره احتمال این‌که بررسی این موضوع به این دوره مجلس برسد، زیاد است.

جزئیات تعطیلی روزهای شنبه

ولی اسماعیلی نایب رئیس اول کمیسیون اجتماعی مجلس درخصوص جلسه امروز کمیسیون اجتماعی مجلس، کفت: در جلسه امروز کمیسیون اجتماعی موضوع اصلاح ماده ۸۷ قانون مدیریت خدمات کشوری در دستور کار بود که با رأی نمایندگان مجلس در این جلسه ساعت کاری در هفته از ۴۴ ساعت به ۴۰ ساعت و در ماه از ۱۷۶ ساعت به ۱۶۰ ساعت کاهش پیدا خواهد کرد.

وی ادامه داد: همچنین با تصمیم اعضای کمیسیون اجتماعی روزهای کاری هفته از یکشنبه تا پنجشنبه خواهد بود.

اسماعیلی خاطرنشان کرد: این موضوع در ادامه باید به تصویب صحن علنی مجلس رسیده و پس از تایید توسط شورای نگهبان اجرایی خواهد شد.

متن لایحه دولت برای تغییر ساعت کاری و تعطیلی پنجشنبه  به شرح ذیل است:

لایحه اصلاح ماده (87) قانون مدیریت خدمات کشوری

ماده واحده- ماده (87) قانون مدیریت خدمات کشوری -مصوب 1386- به صورت زیر اصلاح می‌شود:

ماده 87- ساعات کار کارمندان دولت چهل و دو ساعت و سی دقیقه در هفته است و ترتیب و تنظیم ساعات کار ادارات به پیشنهاد سازمان اداری و استخدامی کشور و تصویب هیئت وزیران تعیین می‌گردد. تغییر ساعت کارمندان با رعایت سقف مذکور و در چهارچوب ضوابط پیشنهادی سازمان اداری و استخدامی کشور که به تصویب هیئت وزیران می‌رسد، بر عهده دستگاه ذی‌ربط می‌باشد. میزان ساعات تدریس معلمان و اعضای هیئت علمی از ساعات موظف، در طرح های طبقه بندی مشاغل ذیربط تعیین خواهد شد.

تبصره 1- کارمندان می‌توانند با موافقت دستگاه اجرایی ساعات کار خود را تا یک چهارم ساعت کار روزانه (حداکثر (10) ساعت) تقلیل دهند. میزان حقوق و مزایا، نحوه محاسبه سوابق خدمت این قبیل کارمندان متناسب با ساعات کار آنان تعیین خواهد شد.

تبصره 2- دستگاه های اجرایی می توانند در موارد خاص با موافقت هیئت وزیران و رعایت سقف ساعات کار با توجه به شرایط جغرافیایی و منطقه ای و فصلی ساعات کار خود را به ترتیب دیگری تنظیم نمایند.

تبصره 3- متناسب با تغییرات فناوری و در شرایط اضطرار و بحران نظیر آلودگی هوا، کمبود انرژی، وقوع حوادث غیرمترقبه، شیوع بیماری‌های فراگیر و یا در ایام خاص نظیر ماه مبارک رمضان، به پیشنهاد سازمان اداری و استخدامی کشور و تصویب هیئت وزیران، ساعت کار و نحوه ارائه خدمت کارمندان، فارغ از سقف مذکور در این ماده تعیین می‌شود.

تبصره 4- همه دستگاه‌های اجرایی اعم از ستادی و استانی، به استثنای بخش عملیاتی مراکز و واحدهای خدمت‌رسان نظیر واحدهای ذی‌ربط بهزیستی، بانک‌ها، بیمارستان‌ها، مراکز بهداشتی- درمانی، اماکن ورزشی و واحدهای نظامی، انتظامی و امنیتی موظفند ساعات کار خود را در پنج روز هفته تنظیم نمایند.

تبصره 5- در همه قوانین و مقرراتی که از مبنای چهل و چهار ساعت کار در هفته و یکصد و هفتاد و شش ساعت کار در ماه استفاده شده است، از تاریخ ابلاغ این قانون به ترتیب به چهل و دو ساعت و سی دقیقه کار در هفته و یکصد و هفتاد ساعت کار در ماه اصلاح می‌شود.

تعطیلی

تعطیلی شنبه ها باید اجرایی شود

لایحه دولت برای افزایش تعطیلات آخر هفته به دو روز، پنجم آذر سال گذشته به مجلس ارسال و به کمیسیون اجتماعی مجلس ارجاع شد.

 اگرچه افزایش تعطیلات آخر هفته به دو روز در مجلس موافقان زیادی دارد، اما نمایندگان یک ایراد اساسی از این لایحه گرفتند و معتقدند به‌جای تعطیلی پنج‌شنبه‌ها باید شنبه‌ها جایگزین شود تا در این شرایط یک روز از تعطیلات آخر هفته در کشورمان با الگوی جهانی هماهنگ باشد و در مراودات اقتصادی با سایر کشورها دچار مشکل نشویم. به همین دلیل محسن پیرهادی نیز در صفحه توییتر خود خبر داد که با ارائه اصلاحیه‌ای بر لایحه دولت، تعطیلی شنبه‌ها به جای پنج‌شنبه‌ها را در کمیسیون اجتماعی مجلس دنبال خواهد کرد.

چالش اصلی ساماندهی تعطیلی آخر هفته

در هفته‌های گذشته با طرح مجلس برای اضافه کردن یک روز تعطیل جدید به تقویم، مسئله ساماندهی تعطیلات دوباره به عنوان یکی از موضوعات قابل بحث در فضای کارشناسی کشور مطرح شد. بررسی‌ها حاکی از این است که بسیاری از کشورهای اسلامی نیز مشابه بیشتر کشورهای جهان، در سال‌های گذشته با ساماندهی روزهای تعطیل، تعداد تعطیلات آخر هفته خود را به دو روز افزایش داده‌اند و تنها کشورهای معدودی مثل ایران و پاکستان، تنها یک روز تعطیل در هفته دارند. به عنوان مثال، از بین ۱۱۴ کشور مورد بررسی که کشورهای اروپایی و کشورهای با اکثریت مسلمان نیز در بین آنها قرار دارد، ۳ کشور فقط یک روز تعطیل یعنی جمعه و ۹ کشور فقط یک روز تعطیل یعنی یکشنبه را داشته‌اند و سایرین، ۲ روز در هفته را به عنوان تعطیلی رسمی اعلام کرده‌اند. بنابراین در ساماندهی روزهای تعطیل یکی از چالش‌های اصلی، تفاوت روزهای کاری هفتگی در ایران با اغلب کشورهای جهان است.

با دوستان خود به اشتراک بگذارید: